Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Głos w obronie duetu Steviego i MJ - Just Good Friends. Nie jest to najsłabsza piosenka na płytce Bad. Jakim cudem się tutaj znalazła na czarnej liście :P?
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Mandey

Post autor: Mandey »

No ja nadal na >>> Obrazek
Bo nie ma to jak przejażdżki z szalonym kjójikiem. ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Ponownie głos na Speed Demon. Tytuł piosenki świetnie nadaje się na nazwę jakiegoś drinka albo nawet jeszcze czegoś innego.
A tak na marginesie, to dziś chętnie pomknęłabym jednośladem z Królikiem, w celu ochłodzenia się oczywiście.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Też głosuję na Speed Demon. Przyznam, że poznałem tę piosenkę dosyć późno, to jednak jest dla mnie ciekawsza od wielu innych utworów. Nie wiem, ja jestem w stanie słuchać bardzo różnej muzyki i lubię równie dobrze wszystkie te kawałki z listy, ale jeśli już mam wybrać ulubiony, to właśnie SD.
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

It's the falling in love.
Co ta piosenka jeszcze robi na liscie? Nie powinna nigdy nawet minutki przebywac koło takich wybryków natury jak We be ballin you :D
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

kaem pisze:Hee hee i aow- ma się rozumieć, ale ciup??
Za słownikiem frazeologicznym:
buzia (usta) w ciup - usta ściągnięte w wyrazie skromności, dobrego wychowania albo kokieterii
Toż to przecież idealnie pasuje do Michaela.
Pank pisze:ozdobnik obciachowy, ale jednak nie rzucający się w ucho
A tu się nie zgodzę. Mnie się rzucił i nieodmiennie mi się ze Speed Demon kojarzy.
Pank pisze:charczenie w One More Chance
Wzdychanie, drogi Panku. Nastrojowe akcentowanie końcówek. Michael nie rzęzi jak stary gruchot tylko głęboko i głośno oddycha, tudzież postękuje. Tęskni za miłością, a czyż nie o tym jest ta piosenka? Swoją drogą, nie rozumiem dlaczego się ją tak nisko poważa.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

M.Dż.* pisze: Przeliczyłam ponownie. 4 i tylko 4 ;-)
Mam tylko nadzieję że nie pomyślałaś że oskarżam Cię o złe podliczenie głosów bo nie taki miałam zamiar ;-)

Ja ponownie głosuję na wspaniały i pełen energii utwór It's the falling in love
Mam nadzieję że tym razem głosuję ostatni raz.
Chcę wreszcie z czystym sumieniem na coś innego zagłosować nie pozostawiając przy tym ITFIL na pastwę losu.
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Skoro ten cały Demon tak się tu rozpanoszył, to nie mogę go zignorować. Szybkiego jak błyskawica nawet lubię od strony muzycznej, ale nie mogę się pozbyć obrazu tego filmu z królikiem. Królik jak królik, nawet fajny i dowcipny, tylko ten Michael jakiś taki ślyczny i cukierkowy. Aż mdło się robi. I te loki takie dopracowane i te uśmiechy takie, że ja od patrzenia dostaję szczękościsku. Ilość lukru w lukrze wręcz nieprzyzwoita. Cały filmik pomyślany świetnie, z dowcipem i przymrużeniem oka, ale jakoś nigdy nie mogę dopatrzeć się tam poczucia humoru w kwestii wizerunku Michaela. Na końcu kiedy tak się uśmiecha w hollywoodzkim stylu, chętnie podałabym mu cytrynę.
Dlatego już wcześniej oddałam głos na inny utwór.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

I martwa cisza...Czyżby nam prowadząca M.Dż.* zaginęła w akcji, a może zmienił się czas na oddawanie głosów , a ja nic o tym nie wiem :podejrzliwy:
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Pójdę za głosem serca.

"Hold My Hand".

Nie ma drugiej takiej piosenki, która wywoływałaby we mnie taką eksplozję endorfin. Bo wszystko. Nawet Akon nieważne, że wydaje dźwięki, niech sobie wydaje. Mam jakieś miliony połączeń w mózgu związanych z tą piosenką, prowadzących prosto do ośrodka przyjemności.

Niech się ze mnie śmieją, co mi tam,
będę jej słuchała, mówię wam :P

nenene
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Zu droga, proszę nie rób sobie jaj. Wielkanoc już daaawno za nami. Jeszcze ktoś pomyśli, że piszesz serio i, zgodnie z małpimi neuronami, zagłosuje jak Ty. Plizzz.
M.Dż.* pewnie świętuje zwycięstwo Speed Demona. Kasiu, a może pochwalisz się jaką masz rejestrację samochodową i kim naprawdę jest Speed Demon..? Forumowa brać żyje w nieświadomości.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
zu

Krzysztofie drogi, byłam wystarczająco dzielna, żeby nie zagłosować na nią w poprzedniej rundzie.

Zastanawiałam się, nawet na głos się zastanawiałam, czy głosujemy w końcu na piosenki najlepsze muzycznie, czy jednak ulubione. Jeśli to ma być głos na to, której piosenki słucham najchętniej, to - może to być szokujące - najchętniej słucham Hold My Hand.

Zdaję sobie sprawę, że piosenka jest średnia, co najwyżej, i Speed Demon jest przy niej genialną kompozycją. Ale Speed Demon sobie nie włączam w ogóle, a Hold My Hand namiętnie.
Awatar użytkownika
kaem

Eeetam, odwaga. Większość potraktuje Cię jak figlarza i jeszcze zostaniesz pieszczochem tematu.

Przerażające, co hormony miłości robią z człowieka... Michael chyba też jednak był zakochany. Czy miał kobietę? Hold My Hand to dla mnie dowód koronny, źródeł nie trzeba. Nikt o zdrowych zmyslach by tego nie nagrał. Co innego in l.o.v.e.
Może choć pobronimy razem Minnie Ripperton z I'm In Love Again? Bo mam straszną ochotę (a na razie to chyba beznadziejna sprawa), dla mnie to byłby największy skandal w NO, gdyby ten utwór stał się gniotem. zu? Pomożecie? Akon naprawdę nie jest tego wart, Minnie jest dużo fajniejsza.
Podnieśmy miłość na wyższy poziom!
Awatar użytkownika
zu

O rany, przecież to powinno być narzędzie do kruszenia szkła i skał granitowych, a nie piosenka do słuchania w ciepłe popołudnie.
Awatar użytkownika
kaem

No właśnie!
Zablokowany