Zupełnie nic. Po prostu posłuchać utworu!kaem pisze:Już któryś raz przy kolejnej piosence z Dangerous czy HIStory słyszę o beatboxie. Eee. Co trzeba zrobić, żeby go usłyszeć?M.Dż.* pisze:i beat box jest nieziemski
Beat box jest podany, jak na tacy.
Bosz.... urażono moją wrażliwość muzyczną!
Nie, nie o "Debbie Rowe" chodzikaem pisze:Czyżby Debbie Rowe, oh my God he's takin' Debbie Rowe?zawsze uważałam za pomyłkę dfurczą
To jest bardzo dobry utwór- świetnie skomponowany i zaaranżowany.
Agresywne zgrzytanie powoduje, że mam ochotę zamienić się w Michael'a z końcówki "Black or White". A skoro tak działa muzyka, to znaczy, że trafia do serca. Taka jest moja definicja dobrej muzyki.
To proste kaem'ie.kaem pisze:Dlaczego tak jest, że kandydaci wytypowani przez dużą płytę mają większą szansę, niż ci niezrzeszeni?
Tylko prawdziwi smakosze muzyczni potrafią docenić wartość utworu według własnej analizy, bez "podpowiedzi" mediów, promocji, obrazu podkreślającego dźwięki i nadającym im nową formę.
Dla mnie na przykład, skojarzenie utworu z obrazem jest bardzo ważne i często wpływa na dawkę i rodzaj emocji, jakimi daną piosenkę obdarzam
Oj tam! Marudzi....cicha pisze:Don't Walk Away - niech będzie.
Sekcja muzyczna - ok, dojrzałość wokalna - ok...tylko ten tekst <marudzi>.
Ja mam wrażenie, że jest tam bardzo skruszony, że jest mu przykro i wstyd za popełnione błędy
Nie, nie wszyscymartina pisze:Co na tej liscie robi jeszcze It's the falling in love? Czy wszyscy tu uwazaja te cudowna piosenke za gniota?
Ale ten utwór się sam obroni.....
Romantyzmu za grosz!Pank pisze: Ballady, te wszelkie gerlfrendy, łoki-ełej i not elołny, na które oddaje się teraz głos, mogę odbierać tylko w formie pastiszowej. No inaczej się nie da.
Z mojej strony, głosuję również na "Can't let her get away"- po to, zeby zmusić kaem'a do ponownego przesłuchania i ponownego i ponownego- aż usłyszy w końcu boski beat-box
-----------------
Wyniki VI rundy muszę przyznać, mnie bardzo zaskoczyły....
Zwycięża bezapelacyjnie "Don't walk away" z ilością głosów 12.
Czy to efekt zbliżającego się 25-go czerwca spowodował tak duże ostudzenie negatywnych emocji....?
Na dalszych miejscach:
"It's the falling in love" oraz "Can't let her get away"- po 6 głosów
"You are not alone" oraz "Nite line" - po 2 głosy
"Girlfriend", "The Girl is mine", "Gone too soon"- po 1 głosie.
Zwróćcie uwagę, że ilość piosenek, na które oddano głosy się w tej rundzie bardzo zmniejszyła porównując do poprzednich rund.
Albo nastroje nam się ujednolicają, albo istnieje pewna zgodność co do oceny pozostałych utworów.
Choć to, że nie głosujemy na niektóre utwory może oznaczać równie dobrze, że nie zagłosowaliśmy, bo.... nie można głosować na 21 utworów jednocześnie
Do kolejnej rundy przechodzą zatem:
It's the Falling in Love
Girlfriend
The Girl Is Mine
You Are My Life
Can't Let Her Get Away
Gone Too Soon
You Are Not Alone
One More Chance
Work That Body
Nite Line
Trouble
I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
Hold My Hand (& Akon)
Why (& 3T)
We Be Ballin' You (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
Do dzieła!