Brakuje mi tradycyjnego potwierdzenia wyspowego spotkania, zatem samozwańczo przypominam:
Widzimy się w tym tygodniu dwa razy, jutro, we wtorek o 18.00 na Słodowej i w środę tez o 18.00 też na Słodowej.
W środę po tańczeniu idziemy do mnie poćwiczyć malowanie. Mam już farbki: biała, szara i fioletowa. Jak będziemy jeszcze inne kolory chcieli (niebieski/ zielony?) to dokupię. Teraz mamy takie ABC upiora.
Zmywa się toto normalnie wodą więc bez problemu. Jutro dokupię gąbeczki do nakładania bo palcami tak wszyscy razem to nie bardzo... Bardzo fajne te farbki są, wydajne i skóra dobrze się w tym czuje (spróbowałam odrobinę na sobie). Babka w sklepiku ASP mówiła, że aktorzy po nie przychodzą. To przynajmniej farbki mamy profesjonalne
Spotkanie jutro o 19! nie o 18, Jowitko droga. Mówiliśmy o tym w sobotę, bo ja robotę o 18.30 dopiero kończę. Choć to środowe faktycznie na 18. Oby nie padało.
Mamusia za to informuje, że jutro rano idzie po plakaty. O 13 Pani z drukarni dziś do mnie zadzwoniła, że już mogę odebrać (bo już rano chciałam odbierać i ich nie było więc się trochę wkurzyłam i myk, jest- Joseph działa nie tylko na Was jak widać :)), ale że nie bardzo mi było po drodze tam w tym czasie, to jutro z samego rana po nie śmigam. Przyniosę każdemu po egzemplarzu jutro na Wyspę, żeby każdy tancerz / tancerka miał/a na pamiątkę.
tylko, że jest on słabej jakości niestety:/ ale można by w sumie zrobić własna prezntacje w powerpoincie do tej piosenki. Ja z przyjemnością się tego podejmę, bo według mnie ta piosenka jest idealna i bardzo chciałabym, żeby była.
Później zamieszczę jeszcze linki do paru filmików które moim zdaniem nadawały by sie na telebima, tylko są też w słabej jakości. Chyba że znajde coś jeszcze tu na MJPT, bo jeszcze tu nie sprawdzałam.
to co myślicie o tym, żebym zrobiła po prostu w Power Poincie swoja prezentacje do tej piosenki Riz'a?
I jeszcze mam pytanie do Kasi: czy my-śpiewające mamy sobie same też robić tło do tych naszych piosenek czy twój mąż się tym zajmie? ja tam w sumie mogę sama
P.S. bo prezentacje w PP chyba możemy wyświetlać co nie? czy też nie może być? musi być dvd?
Prezentacja w PP może być na dole, z rzutnika.
Tam też się znajdą cytaty i zdjęcia.
Tylko że tam rzutnik swoje a DJ swoje, a tę prezentację to trzeba jakoś zsynchronizować z dźwiękiem żeby miało sens. Czy to sie tak da technicznie to nie wiem. Czy tam osobno leci obraz a osobno muzyka?
No i tym na górze też trzeba zapuścić coś symbolicznego. Chyba najprościej mieć druga płytę DVD z innym materiałem, na te pół godziny.
A na tej drugiej DVD albo Twoja prezentacja ale już w formacie dvd, o ile można puścić dźwięk z tych ekranów, albo coś innego spokojnego wizualnie.
LiberianGirl1989 pisze:I jeszcze mam pytanie do Kasi: czy my-śpiewające mamy sobie same też robić tło do tych naszych piosenek czy twój mąż się tym zajmie? ja tam w sumie mogę sama
Sami sami :) Mój mąż robi tylko film o dance teamie i tła do naszego tanecznego wystepu. Reszte każdy na własną rękę. Agusiaa_w już ma tło do swojego wystepu, więc Ty tez wstawiaj, co zapragniesz :) Tylko trzeba potem ładnie myk dać mojemu mężowi do komputerka przed występem a najlepiej jeszcze wcześniej, bo w tygodniu przed imprezą (jakoś w środę, czwartek) wypadałoby zrobić próbę audiowizualną wszystkich technicznych rzeczy, jakie mamy, żeby potem nie było, że coś się nagle przed występem nie odpali.
Co do synchronizacji utworu i prezentacji- to nie wiem. Zapytamy na miejscu.
z tego co wiem to w PP jest taka opcja, że można wstawić dźwięk i ustawic go żeby leciał przez wszystkie slajdy, tylko potem, gdy odtwarza się to w innym komputerze, to musi być ten dźwięk w postaci np. mp3 na tym komputerze. Jest możliwość żebyśmy odtworzyli coś z pendrive'a czy wszystko musimy mieć zgrane na płytkach dvd?
a co do tych zdjęć, to autoryzowane sa tylko jak z grafiki w googlach sie je weźmie tak? z innych stron nie? bo tu np. sa zdjęcia dobrej jakości, ale chyba nie wszystkie są autoryzowane: http://www.mjjpictures.com/main.html
a co do tych zdjęć, to autoryzowane sa tylko jak z grafiki w googlach sie je weźmie tak? z innych stron nie? bo tu np. sa zdjęcia dobrej jakości, ale chyba nie wszystkie są autoryzowane: http://www.mjjpictures.com/main.html
Autoryzowane są z książek, np. Dancing The Dream, sesji fotograficznych MJ'a w magazynach podczas wywiadów i myślę że zdjęcia na scenie też są w porządku- bo przedstawiają Michaela w pracy :) na mjjpictures.com są również zdjęcia paparazzi, więc radziłaby nie ściągać stamtąd, no chyba że wejdziesz w działy z tych oficjalnych sesji właśnie albo koncertowe. A na google'a to każdy może sobie wrzucac co chce, więc tam raczej też nie ma autoryzowanych zdjęć ;]
A żeby nie spamować tu w naszym pięknym wątku:
Kochani, jutro proszę być o 9.45, przebieramy się od razu, by o 10.00 zacząc hasać. o 12.00 Pan Rafael ma nową grupę i oni już będa wtedy na stałe i nie może być jako ostatnio, że te laski czekały 15 minut, aż my skończymy.
Wierzę w Was i Waszą punktualność. Do jutra!
A tak w ogóle, my kids... Czy Wy sobie zdajecie sprawę, że zostały jeszcze TYLKO DWA TYGODNIE???
Ponieważ już jest i będzie gorąco, może byśmy wcześniej zaczynali tańczyć? Np. godz. 9 lub 9.30.
O 11 już jest sauna więc pozdychamy na tej sali.
Nie wiem czy będziecie chcieli wstawać wcześniej... ale ja bym mogła.
Aha, strój do Beat It.
Może reszta nie ma takiego problemu, ale im bardziej się staram tym mniej groźnie wyglądam. Wyszło mi dziecko ulicy, małolata starająca się być dziewczyną złego.
Tak czy siak, jakaś mała próba jak do kupy wyglądamy by się przydała.
Jak nie da rady wszyscy razem, bo czasu nie mamy w te same dni, to wystarczy po kilka osób. Może być u mnie. Kto chętny niech się zgłasza i przychodzi z tym co ma "gangsterskiego". Kończę pracę o 16.00 i poza czwartkami bywam do dyspozycji.
Strój do The drilla i Beat it mam już zaplanowany, pozostaje Thriller.
Ania dzisiaj podsunęła mi świetny pomysł- podarte rajstopy a la czarownica skorzystam;)
A po występie zaczynamy Bad i Smooth Criminal joł!!!!
Może byśmy po tym spróbowali układu Janet z Together Again?
Zkrzynęłoby się jeszcze kilka fanek z JJPolishTeam.fora.pl.
Jeśli chodzi o taniec w tygodniu, to Kasia nie może bo ma obronę i się uczy (nie wiadomo po co, Drillem postraszyć komisje i tyle. Ludzie się boją wairiatów), Ola nie może bo pracuje, ja mogę średnio. Może na godzinkę bym wpadła.
Zatem mobilizacja w grupach własnych, jeśli w ogóle ktoś może w tygodniu. Fajnie, jakby jednak ktoś mógł, w kilka osób też czasem dobrze coś poćwiczyć. A kasowac spotkania tylko z naszego powodu nie ma sensu:)
Zobaczę co tam ustalicie i może się dopisze do listy, a może nie.