Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
2-4-6-8
Bo wygrać powinna piosenka, która budzi szaleństwo. To co wyśpiewuje Michael to emocjonalny Mount Everest.
W Never Had A Dream Come True Jacksonowie odpadli w konkurencji ze Stevie Wonderem, ale w Don't Know Why I Love You uczeń przerósł mistrza.
Gdy słucham początku: oh, sure don't baby, baby, baby I don't know why I love you… jest jak u Hitchcocka. Najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie rośnie. Taki muzyczny suspens.
Wokalnie sam Michael udźwignął tę piosenkę, choć aranż też fajny.
Kto w wieku 11-12 lat potrafiłby wydobyć, z utworu dla dorosłych przecież, taką moc?
Mimo tego, że jutro w Dzień Dziecka rozstrzygnięcie, żegnam śliczną dziecięcą pioseneczkę, bo od lat chodzi mi po głowie: I don't know why I love you.
Kaem, podoba mi się Twoja prowokacja, mam nadzieję, że odniesie pożądany skutek
Bo wygrać powinna piosenka, która budzi szaleństwo. To co wyśpiewuje Michael to emocjonalny Mount Everest.
W Never Had A Dream Come True Jacksonowie odpadli w konkurencji ze Stevie Wonderem, ale w Don't Know Why I Love You uczeń przerósł mistrza.
Gdy słucham początku: oh, sure don't baby, baby, baby I don't know why I love you… jest jak u Hitchcocka. Najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie rośnie. Taki muzyczny suspens.
Wokalnie sam Michael udźwignął tę piosenkę, choć aranż też fajny.
Kto w wieku 11-12 lat potrafiłby wydobyć, z utworu dla dorosłych przecież, taką moc?
Mimo tego, że jutro w Dzień Dziecka rozstrzygnięcie, żegnam śliczną dziecięcą pioseneczkę, bo od lat chodzi mi po głowie: I don't know why I love you.
Kaem, podoba mi się Twoja prowokacja, mam nadzieję, że odniesie pożądany skutek
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Zaintrygowałeś jak tym, co napisałeś... Już widzę przed sobą dłuuugą listę najsłabszych kawałków z całej trzyletniej historii NO ?kaem pisze:Nie będzie chyba niczego trzeba wałkować, bo do głosowania trafią piosenki ogólnie znane i nie lubiane.Co mamy przesłuchac ?
Prawdziwy festiwal oślich ławek, czyli najsłabsze z najsłabszych
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
- Agnieszkaaaaa
Widzę, że zwycięzca się nam już ujawnił. No cóż, wasze gusta są bardzo przewidywalne szczególnie, jeśli obserwowało się poprzednie rozgrywki zabawy.
Oddając swój głos na 2-4-6-8, nie będę oryginalny - jej zacna rywalka działa na mnie jak narkotyk.
Oddając swój głos na 2-4-6-8, nie będę oryginalny - jej zacna rywalka działa na mnie jak narkotyk.
Zapewne będziemy wybierać największego gniota nagranego kiedykolwiek przez Michaela... bądź najlepszą piosenkę spośród utworów, które uplasowały się na najniższych szczeblach poprzednich edycji NO.Man in the mirror pisze:Kaem co masz na myśli jak można wiedziec?
- Man in the mirror
Głosuje na 2-4-6-8, bo bez dwóch zdań złoto należy się Don't Know Why I Love, które rzuciło na mnie swoje sidła już od pierwszego przesłuchania. Jest zupełnie inna niż reszta, a jeszcze Michael udowadnia wszystkim jeszcze raz jaki piękny głos posiada, mam wrażenie jakby bawił się tą melodią. Cud miód
Kaem wszystkich z premedytacją zaintrygowałeś! mnie też... szykuje się ciekawa zabawa nie wiem co jest trudniejsze... wybrać najgorsze z najgorszych, czy najgorsze z najlepszych...
Kaem wszystkich z premedytacją zaintrygowałeś! mnie też... szykuje się ciekawa zabawa nie wiem co jest trudniejsze... wybrać najgorsze z najgorszych, czy najgorsze z najlepszych...
A ja wcale nie z przekory zagłosuję na DKWILY. I trzymam się mojej wersji od początku uzasadniając moje wybory i typując już na wstępie I'll bet you na out. Ma być słodko aż do mdłości i boleści trzewi, a przy tym niezobowiązująco. A takie właśnie nieskrępowanie gwarantuje 2-4-6-8. Do DKWILY trzeba moim zdaniem założyć elegancką garderobę, aczkolwiek bez dekoltu i odkrytych pleców, bowiem chropawy i kuszący głos Michałka gęsią skórkę wywołuje, a przecież to nie wypada, by w towarzystwie tak swe emocje manifestować, a co więcej wobec nieletniego.Lika pisze:Naprawdę nie znajdzie się nikt odważny, żeby podnieść rękę na DKWILY? Chociażby z przekory.
I nie powiem, że 2-4-6-8 mniej jest ambitne od DKWILY, bo ambicją, zacięciem i pięknem wykonania mu dorównuje. Ale skoro to balonowa płyta, to i balonową powinna mieć puentę w postaci wyliczanki na czele.
A w ogóle jestem zła, że płytka ABC jeszcze do mnie nie dotarła, a czekam na nią od 2 miesięcy i ani widu ani słychu. Niech deszcz zaleje ten przeklęty Eyjafjallajokull!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
Oj, myślałam, że finał będzie bardziej "wyrównany" :P. To, że wygra Don't Know Why I Love You byłam prawie pewna, bo wiele osób typowało właśnie tą piosenkę na zwycięzce i w trakcie całej rozgrywki nie było głosów na nią.
Jednak troszkę bardziej lubię jednak 2-4-6-8, choć mój głos nie będzie miał wpływu na wynik, to choć porażka 2-4-6-8 będzie odrobinę mniejsza... :D. Głos zatem na Don't Know Why I Love You.
Nie mogę się doczekać następnego NO
Jednak troszkę bardziej lubię jednak 2-4-6-8, choć mój głos nie będzie miał wpływu na wynik, to choć porażka 2-4-6-8 będzie odrobinę mniejsza... :D. Głos zatem na Don't Know Why I Love You.
Nie mogę się doczekać następnego NO
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Mój typ na pierwsze miejsce to Don't Know Why I Love You . Jak ten dzieciak mógł to tak zaśpiewać, no jak? Czy on zdawał sobie sprawę, jaką "masakrę" zrobił swoją interpretacją? Tego się nie dowiemy, ale co zaśpiewał to nasze. Dla mnie bezapelacyjnie nr 1 tej płyty!
Tak więc głos na ukochane 2-4-6-8 (wybacz ).
Tak więc głos na ukochane 2-4-6-8 (wybacz ).
GosiOla, Moscan, martina – głosy mocno po czasie, także nie mogę uwzględnić. Aczkolwiek wpływu na wynik nie mają, bo kopiecie leżącego.
Zajęłabym się chętnie - nie majtkowo-różową, lecz dojrzalszą twórczością... być może solową. Coby tyle nie świrować , rzecz poważnie potraktować! Z obłędem wciąż nie rymować, a logicznie dyskutować...
Nie posiadać płyty, posiłkując się jutubami, czy innymi źródłami... to się dopiero nazywa miłość i poświęcenie dla muzyki
Oficjalne zamknięcie rozgrywki z ABC wypada jednak dzisiaj :]
Prawda, jaka zabawna przewrotność? (całkiem niezamierzona)
W zaistniałych okolicznościach dopuszczę do głosu tych, którzy głosu (podobno z założenia) nie mają, choć... zdarza im się, że przepięknym "słowiczym trelem ćwierkają" ;) Ktoś chce Wam coś powiedzieć:
Cześć. Tu Michael... i spółka ;) & nasza dobra przyjaciółka, Lika
Cieszymy się bardzo ze wspólnej zabawy. Trzymajcie się ciepło. Kochamy Was!
Dzięki Mike Pozwolisz, że przejdę do meritum
Ogłaszam ponad wątpliwość wszelką, z radością nieskrywanie wielką, że:
Konkurencje nam nokautuje, na miejsce pierwsze pod A wskakuje:
Liryczno-dramatyczne pytanie o (za)kochanie... ?
Kochać potrafi tak tylko ten, co serce wielkie jak Teksas ma!
O burzę 2468 oklasków więc proszę dla miejsca numer dwa.
Srebro zasłużenie zdoByte, także jest w tej grze zaszczytem :)
A oto 3 piosenki, które wybraliście. Wszystkie, jak jedna zasługują... na MEDAL (gdyby ktoś wątpił :P) oczywiście
A ---> Don't Know Why I Love You (złoto)
B ---> 2-4-6-8 (srebro)
C ---> The Love You Save (brąz)
Dziękuję wszystkim MJówkom, które pozwoliły porwać się magii majtkowo-gumowego różowego :]
Bez Was/nas nie byłoby NO (mówię ogólnie o długości życia tematu, który jest już trzylatkiem!)
Powrót do szkolnych wyliczanek i dziecięcych rymowanek może być fajną przygodą. Zwłaszcza po latach.
Mam nadzieję, że udało mi się stworzyć namiastkę nie irytującego-pink klimatu ( taką koncepcję miałam, ryzykować się nie bałam ;P )
W życiu tak bywa, że jeśli potraktuje się rzecz z dystansem i szczyptą humoru - to nawet Barbie okazuje się mniej straszna, niż ją malują :]
Za wszystko co (jednak) irytowało - niezależnie od faktycznych intencji, czy też głęboko zakorzenionych zwierzęcych instynktów ;P autorki, puszczam i daję
Świetny pomysł z przekazywaniem tego tematu z rąk do rąk!
Dzięki temu najsłabsze ogniwo stało się silnym spoiwem integrującym MJówki i naszym, jeszcze bardziej wspólnym dobrem
P.S. Sprawdzeni i wiarygodni informatorzy donoszą – w (nie)oficjalnym, bo stosunkowo krótkim i nieco lapidarnym komunikacie – podglądającego nas Prezydenta Baracka Obamy że… Pan Prezydent mianowicie jest pod takim wrażeniem, aż go zamurowało ( co temu krasomówcy nie zdarza się często), skutkiem czego był w stanie wyrżucić z siebie tylko jedno zdanie. Na dobre źródła się powołuję, zatem cytuję:
"Jak balonówę kocham - zniesiemy Wam te ch*****e wizy, obiecujemy! B.O."
Wyniki można komentować tutaj.
Za jakiś czas zrobię podsumowanie. Tylko proszę... nie brać się za odliczanie ;)
That's all
Kochana Erno musisz mi wierzyć, nie ode mnie to zależy (a i chętnych pewnie wielu ustawia się w tym celu :)), ale kto wie - nie mówię, że nie :) Może kiedyś, kiedyś... gdy nadejdzie nowy "sezon ogórkowy" ;)Erna Shorter pisze: Likuś dobra jesteś w te klocki,tzn,w prowadzeniu NO, mam nadzieję,że to nie Twoje ostatnie.
Zajęłabym się chętnie - nie majtkowo-różową, lecz dojrzalszą twórczością... być może solową. Coby tyle nie świrować , rzecz poważnie potraktować! Z obłędem wciąż nie rymować, a logicznie dyskutować...
Skoro tak, tym bardziej wielki w Twoją stronę a_gadora_gador pisze: A w ogóle jestem zła, że płytka ABC jeszcze do mnie nie dotarła, a czekam na nią od 2 miesięcy i ani widu ani słychu.
Nie posiadać płyty, posiłkując się jutubami, czy innymi źródłami... to się dopiero nazywa miłość i poświęcenie dla muzyki
Rozstrzygnęliście finał właściwie na starcie, głosując niemal jednomyślnie.anja pisze: Mimo tego, że w Dzień Dziecka rozstrzygnięcie
Oficjalne zamknięcie rozgrywki z ABC wypada jednak dzisiaj :]
Prawda, jaka zabawna przewrotność? (całkiem niezamierzona)
W zaistniałych okolicznościach dopuszczę do głosu tych, którzy głosu (podobno z założenia) nie mają, choć... zdarza im się, że przepięknym "słowiczym trelem ćwierkają" ;) Ktoś chce Wam coś powiedzieć:
Cześć. Tu Michael... i spółka ;) & nasza dobra przyjaciółka, Lika
Cieszymy się bardzo ze wspólnej zabawy. Trzymajcie się ciepło. Kochamy Was!
Dzięki Mike Pozwolisz, że przejdę do meritum
Ogłaszam ponad wątpliwość wszelką, z radością nieskrywanie wielką, że:
Konkurencje nam nokautuje, na miejsce pierwsze pod A wskakuje:
Liryczno-dramatyczne pytanie o (za)kochanie... ?
Kochać potrafi tak tylko ten, co serce wielkie jak Teksas ma!
O burzę 2468 oklasków więc proszę dla miejsca numer dwa.
Srebro zasłużenie zdoByte, także jest w tej grze zaszczytem :)
A oto 3 piosenki, które wybraliście. Wszystkie, jak jedna zasługują... na MEDAL (gdyby ktoś wątpił :P) oczywiście
A ---> Don't Know Why I Love You (złoto)
B ---> 2-4-6-8 (srebro)
C ---> The Love You Save (brąz)
Dziękuję wszystkim MJówkom, które pozwoliły porwać się magii majtkowo-gumowego różowego :]
Bez Was/nas nie byłoby NO (mówię ogólnie o długości życia tematu, który jest już trzylatkiem!)
Powrót do szkolnych wyliczanek i dziecięcych rymowanek może być fajną przygodą. Zwłaszcza po latach.
Mam nadzieję, że udało mi się stworzyć namiastkę nie irytującego-pink klimatu ( taką koncepcję miałam, ryzykować się nie bałam ;P )
W życiu tak bywa, że jeśli potraktuje się rzecz z dystansem i szczyptą humoru - to nawet Barbie okazuje się mniej straszna, niż ją malują :]
Za wszystko co (jednak) irytowało - niezależnie od faktycznych intencji, czy też głęboko zakorzenionych zwierzęcych instynktów ;P autorki, puszczam i daję
Świetny pomysł z przekazywaniem tego tematu z rąk do rąk!
Dzięki temu najsłabsze ogniwo stało się silnym spoiwem integrującym MJówki i naszym, jeszcze bardziej wspólnym dobrem
P.S. Sprawdzeni i wiarygodni informatorzy donoszą – w (nie)oficjalnym, bo stosunkowo krótkim i nieco lapidarnym komunikacie – podglądającego nas Prezydenta Baracka Obamy że… Pan Prezydent mianowicie jest pod takim wrażeniem, aż go zamurowało ( co temu krasomówcy nie zdarza się często), skutkiem czego był w stanie wyrżucić z siebie tylko jedno zdanie. Na dobre źródła się powołuję, zatem cytuję:
"Jak balonówę kocham - zniesiemy Wam te ch*****e wizy, obiecujemy! B.O."
Wyniki można komentować tutaj.
Za jakiś czas zrobię podsumowanie. Tylko proszę... nie brać się za odliczanie ;)
That's all
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Wiesz, że mi wisisz gumę balonową sprzed wielu rund w NO? I nie wykręcaj się okresem odbioru nagrody, bo się przypomniałem na zlocie prawie dwa lata temu!
Mistrzowskie prowadzenie NO. Dziękuję Ci, Lika.
No i trafiłaś w dziesiątkę, o co chodzić będzie w następnym Najsłabszym Ogniwie. Wybierać będziemy wśród prawdziwego oczka- 21 piosenek, które zajmowały ostatnie i przedostatnie miejsca w dotychczasowych rozgrywkach, z solowego dorosłego dorobku Michaela Jacksona (po 2 z Off The Wall, Thrillera, Bad, Dangerous, HIStory, Invincible, 1 z BOTD, 4 dema/odrzuty/piosenki spoza pełnoprawnych albumów z nowym materiałem i 4 duety spoza regularnych albumów). Man in the mirror, nie poużywasz jednak sobie, gdyż wyjątkowo zasady się zmienią. Trzeba będzie bronić, nie eliminować. A to za sprawą osoby prowadzącej, która uchodzi za oponenta w kwestii eliminacji wśród piosenek. Prawdziwy piosenkowy pacyfista. Usłyszałem dziś jasno: kaem, to barbarzyństwo! Pozostało Najsłabsze Ogniwo odwrócić do góry nogami i z przegranego uczynić zwycięzcę, a ze zwycięzcy- przegranego. Ale czego się nie robi dla prowadzących pojawiających się w NO... Ćwiczcie mowy obronne, uzasadnienia będą bezwzględnie wymagane!
Już wkrótce Festiwal Oślich Ławek, a właściwie próby obrony swoich ulubieńców przed tym oto:
A jako prowadzący... Sam Majkel Dżekson!
Mistrzowskie prowadzenie NO. Dziękuję Ci, Lika.
No i trafiłaś w dziesiątkę, o co chodzić będzie w następnym Najsłabszym Ogniwie. Wybierać będziemy wśród prawdziwego oczka- 21 piosenek, które zajmowały ostatnie i przedostatnie miejsca w dotychczasowych rozgrywkach, z solowego dorosłego dorobku Michaela Jacksona (po 2 z Off The Wall, Thrillera, Bad, Dangerous, HIStory, Invincible, 1 z BOTD, 4 dema/odrzuty/piosenki spoza pełnoprawnych albumów z nowym materiałem i 4 duety spoza regularnych albumów). Man in the mirror, nie poużywasz jednak sobie, gdyż wyjątkowo zasady się zmienią. Trzeba będzie bronić, nie eliminować. A to za sprawą osoby prowadzącej, która uchodzi za oponenta w kwestii eliminacji wśród piosenek. Prawdziwy piosenkowy pacyfista. Usłyszałem dziś jasno: kaem, to barbarzyństwo! Pozostało Najsłabsze Ogniwo odwrócić do góry nogami i z przegranego uczynić zwycięzcę, a ze zwycięzcy- przegranego. Ale czego się nie robi dla prowadzących pojawiających się w NO... Ćwiczcie mowy obronne, uzasadnienia będą bezwzględnie wymagane!
Już wkrótce Festiwal Oślich Ławek, a właściwie próby obrony swoich ulubieńców przed tym oto:
A jako prowadzący... Sam Majkel Dżekson!
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
No, a gdzie gwiazdka?kaem pisze:A jako prowadzący... Sam Majkel Dżekson!
Majkel Dżekson*
Znamy się już tyle lat i ciągle o tę gwiazdkę na końcu muszę walczyć
OK. Moi Mili,
Wywołana do tablicy, zapuszczam kolejną rundę.
Jak już wspomniał Krzychu, dla mnie typowanie "najgorszych" utworów to barbarzyństwo, bo uważam, że może jeden, dwa utwory są na danym albumie nieco słabsze lub pasują do specyficznej okazji, ale żeby tak siekać cały album po całości....? NIGDY!
Zatem, tym razem wybieramy ten najlepszy utwór i podajemy uzasadnienie- zobaczymy, co nam zostanie.
Chociaż czuję niedosyt patrząc na tę listę, bo ulokowanie na niej niektórych utworów to morderstwo poprzez ignorancję
OK, no to jadziem z tym koksem (dzięki Krzychu za ułatwienie życia ).....
It's the Falling in Love
Girlfriend
The Girl Is Mine
P.Y.T. (Pretty Young Thing)
Just Good Friends
Speed Demon
Superfly Sister
You Are My Life
Don't Walk Away
Can't Let Her Get Away
Gone Too Soon
You Are Not Alone
D.S.
One More Chance
Work That Body
Nite Line
Trouble
I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
Hold My Hand (& Akon)
Why (& 3T)
We Be Ballin' You (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
Głosujemy przez dwa pełne dni
Do dzieła- ciekawa jestem Waszych odczuć, co do powyższych
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there