01. Maria (You Were The Only One)-
10pkt
02. Smooth Criminal-
9pkt
03. Blood On The Dance Floor-
8pkt
04. Rock With You-
7pkt
05. Ain’t No Sunshine-
6pkt
06. Off The Wall-
5pkt
07. She’s Out of My Life-
4pkt
08. Bad-
3pkt
09. Speechless-
2pkt
10. You’ve Really Got a Hold on Me-
1pkt
anja pisze:Zbigniew Hołdys: Nigdy wcześniej nie słyszałem tak charyzmatycznie wykonanej piosenki miłosnej, o facecie porzuconym przez dziewczynę, a przecież śpiewało dziecko. (…)Powiem otwarcie, że mam dreszcze i dziś, kiedy słucham tego utworu i on jako pierwszy zawsze przychodzi mi na myśl, kiedy ktoś mnie pyta o najważniejsze nagranie MJ.
Dla kontestatorów twórczości Jacksona zła wiadomość: już wtedy śpiewał tak i tak panował nad głosem oraz rytmem, że do dziś nie znalazł się nikt, kto by mu dorównał.
A mowa oczywiście o piosence, której przyznaję max punktów.
Otóż to! Kiedy zaczynałam zagłębiać się w twórczość "małego" Michaela i włączając kolejną piosenkę na
Got To Be There -
Maria dosłownie mnie poraziło od pierwszych dźwięków. A kiedy usłyszałam to wołanie - "Maria!" przeszły mnie ciarki po całym ciele. Sposób w jaki Michael wykonał tę piosenkę to mistrzostwo! Emocje i ten sposób modelowania głosem, który powoduje, że dostaje się gęsiej skórki - to talent, który właśnie przyciąga do Michaela. I mimo młodego wieku, nie czuje się, że słucha się niespełna czternastolatka.