Wrocław - Memory Night 25.06 2010 - impreza fanmade ;)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
MJowitek

Wrocław - Memory Night 25.06 2010 - impreza fanmade ;)

Post autor: MJowitek »

Potwierdzamy imprezę! Udało się!

Obrazek

Impreza będzie efektem pracy grupowej fanów z Wrocławia.
To nasz debiut organizacyjny (o tanecznym nie wspominam ;-) ) ale w amatorach siła! Nie mamy wypracowanego schematu działania, impreza będzie wynikiem naszych rozmów, prób i wyobraźni.
Dziś w dyskusji udział brały też siły natury, spadł na nas deszcz porównywalny do tego w Warszawie podczas pożegnalnego spotkania.
Spadł podczas próby w parku.
Czy to był test uporu?

Zdaliśmy go!

Udowodniliśmy sobie, drzewom i bocianowi :wariat:, że nam zależy.

Zależy nam na tym, żebyście się dobrze czuli.
Zależy nam na tym, żeby Michael żył.
W nas.

Zależy nam na tym, żeby ta noc miała duszę.

Krzywa ta dusza trochę będzie, w niedopasowanych skarpetkach, zakłopotana brakiem guzika.
Ale z sercem, własna.

Pomożecie nam przemóc tremę?
Będziemy Was potrzebować.
Zresztą, pal licho nas...chciałabym poczuć że jest dla kogo to robić.
Że wrocławski duch Michaela to więcej niż zbłąkane duszyczki liczące w rytmie do ośmiu pod mokrymi drzewami. Eh, trudno mi tak wyrazić słowami co czuję.

==========================================================
A tak się wszystko zaczęło (post z 17 kwietnia 2010):

Byłyśmy z Kasią i Olą w jednym z klubów zaprzyjaźnionych ze szkołą tańca gdzie Wrocławski Dance Team wynajmuje salkę.

I...udało się.
Szef klubu zgodził się na imprezę organizowaną przez fanów.

Szczegóły są jeszcze do dogadania, ale to co najważniejsze to:

-na nasz postulat, że chcemy tylko muzykę MJ zapytał, czy Janet i Jermaine też mogą być.
No jasne, że tak!
Michael nie wziął się z kosmosu, a fani wiedzą, że MJ miał też swoich idoli i rodzinę i dla nich też oczywiście znajdzie się miejsce. :siesta:

-na nasze obawy związane z tym, że noc Michaela może się skończyć, jak w wielu innych klubach, na Michaelu z częstotliwością jednego Michaela na godzinę, zareagował stwierdzeniem, że dorastał, jak i my, na Jacksonie. :cool:

-na pytanie co z DJem powiedział, że ma swojego, szalonego na punkcie MJ. Zatem DJ też w temacie. :muzyka:

-plakaty możemy robić sami, są oczywiście do konsultacji. Zatem i tu mamy wolną rękę. :luz:

-wszelkie NASZE pomysły mile widziane, chce widzieć, że mamy do tego serce. :tancze:

-sam zasugerował, że wystrój klubu może być na ten dzień Michaelowy. :knuje:

-zgodził się na występ wrocławskiego dance teamu, który jest przecież amatorski. I to bardzo amatorski, ale w tym jego urok. Zatańczymy w ramach radosnego samoupodlenia się - będzie na pewno zabawnie...:beksa:

-no i ma nadzieję, że fani są na poziomie, bo jego klub to nie miejsce, gdzie przychodzi się ot, upić. :chlosta:

-jednym z możliwych punktów imprezy jest nauka tańca MJ. Zależy od zainteresowania uczestników:] Beat it? Thriller? :diabel:

Impreza będzie biletowana. Cena wstępu jeszcze jest dyskutowana.
Ważne: impreza dla organizatorów jest n i e d o c h o d o w a.
Jeśli przyjdzie na tyle dużo osób, że nie poniesiemy strat :wariat:, cały zysk z biletów idzie na cel charytatywny.

Impreza jest dla osób powyżej 18 lat.

Ale o młodszych też pomyśleliśmy.
Następnego dnia, w sobotę, chcemy jechać do Lubiąża.
To tylko 50 km od Wrocławia, a MJ tam był, więc...

Helikoptera nie mamy (sama nie wiem dlaczego właściwie...), dojazd jest możliwy autobusem/busikiem - dowiemy się szczegółów.
Chyba, że macie rodziców, którzy mieliby ochotę też się wybrać? Wtedy dojazd byłby w zakresie własnym, ale zgrany czasowo.

Jeśli są inne propozycje - wysłuchamy.
Po imprezie piątkowej jest cały weekend.

Jako, że to ma być czas który spędzimy wspólnie, każda Wasza sugestia jest mile widziana. Nie możemy obiecać, że wszystkie wykorzystamy, ale każdy może mieć swój wkład.
Michael żyje w nas, niech ma się dobrze. Twórzmy, rozwijajmy wyobraźnię i wiarę w siebie.

W tygodniu idziemy porozmawiać o szczegółach.
Mam nadzieję, że nie będziemy przedstawiać tylko nasze własne pomysły. Odzew z Waszej strony z pewnością doda nam skrzydeł.
Ostatnio zmieniony śr, 12 maja 2010, 23:30 przez MJowitek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

W tygodniu idziemy porozmawiać o szczegółach.
Mam nadzieję, że nie będziemy przedstawiać tylko nasze własne pomysły. Odzew z Waszej strony z pewnością doda nam skrzydeł.

Lećcie jak najdalej!!
Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że jeżeli pomysł wypali ( a na pewno tak będzie!!) to ja się pojawię na 99% :)
Pomoc chętnie bym oferowała ale jest to dla mnie trudny okres, będę musiała nieźle zakuwać do egzaminów więc może być z tym różnie.
Na razie pomysłów nie mam( ogólnie mało kreatywna jestem) ale jak coś strzeli mi do mojej szalonej głowy to chętnie Wam o tym powiem ;-)

Teraz trzymam za Was kciuki i informujcie Nas na bieżąco.
Nikogo z fanów jeszcze nie znam osobiście i chętnie to zmienię ;)
No trochę mogę powiedzieć że Jowitę znam w końcu obok siebie, nie do końca świadomie na Gospel siedziałyśmy ;-)

Pozdrawiam :dance:
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Impreza 18+ ? :-/
Ale przecież w naszym teamie jest kilka niepełnoletnich...
Czy wystarczy zgoda rodziców?
25 czerwca jeszcze tylko 355dni będzie mnie dzielić od wolności.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

MJwroc, Karolinko, uzgodniłyśmy z panem szefem klubu, że osoby tańczące w naszym teamie, choć niepełnoletnie, bedą miały zgodę na bycie w klubie, choć oczywiście zgodę Waszych rodziców będziemy musieli mieć a jak mi któraś tknie alkohol to łapy urwę i po rodziców sama zadzwonię, żeby was zabierali :P. To jest występ artystyczny teamu, mimo że amatorski, Wy jesteście jego członkami (tak więc-artystkami) więc uczestniczyć w imprezie będziecie (jeśli będziecie chciały). I nie będę tu na forum udawać idiotki, że Was nie będzie i nie będę wam gdzieś na tańcach zakazywała pisania w tym wątku "bo co, jak wyjdzie że niepełnoletnie dziewczyny piszą w wątku, widac, że wystąpią a impreza 18 plus i ble ble ble". Ale poza Wami-kilkoma niepełnoletnimi członkami teamu osoby poniżej 18 lat wstępu miec nie będą. Koniec kropka. Całkiem mozliwe, że będą sprawdzać dowody przy wejściu i wtedy nawet nie ma co się ośmieszać.

Don't worry and relax. W poniedziałek na tańcach dowiecie się więcej i bvędziecie na bieżąco informowani o wszystkim a kiedy niedługo pojawi się oficjalny plakat i zapowiedź, to zostanie tu powieszony i może nawet poprosimy o przyklejenie tematu.
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Kamień z serca spadł :mj:
No, to musimy w końcu na serio zabrać się do roboty!

W poniedziałek mnie nie będzie -->sprawdzian z chemii, historii, fizyki i matmy.
Awatar użytkownika
giovanedonore

Post autor: giovanedonore »

A jaki to klub?
Awatar użytkownika
MJowitek

To LoftCafe na ul. Łaciarskiej.

Mieści jakieś 150-200 osób, ale to już w wersji trochę śledziowej. Miejsc siedzących dużo, parkiety są dwa, mniejszy /parter/ i większy /piętro niżej/. Przedzielone podłogą z płyty szklanej (nie wiem jak to nazwać poprawnie, słowo mi wylciało..w każdym razie ci z dołu moga widzieć, że u tych z góry coś się dzieje, bez zaglądania im pod spódnicę:)/

Cen nie pamiętam, ale zerknęłam i były w normie, jak dla człowieka.

Wystrój też przyjazny dla oka, zresztą zawsze można tam pójść obadać.
Może kogoś natchnie, że coś jest fajne lub niefajne i sie tym spostrzeżenim z nami podzieli.

Hahah, widze to-
-Dzien dobry, my od Michaela Jacksona...na degustację.
Awatar użytkownika
Ania WMJ

Post autor: Ania WMJ »

Ale suuuupcio!!! Pojawię się jak złoto z całą moja ekipą, mam nadzieję, że będą mogli. Może ludzi spoza klubu tez jakiś ściągnę, ale spoko, pełna kultura, ludzie na poziomie.

MJowitku, ten tekst o upodleniu się jest naprawdę gigancki, uśmiałam się po pachy. Mam nadzieję, że pójdzie wam dużo lepiej niż myślicie. Ale bym tak z wami potańczyła, a tu nie mam jak i z kim próbować

Trzeba pomyśleć o jakimś quizie o MJ, a może skombinować jakiegoś sponsora z nagrodami?

Jestem w kontakcie jakby co...
Obrazek
soulsation

Post autor: soulsation »

No to ja napewno też będe:)
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
MJowitek

A zatem, od dziś, nasza impreza fanmade jest potwierdzona.
Edytowałam pierwszego posta, znajdziecie w nim najbardziej aktualne informacje. I plakat :party:

Zapraszamy!
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

...i bocianowi, hahaah! :smiech:
MJowitek pisze:Krzywa ta dusza trochę będzie, w niedopasowanych skarpetkach, zakłopotana brakiem guzika.
Ale z sercem, własna.
och Jowitka jakaż z Ciebie poetka!:) Pięknie to napisałaś:)))
MJowitek pisze:Że wrocławski duch Michaela to więcej niż zbłąkane duszyczki liczące w rytmie do ośmiu pod mokrymi drzewami.
Bardzo mi się podoba to zdanie. Wspaniale to wyraziłaś:)
I zgadzam się z Toba. Też chciałabym, żeby nasz wysiłek nie poszedł na marne i żeby odnaleźli się ludzie, którzy czują tak jak my, dla których pamięć o Michaelu jest tak samo ważna jak dla nas i z którymi będziemy mogli się zjednoczyć w przeżywaniu śmierci tego genialnego artysty, który dla niektórych był też wspaniałym człowiekiem...

Zatem drodzy Fani - przybywajcie!:)

P.S. Mam 2 uwagi do plakatu. Jeśli można jeszcze coś zmienić, to według mnie w zdaniu o quizie trzeba by zmienić szyk na: "quiz o muzyce/twórczości Michael'a Jackson'a z nagrodą", bo inaczej brzmi to tak jakby nagroda była o twórczości MJ.
Druga rzecz, to pieniążki. Nie powinniśmy napisać raczej, że CAŁY DOCHÓD z imprezy będzie przeznaczony na cel charytatywny? bo jak napiszemy że część, to jeszcze sobie ludzie pomyślą, że resztę zgarniamy do kieszeni...
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

LiberianGirl1989 pisze:Mam 2 uwagi do plakatu. Jeśli można jeszcze coś zmienić, to według mnie w zdaniu o quizie trzeba by zmienić szyk na: "quiz o muzyce/twórczości Michael'a Jackson'a z nagrodą", bo inaczej brzmi to tak jakby nagroda była o twórczości MJ.

Plakat już nie ulegnie żadnym zmianom, to jest wersja ostateczna :)
LiberianGirl1989 pisze:Druga rzecz, to pieniążki. Nie powinniśmy napisać raczej, że CAŁY DOCHÓD z imprezy będzie przeznaczony na cel charytatywny? bo jak napiszemy że część, to jeszcze sobie ludzie pomyślą, że resztę zgarniamy do kieszeni...
A dlaczego mielibyśmy okłamywać ludzi, że cały dochód z imprezy pójdzie na cele charytatywne?? :wariat: To przecież nieprawda. Dzielimy sie dochodem z biletów z właścicielem klubu. To, co my dostajemy, idzie na cel charytatywny. To, co dostaje on, to jego sprawa, na co on wyda. Loft to normalna firma, która musi się z czegoś utrzymywać, a nie Caritas ;] Wiesz, nie będziemy przedstawiać zeznania podatkowego z tej imprezy i podatku od darowizny chyba nie będziemy musieli płacić, choć kto wie :) Myślę też, że niewiele osób zwróci w ogólę uwage na wątek charytatywny na tym plakacie...
Awatar użytkownika
MJowitek

Doprecyzuję powyższe: Loft poniekąd robi charytatywę, nie płacimy NIC za to, że urządzamy u niego imprezę tematyczną. Niektórym klubom (coby nazw nie wymieniać) trzeba zapłacić za taką możliwość, o czym Loft sam dobrze wie.

Wielkie podziękowania dla tego klubu.
Jest w miarę nowy, dopiero wyrabia sobie opinię, a ryzykuje.

Moja prośba do ekipy z Dance Teamu
O sprawach organizacyjnych piszmy w naszym wątku, kto jest ciekawy "making of", tam je sobie znajdzie, tu zostawmy przejrzyste miejsce na dalsze informacje, pytania zainteresowanych etc. Bo sobie sami zaspamujemy temat :wariat: Raportować będę, a co. Dziękuję za wyrozumiałość :-)
mjacks

Post autor: mjacks »

też zawitam na 100%
Awatar użytkownika
MJowitek

Wynikło zapotrzebowanie na występy solo, a zatem proszę wszelkich zainteresowanych o wysłanie do mnie na pw info co to ma być, taniec, śpiew etc, jakiej muzyki potrzebujecie i jak macie na imię. Uprzedzam, że tam nie ma podwyższonej sceny, tylko parkiet średniej wielkości, ale jak dance team się tam zmieści to na występ solo też powinno wystarczyć ;-)

Listę chętnych będę edytować w tym poście. Zobaczymy ile w sumie będzie osób, zaplanujemy na te występy czas na imprezie, będziecie wcześniej wiedzieć co i kiedy.

***taniec***

Kasia give_in_to_me z mężem :-) Smooth Criminal
Ewelina i Ania - Dangerous
Karolina MJwroc - jeszcze się waha :)
Klaud - Bad

***śpiewanie***

agusiaa_w - This Is It
LiberianGirl1989 i Weronika - ???
Paulina i Ola - shake your body
Weronika - Gone too soon
Ostatnio zmieniony wt, 22 cze 2010, 12:28 przez MJowitek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ