Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Agnieszkaaaaa
Cóż.. Wygra oryginalność. Z wiekiem przychodzi dystans, droga Liko.
Dla mnie ABC jest w pierwszej trójce, obok 2-4-6-8 i Don't Know Why I Love You. Ten drugi kawałek, zupełnie przecież nie lansowany, dotarł do tego momentu bez szwanku. To dla mnie fenomen i radość, że uszy mnie nie mylą, a że to świetny numer.
Głos na The Love You Save. Pozostaje mi wierzyć, że gdybym dziś świeżym uchem, niby po raz pierwszy słuchał piosenek J5, że bym uznał, iż ten kawałek nie jest płaski przy pozostałych głównych piosenek- gwiazd z tej płyty.
Dla mnie ABC jest w pierwszej trójce, obok 2-4-6-8 i Don't Know Why I Love You. Ten drugi kawałek, zupełnie przecież nie lansowany, dotarł do tego momentu bez szwanku. To dla mnie fenomen i radość, że uszy mnie nie mylą, a że to świetny numer.
Głos na The Love You Save. Pozostaje mi wierzyć, że gdybym dziś świeżym uchem, niby po raz pierwszy słuchał piosenek J5, że bym uznał, iż ten kawałek nie jest płaski przy pozostałych głównych piosenek- gwiazd z tej płyty.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
The Love You Save. Tak, tak, tak. Miłość może ochronić.
… albo nie. Tym razem nie ochroni, nie ocali. Lubię ten utwór wykonywany na koncertach, uwielbiam wręcz, gdy duży już Michael fałszuje na koncercie w Bukareszcie, ale gdy słucham nagrania z płyty mam wrażenie, że jest to śpiewane jakoś siłowo. Aż mnie to męczy. I te gitary jakoś tak bardziej hałasują niż grają.
Aaaa… i gitary tutaj w porządku. I Michael śpiewa z taką lekkością, i Jermaine dodaje urody swoim głosem. Ta piosenka to kwintesencja dziecięcego uroku. Michael przepięknie artykułuje niektóre słowa:
Get up early to see you in the morning
But you just past me
By havin' a quarter
Sitting in the corner ....uwielbiam to.
… albo nie. Tym razem nie ochroni, nie ocali. Lubię ten utwór wykonywany na koncertach, uwielbiam wręcz, gdy duży już Michael fałszuje na koncercie w Bukareszcie, ale gdy słucham nagrania z płyty mam wrażenie, że jest to śpiewane jakoś siłowo. Aż mnie to męczy. I te gitary jakoś tak bardziej hałasują niż grają.
Zważywszy na moje jasnowidzkie talenty wieszczę, że tym razem odpadnie to na co zagłosowałam. Bo przecież nie może odpaść piękna i wdzięczna dziecięca pioseneczka. Zwłaszcza, że matematyki należy uczyć się od małego, bo znowu jest obowiązkowym przedmiotem na maturze. Proszę to uwzględnić i szlifować liczenieLika pisze:przyznaj się. Z Ciebie jakaś wróżka-czarodziejka. Skąd wiedziałaś ?
Aaaa… i gitary tutaj w porządku. I Michael śpiewa z taką lekkością, i Jermaine dodaje urody swoim głosem. Ta piosenka to kwintesencja dziecięcego uroku. Michael przepięknie artykułuje niektóre słowa:
Get up early to see you in the morning
But you just past me
By havin' a quarter
Sitting in the corner ....uwielbiam to.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Erna Shorter pisze:Serce mi krwawi... jeszcze bardziej cierpię... Głosuję na przeraźliwe jęki...
Ernuś, z tego co napisałaś wynika, że... utwór działa na Ciebie tak, jak na rasowego wampira powinna działać jego ulubiona piosenka
Sama krwista słodycz po prostu, ale głosuj dzielnie dalej, wytrwałość (podobno) popłaca :]
cicha pisze:Pod trzecią literą abecadła, C - uplasuje się The Love You Save.
Dokładnie tak 14 osób zadecydowało o tym, żeby tak się stało!
A zatem:
Bubblegum battle runda 11
(Gumowa runda FINAŁOWA! :] Głosowanie do wtorku, do godziny 21)
A
B
C ---> The Love You Save (zasłużyło na brąz)
Przyszedł czas na kart odkrycie. Którą 2-4-6-8 z piosenek wolicie? Która Don't Know Why I Love You ma więcej wiernych zwolenników , lub zaciętych przeciwników? Oby sprzymierzony układ sił nie rozniósł nam forum w pył...
Głosujcie, decydujcie, faworyta wytypujcie ;)
Pierwszy, pierwszy... ja tu jestem od podliczania, nie od głosowaniaMan in the mirror pisze: I wreszcie pierwszy znowu (znaczy drugi xD)
Ostatnio zmieniony ndz, 30 maja 2010, 19:32 przez Lika, łącznie zmieniany 2 razy.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
- Man in the mirror
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Likuś rozwaliłaś mnie po prostu.Lika pisze:Erna Shorter pisze:Serce mi krwawi... jeszcze bardziej cierpię... Głosuję na przeraźliwe jęki...
Ernuś, z tego co napisałaś wynika, że... utwór działa na Ciebie tak, jak na rasowego wampira powinna działać jego ulubiona piosenka
Sama krwista słodycz po prostu, ale głosuj dzielnie dalej, wytrwałość (podobno) popłaca :]
Jesteś boska!
Mimo faktu,że jako wampir mam sadomasochistyczne skłonności... muzyczne, to tym razem nie chcę się katować i dlatego,nadal głosuję na 2-4-6-8. Dlaczego? Po prostu nawet moje niebijące serce nie jest w stanie zaakceptować tego utworu.
A "Don't Know Why I Love You" przyprawia mnie o dreszcz ekscytacji, świetna nuta i skoro nie "Love You Save" to uważam,że on powinien zająć pierwsze miejsce na podium.
Niech zwycięży najlepszy!
p.s.Likuś dobra jesteś w te klocki,tzn,w prowadzeniu NO, mam nadzieję,że to nie Twoje ostatnie. Buźki! :*:*:*:*
Pod parzystą literką B - parzyste liczby 2-4-6-8. ;]
Don't Know Why I Love You - faworyt na złoto i nie umiem tu podać dlaczego. Przeszywa, miażdży, obezwładnia, przyprawia o dreszcze...itp...ile jest takich utworków, z czasów Motown, wykonanych przez Michaela i TJ5, działających w ten sposób na słuchacza? Przydałoby się zrobić drobne podsumowanie w tym zakresie.
Don't Know Why I Love You - faworyt na złoto i nie umiem tu podać dlaczego. Przeszywa, miażdży, obezwładnia, przyprawia o dreszcze...itp...ile jest takich utworków, z czasów Motown, wykonanych przez Michaela i TJ5, działających w ten sposób na słuchacza? Przydałoby się zrobić drobne podsumowanie w tym zakresie.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Zdecydowanie srebro dla 2-4-6-8...a tak chciałem srebro dla La La (Means I Love You), ale się nie udało.. ;/
Don't Know Why I Love You jedna z lepszych piosenek Jackson 5, uwielbiam ten utwór, także nie mam wątpliwości.
Don't Know Why I Love You jedna z lepszych piosenek Jackson 5, uwielbiam ten utwór, także nie mam wątpliwości.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
To byłoby bardzo ciekawe podsumowanie Aniucicha pisze: Don't Know Why I Love You - Przeszywa, miażdży, obezwładnia, przyprawia o dreszcze...itp...ile jest takich utworków, z czasów Motown, wykonanych przez Michaela i TJ5, działających w ten sposób na słuchacza? Przydałoby się zrobić drobne podsumowanie w tym zakresie.
Naprawdę nie znajdzie się nikt odważny, żeby podnieść rękę na DKWILY? Chociażby z przekory. Pank - skoro Tobie obojętne, może Ty?
Takie jakieś przewidywalne to finałowe starcie. Wszyscy głosują tak samo. Nudno trochę... :P
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson
- Man in the mirror
Don't Know Why I Love You
Trochę z przekory, o wyniki jestem spokojny. Obie piosenki bardzo bardzo lubię. 2-4-6-8 nie są coverem, a bronią się dużo bardziej, niż The Love You Save. Poza tym, pomimo że obie finałowe piosenki są w kreskówce J5, to 2-4-6-8 bardziej z nią kojarzę, a ja po prostu uwielbiam te bajki z Jackson 5. Są pełne dowcipu i są takie słodziachne, że trudno się nie zauroczyć. I najlepsza sposobność, by polubić wczesne J5. Tam jest pełno muzyki. Ta kreskówka ma stary klimat lat 70-tych. A 2-4-6-8 jest kwintesencją tej bajki. Bajki pierwszych płyt zespołu.
Cover Wondera uderza w poważniejszą nutę. A tę nutę oszczędziłbym na Lookin' Through The Windows. Tu niech wygra naiwna prostota, a z tą samą magią.
Trochę z przekory, o wyniki jestem spokojny. Obie piosenki bardzo bardzo lubię. 2-4-6-8 nie są coverem, a bronią się dużo bardziej, niż The Love You Save. Poza tym, pomimo że obie finałowe piosenki są w kreskówce J5, to 2-4-6-8 bardziej z nią kojarzę, a ja po prostu uwielbiam te bajki z Jackson 5. Są pełne dowcipu i są takie słodziachne, że trudno się nie zauroczyć. I najlepsza sposobność, by polubić wczesne J5. Tam jest pełno muzyki. Ta kreskówka ma stary klimat lat 70-tych. A 2-4-6-8 jest kwintesencją tej bajki. Bajki pierwszych płyt zespołu.
Cover Wondera uderza w poważniejszą nutę. A tę nutę oszczędziłbym na Lookin' Through The Windows. Tu niech wygra naiwna prostota, a z tą samą magią.
Nie będzie chyba niczego trzeba wałkować, bo do głosowania trafią piosenki ogólnie znane i nie lubiane.Co mamy przesłuchac ?
Bitter you'll be if you don't change your ways
- Man in the mirror