MJ: HIT CHARTS (Po Zawodach)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Coś w tym jest.songbird pisze:Little Susie (10) - jedyny chyba utwór w dyskografii Michaela tak mocno nawiązujący do muzyki klasycznej, nieodparcie kojarzy mi się z Mozartem.
Ja do tej piosenki przekonywałem się bardzo długo, przez lata. To nie jest łatwa kompozycja. Trzeba poczuć ten klimat. Ona jest po prostu inna. Właściwie tak jak napisałaś songbird ona jest jakby pierwowzorem tego co Michael chciał rozwinąć po 2009 roku.Chciał wydać płyte z muzyką klasyczną [poważną] napisaną przez siebie. On miał ciągoty w tym kierunku. I to dobrze świadczy o nim. O jego wszechstronności , otwartości,niechęci podążania utartymi ścieżkami, geniuszu. Przez to też jeśli mam MJa do kogoś porównać.Tą skale talentu,ciężkiej i wyboistej drogi po której stąpał,wychowania i tragicznej,przedwczesnej śmierci to przychodzi mi tylko nazwisko Mozarta. Geniusza absolutnego.
Maverick pisze: Human Nature live 11 - tak jak rok temu. W wersji albumowej nie cierpię.
Aaa noo fakt! Zapomniałam o Twoim szczególnym stosunku do tej piosenki...
To dlatego, że mój mózg reaguje zupełnie odwrotnie - uruchamia syndrom wyparcia, odpowiadając "niemożliwe" na każde kolejne "nie lubię HN" :]
Irracjonalnie upiera się przy tym, że wakacyjna wycieczka na księżyc w ofercie "last minute" jest bardziej prawdopodobna od nielubienia tego kawałka... :>
Human Nature 10
Ain't No Sunshine 9
Little Susie 8
Whatever Happens 7
Morphine 6
It's the Falling in Love 5
Rock With You 4
Off The Wall 3
Remember The Time 2
Another Part Of Me 1
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Speechless
Ech no trudno, jedziemy dalej
Smooth Criminal 10
Blood on the dance floor 9
Human Nature 8
Ain't no sunshine 7
Another part of me 6- ratujcie, jest zagrożona!!
Off the wall 5
Whatever Happens 4
It's the falling in love 3
Don't walk away 2
Morphine 1
Apeluję o więcej pieśni z Dangerous!!
Ech no trudno, jedziemy dalej
Smooth Criminal 10
Blood on the dance floor 9
Human Nature 8
Ain't no sunshine 7
Another part of me 6- ratujcie, jest zagrożona!!
Off the wall 5
Whatever Happens 4
It's the falling in love 3
Don't walk away 2
Morphine 1
Apeluję o więcej pieśni z Dangerous!!
Ostatnio zmieniony pt, 02 lip 2010, 21:07 przez Anet18, łącznie zmieniany 1 raz.
A Will You Be There?ona jest jakby pierwowzorem tego co Michael chciał rozwinąć po 2009 roku
01. little susie /10 pkt
02. ain't no sunshine /9
03. another part of me /8
04. blood on the dance floor /7
05. off the wall /6
06. rock with you /5
07. give me half a chance /4
08. remember the time /3
09. human nature /2
10. morphine /1
Unbreakable nie przeszło, a Don't Walk Away tak? Nigdy bym nie obstawił takiego zakładu, a tu proszę...
Zwróćcie uwagę na Give Me Half A Chance. Jest coś szczególnego w tym nagraniu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- billiejean89
Odnosząc się do irytującego kaemowskiego systemu cytowania nie wiadomo z kogo.Odpowiadam.kaem pisze:A Will You Be There?ona jest jakby pierwowzorem tego co Michael chciał rozwinąć po 2009 roku
Nie wspominałem nic o Will You Be There bo to jest piosenka doceniona odpowiednio.
Nawet odrobine przeceniona o czym świadczą wyniki NO Najlepsza piosenka Michaela Jacksona/Epic .
Ale przyznaje racje. Faktycznie pierwsza pod względem czerpania z muzyki klasycznej była WYBT.
Tylko że ją lubi każdy. A ja nie lubie jak każdy lubi to co ja.
WYBT klasyczny jest tylko wstęp.
Little Susie jest klasyczne,inne ,barokowe,miażdżące klimatem,nastrojem, wokalem,interpretacją ,od początku do końca.
Ta kompozycja pokazuja ,jaka to by była strata dla nas, odbiorców jego muzyki gdybyśmy byli skazani tylko na bedy i anidzboki.
Poddaje sie ;]Talitha pisze:This Place Hotel. Czym się kończy?
I zapodam taki tekst:
Michael był klasykiem od 1958 roku. No i przelicytujcie mnie teraz.
Ostatnio zmieniony pt, 02 lip 2010, 22:26 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
Co tak uczepiliście się tego, że Michael właśnie odtąd a odtąd zaczął nawiązywać do muzyki klasycznej? Według mnie cała koncepcja tworzenia skupiała się na tym by dorównać swoim poziomem największym klasykom w historii i jednocześnie zaspokoić oczekiwania jak największej rzeszy słuchaczy. Muzyka która uzdrawia, naucza i zamienia świat, czyż nie takie są założenia klasyki?
Chciałabym jeszcze wspomnieć w związku z tą wyliczanką piosenek, które zaczynają się od chórków (co w Waszym przeświadczeniu musi absolutnie oznaczać nawiązanie do muzyki klasycznej tylko w tym jedynym przypadku) o This Place Hotel. Czym się kończy?
Chciałabym jeszcze wspomnieć w związku z tą wyliczanką piosenek, które zaczynają się od chórków (co w Waszym przeświadczeniu musi absolutnie oznaczać nawiązanie do muzyki klasycznej tylko w tym jedynym przypadku) o This Place Hotel. Czym się kończy?
Ostatnio zmieniony pn, 17 gru 2012, 22:36 przez Talitha, łącznie zmieniany 5 razy.
- Annie Jackson