SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Emperor pisze:a Ty? nadal skora, glany, cwieki, nieuczasene wlosy i cmetarny make up?
kto ja? :smiech:
slash to nie ten typ charakteru co axl, wiec mozliwosci na zmiany sa znikome, raczej nie ma wlasnego image'u, a jesli tak to co takiego co wyroznia go wsrod innych? ubiera sie jak zwykly rockman
Slash jest właśnie zwykłym rockmanem i jakieś wyróżnianie się, kreowanie imageu ma zupełnie gdzieś, on jest jaki jest i nie dba o takie rzeczy jak (już wspomniane) kreowanie swojego wizerunku, to zostawia tzw. "wielkim gwiazdom". Ubiera się dziś dokładnie tak samo, jak wtedy gdy miał 15 lat i pewnie taki pozostanie do śmierci. Dla niego ważna jest tylko i wyłącznie muzyka, granie rock'n'rolla a nie ciuchy.

Nie wiem co się z niektórymi fanami Gunsów dzieje, ale to jest porażka. Ech to, że Tobie się rockowy image nie podoba, to nie znaczy, że innym się nie podoba. 99% artystom rockowym i 99% fanom rocka się on podoba. Nikt nie mówi o ubieraniu się w skóry, ćwieki itp. atrybuty, bo tak ubiera się bardzo znikoma część ludzi i niekoniecznie mająca z rockiem cokolwiek wspólnego. Slash skoro już o nim mowa, na pewno do tych ludzi ubierających się w skóry, glany nie należy. (Widział ktoś kiedykolwiek Slasha w glanach?, bo ja jak długo żyję to nie widziałam).

Oto jak wg mnie powinien wyglądać przyzwoity rockman.
fececi z Velvet Revolver w tym Slash
Obrazek

Ville Valo
Obrazek

Cóż... kończę ten temat. Nie będę się o gusty spierać, bo każdy ma swój, sprawa oczywista. Ja do kreowania "nowego stylu" w rocku a la Axl Rose się nigdy nie przyłaczę, ale chętnie popatrzę sobie na pana Rose i jego wiernych zwolenników unowocześniania wizerunku rockmanów o bluzy hokejowe rozmiar XXL, ale zrobię to zupełnie z boku i... :hahaha: cóż, śmiech to zdrowie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
tak na marginesie, ogladalas moze koncert gnr z chicago w 1992 ? tam tuz przed wejscie gunsow na scene jest grany taki kawalek ktory podobno nazywa sie "my way", wiesz moze kto go wykonuje?

Sex Pistols.
Tutaj masz jakieś video jak razu pewnego wykonywali tę piosenkę youtube
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
misza16

Post autor: misza16 »

A moze ma ktos z was ten koncert Gunsów w Chicago ????? Wszedzie go szukalem i nie moglem go znalesc .
Awatar użytkownika
SUNrise

misza16 pisze:A moze ma ktos z was ten koncert Gunsów w Chicago ????? Wszedzie go szukalem i nie moglem go znalesc .
Nie tak dawno chyba na Allegro widziałam, że ktoś sprzedawał bootlegi m.in. z koncertem z Chicago. A póki co to zajrzyj na youtube jest tam 12 clipów z tego koncertu jakość bardzo dobra.
Ja u siebie w tej chwili pod ręką mam jedynie tylko audio z tego koncertu, video aktualnie przebywa u mojego kumpla :). Ale wpadnij z odwiedzinami na http://gnr-downloads.prv.pl tam w dziale "video" jest pełne DVD z tego koncertu do ściągnięcia :-)
ObrazekObrazek
Emperor

Post autor: Emperor »

kto ja? :smiech:
tak Ty, jak wyglada fanka Slasha?
Nie wiem co się z niektórymi fanami Gunsów dzieje, ale to jest porażka.
co masz na mysli? wedlug Ciebie jestem porazony, si ?
Ech to, że Tobie się rockowy image nie podoba, to nie znaczy, że innym się nie podoba. 99% artystom rockowym i 99% fanom rocka się on podoba.
nie to ze sie nie podoba, ale strasznie wieje nuda, podoba sie tym fanom ktorzy teraz maja tyle lat co ja mialem gdy mnie sie to podobalo.
pozatym artysci zarabiaja na tym ze ludzie ich sluchaja i ogladaja, zbyt wielkiego wyboru nie maja, sama pewnie widzialas ze ozzy w swoim show, czyli poza scena, ubieral sie zupelnie inaczej ;-)

thnx za zdjecia, te stroje co maja sa ok, nie ma skory i cwiekow wiec mi sie podobaja

Cóż... kończę ten temat. Nie będę się o gusty spierać, bo każdy ma swój, sprawa oczywista. Ja do kreowania "nowego stylu" w rocku a la Axl Rose się nigdy nie przyłaczę, ale chętnie popatrzę sobie na pana Rose i jego wiernych zwolenników unowocześniania wizerunku rockmanów o bluzy hokejowe rozmiar XXL, ale zrobię to zupełnie z boku i... :hahaha: cóż, śmiech to zdrowie.
ok, koniec tematu, a to ze Axl ubiera sie jak chce w domu czy tez na lotnisku to nic wielkiego, Tobie chyba tez sie to zdarza
Ostatnio zmieniony ndz, 02 kwie 2006, 21:58 przez Emperor, łącznie zmieniany 1 raz.
Emperor

Nie tak dawno chyba na Allegro widziałam, że ktoś sprzedawał bootlegi m.in. z koncertem z Chicago.
to ja, teraz mam koszulki z charlesem mansonem wystawione :smiech:
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:tak Ty, jak wyglada fanka Slasha?
Jak wygląda? Powiem tylko tyle, że zdziwiłbyś się bardzo gdybyś mnie zobaczył. I zapewniam, że cmentarny make up jest mi zupełnie obcy (stąd mój śmiech, bo wyobraziłam sobie siebie właśnie z czymś takim na twarzy).
Emperor pisze:
SUNrise pisze:Nie wiem co się z niektórymi fanami Gunsów dzieje, ale to jest porażka.
co masz na mysli? wedlug Ciebie jestem porazony, si ?
Nie to nie to. Tylko wiesz, pamiętam czasy 1991 rok, pamiętam Gunsów rockmanów z krwi i kości, pamiętam fanów Gunsów - rockmanów z krwi i kości, w bandamkach, w skórzanych kurtkach, w trampkach, w glanach..., którym gdyby wtedy kazano ubrać adidaski, szerokie spodnie, bluzę hokejową, to by ci kazali wracać do buszu. I widzę co się dzieje teraz, fani dalej uważają się za trwardych rockmanów i się wielce oburzają jak na VIVIe prezenterka powiedziała, że GN'R to zespół pop, ale że Axl zaczął nosić to co nosi, to hurra wprowadźmy do rocka "luźniejszy" styl i to jest dla mnie komiczne jak obserwuję niektórych fanów. Gdyby Axl ubierał się do dziś tak jak kiedyś czyli koszulki, koszule, normalne spodnie, glany, to nikt z fanów GN'R nie chciałby wprowadzać do rocka żadnych nju faszion. A wszyscy, którzy by to chcieli zrobić zostaliby pewnie wyśmiani.
nie to ze sie nie podoba, ale strasznie wieje nuda
Czytam o tej nudzie już któryś post z kolei, to w końcu zapytam: narysuj, zaprojektuj, albo pokaż zdjęcie, obojetnie co, takiego stroju/takich strojów, które powinni nosić nowocześni ludzie ze świata rocka, bo ja nadal nie umiem sobie wyobrazić co masz na myśli i jakie konkretnie zmiany chcesz wprowadzać. Już od razu z góry zaznaczam, że to co nosi aktualnie Axl jest dla mnie nie do przyjęcia, nie tylko dlatego, że nie pasuje mi to do rocka, ale dlatego, że w ogóle mi się to nie podoba. Na co dzień... jasne, że ja się przeróżnie ubieram, ale do tego co nosi Axl, jest mi daleko i nigdy nigdzie bym tego nie założyła. Dobra o dresach Axla napisałam już ostatni raz, bo już pewnie zrobiło się to nudne, jeszcze ludzie się przez to zniechęcą i stracę swoich ostatnich czytelników :hahaha: . W ogóle przez tego Axla mam jakieś zaćmienie umysłu i twórcza wena na tym forum spadła mi o 60%.
podoba sie tym fanom ktorzy teraz maja tyle lat co ja mialem gdy mnie sie to podobalo.
Większość moich znajomych to ludzie w wieku około 30 lat i oni nadal ubierają się w te jeansy, koszulki, swetry w ciemnych kolorach, no taki typowy dla rockmanów/metalowców wygląd (coś jak Ville Valo na powyższym zdjęciu), plus paru z nich ma długie włosy, chyba muszę im powiedzieć, że są strasznie staroświeccy i muszą zmienić image, bo ten ich już nie jest trendy. Wiem, że pomyślą, że się pewnie w główkę uderzyłam, albo czegoś nawąchałam :/ ale cóż...
Jutro im to powiem, tak z ciekawości, żeby zobaczyć jaka będzie reakcja.
to ja, teraz mam koszulki z charlesem mansonem wystawione
Kupiłabym sobie :-) ale jakby był mniejszy rozmiar :P Kiedyś sobie kupiłam w Kropie parę koszulek GN'R "M" wydawało mi się, że to nie taki duży rozmiar, ale okazało się, że w te koszulki, to by jeszcze druga osoba weszła. Wiem, wiem, powiększają rozmiary, żeby nadążyć za modą :diabel:
ObrazekObrazek
jola

Post autor: jola »

jeszcze ludzie się przez to zniechęcą i stracę swoich ostatnich czytelników
Wiesz, że o to nie musisz się martwić:-) Ja np czytam wszystko od początku..ech to chyba będzie coroczny rytuał .
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Emperor napisał:
tak Ty, jak wyglada fanka Slasha?

Jak wygląda? Powiem tylko tyle, że zdziwiłbyś się bardzo gdybyś mnie zobaczył. I zapewniam, że cmentarny make up jest mi zupełnie obcy (stąd mój śmiech, bo wyobraziłam sobie siebie właśnie z czymś takim na twarzy).
Hahhaha....Yola i mroczny make up.A to dobre....ale chociaż czemu nie??Ładnemu we wszystkim ładnie.Zobacz Yola jak byś sie zgrała ze swoimi idolami....Majkel bladziak a i rockowe akcenty by były.Ja zawsze marzyłem o tym żeby mnie ktoś wymalował na marylina mansona ale póki co jeszcze nikt nie spełnił mojego marzenia.

ps- ostatnio zachwycam sie november rain a szczególnie solówką slasha.Fenomenalne dźwięki.
Emperor

Tylko wiesz, pamiętam czasy 1991 rok, pamiętam Gunsów rockmanów z krwi i kości, pamiętam fanów Gunsów - rockmanów z krwi i kości, w bandamkach, w skórzanych kurtkach, w trampkach, w glanach...
no to mnie pamietasz ;-)

Czytam o tej nudzie już któryś post z kolei, to w końcu zapytam: narysuj, zaprojektuj, albo pokaż zdjęcie, obojetnie co, takiego stroju/takich strojów, które powinni nosić nowocześni ludzie ze świata rocka, bo ja nadal nie umiem sobie wyobrazić co masz na myśli i jakie konkretnie zmiany chcesz wprowadzać.
jakies zywsze kolory & that's all ;-)

Większość moich znajomych to ludzie w wieku około 30 lat
ooo, czyli Ty tez, czyli nie mam doczynienia z zbuntowana nastolatka ;-)

i oni nadal ubierają się w te jeansy, koszulki, swetry w ciemnych kolorach, no taki typowy dla rockmanów/metalowców wygląd
no, a pozniej czlowiek jedzie do pracy, patrzy na ulice, wszyscy w takich przygnebiajacych kolorach, sama szarosc na ulicy i juz dol na caly dzien ;-)
Jutro im to powiem, tak z ciekawości, żeby zobaczyć jaka będzie reakcja.
no i dzisiaj juz Cie nie lubia ;-)

Kupiłabym sobie :-) ale jakby był mniejszy rozmiar :P
cale szczescie ze nie mam, w pewnym sensie Cie znam, wiec nie moglbym wziazc od Ciebie pieniedzy ;-)

Kiedyś sobie kupiłam w Kropie parę koszulek GN'R "M" wydawało mi się, że to nie taki duży rozmiar, ale okazało się, że w te koszulki, to by jeszcze druga osoba weszła. Wiem, wiem, powiększają rozmiary, żeby nadążyć za modą :diabel:
[/quote]

w Cropp Town? ooo, to wiem jak wygladasz ;-)
Emperor

Ja zawsze marzyłem o tym żeby mnie ktoś wymalował na marylina mansona ale póki co jeszcze nikt nie spełnił mojego marzenia.
uuuu, gdybys chcial wygladac jak Freddy Kruger to wal smialo ;-)
ps- ostatnio zachwycam sie november rain a szczególnie solówką slasha.Fenomenalne dźwięki.
15 lat za pozno ;-)
Awatar użytkownika
Xscape

Emperor pisze:
Ja zawsze marzyłem o tym żeby mnie ktoś wymalował na marylina mansona ale póki co jeszcze nikt nie spełnił mojego marzenia.
uuuu, gdybys chcial wygladac jak Freddy Kruger to wal smialo ;-)
15 lat za pozno ;-)
Mój drogi nie wiem jaka wyznajesz zasadę ale dla mnie na piekną muzyke nigdy nie jest za późno więc sie nie wymądrzaj.Wiele piosenek dociera do mnie dopiero po jakimś czasie.....z wiekiem każdą zaczynam odbierać inaczej.Rozumiem że Ty zachwycasz sie tylko tym co nowe bo stare to tak jak stara gazeta której nie warto czytać i wypieprza sie do kosza.Pamięc o pieknej muzyce i wspaniałych utworach nigdy nie zginie.
Awatar użytkownika
SUNrise

Czyli dalej ciągniemy tę samą dyskusję Obrazek Nie myślałam, że będę tutaj kiedyś o modzie w rocku rozmawiać, no ale...
Emperor pisze:jakies zywsze kolory & that's all ;-)

no, a pozniej czlowiek jedzie do pracy, patrzy na ulice, wszyscy w takich przygnebiajacych kolorach, sama szarosc na ulicy i juz dol na caly dzien
Nie mów, że Cię tak łatwo zdołować.
Są ludzie, którzy po prostu kochają czerń i tak się ubierają niezależnie od tego jakiej muzyki słuchają, może to być nawet disco polo. Mieszkasz w Krakowie, ja też tam bywam i muszę stwierdzić, że Kraków jest bardzo kolorowy, jak na Polskę i polskie miasto to jest pełen kolorów.

A co do tych żywszych kolorów w rocku jeszcze... Ależ rock jest bardzo kolorowy, chyba jest tak kolorowy, że bardziej już się nie da. Slash chodzi w żółtych hawajskich koszulach, w czerwonych, niebieskich podkoszulkach, to samo 90% wszystkich innych rockmanów. I tak jako dowód sobie wrzucę parę pierwszych lepszych fotek, które mam pod ręką.

Mój ulubieniec Obrazek Mick Jagger kolekcja wiosna 2006 /obok Tommy Lee (w tym czerwonym)
ObrazekObrazek

Futrzak (Slash)
ObrazekObrazekObrazek

Pierwsze zdjęcie Metallica kiedyś (też adidaski i te sprawy)/ Metallica dziś o nawet włożyli szerokie bluzy a la Axl Rose. Na trzecim zdjęciu Lars w dresowych spodniach, a o Trujillo to już w ogóle nie wspominam, bo on ciągle chodzi w szerokich spodniach.
ObrazekObrazekObrazek

- - - - - - - - -
A przy okazji jak już wrzucam zdjęcia - parę fotek Metallica z Gunsami
(od lewej) Duff, Hatfield, Hammett, Axl i kawałeczek gitary Slasha
Obrazek
i jeszcze drugie, pierwszy od lewej to Kirk, a Slash drugi od lewej (jakby ktoś nie poznał :/ )
Obrazek

A taka historia mi się przypomniała jak Slash opowiadał, że raz on i Hatfield przyczepili sznurkiem puszki po piwie do samochodu i gdzieś późno w nocy jeździli tak po ulicach, ciągnąc za samochodem te puszki, przez co pół miasta obudzili Obrazek, ale nie pamietam gdzie to było w LA chyba. Slash Hatfielda strasznie lubi, zawsze mówi, że to jest niesamowicie fajny i zwariowany facet, z którym uwielbiał sobie "jaja robić", jak np. akcja z w/w puszkami.

Ale Hatfield na tych fotkach wygląda genialnie :P gdyby tylko więcej tak wyglądających facetów chodziło po ulicy Obrazek
Obrazek
Obrazek

No to sobie pofotkowałam :), ale pięknych fotek nigdy za wiele Obrazek.

w Cropp Town? ooo, to wiem jak wygladasz ;-)
Nie w Cropp Town, bo tam to moja sąsiadka ubiera swoją 5 letnią córkę, ale w Kropie http://www.kropa.pl/sklep/index.php + nie mówię, że się tam ubieram, kupiłam tylko jedynie parę koszulek z Guns :)

- - - - - - - - - -
Się wtrącę...
Emperor pisze:
Xscape pisze:ostatnio zachwycam sie november rain a szczególnie solówką slasha.Fenomenalne dźwięki.
15 lat za pozno
Też nie wiem co masz na myśli mówiąc "za późno". Nie mówię teraz o Xscape, ale pragnę zauważyć, że prawie połowa obecnych fanów GN'R to ludzie mający teraz po 15-16-17 lat, którzy odkryli muzykę Gunsów dopiero 2, 3 lata temu. Na to nigdy nie jest za późno. Nigdy nie jest za późno, żeby polubić jakiś zespół, jakąś piosenkę nagraną nawet 20-30 lat temu.
Masz Emperor jakieś ekstremalne poglądy na wiele spraw widzę...:/
ObrazekObrazek
Emperor

oooo, wlasnie, tutaj z tymi fotkami trafilas w sedno cos w takim kolorowym stylu mi sie podoba, Slash ma zajebista ta fioletowa koszule i ta zolta tez jest ok :) nie wiem czy to na tym forum czy tez na innym, widzialem jego zdjecie w takiej blekitnej, chyba byly jakis wzorki na niej biale, bardzo mi sie spodobala i musze przyznac ze nawet rozgladalem sie po sklepach za czyms takim ale lipa, kupilbym ja bez wachania ;-)
pragnę zauważyć, że prawie połowa obecnych fanów GN'R to ludzie mający teraz po 15-16-17 lat
aha...
Masz Emperor jakieś ekstremalne poglądy na wiele spraw widzę...:/
zdarza sie ;-)
Awatar użytkownika
Xscape

Yolcia skarbie mam wielką prośbę.Czy mogłabyś w prezencie zaległym(urodzinowym),przesłac mi na maila November Rain w jakiejs super jakości bo to co ja mam jest wrecz paskudnej jakości.Tylko błagam nie odsyłaj mnie do sklepu muzycznego heheh.Niech to będzie w takiej formie że mi przeslesz tak jakbys pozyczyła a ja Ci później odesle hahaha i wykasuje z komputera.Boszzz jak zwykle cos głupiego musiałem napisać.....niestety ostatnio trzymaja mnie sie tylko głupie rzeczy hehe.Pozdrawiam.
xscape@tlen.pl
Awatar użytkownika
SUNrise

Xscape pisze:November Rain w jakiejs super jakości.

ok. za momencik wrzucę na yousendit i Ci podeślę, dostaniesz NR i przekrój twórczości Guns :) Dlatego, że większość ludzi kojarzy GN'R tylko z November Rain, a to wielka szkoda, bo oni nagrali wiele rzeczy, które powalają na kolana. Każdy szanujący się człowiek na świecie tak jak powinien znać Billie Jean M. Jacksona, One U2, One Metallicy, Learning To Fly Pink Floyd, We Are The Champions, We Will Rock You czy Bohemian Rhapsody Queen, tak powinien znać z Gunsów m.in. Paradise City, Estranged, Don't Cry itd...

Hmmm. Paradise City... kiedyś nie było niczego piękniejszego od tego. Ludzie na całym świecie znali i powtarzali te słowa "Take me down to the paradise city..." nie ważne, że w realu nie było żadnego rajskiego miasta, ale wszyscy tak mówili, śpiewali, na ulicy ciągle widziało się kogoś w kurtce z dużym napisem z tyłu "Paradise City", to był naprawdę swoisty hymn w tamtych czasach... pięknych czasach...
Ja wiem, że ludziom, którzy nie są fanami GN'R, albo są, ale nie byli nimi na początku lat 90' tych, to trudno jest sobie dziś wyobrazić o czym mówię. Kiedyś to był naprawdę istny szał na Gunsów, w 1992 roku zostali wszem i wobec uznani za największą grupę rockową świata. 80 mln. ludzi na świecie kupiło ich płyty /biorąc pod uwagę tak krótki, bo dopiero 5 letni okres istnienia zespołu, od wydania AFD, to to było naprawdę coś niesamowitego/. Wtedy naprawdę (nie tylko w rankingach) byli nawiększą grupą rockową świata. Jackson rządził popem, Gunsi rządzili rockiem. I co dzisiaj zostało z tamtych lat... tak w przypadku Jacksona jak i Gunsów? - niewiele, smutne ale prawdziwe.
Pamiętam jak "niegrzeczna" piątka w '92 r. przyjechała na trasę do Europy... W Irlandii zamknięto ulice w pobliżu miejsca, gdzie miał odbywać się koncert, ściągnięto 1/10 policji z całego kraju, bo... na koncert przyjechał Axl Rose & Co :-). I te nagółwki w prasie całej Europy: "Uwaga! Nadciąga najbardziej niebezpieczny zespół świata! Matki, pilnujcie swoich córek!!" - autentycznie Obrazek . Mam do dziś parę artykułów z europejskiej prasy z tamtych lat, z takimi tytułami właśnie.
Albo koncert we Wiedniu, cały Wiedeń opanowany wspólnie przez fanów GN'R i U2. Gdzieby nie wyszedł wtedy na ulicę, to wszędzie młodzież w bandamkach, kurtkach z logo GN'R, pozamykane sklepy coby ich właściciele nie stracili szyb w oknach Obrazek, a to wszystko dlatego, że... 5 miłych osobników z za oceanu wpada z odwiedzinami do Europy.
Ach i ten tekst Axla wypowiedziany we Wiedniu,... wypowiedziany żartobliwie na scenie przed piękną piosenką Live And Let Die, kiedy to Axl spytał publiczność czy: "Hitler przypadkiem jako dziecko nie mówił do siebie - żyj i pozwól umrzeć?" - co na drugi dzień cytowała cała austriacka prasa i tv, ten tekst stał się w Austrii cytatem miesiąca :].

Gdybym miała teraz możliwość cofniecia się i przeżycia jeszcze jeden raz, jednego dnia ze swojej przeszłości, to wybrałabym dzień 23 maja 1992 roku Obrazek.

No dobra kończę te wspomnienia, Paweł zajrzyj zaraz na PW.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ