"Pewnie, że nie nalezy obwiniać jednego gracza za niepowodzenia całego zespołu (i za jego osiągnięcia również)" -> A poza tym to jakis nonsens to co napisałeś. Obwiniac trenera za porazki zespołu... Ja bym to odpowiednio ustawiła procentowo i dodała budżet czy też nawet stosunek państwa do danego sportu (mamu np. dobrych rugbistów, ale jakoś ten sport nie jest tak popularny dlatego ciężko o jego rozwój).MacJack50 pisze:Zapamiętaj , że to nie zawodnicy ponoszą winę za porażki , lecz trener.
To fakt nie wgłębiam sie w ten klub z pasją, a poza tym ostatnimi czasy za wiele nie dałam rady oglądać. Ale kompletnie nie o to mi chodziło. Miałam na myśli seksaferę. Domenech miał spory dylemat, bo w sprawę zamieszany był m.in. Ribery czy też Govou, ale im się udało, bo ciężko byłoby się Francji odnaleźć w tak ograniczonym składzie. A że jak napisałeś Benzema nie miał udanego sezonu, no to sprawę miał załatwioną. Naprawde jak dla mnie największa hańbą dla piłkarza jest odwołanie z przyczyn obyczajowych, czysto niesportowych ;/MacJack50 pisze:Z tego powodu , iż jesteś kibicem Barcy za pewne nie interesujesz się aż tak wnikliwie tym co dzieje się po 'drugiej' stronie.Benzema cały sezon miał stracony , gdyż leczył przez wiekszosc czasu kontuzje.Wrócił na koniec , nawet strzelił bramkę :)
Ahaaa, no grają corocznie, niezły żarcik :P Co do Mundialu, to jednak grała kiedyś Łacina ze sobą w finale. Jakoś po wojnie jak Urugwaj święcił tryumfy :]MacJack50 pisze:W Copa America bardzo często te 2 drużyny grają w finale , a więc nei chciałbym zeby tak się stało na Mundialu
Grupa A:
Francja / Meksyk
RPA
Urugwaj
Grupa B:
Argentyna
Nigeria / Grecja
Korea Południowa
Grupa C:
Anglia
USA
Słowenia
Algeria
Grupa D:
Niemcy
Ghana / Serbia
Australia
Grupa E:
Holandia
Dania / Kamerun
Japonia
Grupa F:
Włochy
Paragwaj / Słowacja
Nowa Zelandia
Grupa G:
Brazylia
Wybrzeże Kości Słoniowej / Portugalia
Korea Północna
Grupa H:
Hiszpania
Chile / Szwajcaria
Honduras
* O ile z pierwszym (z wyjątkiem gr. A) i ostatnim miejscem w grupie nie miałam większych problemów, to jednak z drugim miałam ogromne ;/ No nic trzeba po wielkich brakach poorientować się nie co w środowisku, pooglądać, poczytać i mam nadzieję, że do 11 zdążę sprecyzować swoje typy.
Natomiast co do ostatecznej czwórki to wydaje mi się, że znajda się tam któreś z tych reprezentacji: Anglia, Brazylia, Hiszpania, Niemcy, Holandia, Włochy, Francja. Może i typowe, ale zapewne jeszcze do przemyślenia. Możliwe również, że niespodziankę zrobią USA i Paragwaj.
A tymczasem idę zaszyć się w szopie i wracam z siekierą za tydzień