Nasze kolekcje

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

kjofficial

Post by kjofficial »

a tu moja zdobycz ;)
mam jeszcze drugi egzemplarz na sprzedaz!

Image

postanowilem kupic dwie, bo moze ktos by z polski chcial kupic a po co placic tyle za przesylke z UK. ;p
soulsation

Post by soulsation »

Muszę się pochwalić,że maj był dlamnie wyjatkowo udany pod względem Michaelowych zbiorów:)
Na początku miesiąca kupiłem sobie wydawnictwo Hello world -the mottowon solo collection,SZczerze to zawiodłem się troche na tym...Każdy chwalił książeczke dołączoną do zestawu ,a niestety okazało się bez większych ohów,ahów , zdjęcia okładek płyt,i kilka fotek ,publikowanych już na niezliczonych składankach...Miałem już solówki z Mottown ,i kupilem tylko dla książeczki...

kolejną rzeczą jaką nabyłem ,to jest książka The Magic and the Madness .Kupiłiem ją u jakiegoś faceta w sobote tydzień temu ,który handlował ksiązkami w walizce przy metrze centrum.Dałem za nią 15 zł:)
Ciekawostką jest ,że już mialem tą ksiązke wczesniej z czarno białą okladką,a na tej co zakupilem teraz jest zdjęćie ze Smooth Cryminal z Bad Tour...

ostatnią rzeczą jest Michaelowy kubek koszulka Mja ze zdjęciem z Beat it Dangerous tour...można je nabyć w Arkadii w wawie ,to jest taki wolno stojący stend przed Carrefurem.
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Malwina27

Post by Malwina27 »

Słuchajcie czy ktoś kupował vinyle lub jakieś japonce na allegro u PodNazwa. Jest to sklep chyba funkcjonuje pod Najlepszamuzyka wystawiają pictures vinyle w przystepnych cenach i się tak zastanawiam czy ktoś może u nich już kupował i czy nie są to jakieś podróbki choć vinyli to nie wiem czy da radę poddania . Jak ktoś już coś u nich kupował no napiszcie czy warto i czy dobra firma ;) dzięki
Image

Twitter @Malwi27
anialim

Post by anialim »

Malwina27, mam z nimi same dobre doświadczenia;)
Ale polecam nie kupować na allegro, a bezpośrednio w ich sklepie - jest trochę taniej:) http://www.najlepszamuzyka.pl/
Malwina27

Post by Malwina27 »

anialim wrote:Malwina27, mam z nimi same dobre doświadczenia;)
Ale polecam nie kupować na allegro, a bezpośrednio w ich sklepie - jest trochę taniej:) http://www.najlepszamuzyka.pl/
WIELKIE dzieki !!! japrosic

Wiec polegając na slowie kolekcjonera kupie u nich sporo :)
Image

Twitter @Malwi27
herbata_wymiata

Post by herbata_wymiata »

Uchuchu ludu, ile wy tego macie będzie mi się śniło w nocy ;)
Ach, jak tylko zacznę zarabiać..... ! :D
"I don't like talk that much, hehehaha"
M-J

Post by M-J »

Ja sam mam bardzo małą kolekcję, lecz będę po kolei kupował każde wydanie!

Ja mam Thrillera 25th w tym ekologicznym opakowaniu. :) Zdjęcie dodam później!

Ale już kasę zbieram na wyd. z: 1982, 2001 i z płytą DVD! :)

Tak, choruję na fanatyzm! (sam nie wiem!) :mj:
The Thriller.....

Image
Panachea

Post by Panachea »

Hmm. Mi się ogl. nie podobało jak w pokoju miałam plakaty z MJ więc poprosiłam mamę o grafitti na całej ścianie. ;) Muszę wam powiedzieć, że teraz wygląda to świetnie, a na reszcie ścian mam wielkie naklejki z MJ (czarne). Wiele osób pisze o tych segregatorach z wycinkami. Zmotywowaliście mnie. Jutro zabieram się do roboty ;)
Mjpolsat

Post by Mjpolsat »

Moja kolekcja
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Mjpolsat on Tue, 20 Jul 2010, 13:13, edited 5 times in total.
Panachea

Post by Panachea »

Mjpolsat Twoja kolekcja jest baaardzo imponująca. :)
moni

Post by moni »

prezent urodzinowy od koleżanek i kolegów z pracy :) :smiech:

Image
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Panachea

Post by Panachea »

Fajna karykaturka ;)
@neta

Post by @neta »

Przeżyłam dziś coś metafizycznego. To jak odkrycie przez archeologa grobu faraona na którego szukanie poświęcił całe życie. Wreszcie wyczerpany kiedy już opuszczają go siły i nadziei brak trafia na głaz....odsuwa go i ....pufffff leci na niego cała energia zamknięta w grobowcu.

Dzisiaj do moich rąk dotarł autentyczny autograf Michaela złożony czarnym markerem na widokówce z Wrocławiem nocą z 1997r.Autograf z lotniska we Wrocławiu. Michael podpisał tam tylko parę kartek kiedy był w środku w samolocie.

Jego sposób trafienia do mnie jest niezmierzoną tajemnicą wszechświata pełnego obfitości. Bo jednego dnia wydaje Ci się ze wszystko tracisz a następnego spotyka Cię nagroda warta wszystkich wygranych.

Na tym kawałeczku papieru zapisana jest energia Michaela, Jego emocje, myśli, materia o której nie mamy pojęcia, Jego miłość do ludzi która promieniował. Wchłonięte w zamaszysty podpis sygnujący autora.

Drżącymi rękami dotknęłam skarbu. Zapisu kogoś kto fizycznie nie istnieje, a jednak trafił do mnie w tak czystej postaci. Przycisnęłam delikatnie kartkę do piersi i czułam przepływające przez moje ciało dreszcze, spokój, miłość i moc. Czułam doskonałość sytuacji. Zawisłam w stanie całkowitego katharsis. Ściskało mnie za gardło, chciałam płakać a jednocześnie fruwałam nad ziemią. Sam na sam z kawałkiem żywego Michaela. To jak dotknięcie przez kogoś kogo bardzo mocno kocha się przez całe życie. Połączenie energii. Uzdrawiający dotyk miłości.

Ja ,osoba tak praktyczna a jednocześnie wierząca mocno w to co niepoznane i niepojęte.

Magiczny skrawek który czekał na mnie 13 lat. Życie jest nieprzewidywalne.

Mój „biały kruk”.I choć na świecie krąży wiele autografów ten jest jak róża z „Małego księcia” jedyna niepowtarzalna i wyjątkowa.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Baby Jane

Post by Baby Jane »

@neta, wow, rzeczywiście. Przykład na to, że życie jest nieprzewidywalne i potrafi zaskoczyć. A przy tym jest wspaniałe!

"smile trough your heart is aching (...) maybe tomorrow you'll find that live is still worthwhile"

:) pokażesz zdjęcie albo skan autografu?
@neta

Post by @neta »

Uprzejmie proszę.Miałam spory kłopot jak wyeksponować taki "skarb" w moim domu.Jako tło wykorzystałam singiel o jakże wymownym tytule To istne feng shui.:wariat: Za każdym razem kiedy przechodzę obok i "rzucę" okiem robi mi się ciepło na serduchu a Michael nad wszystkim czuwa.
Kartka jest autentycznie pożółkła z 1997r.NA drugiej stronie są zabytki Wrocławia nocą.Hmmm pewnie Michael je oglądał. Poprzedni właściciel jest jak najbardziej wiarygodny.Zdobyta na lotnisku we Wrocławiu w samolocie.

Image

Image

Image

notabene.... ciekawostka Michael przyleciał do Wrocławia włoskim samolotem który Mu wynajął ? Silvio Berlusconi.Na lotnisku był traktowany oczywiście jak super VIP.
Wiem że jedna dziewczynka która stała za ogrodzeniem dzięki odwadze i zaufaniu pozyskała autograf w książce którą przyniosła ze sobą.Szał radości podobno było niedopisania :dance: Ciekawe czy jest tu na forum?
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Post Reply