Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Sybirra pisze:Can't Let Her Get Away, myślę, ż epo ostatnim razie tłumaczenia zbędne :P
anja pisze:Poza tym jest to przecież utwór z najlepszej płyty Michaela (prawda Sybirra?)
Nawet nie tyle prawda, co wyrocznia! I tak trzymać! :D
Czy z najlepszej, to bym mocno polemizowała, ale nie czas i miejsce :P.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Głos w obronie You Are Not Alone. Ta ballada zasługuje na wyższe miejsce, a w ogóle nie powinna się znaleźć w tym NO :D.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Can't Let Her Get Away. Kiedy w końcu odpadnie?
Awatar użytkownika
MJ_Aniuta

Post autor: MJ_Aniuta »

Głosuję na You Are Not Alone, dla mnie jest to piękna ballada i już. Zresztą tak mi serce podpowiada, a na nim chyba można zazwyczaj polegać ;-) Poza tym uważam, że to jedna z najlepszych piosenek na płycie History.

Może faktycznie te ostatnie moje głosy to wpływ zbliżającego się 25go...?
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

A ja tym razem inaczej, niż by się można było po moim poprzednim wyborze spodziewać, aczkolwiek pozostaję jak najbardziej w tej samej tematyce ;-)
Bo jak widać (a raczej słychać), można to samo wyartykułować z siebie z zacięciem, można na kanwie tego uczucia zrobić fajny, energiczny numer (może i poszarpany, ale to jego zaleta nie wada), w którym bit punktuje każde wahanie nastroju. I pomimo (a może właśnie dlatego), wcale nie jest to potupanka łatwa, lekka i przyjemna, bo emocje aż tam strzelają. No i dlategoż też pozwolę sobie wybrać ten song, bo to wcale nie jest tak, że ja zawsze muszę wybierać "rozmemłane piekarniki" czy piosenkowe "pastisze";-)
Głos więc na Can't Let Her Get Away
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

Głos na Can't Let Her Get Away - gdyż jest to utwór kompletnie niepasujący do reszty. Na swoją korzyść of kors ;-)

Don't walk away :dance:
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

na szybko przelecialam posty i widze, ze szanse przebicia ma moj ulubiony lzawy wycieruch, chyba najbardziej irytujacy wytwor z History.

zatem Can't Let Her Get Away, bo slucham bez zazenowania, fajny kawalek nawet, z Dangerous bym nie wyrzucila, choc sily przebicia przy innych perlach z tej plyty nie ma.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
component

Post autor: component »

W końcu It's The Falling Love, drogocenna perła albumu Off The Wall oraz najlepszy duet popełniony kiedykolwiek przez naszego idola, z polotem i niebanalną konstrukcją muzyczną, ma szansę zyskać zwycięstwo w bieżącej rundzie - przyczyniam się do tego również i ja, swój głos oddając właśnie na tę piosenkę.
Maverick

Post autor: Maverick »

Hmmm... mogę przystąpić do nudnego procederu oddawania głosu na tę samą piosenkę do końca tej edycji.

Hold My Hand
Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

You are not alone bo to po prostu piękny i zawsze wywołujący u mnie wzruszenie utwór
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

You are not alone
Za co warto bronić?
Za delikatność, która jest już w pierwszych dźwiękach tej piosenki, za tekst, a w szczególności za te linijki:
Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

Za to, że na tej buntowniczej płycie, jest taka ładna ballada. Za wszystkie YANA girls, które spełniały swoje życiowe marzenie, gdy na koncercie mogły przytulić się do swojego idola, a niektóre nawet mdlały.
Za teledysk i te bajkowe wręcz momentami obrazy. No i za roznegliżowanego MJa. :lal: nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Pozwolę się pospierać.
You Are Not Alone broni jedynie tekst. Jest prosty jak ugotowanie jaja na twardo przy założeniu że ma być na miękko, ale znam mnóstwo osób, którzy MJ gdzieżby tam lubili, a te słowa ich urzekły. Osobiście polecam You've Got A Friend w tej tematyce.
You Are Not Alone muzycznie to jeden z miliona mu podobnych numerów. Może gdyby pozostałe 999 999 nagrań z nurtu amerykańskie r'n'b polo z lat 90-tych zostało wymazane z historii, to by można się tym nagraniem jakoś przejąć. Ale że Michael wpasował się w tę popelinę, idąc później tym tropem w kilku kolejnych piosenkach, zwłaszcza w tych na o i na h, a które nie biorą, a Pank wymieniał i biorą udział w głosowaniu- i daj im Bóg jeszcze udział brać, toteż yanę przeklinam, rzucam klątwę i wzywam dostojników o ekskomunikę.
Niech tę rundę wygra It's the falling in love. Bo ma coś ładnego i niewinnego bez cienia mdłości i pochodzi z płyty o najlepiej brzmiącym basie.
Choć nie obrażę się, jak w najbliższych 20 minutach dwudziestu userów MJPT pod rząd zupełnie nieprzypadkowo zagłosuje na Nite Line.
Ostatnio zmieniony śr, 23 cze 2010, 22:21 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Ola2003 pisze:Po raz koleny, uparcie, niezmiennie i do bólu It's The Falling In Love
Z D E C Y D O W A N I E TAK !
Obrazek
Madzia

Post autor: Madzia »

oddaje glos na It's the falling in love. Choć nie należy ona do moich faworytów, to ze wzgl. na pochodzenie niesprawiedliwym byłoby pozostawienie jej w tym towarzystwie.
Enter
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Wciąż Can't Let Her Get Away.
kaem pisze:Choć nie obrażę się, jak w najbliższych 20 minutach dwudziestu userów MJPT pod rząd zupełnie nieprzypadkowo zagłosuje na Nite Line.
aaa to u mnie następne w kolejce czeka, ale wydaje mnie się, że ciężko z siłą przebicia będzie.
ObrazekObrazek
Zablokowany