Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

megi1013 pisze:co było takiego wyjątkowego i rozpoznawalnego w tym jak Michael chodził?
Pytam dlatego, ponieważ kiedy wiedzę jakieś zdjęcia przebranego Michaela każdy zawsze pisze, że fani i tak rozpoznają Michaela po sposobie jakim chodził?
Zobaczysz, że za jakiś rok, poł roku tez już zaczniesz rozpoznawać ;) Każdy ma jakiś specyficzny sposób chodzenia, a kiedy ogląda się tyle nagrań z Michaelem to wreszcie i u niegio się to wyłapuje ;) Jak widzę np moją przyjaciółke gdzieś na drugim końcu ulicy to też patrze jak idzie i m.in. po tym ją rozpoznaję jak jeszcze nie widze twarzy ;d
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Pushu, to zdjęcie powinno rozwiać Twoje wątpliwości ;-)

Obrazek
pushu

Post autor: pushu »

Ok teraz już wiem wszystko - wielkie dzięki za tę fotkę ;-) .Czy partię małego Michaela również śpiewa ten chłopiec?czy jest oryginalna z lat 70?
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Nie powiedziałabym, że to Michael. Zupełnie inna barwa, inny styl śpiewania, inne vibrato nawet. Być może się mylę, ale dla mnie to nie jest Michael.
Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

Dyskusja nad "duetem" I'll Be There z reklamówki Pepsi z 1992 trwa w najlepsze, więc i ja się wtrącę: partie wokalne są Michaela (zarówno tego małego chłopca, jak i dorosłego mężczyzny). Natomiast w reklamówce występuje dorosły Michael, a małego Michaela gra chłopiec, którego nazwiska nie mogę sobie przypomnieć, ani znaleźć- w zbliżeniach na jego twarz została nałożona komputerowo twarz małego Michaela.
Nie mogę tylko znaleźć, gdzie to wyczytałam.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Eta pisze:Dyskusja nad "duetem" I'll Be There z reklamówki Pepsi z 1992 trwa w najlepsze, więc i ja się wtrącę: partie wokalne są Michaela (zarówno tego małego chłopca, jak i dorosłego mężczyzny). Natomiast w reklamówce występuje dorosły Michael, a małego Michaela gra chłopiec, którego nazwiska nie mogę sobie przypomnieć, ani znaleźć- w zbliżeniach na jego twarz została nałożona komputerowo twarz małego Michaela.
Nie mogę tylko znaleźć, gdzie to wyczytałam.
Tak to prawda. Nałożono twarz małego Michaela na twarz tego chłopca.
Jednak w pierwszej czesci reklamy chłopiec jest sobą o własnej twarzy co widac bo nie robią az takich bliskich ujęc dopiero na koncu.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
kasikMJJ

Post autor: kasikMJJ »

A ja mam takie konkretne pytanko do Was forumowiczów odnośnie Michaela.

A więc kiedyś w jedynym z postów, któregoś forumowicza przeczytałam, iż podobno Michael wchodził na to forum, albo, że wysłał do fanów z MJowiska list.

Czy to prawda? Skąd wiadomo , że miałby tu wchodzić, lub też dlaczego wysnuto takie wnioski? I ocb z tymi listami, kiedy zostały wysłane i co w nich było?

I wgl skąd Michael miałby się dowiedzieć o tym forum i MJowisku, jesli rzeczy , o których mówie miały miejsce.

A jeśli nie to może jednak Michael miał jaką styczność z MJ Polish Team?

Bardzo mnie to ciekawi ; p z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich wybrańców ; p

P.S przepraszam, że tu, ale naprawdę nie wiedziałam gdzie o to spytać jeśli nie tu, a wiem , że wy możeci udzielić mi odpowiedzi ; )

L.O.V.E
Keep The Faith
Awatar użytkownika
MJ97

Post autor: MJ97 »

W gazecie przeczytałam mniej więcej coś takiego: Michael napisał swój testament w 2002r. gdy był skłócony z Janet, więc nic jej nie zapisał''.Chodzi mi o ,,skłócony z Janet''.Oni byli pokłóceni?Może ktoś wie na ten temat coś więcej?Wiem, że prasa wypisuje wiele głupot, ale nie wiem czy to prawda czy nie więc proszę o podpowiedź:)
Awatar użytkownika
saba

Post autor: saba »

Przeczytałam na geniusMJ, że 14 lipca 2002 r. Michael został poturbowany na ziemi w Londyńskiej Stacji Paddington przez fanó. Wie ktoś o tym coś więcej? Musiało to być coś 'grubszego' że umieścili to w kalendarzu, chyba że się mylę?
Viola.

Post autor: Viola. »

saba pisze:Przeczytałam na geniusMJ, że 14 lipca 2002 r. Michael został poturbowany na ziemi w Londyńskiej Stacji Paddington przez fanó. Wie ktoś o tym coś więcej?
Na ten temat wypowiadal sie Uri Geller, ktory byl swiadkiem zdarzenia:

" Michael omal nie zostal zabity na dworcu Paddington. Tlum napieral przyciskajac nas do pociagu. Michael omal nie wpadl pod kola na Paddington Station - to bylo wtedy kiedy zawiozlem go do naszego miejskiego klubu football'owego gdzie on zgodzil sie zostac Honorowym Dyrektorem Klubu. Byly cale tysiace fanow, tlum tak napieral ze malo nas nie zgniotl, o malo nie wpadlismy pod pociag. Michael upadl na peron, w koncu dostalismy sie do wagonu, wepchnalem go do przedzialu a on upadl na sofe (to byl przedzial pierwszej klasy, wynajelismy specjalny pociag dla Michael'a) i to byl moment w ktorym pomyslalem, ze on spojrzy na mnie i powie 'Oj Geller, zabierz mnie do hotelu, nie chce wiecej sluchac o twoim klubie football'owym' - i czekalem ze on to powie, a on spojrzal na mnie i powiedzial ' Uri, wszystko w porzadku, zrelaksuj sie.. nie martw sie o mnie. Kocham tych fanow' "

Zrodla nie podam, gdyz mam ten wywiad na plycie ;)
Swoja droga na stronie Geller'a jest cos o tym:
http://www.urigeller.com/mjuk.htm

(sorry za brak polskich znakow :-/ )
Awatar użytkownika
MJkacper

re:

Post autor: MJkacper »

Mam jeszcze jedno pytanie nie wiem czy ktos z was to ogladal ale caly czas mnie to meczy na koncu DANGEROUS TOUR:LIVE IN BUCHAREST Michael zaklada kombinezon i odlatuje jetpack'iem i on odlatuje na prawde czy jest na jakiejs lince?
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Czytałam, że to nie on odlatuje, tylko dubler...
Ale czy na lince czy nie - nie wiem.

EDIT:
http://www.youtube.com/watch?v=l6jHtMWt ... re=related - zamiana nastąpiła w 8:50, Michael "odfrunął" w tym czymś, a został dubler, który potem odleciał rakietą ;-)
ObrazekObrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Z kim wcześniej współpracowali muzycy, wokaliści i tancerze z dokumentu This Is It?
Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

Czy Michael nosił obrączkę bo jakoś nie widziałam zarówno jak był z Lisą i Debbie.
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

Atonia - nosil.
Obrazek

EDIT:
zdjecie mozna latwo 'odbic' i to wcale nie musi byc prawa reka to co tu widac. Sa tez inne zdjecia z obraczka, ale nie mam czasu szukac. A czy sztuczna - Michael lubil dziwne rzeczy to moze i obraczke sobie dziwna wybral.
Ostatnio zmieniony pn, 12 lip 2010, 16:59 przez Noemi.best, łącznie zmieniany 1 raz.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
ODPOWIEDZ