Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Margareta

Post by Margareta »

Sybirra wrote:Can't Let Her Get Away, myślę, ż epo ostatnim razie tłumaczenia zbędne :P
anja wrote:Poza tym jest to przecież utwór z najlepszej płyty Michaela (prawda Sybirra?)
Nawet nie tyle prawda, co wyrocznia! I tak trzymać! :D
Czy z najlepszej, to bym mocno polemizowała, ale nie czas i miejsce :P.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
magnolia

Post by magnolia »

Głos w obronie You Are Not Alone. Ta ballada zasługuje na wyższe miejsce, a w ogóle nie powinna się znaleźć w tym NO :D.
Image
"I'll never let you part for you're always in my heart."
ABmoonwalker

Post by ABmoonwalker »

Can't Let Her Get Away. Kiedy w końcu odpadnie?
MJ_Aniuta

Post by MJ_Aniuta »

Głosuję na You Are Not Alone, dla mnie jest to piękna ballada i już. Zresztą tak mi serce podpowiada, a na nim chyba można zazwyczaj polegać ;-) Poza tym uważam, że to jedna z najlepszych piosenek na płycie History.

Może faktycznie te ostatnie moje głosy to wpływ zbliżającego się 25go...?
Mariurzka

Post by Mariurzka »

A ja tym razem inaczej, niż by się można było po moim poprzednim wyborze spodziewać, aczkolwiek pozostaję jak najbardziej w tej samej tematyce ;-)
Bo jak widać (a raczej słychać), można to samo wyartykułować z siebie z zacięciem, można na kanwie tego uczucia zrobić fajny, energiczny numer (może i poszarpany, ale to jego zaleta nie wada), w którym bit punktuje każde wahanie nastroju. I pomimo (a może właśnie dlatego), wcale nie jest to potupanka łatwa, lekka i przyjemna, bo emocje aż tam strzelają. No i dlategoż też pozwolę sobie wybrać ten song, bo to wcale nie jest tak, że ja zawsze muszę wybierać "rozmemłane piekarniki" czy piosenkowe "pastisze";-)
Głos więc na Can't Let Her Get Away
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
littleme

Post by littleme »

Głos na Can't Let Her Get Away - gdyż jest to utwór kompletnie niepasujący do reszty. Na swoją korzyść of kors ;-)

Don't walk away :dance:
homesick

Post by homesick »

na szybko przelecialam posty i widze, ze szanse przebicia ma moj ulubiony lzawy wycieruch, chyba najbardziej irytujacy wytwor z History.

zatem Can't Let Her Get Away, bo slucham bez zazenowania, fajny kawalek nawet, z Dangerous bym nie wyrzucila, choc sily przebicia przy innych perlach z tej plyty nie ma.
'the road's gonna end on me.'
component

Post by component »

W końcu It's The Falling Love, drogocenna perła albumu Off The Wall oraz najlepszy duet popełniony kiedykolwiek przez naszego idola, z polotem i niebanalną konstrukcją muzyczną, ma szansę zyskać zwycięstwo w bieżącej rundzie - przyczyniam się do tego również i ja, swój głos oddając właśnie na tę piosenkę.
Maverick

Post by Maverick »

Hmmm... mogę przystąpić do nudnego procederu oddawania głosu na tę samą piosenkę do końca tej edycji.

Hold My Hand
Mary_Jackson

Post by Mary_Jackson »

You are not alone bo to po prostu piękny i zawsze wywołujący u mnie wzruszenie utwór
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Phoenix

Post by Phoenix »

You are not alone
Za co warto bronić?
Za delikatność, która jest już w pierwszych dźwiękach tej piosenki, za tekst, a w szczególności za te linijki:
Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

Za to, że na tej buntowniczej płycie, jest taka ładna ballada. Za wszystkie YANA girls, które spełniały swoje życiowe marzenie, gdy na koncercie mogły przytulić się do swojego idola, a niektóre nawet mdlały.
Za teledysk i te bajkowe wręcz momentami obrazy. No i za roznegliżowanego MJa. :lal: nenene
Image
kaem

Post by kaem »

Pozwolę się pospierać.
You Are Not Alone broni jedynie tekst. Jest prosty jak ugotowanie jaja na twardo przy założeniu że ma być na miękko, ale znam mnóstwo osób, którzy MJ gdzieżby tam lubili, a te słowa ich urzekły. Osobiście polecam You've Got A Friend w tej tematyce.
You Are Not Alone muzycznie to jeden z miliona mu podobnych numerów. Może gdyby pozostałe 999 999 nagrań z nurtu amerykańskie r'n'b polo z lat 90-tych zostało wymazane z historii, to by można się tym nagraniem jakoś przejąć. Ale że Michael wpasował się w tę popelinę, idąc później tym tropem w kilku kolejnych piosenkach, zwłaszcza w tych na o i na h, a które nie biorą, a Pank wymieniał i biorą udział w głosowaniu- i daj im Bóg jeszcze udział brać, toteż yanę przeklinam, rzucam klątwę i wzywam dostojników o ekskomunikę.
Niech tę rundę wygra It's the falling in love. Bo ma coś ładnego i niewinnego bez cienia mdłości i pochodzi z płyty o najlepiej brzmiącym basie.
Choć nie obrażę się, jak w najbliższych 20 minutach dwudziestu userów MJPT pod rząd zupełnie nieprzypadkowo zagłosuje na Nite Line.
Last edited by kaem on Wed, 23 Jun 2010, 22:21, edited 1 time in total.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
martina

Post by martina »

Ola2003 wrote:Po raz koleny, uparcie, niezmiennie i do bólu It's The Falling In Love
Z D E C Y D O W A N I E TAK !
Image
Madzia

Post by Madzia »

oddaje glos na It's the falling in love. Choć nie należy ona do moich faworytów, to ze wzgl. na pochodzenie niesprawiedliwym byłoby pozostawienie jej w tym towarzystwie.
Enter
Image
majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

Wciąż Can't Let Her Get Away.
kaem wrote:Choć nie obrażę się, jak w najbliższych 20 minutach dwudziestu userów MJPT pod rząd zupełnie nieprzypadkowo zagłosuje na Nite Line.
aaa to u mnie następne w kolejce czeka, ale wydaje mnie się, że ciężko z siłą przebicia będzie.
ImageImage
Locked