MJ Wrocław Dance Team?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Oj tam, komplikujecie :-P ;-)

Boższ, przez te zmiany pogody mam wizję, ze się rozchoruje jeszcze nie w porę i właśnie pije na dobranoc wodę z wyciśniętą całą cytryną. Uhuhu. Sądząc po tym, że mnie skręca raczej daleko mi do przeziębienia. Idę spać bo spamuję.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Dobra dzieciaki, ogłoszeń parafialnych nadszedł czas:

Wtorek- górka o 18. Ja jestem młotek glupija , zapomniałam, że jutro pracuje rano a nie po południu, więc spokojnie się widzimy, nie trzeba o godzinę przesuwać. Oli nie będzie, bo pracuje, ale spoko, boomboxa od niej wezmę.

Środa- Problem. Dzwonił p. Mateusz i mówił, że ten zespół ma próbę generalną o 17, bo o 20 dają w Lofcie koncert. Są więc dwie opcje: Loft o 15 albo plener (górka) o 18. Podobno ma nie padać do końca tygodnia. Wybór należy do Was: albo spotkać się o dupowatej godzinie i poćwiczyć już w Lofcie, na parkiecie, gdzie się ten występ odbędzie, albo spotkać się o normalnej godzinie, ale za to znowu gdzieś w plenerze, a nie tam, gdzie wystąpimy. Piszcie, jak Wam pasuje.

Czwartek- próba generalna w Lofcie ok. 17 lub 18. Możemy zostać do 21.

WPISYWAĆ SIĘ CO DO ŚRODY!!!
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Mnie pasuje Loft o 15, i tak już prawie nie mam lekcji. I lepiej ćwiczyć już w tych ciasnych warunkach.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

mi też pasuje o 15 w lofcie i również uważam, że im więcej będziemy mieli tam prób, tym lepiej. Reasumując lepiej 2 próby w lofcie niż 1;P
Awatar użytkownika
Eweline

Post autor: Eweline »

Ja również mogę być o 15 w Lofcie. :-)
Awatar użytkownika
MJwroc

Słuchajcie, po co mamy wybierać? Ci, którym pasuje 15 przychodzą do Loftu, potem dalej ćwiczymy w większym gronie na polance!
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

ja muszę wybierać, bo muszę się uczyć do egzaminów. Choć i tak zanosi sie na poprawki we wrześniu;] ale chcę chociaż udawać że się staram i coś robię;P
Awatar użytkownika
MJowitek

MJwroc pisze:Słuchajcie, po co mamy wybierać? Ci, którym pasuje 15 przychodzą do Loftu, potem dalej ćwiczymy w większym gronie na polance!
O. Jako, że pracuje do 16.00 to mi ta opcja odpowiada. Jak zdążę to dojdę do Loftu, na jakieś pół godziny, jak nie to dołączę na górce.
A w środę i tak trzeba tam pójść sprawdzić czy nam wszystko działa żeby w czwartek móc coś jeszcze zmienić. Mam na myśli te DVD i prezentacje na dole.
Awatar użytkownika
anias

Post autor: anias »

Mi bardzo podoba się pomysł z próbą o 15-tej w Lofcie, a potem na górce.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Pomysł Karoliny jest bardzo dobry:) Ja jednak po próbie w Lofcie muszę wracać na chatę. Ale przynajmniej inni skorzystają. Kurcze ale teraz mam sajgon:/ chcę już wakacje...
Awatar użytkownika
MJowitek

Ogłoszenia drobne.

Bilety już przyszły, jutro zaniosę do Loftu.

Zapomniałam dać siostrom odezwy do pocięcia, więc jutro będę miała tego w domu w cholerę, jak wydrukuję resztę, jak ktoś chce do mnie wpaść na 16.00 na Wielkie Cięcie to zapraszam. Biletów ciąć nie trzeba, są gotowe, więc jest spoko.
Chciałabym zanieść do Loftu gotowy pakiet bilet+odezwa bo w piątek już widzę jak to tniemy na progu klubu, heheh.
Awatar użytkownika
MJowitek

Biuro Rzeczy znalezionych jestem.
Do odebrania ode mnie jest jedna biała koszulka, jedna czarna kurteczka i jedna "piszczocha' na rękę i ładowarka.
Za to Kasi zaginęła jej biała koszula, ktoś pewnie ja ma zamiast swojej. o kapeluszu nie wspominając, ale to raczej trudno wziąć przez przypadek.

Te rzeczy co ja mam to Wasze czy kogos spoza zespołu? Na razie pisze tylko tu.

A jutro kto ma ochote spotykamy sie o 14.30 na pl. 1 maja koło fontanny z lwami.
dobranoc.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Ej dzieciaki moje!

Wiecie, że od soboty 3 lipca wracamy do tanców, nie? Po tak wspaniałym premierowym występie na naszej imprezie musimy ludziom pokazać więcej :P

Proponuję zacząć układ do Bad i w związku tym mam trochę próśb:
- nie ma Arka i w wakacje raczej go nie będzie, więc będziemy musiały polegać na własnych siłach i fimikach. ale ale.... Kilka osób od nas ćwiczy Bad.. Karolina, Klaudia i Justyna. zostaniecie na ten czas naszymi choreografami? To chyba już końcówka waszego kursu w Esens i na pewno dacie radę nauczyć nas podstaw. Chce do nas też przyjść jeszcze jedna osoba, która chodzi z Wami na Bad, Magda i ona też zadeklarowała się pomóc z układem (ha i zanosi się, że nasza wrocławska taneczna rodzina się powiększy :))
- Karolino, możesz zgrać wersję, do której ćwiczycie w esens? Bo nie wiem, czy to jest wersja z płyty (wtedy nie ma takiej potrzeby), czy jakaś koncertowa czy z klipu. Ty to wiesz a dodatkowo jesteś naszym masterem od miksów :P

Tak w ogóle to musimy się zastanowić, co dalej z salą i kiedy będziemy się widywać. Wiem, że w wakcje raczej nie będą z nami tańczyć Weronika i Arek, wrócą po wakacjach, bo nie mieszkają na stałe we Wrocku. Poza tym każdy z nas w wakacje i tak pojedzie na jakiś urlop czy coś (np. Ola już pojutrze, ja w połowie sierpnia, itd.), więc nie wiem, na jaką ekipę można liczyć. Podejrzewam, że na zajęciach będzie sie pojawiać ok. 8-9 osób, to jest mniej niż było i myślę, że powiniśmy wtedy wziąć mniejszą salę. Może nie tą najmniejszą, ale tą obok dużej,co jest do niej wejście od razu na lewo. Kiedyś ją mieliśmy na początku naszego tańcowania i z tego co pamiętam kosztowała 40 zł za godzinę, więc taniej. I trzeba też ogólnie pogadać, czy będziemy spotykać się w soboty czy z racji wakacji wybierzemy jakiś inny dzień, może dzien powszedni po południu? Mam też małą prośbę- żeby teraz wyjątkowo (jeśli p. Rafael się zgodzi) zrobić dance team na 11, bo mój mąż chce wziąć na studiach ostatnie zaliczenie i do nas wpaść na Bad- co Wy na to?

I fajnie by też było omówić, jak teraz po imprezie widzimy nasz zespół, jaki stawiamy sobie kolejny cel. Kto ewentualnie jechałby na zlot w sierpniu i chciałby tam wystąpić, kto nie. Czy byśmy chcieli robić jakąs impreze na jesieni i ewentualnie ilu nowych układów powinniśmy się na nią nauczyć. No generalnie, naszą główną motywacją był 25 czerwca a teraz musimy się "przemyśleć" na nowo. Musimy porozmawiać. Musimy się rozwijać. Michael musi dalej w nas żyć. Tak tak :)

I love you more, MJWDT!!! :happy:
Awatar użytkownika
MJowitek

Jesli o mnie chodzi to okay. Może byc mała sala, choć od czasu do czasu możemy wziąć wiekszą dla rozwinięcia skrzydeł.
Spoko, możemy w najbliższa sobotę spotkać sie o 11 jesli p.Rafael nie tańcuje tam od 12.00. Jak tańcuje to weźmy na 10.00 a Piotrek dojdzie.Prawdopodobnie trochę czasu nam zejdzie na gadanie, uzasadnione nawet.

Co do planów to nie mówmy hop, póki się pierwszy plan w pełni nie skończy.
Olga mam nadzieję w sobotę nam powie jak rozmowa z kuzynem.
Mam nadzieję, że możemy sie zgrac i wystąpić dla dzieciaków w pierwszej połowie sierpnia. W pełnym rynsztunku, dokupię biała farbkę.
Będzie tez aukcja na allegro jak dostanę info od Olgi. Trzeba będzie iść coś kupić dla dzieci za to co uzbieraliśmy i co jeszcze dojdzie z aukcji.

Wystep u dzieci teraz w sierpniu uważam za niemal konieczny. Rozmawiałam ze znajomą psycholożka, to nie takie hop siup dostać zezwolenie na wystep w domu dziecka albo innym takim ośrodku. Musimy miec filmiki z innych występów, tudzież wtyki, tudziez rekomendacje. Jak nam pierwszy występ dla dzieci wypali dalej pójdzie łatwiej. Nie wiem co tam Olga ustala z kuzynem, fajnie jakbyśmy mogli spędzić trochę czasu z dziećmi, zrobić konkurs rysunku i takie tam. Te "takie tam" zawsze okazują się wrzodem w planowaniu:)

Po udanym sierpniu rozejrzymy się za kolejna możliwością we wrzesniu jesli chodzi o wystepy dla dzieci/resocjalizacje przez taniec dzieci i młodzieży. Ppogadam ze znajoma psycholożką gdzie tu we Wro można próbować, bo ja się nie znam a ona tak.
I już teraz myślę o nowym miejscu na imprezę w październiku (mam pomysł, podziele się nim w sobotę). W tym celu konieczne będzie opanowanie Smooth Criminal, razem z tym, co się dzieje W TLE.

Z organizacyjnych jeszcze, uważam że sensownie będzie jak przejmę od Kasi rolę pisania do wszystkich smsów o zmianach w godzinach tańczenia i innych duperelach związanych z naszym tańcem ludowym. Ale to jak nie macie nic przeciwko temu żebym miała telefony do wszystkich, no i jak sama Kasia nie ma nic przeciw temu żeby stracić wdzięczna posadę telefonistki.

I co z próbami w parku? Ja jestem za podtrzymaniem tradycji, choćby dla spotkań organizacyjno-emocjonalno-pomyslowych. Wtedy w salce będziemy tylko tańczyć. No, prawie tylko, jak nas znam, hehe.
Kto jest za i czy dalej środy na górce?
Awatar użytkownika
MJwroc

Tak, jestem za tym żeby nadal ćwiczyć na świeżym powietrzu i jestem za zmianą salki na małą.

Co do Bad.
W esensie tańczymy do wersji studyjnej i robimy układ uproszczony(tzn. bez tego całego biegania i z różnymi uproszczeniami), który niespecjalnie mi odpowiada, bo wolę oryginał.
W takim razie postaram się nauczyć oryginalnej wersji teledyskowej na sobotę i chciałabym żebyśmy do takiej tanczyli, nie wiem jak wy. Nie zamierzam się rządzić;) Poza tym w takim wypadku nasze bad girls by się nie nudziły!
Właśnie ściągam Bad extended version i wrzucę do Dropboxa.

Dzieci
Bardzo się cieszę że będziemy występować dla dzieci;) Tylko jak bedziemy wykonywać Bad, chwyt za krocze trzeba będzie zastapić bardziej niewinnym ruchem :dance:

MJowitku, nie odpowiedziałaś na moją wiadomość. Dostałaś ją? Wysyłałam ją 3 razy bo nie chciała się zapisać w wysłanych.

Tak wybiegając nieco w przyszłość...
Lista układów których możemy się nauczyć po Bad i SC:
The Way You Make me Feel
Ghosts (zarówno układ z pierwszej wersji filmu jak i ostatecznej)
Billie Jean z Motown 25 - absolutna konieczność!!!
Remember The Time
Black or white- taniec pantery, o tak!
Dangerous- układ koncertowy
We Are Here To Change The World
Speed Demon- w parach: jedna osoba będzie Majkelem a druga króliczkiem;)
Will You Be There

Jakbym coś pominęła, a pominęłam na pewno, piszcie ;-)

Kasiu, jakiego SC nas nauczysz? Wersja koncertowa czy teledyskowa?
ODPOWIEDZ