Co sądzicie o zmianie stylu?
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Co sądzicie o zmianie stylu?
Co sądzicie jak by MJ zmienił swój styl i zaczął rapować albo grać na gitarce i śpiewać biesiadne piosenki ( country ). Czy jego muzyka wtedy byłaby bardziej popularna? Czekam na wasze odpowiedzi :D
Popularna może i by była bardziej ale nie wiem czy nadal byłaby piękna.Michael musi wprowadzać do swojej muzyki nowoczesne brzmienia i to jest dla mnie oczywiste.Tylko czy wykorzysta nowoczesne technologie dobrze?Czy potrafi włożyć do nich serce.Nie zapominajmy jednak że sam michael powiedział że "piękna muzyka trwa wiecznie".Zmiany będą na pewno,tylko pytanie brzmi z jakim skutkiem nastapia te zmiany.Np mnie mało ruszyły nowowczesne brzmienia na płycie Invincible o której aż starch tu pisać oby przypadkiem nie rozwiązała sie jakaś napieta konwersacja która przysporzy kilku osobom bany hehehe.
Jednakże jest duzo współczesnych piosenek których brzmienie wprost kocham.Z butów wyskakuje przy "what you waiting for" gwen stefani albo przy jej "hollaback girl" gdzie pharrel williams odwalił niezłą robote.Wymieniał bym jeszcze długo ale tak nagle nie przypomnę sobie teraz wszystkich piosenek które mi sie ostatnio podobały z takim nowoczesnym brzmieniem.Dorzucił bym jeszcze dwie piosenki z płytki Kelis .A są to "milkshake" i "trick me".Nie wiem na ile nowoczesne są w nich brzmienia ale na pewno na tyle że do dziś mnie nosi przy tych utworach.Wszystko zależy od samej piosenki.Może mieć kosmiczne brzmienia ale nikogo one nie ruszą gdy sam utwór nie bedzie miał tej "duszy".Nowoczesne brzmienie to nei wszystko.Licze na to iż teraz Michael wykorzysta swój i innych ludzi geniusz w tym aby powstała naprawde dobra płytka trzymająca poziom i klasę.Michael zawsze kojarzył mi się,a raczej jego utwory po prostu z "klasą".Przy płycie wyżej wspomnianej(nie wymienie nazwy bo aż mi sie palce trzęsą"tey klasy jak dla mnie zabrakło.Pozdrawiam.
ps- dodam jeszcze że Michael wypracował sobie swój unikalny styl...więc nie rozumiem na cholere mu country do którego by nie pasował,po ki ch... mu rapować.Wymień mi bardziej charakterystycznego artyste niż Jackson to Cie po stopach bede całował.Pobaw sie z kimkolwiek w kalambury ,jakies zgadywanie czy cos i zacznij nasladowac ruchami lub głosem Jacksona.Gwarantuje Ci że nikt nie bedzie sie zastanawiał kogo udawałeś.Jackson jest tak charakterystyczny i unikalny jak żadna inna gwiazda.Nie pisze tego dlatego że przejawia sie u mnie miłość do mojego idola tylko stwierdzam po prostu fakty,którym wybacz trudno jest zaprzeczyć.Ludzie Michael Jackson nie potrzebuje diametralnej odmiany muzycznej.Może wprowadzić nowości które będą wybiegały w przyszłość ale przy tym wszytskim musi zachować siebie co według mnie dla Michael Jacksona jest oczywiste.Pozdro.

ps- dodam jeszcze że Michael wypracował sobie swój unikalny styl...więc nie rozumiem na cholere mu country do którego by nie pasował,po ki ch... mu rapować.Wymień mi bardziej charakterystycznego artyste niż Jackson to Cie po stopach bede całował.Pobaw sie z kimkolwiek w kalambury ,jakies zgadywanie czy cos i zacznij nasladowac ruchami lub głosem Jacksona.Gwarantuje Ci że nikt nie bedzie sie zastanawiał kogo udawałeś.Jackson jest tak charakterystyczny i unikalny jak żadna inna gwiazda.Nie pisze tego dlatego że przejawia sie u mnie miłość do mojego idola tylko stwierdzam po prostu fakty,którym wybacz trudno jest zaprzeczyć.Ludzie Michael Jackson nie potrzebuje diametralnej odmiany muzycznej.Może wprowadzić nowości które będą wybiegały w przyszłość ale przy tym wszytskim musi zachować siebie co według mnie dla Michael Jacksona jest oczywiste.Pozdro.
Last edited by Xscape on Tue, 18 Apr 2006, 19:20, edited 1 time in total.
No... jakbytak się głębiej zastanowić, to MJ juz troszeczkę zmienił swój styl...
Spróbuj porównać Płytę Invincible z jakąkolwiek inną...
Jest inna...
"Speechless" i "She's out of my life"
tak podobne a zupełnie inne
Albo te żywe utwory("Unbreakable", "Invincible" ) vs. "Thriller"...
Całkiem co innego...
Nie wyobrazam sobie żeby MJ zmienił muzyję...
On byćmoże zmiena ją żeby bardziej pasowała do terażniejszych hitów... ja jednak wolałabym zostać przy tych utworach, przez które stał się królem
Jednak miło usłyszeć cos nowego :)
Pozdrawiam
Anitka
Spróbuj porównać Płytę Invincible z jakąkolwiek inną...
Jest inna...
"Speechless" i "She's out of my life"
tak podobne a zupełnie inne
Albo te żywe utwory("Unbreakable", "Invincible" ) vs. "Thriller"...
Całkiem co innego...
Nie wyobrazam sobie żeby MJ zmienił muzyję...
On byćmoże zmiena ją żeby bardziej pasowała do terażniejszych hitów... ja jednak wolałabym zostać przy tych utworach, przez które stał się królem
Jednak miło usłyszeć cos nowego :)
Pozdrawiam
Anitka

'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'
* Louis Horst
* Louis Horst
Mówienie o brzmieniu Blood on a a dance floor jest wielkim nadużyciem.
Płyta w lwiej części była poprostu odgrzanym kotletem, co chyba mało komu smakuje.
Pokusiłbym się oto aby zażucićtej płycie rozpoczęcie tragicznego i niezwykle tandetnego cyklu SKŁADANEK. W takiej ilości mało który artysta rozpowszechniał po raz kolejny to co już kiedyś ktoś kupił.
Proszę tylko nie odpowiadać ze to nie tylko MJ, że to nie jego wina bo to wszystko przez sony. Jakoś te argumenty mnie ni przekonywają i kiedy tylko mogę staram się to manifestować.
Płyta w lwiej części była poprostu odgrzanym kotletem, co chyba mało komu smakuje.
Pokusiłbym się oto aby zażucićtej płycie rozpoczęcie tragicznego i niezwykle tandetnego cyklu SKŁADANEK. W takiej ilości mało który artysta rozpowszechniał po raz kolejny to co już kiedyś ktoś kupił.
Proszę tylko nie odpowiadać ze to nie tylko MJ, że to nie jego wina bo to wszystko przez sony. Jakoś te argumenty mnie ni przekonywają i kiedy tylko mogę staram się to manifestować.
- PAulina (big fanka)
Re: Inna muzyka ...
Inteligentne pytanie to to nie jestBartek13 wrote:Co sądzicie jak by MJ zmienił swój styl i zaczął rapować albo grać na gitarce i śpiewać biesiadne piosenki ( country ). Czy jego muzyka wtedy byłaby bardziej popularna? Czekam na wasze odpowiedzi :D

każdy powinien tworzyć to co chce tworzyc i co lubi ,a nie na silę dla popularnosci cisnąć sie do innego gatunku.
Re: Inna muzyka ...
Inteligentne pytanie to to nie jest
Przecież w każdym gatunku są dobre i złe utwory.Zależy czy MJ robiłby te dobre czy złe,a pozatym
każdy powinien tworzyć to co chce tworzyc i co lubi ,a nie na silę dla popularnosci cisnąć sie do innego gatunku.[/quote]
A czasem nie zrobił tego w jego najświeższym albumie NVINCIBLE. I może dla polularności

każdy powinien tworzyć to co chce tworzyc i co lubi ,a nie na silę dla popularnosci cisnąć sie do innego gatunku.[/quote]
A czasem nie zrobił tego w jego najświeższym albumie NVINCIBLE. I może dla polularności
- wojtek_p-ce
Nie zapominajmy ze w czasach swietnosci MJ tworzyl niemal kosmiczna muzyke. Byl w tej dziedzinie o lata swietlne przed innymi wykonawcami. Chyba wszyscy wiedza ile to razy to wlasnie MJ wprowadzil cos zupelnie nowego do muzyki.
Mysle ze przy tworzeniu nowej plyty (czekamy!!) tez Michael bedzie sie staral stworzyc cos zupelnie nowego, oryginalnego, cos czego nikt do tej pory nie stworzyl.
Teraz niestety czasy sa juz inne, zyjemy w dobie hip hopu itp (niestety) mam nadzieje ze Krol nie pojdzie wlasnie w tym kierunku bo to juz nie bedzie tak oryginalne a poza tym nienawidze hip hopu.
Tak jak kiedys zaskakiwal a nawet szokowal niech teraz tez da nam sie zaskoczyc a moze nawet zaszokowac (pozytywnie oczywiscie !!).
Mysle ze przy tworzeniu nowej plyty (czekamy!!) tez Michael bedzie sie staral stworzyc cos zupelnie nowego, oryginalnego, cos czego nikt do tej pory nie stworzyl.
Teraz niestety czasy sa juz inne, zyjemy w dobie hip hopu itp (niestety) mam nadzieje ze Krol nie pojdzie wlasnie w tym kierunku bo to juz nie bedzie tak oryginalne a poza tym nienawidze hip hopu.
Tak jak kiedys zaskakiwal a nawet szokowal niech teraz tez da nam sie zaskoczyc a moze nawet zaszokowac (pozytywnie oczywiscie !!).

" You close your eyes and hope that this is just imagination.."
a ja nie chcę starego MJ - stare utwory brzmią ok ale jak na tamte lata - teraz czasy się zmieniły - obawiam się że niektórzy jeszcze nie dorośli do jego muzyki - mnie np. bardzo się podoba utwór Invincible i gdyby zrobił do niego video na bank utwór byłby hitem
Z radością odsłucham nowy album MJ z nowym brzmieniem - nie spodziewam się czegoś kosmicznego bo MJ lubi naturalne instrumenty jak słychać np. perkusję w utworach itp. - tylko niech szybko wraca i nagrywa a nie siedzi w Japonii :)
Z radością odsłucham nowy album MJ z nowym brzmieniem - nie spodziewam się czegoś kosmicznego bo MJ lubi naturalne instrumenty jak słychać np. perkusję w utworach itp. - tylko niech szybko wraca i nagrywa a nie siedzi w Japonii :)
moim zdaniem powiniem zachować swojego rodzaju konsekwencje nie powiniem odbijac od brzmien w stylu History to to są stare dobre nudy dzięki którym wspiol się na szczyty, zobaczcie co się stało z "Invincible" osobiście po 6 latach przeżyłem małe rozczarowanie gdy zaczeli puszczac w radio You rock my world pomyslalem sobie ok: "stary" dobry Mike Jednak gdy kupilem płyte i wlozylem ja do odtwarzacza zapytalem siebie co sie stalo ? generalnie nie podpasowala mi ta plyta swoja droga ta plyte pograzyla takze promocja dwa singe jak na album po szesciu latach to stanowczo za malo. Nie za bardzo pomogl nawet patent z okladkami. Jednak wiem ze takie plyty tez sa potrzebne zeby potem zrobic cos naprawde niesamowitego. Mysle ze Mike wyciagnal wnioski z tej plyty i napewno nas wszystkich jeszcze zaskoczy ja nie trace wiary.Jeszcze będzie rzeżnia zobaczycie pozdrawiam!!!