Making of...

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
DirtyLily

Making of...

Post autor: DirtyLily »

Co myślicie na temat powstania płyty DVD z nagraniami "Making of..."? Mogłyby się znaleźć na niej wszystkie dostępne nagrania z planów teledysków Michaela.
Może stworzylibyśmy petycję do Sony (bo to chyba oni musieliby to zrobić) aby wydali taką płytę. Sądze, że baaardzo wiele osób byloby nią zainteresowanych?

Co wy na to? Czy ktoś z was wie jak się za to zabrać?

(przepraszam z góry, jeśli umieściłam temat w złym dziale. Nie wiedziałam gdzie mam się z nim podziać.).
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

O ile do petycji do Sony podchodze sceptycznie, to - jesli nie ma jeszcze takiego zestawienia - chciałabym w końcu zobaczyć listę "making of" wartych uwagi.

Ja sie juz pogubiłam, nie wiem już kompletnie czy widziałam co widziec powinnam, czy widziałam nawet więcej, czy jestem w lesie.
Mam na myśli i programy "making of" i wszelkie podglądy do prób. Jest gdzieś na forum rozpiska? Od Jackson 5 po XXI wiek.
Jeśli nie ma to możemy to zrobić tutaj, jak jest to bardzo poprosze linka a to do kasacji.
Awatar użytkownika
DirtyLily

Z tego co się oreitnuję to na Polskim rynku (za granicą to nie wiem), nie ma takiego zestawienia... w tej chwili nawe making of thiller nie można już kupić.... dlatego myślę, że byłoby to świetne!

Ja też oglądałam kilka filmików z tej "serii" ale to nie to samo co mieć je w dobrej jakości, zebrane ładnie na płytce.

Nie wspominam już o tym, że w necie krążą pliki z różnymi koncertami Michaela a do kupienia są właściwie dwa (Live in Bucharest, Bad in Japan- Yokohama).
Obrazek
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Dokładnie, przdałoby sie takie DVD. A może chociaz wątek na forum z linkami do making of na youtube? Ja mam podobnie- nie wiem już co oglądałam, czego nie i czy przypadkiem czegoś ciekawego nie przeoczyłam...
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Tak, chętnie obejrzałabym to w jakości bluray!

A co bym chciała obejrzeć?
Making of...
Thriller- ukazał się jedynie na VHS, przydałaby się wersja na nośniku godnym drugiej dekady XXI w.
Beat it
Stranger in Moscow
Ghosts

Czy jeszcze jakieś makingi się ukazały? Ja oglądałam tylko te. Marzę jeszcze o obejrzeniu procesu nagrywania piosenek w studiu.
Awatar użytkownika
DirtyLily

ja oglądałam jeszcze
In the closet
Speed Demon
Whatzupwitu
Give in to me
Black or white

ogólne Making of Bad tour
I było jeszcze Making of Capitan EO
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

ITC i BoW też oglądałam z dvd Dangerous i History vol 1&2, więc nie zaliczyłam.
Ale możnaby też je dodać;)
Awatar użytkownika
DirtyLily

na history są jakieś filmiki making of? :O

ja mam te płytki ale nie widziałam.. (chyba, że slepa jestem) :P może masz jakieś wydanie rozszerzone...
Obrazek
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

na History on film nie ma nic takiego na pewno, na Dangerous Short films są making of BoW, Jam, ITC i nie pamiętam co jeszcze, musiałabym obejrzeć.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

MJwroc pisze: Marzę jeszcze o obejrzeniu procesu nagrywania piosenek w studiu.
Ba, ja też. Nasze marzenie może się spełnić; ale za jakieś 2 lata.
Polecam post Xandera:
Xander pisze:Newsy z MJJComunity, pewna osoba mająca powiązania z ludźmi pracującymi nad nowym albumem Michaela pisze iż:

*Album będzie zawierał tylko piosenki (10-12) które nigdy nie zostały wydane (czyli nie bedą to na pewno piosenki z TUC)
*Album ukaże się z pewnością w 2010 roku, w 2012 -2013 roku możemy spodziewać się kolejnego.
*Podobno istnieje wersja Hold my hand w której śpiewa tylko Michael
*Pierwszy singiel zostanie wydany w sierpniu lub wczesnego września.
*Michael był w trakcie kompletowania piosenek na sówj nowy album. Nowy materiał miał nagrywać w Londynie i tam go skończyć.
*Tytuł nowego albumu jest dopiero rozważany. Możliwe że może nazywać się L.O.V.E
*Piosenka Another day będzie najprawdopodobniej pierwszym singiel. Koleś jej słuchał, ma około 4 minut jest rockowa, podobna do Give in to me, Dirty Diana, prócz zwykłych zwrotek Michael udziela się wokalnie (przykład nowego snippetu http://www.youtube.com/watch?v=IDFb3FhEgQg ), Lenny Kravitz nie śpiewa, tylko w tle.
*Są materiały video lub zdjęcia z pracy w studio z Lennym także mogą być wykorzystane do teledysku
*Prawdopodbnie na nowym albumie znajdą się utwory ze stajni RedOne'a i Will.I.am'a

Jeśli chodzi o inne projekty:

*Reedycja Off the wall w 2011 roku
*2012 rok będzie bardzo bogaty w nowe wydania:
-reedycja Bad 25 z miksami i 1-2 nowymi piosenkami
-Bad tour live in Wembley
-A Cirque Du Soleil Album czyli album jednej z najlepszych grup cyrkowych którzy w 2012 roku ruszają w Las Vegas z wielkim spektaklem z piosenkami Michaela Jacksona. Tu macie zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=yPO9mX29XlM
*reedycja Dagerous jako dwupłytowy dysk, jeden bedzie zawierał nowe piosenki i dema
*Materiały video ze studia z sesji Dangerous i do innych płyt bo Michael lubił się nagrywać w studio.

Osoba która to podała ma nick Smoth_criminal_05 bodajże i a temat ma 250 stron więc jest tam dużo więcej takich newsów.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

agusiaa_w pisze:na History on film nie ma nic takiego na pewno, na Dangerous Short films są making of BoW, Jam, ITC i nie pamiętam co jeszcze, musiałabym obejrzeć.
Rzeczywiście, na History nie. Zagalopowałam sie ;p
Awatar użytkownika
DirtyLily

więc czy ktoś z was wie gdzie się można zgłosić z takim problemem?
Dancing the dreams wywalczyliśmy to i z tą płytką damy rade... tylko jak?
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ja bardzo chciałbym zobaczyć Making of Moonwalker. Obchodzą mnie głównie sceny ze Smooth Criminal, ale rówineż jak powstawały efekty specjalne, kostiumy itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

marcinokor pisze:Ja bardzo chciałbym zobaczyć Making of Moonwalker. Obchodzą mnie głównie sceny ze Smooth Criminal, ale rówineż jak powstawały efekty specjalne, kostiumy itd.
Przeciez to jest do zobaczenia , jest na stronie Willego ale takze gdzies tutaj na forum.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
ODPOWIEDZ