SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
jola

Post autor: jola »

No dobra kończę te wspomnienia
Nie kończ :-)
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

No dobra kończę te wspomnienia, Paweł zajrzyj zaraz na PW.
Żem zajrzał i pobrałem wsyztskie utworki.No cóż chcąc nie chcąć znam te utwory i to bardzo dobrze.
November Rain - no tu akurat nie trzeba nic pisać.

Civil War - Tak jakbym przez mgłe kojarzył piosenke ale nie dałbym głowy uciąc.

Don't Cry - heheh no jakże mógłbym tego nie znać.A już szczególnie tey mojej ulubionej końcówki w piosence i tego głosiku....yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heheh.

Estranged - Hmmmmm nie kojarze w ogóle....i póki co nie wypowiem się na temat tego utworu bo słucham dopiero 2 raz więc pochopnie nie bede wydawał opinii,bo znając siebie na początku moze być coś dla mnie dnem a później mi sie podoba.Oby.......

Knockin' On Heaven's Door - No Tu też nie trzeba nic komentować.Tylko takie małe pytanko.Ostatnio zastanawiałem się z kuzynką kogo to jest utwór w oryginale.Stewirdzilismy jednogłosnie że Gunesów ale pewności do końca nie mamy.

Paradise City - Tak jakw przypadku estranged nie chce za szybko wydawać opinii.Nie słyszałem tego nigdy więc wole sie najpierw osłuchać.

You Could Be Mine - heheh nastepna......jak mógłbym nie znac.Sympatyczny utworek.

Więcej utworów nie pamiętam ,za wszytskie serdecznie ża....dziekuję...... :wariat: Nie no dzieki Yola wielkie za wysłanie mi tych utworków.Pewnie niektóre znajdą się na moich płytkach hehe bo aj ostatnio mam zajoba na punkcie muzyki szczególnie tey starej z duszą.Dostałem obrzydzenia jakiegoś tymczasowego do współczesnej muzyki.Bleeeeee.....Tak więc ostatnio słucham najlepiej wszytskiego co stare heh.Nie wspomne już jakiego dostałem zajoba na punkcie Queen....co za piosenki.Ja zawsze powtarzałem że gdyby nie Michael to Queen rządziłby muzyką i w zasadzie rządzili.Mają tyle perełek i to tak miażdzacych że aż miło.Zalewa mnie wsciekłość gdy pomyśle że freddy już nie żyje.To była jedna z najwiekszych strat ludzkości jesli chodzi o muzyke.Pragne też zauważyć fakt że freddy mercury nigdy nie był postrzegany jako ,napisze tak brzydko "pedał" przez ludzi.Wiedzieli wszyscy że jest geyem a wiadomoże ludzie przewaznie wrogo na takich patrza.Jednak fredy miał w sobie cos tak niesamowitego,taką charyzme ,taką siłe i taką moc muzyki że ludzie bezgranicznie go kochali.Ta muzyka burzyła mury i w mojej głowie burzy je do dziś gdy słucham wielu piosenek Queen.Sorry za mały offtop.Pozdrawiam,i jeszcze raz dzieki za utworki.
el_loko

Post autor: el_loko »

Tylko takie małe pytanko.Ostatnio zastanawiałem się z kuzynką kogo to jest utwór w oryginale.Stewirdzilismy jednogłosnie że Gunesów ale pewności do końca nie mamy.
Odpowiem za SUNrise :)

Oryginal spiewal Bob Dylan, GNR tak jak wielu innych artystow gralo na koncertach, ale chyba tylko Gunsi zamiescili na swojej plycie. Ale wersja GNR lepsza niz Dylana...
Awatar użytkownika
SUNrise

take me down to the paradise city....

Post autor: SUNrise »

Xscape pisze:Paradise City - Tak jakw przypadku estranged nie chce za szybko wydawać opinii.Nie słyszałem tego nigdy więc wole sie najpierw osłuchać.
Uuuu przyznawanie się w mojej obecności do nieznajomości Estranged i Paradise City, jest naprawdę dość ryzykownym posunięciem :diabel2:.
Pamiętam jak raz prawie doszło do bójki między mną a moim kolegą, był gdzieś koniec 92' czy początek 93' roku, w każdym razie pamiętam, że to zima była, mieliśmy wtedy coś po 11 lat i on słuchał Nirvany ja - GN'R i zaczął mi coś mówić, że "co to jest w ogóle to Paradise City..." och byłam w stanie oddać wtedy życie za obronę dobrego imienia Paradise City :). A jako, że padło to z ust fana Nirvany, to odebrałam to jako atak na Gunsów i dla mnie, było to jednoznaczne z bluźnierstwem i wyzwaniem na pojedynek. Wiadomo dlaczego... fani Nirvany z fanami GN'R od momentu konfliktu na linii Rose - Cobain nie żyli w szczególnej zgodzie, o przyjaźni nie wspominając i jak się w tamtych czasach spotkali razem fani jednego i drugiego zespołu, to bez wyzwisk się mało kiedy obeszło (fani Cobaina pluli na Axla, fani Axla na Kurta), zresztą to "napięcie" jest po trosze jeszcze do dnia dzisiejszego odczuwalne, chociaż już oczywiście nie w takim stopniu jak to było kiedyś.

Ostatnio Paradise City to moja ulubiona piosenka jeśli chodzi o Guns i słucham jej chyba parę razy dziennie, nic nie jest w stanie podnieść mnie o 5:30 rano z łóżka tak jak Paradise City :).

Civil War i Estranged to dwa najlepsze /lub jedne z najlepszych/ tekstów, jakie Axl w swej karierze napisał. Pierwszy to antywojenny manifest "no more war", a drugi "...Still talkin' to myself and nobody's home... Alone..." - tego trzeba po prostu posłuchać i się wczuć, mało co u Gunsów mnie tak wzrusza jak tekst Estranged....

Coś na video jeszcze
Paradise City Need I say more? - jak to ktoś bardzo wymownie tam dopisał.
Civil War - live z koncertu z Paryża
Estranged :love:
ObrazekObrazek
el_loko

Wogle Axl i spolka bardzo ciekawe teksty pisali, nawet przy mniej znanych pisoenkach takich jak Right next door to hell, ma po prostu znakomity tekst, zreszt Axlowi nic nie ubylo przez te lata Madagascar ma rowniez bardzo gleboki, przejmujacy tekst, no i oczywiscie autobigraficzny TWAT. Naprawde maja ciekawe glebokie tekst, do ktorych warto zajrzeć...
Awatar użytkownika
SUNrise

Masz rację el_loko co do tych tekstów. Axl potrafił i nadal potrafi pisać niesamowite teksty o życiu. W czasach kiedy świat ogarnęła sztuczność, ten słodki pop lat 80'tych, te puste pioseneczki na listach przebojów, pojawiło się nagle ni stąd ni zowąd 5 facetów z prostym przesłaniem: "Chodźcie zobaczcie, tacy właśnie jesteśmy!". I to wystarczyło. Świat potrzebował wtedy kogoś takiego jak Guns N' Roses i nagle ktoś taki się pojawił, ktoś, kto mówił takim samym językiem jak zwykli ludzie z ulicy, i ktoś kto miał takie same problemy jak oni - i odważył się głośno o nich mówić, byli szczerzy, aż do bólu szczerzy. A to, że odnieśli tak wielki sukces...widać świat był bardzo spragniony, takiej prawdziwej muzyki jaką oni prezentowali. Później na płytach Illusion poza dobitnymi tekstami, Axl pisząc m.in. trylogię odkrył innego siebie, swoje wnętrze, potrafił pisać o uczuciach w szczególny sposób. Niby piosenki o miłości, ale jednak coś je wyróżniało...
Kiedy wyjdzie ta ChD... wiem, że Madagascar, the Blues, to będą rzeczy, których będę słuchać przez następnych 20 lat.

A przy okazji dziś rocznica śmierci Cobaina. Nie lubił Axla za życia. Szkoda, że był taki zapatrzony w swój tyłek, bo Axl /do czasu/ bardzo lubił jego i Nirvanę, chciał, żeby ten zespół z Gunsami koncertował, ale cóż Kurtowi jego wyimaginowane-wygórowane ego na to nie pozwoliło... myślał, że jest większy niż ktokolwiek i cóż, "tak" biedak skończył. Ale mam nadzieję, że chociaż po śmierci trafił do Paradise City, o którym Gunsi śpiewali. Hah jednak zawsze postawimy na swoim :] ... ale mimo wszystko szkoda, że go nie ma z nami. Pewnie się teraz w grobie przewraca, że Courtneyowa prawa do jego piosenek sprzedała, bo jej kaski zabrakło.
ObrazekObrazek
Emperor

Post autor: Emperor »

nawet przy mniej znanych pisoenkach takich jak Right next door to hell, ma po prostu znakomity tekst
eee tam , jakie mniej znane, najlepiej posluchaj wszystkich, a w szczegolnosci mych ulubionych.

1. jak wyzej
2. back off bitch
3. my michelle
4. think about you
5. dust n' bones
6. 14 years
7. human begin
8. black leather
9. coma
10. you're crazy
11. one in a million
12. move to the city
13. nightrain
14. look at your game girl

- > KOZAKI !!!

a dla zainteresowanych "Najlepsze gitarowe solo wszech czasów " wedlug magazynu Total Guitar

http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,48362,3240834.html

w czolowce wasze Paradise City ;-)
el_loko

Cytat:
nawet przy mniej znanych pisoenkach takich jak Right next door to hell, ma po prostu znakomity tekst

eee tam , jakie mniej znane, najlepiej posluchaj wszystkich, a w szczegolnosci mych ulubionych.
Te co ty wymienileś to przesluchalem po setki razy, zreszta jak wszytskie utwory GNR :D

Co do 7. i 14. to nie sa utowry GNR, chodz 14 to naprawde super utwor i az dziw, ze Ch. Manson to napisal :P Coma tez super utowr, tekst i kawalek, zreszta czy GNr mialo slabe kawalki??
Nawet My World czasami sie mi podoba :)
A przy okazji dziś rocznica śmierci Cobaina. Nie lubił Axla za życia. Szkoda, że był taki zapatrzony w swój tyłek, bo Axl /do czasu/ bardzo lubił jego i Nirvanę, chciał, żeby ten zespół z Gunsami koncertował, ale cóż Kurtowi jego wyimaginowane-wygórowane ego na to nie pozwoliło... myślał, że jest większy niż ktokolwiek i cóż, "tak" biedak skończył.
Jak dla mnie to Kurt jest ofiara Courtney, naprawde to chyba przez nia wlasnie tak sie zachowywal w stosunku do innych no i przez nia sie generalanie poklocili...
jola

Post autor: jola »

Nawet My World czasami sie mi podoba :)
No co ty, to jedna z moich ulubionych piosenek, jest jak karuzela, kręci ci się od niej w głowie ;-), To nie jest zwykła prosta pioseneczka.
A Courtney to nienormalna baba, ale w świecie punka chyba takich wiele było. Czasem wydaje mi się, że Axl przy niej to pikuś, taki normalny facet i już. Ciekawe czy to była prawda z tym El Duce, że chciała mu zapłacić, żeby zabił Kurta..Mam w pokoju takiego pluszowego miśka, którego nazwałam el duce ucho mu się obrywa :party:
Awatar użytkownika
SUNrise

Kurt Cobain

Courtney... trudno ją rozpoznać w dzisiejszych czasach...
ObrazekObrazek
ona chyba jakąś płytę teraz nagrywa...

A co do śmierci Kurta jeszcze... takie moje dygresje...

Wiem, że było już tyle hipotez, czy się sam zastrzelił czy ktoś mu w tym pomógł... Ale moim zdaniem to było ewidentne samobójstwo.
Kurt w ostatnim miesiącu swojego życia sporo świrował.
- 6 marca 1994 podczas pobytu w Rzymie, połknął 50 tabletek Rohypnolu, zapadł w śpiaczkę, ale po 20 godzinach się obudził.
- 18 marca 1994 Courtney wezwała do ich mieszkania policję, bo Kurt zamknął się z pistoletem w łazience i zagroził, że się zabije. Policja skonfiskowała broń.
- 31 marca 1994 Kurt został przyjęty do Centrum Odwykowego Exodus w szpitalu Martina Daniela Freemana w Kalifornii. 1 Kwietnia po dwóch dniach pobytu tam, uciekł przeskakując przez mur, nikt nie wiedział gdzie jest.
- Tydzień później, 8 kwietnia znaleziono go martwego w jego domu, w Seattle. Autopsja wykazała, że w chwili kiedy go znaleziono, nie żył już od trzech dni, czyli od 5 kwietnia. Przyczyna śmierci - strzał z przyłożonego do głowy pistoletu. Miał 27 lat.
Czy to czysty zbieg okoliczności? W wieku 27 lat zmarła Janis Joplin. W wieku 27 lat zmarł Jimmy Hendrix. W wieku 27 lat zmarł Jim Morrison. Plus jeszcze paru innych. Mam wrażenie, że to trochę za dużo jak na czysty przypadek.
Moim zdaniem Kurt chciał umrzeć, mając 27 lat. On przez ostatni miesiąc przygotowywał się do popełnienia samobójstwa, może chciał to zrobić już 18 marca gdy siedział zamknięty z pistoletem w tej łazience, tylko mu odwagi na "podjęcie tego kroku" wtedy zabrakło. Zrobił to kilkanaście dni później...

Małe "ogłoszenie". Jak odpowiadacie na jakiegoś posta cytując wypowiedź, to starajcie się nie kasować nicku - żeby było wiadomo czyjego autorstwa jest ten cytat. To chyba nie jest wielki problem, a dużo ułatwia. Bez tego trudno się czasem połapać, kto do czyjej wypowiedzi się odnosi. Dziękuję :war:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bydlax_Xp

Post autor: Bydlax_Xp »

Chciał dołączyć do grona które wymienilas, i które ja wymieniłem w zamkniętym juz temacie w koszu. DOBRZE , ZE MICHAEL JACKSON ma 48 lat, wię raczej NAPEWNO do nich nie dołączy.
Awatar użytkownika
SUNrise

Velvet Revolver - Newsy

Obrazek~~Pharrell Williams (na zdj.) współpracuje z Velvet Revolver
No właśnie :podejrzliwy:
Potwierdziły się wcześniejsze pogłoski o tym, że ten hiphopowy producent jest zaangażowany w prace nad nowym albumem VR. Ponadto Williams pracuje również nad solową płytą Scotta Weilanda (wokalisty VR).

Źródło: billboard
No cóż...poczekamy zobaczymy, co panowie razem stworzą... Ja się na razie powstrzymuję od "głębszych" komentarzy.
ObrazekObrazek
Emperor

a tak z innej beczki to looknijcie sobie na ta knajpke, pewnia ja ktos rozpozna ;-)

http://rainbowbarandgrill.com

a tych ludzi mozna tam spotkac

http://www.snakemannn.com/torch2.html

http://www.snakemannn.com/atorch/victorch33.jpg
Emperor

Guns'N'Roses - The Story Vol. 1 (4 CD)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CD 1
01 Anything Goes
02 Back Off Bitch
03 Bad Obsession
04 Bring It Back Home
05 Blues Jam
06 Crash Diet
07 Don't Cry
08 Heartbreak Hotel 1
09 Heartbreak Hotel 2
10 It's So Easy
11 Used To Love Her 1
12 Used To Love Her 2
13 Instrumental Jam
14 Jumping Jack Flash 1
15 Jumping Jack Flash 2

CD 2
01 Just Another Sunday
02 Yesterdays
03 You're Crazy 1
04 You're Crazy 2
05 Knockin' On Heaven's Door
06 Mr. Brownstone 1
07 Mr. Brownstone 2
08 Move To The City 1
09 Move To The City 2
10 Move To The City 3
11 My Michelle 1
12 My Michelle 2
13 Mama Kin 1
14 Mama Kin 2
15 Nice Boys

CD 3
01 November Rain (Acoustic)
02 November Rain (Piano)
03 Nightrain 1
04 Nightrain 2
05 Out Ta Get Me 1
06 Out Ta Get Me 2
07 One In A Million
08 Paradise City 1
09 Paradise City 2
10 Patience 1
11 Patience 2
12 Perfect Crime
13 Reckless Life

CD 4
01 Rocket Queen 1
02 Rocket Queen 2
03 Sweet Child O Mine 1
04 Sweet Child O Mine 2
05 Salt Of The Earth
06 Shadow Of Your Love 1
07 Shadow Of Your Love 2
08 Sentimental Movie
09 Too Much Too Soon
10 Think About You
11 The Garden
12 Welcome To The Jungle 1
13 Welcome To The Jungle 2
14 Whole Lotta Rosie

http://rapidshare.de/files/15800199/cd1.zip.html

http://rapidshare.de/files/15807129/cd2.zip.html

http://www.megaupload.com/?d=D2O3LWK5

http://www.megaupload.com/?d=QZYQIQBQ

VIDEO:

Hollywood Rose - Shadow Of Your Love/ Anything Goes - Video
http://www.megaupload.com/?d=8KMHN13L

Velvet Revolver - Surrender ( cheap trick cover)
http://www.megaupload.com/?d=D1GI9HK4

Duff McKagan w/Loaded - Seatle Head (also on Duff's - Beautiful Disease CD)
http://www.megaupload.com/?d=W8VZZFA8

06.20.92 - Talavera-Mainwiese, Würzburg, Germany /SLASH - 'Stairway To Heaven'/
http://www.megaupload.com/?d=LPD906Z5

AUDIO:

Velvet Revolver-Rarities

1. Bodies (live Sex Pistols cover)
2. It's So Easy (live Gn'R cover)
3. Money (Pink Floyd cover)
4. Negative Creep (live Nirvana cover)
5. Rock Superstar (Camp Freddy live--Slash, Dave Navarro, and Billy Duffy of the Cult on guitar, Stephen Perkins on drums, Cypress Hill on vocals)
6. Pleasin' (original demo done with a guy named Brad Cox on vocals, who was one of the many trying out before Weiland joined)

http://www.megaupload.com/?d=KZLHWAH0

Velvet Revolver-KROQ Acoustic Set 4/30/04

01-Slither
02-Interstate Love Song
03-Used to Love Her
04-KROQ Interview (Kevin and Bean Show)

http://www.megaupload.com/?d=KPN5K78U
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:a tych ludzi mozna tam spotkac
http://www.snakemannn.com/atorch/victorch33.jpg
A co ten futerkowiec taki wystraszony?

Kurcze, Izzy miał przedwczoraj urodziny :]

Jak jesteśmy już przy zdjęciach - dawno tego nie robiłam :) parę zdjęć, których tutaj jeszcze nigdy nie było
ObrazekObrazekObrazekObrazek - duff i slash

To jest rewelacyjne lol
Obrazek

I ostatnio moje ulubione Slash, Axl, Duff Obrazek
Obrazek

Jeszcze coś wygrzebałam, na tej fotce z pieskiem jest Ash /gdy miał 12 lat, dziś ma 33/ - Ash to młodszy brat Slash'a. Ash zajmuje się poza graffiti - (co od dzieciństwa przejawiał w przyozdabianiu Los Angeles w graffiti heh) i grafiką komp. - po ojcu w genach odziedziczył :] - szeroko pojmowaną sztuką.
Ash
Obrazek
Niżej na fotce jest Slash. Ale to dzieło za nim, to robota Ash'a.
Obrazek
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ