Szansa na Sukces do Piosenek Króla!

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

endka pisze:czytaliście już?
Opinia naszej rodzimej "piosenkarki" na temat sns
:smiech:
Ta kobieta budzi we mnie jedynie taką reakcję.
Znawczyni od siedmiu boleści.
A cóż ona zrobiła dla muzyki, że o innych tak pisze?
Czy ktoś zna choć jedną jej piosenkę i potrafi ją zanucić?

W jednym jej muszę przyznać jednak rację:
"...Przy jego piosenkach od razu wychodzą niedoskonałości, błędy, niedoróbki wokalne ,braki techniczne a zwłaszcza braki poczucia rytmu i feelingu. Cała muzyka Michaela opierała się na rytmie i feelingu i tylko ona potrafił zaśpiewać tak doskonale i równo. Dlatego był,jest i będzie wielki..."

"Pozytywnym aspektem tego programu było to, że pokazuje się jak wielka różnica dzieli wszystkie nasze gwiazdy razem wzięte z Michaelem Jacksonem. Inna sprawa, że nasze gwiazdki dzieli również wielka przepaść nawet z Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Britney Spears czy lady Gagą. Myślę, że to była dla nich dobra lekcja..."

Dlatego, Michael dla mnie to geniusz...a inni wokaliści to jedynie gwiazdy :surrender:
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

nie wiem dlaczego ta kobieta zabiera sie za takie opinie. jest po prostu smieszna, czy 'cos' co ona tworzy mozna w ogole okreslic jako muzyke? rzec by mozna 'madra w pysku' - to okresla cala jej osobe :smiech: no ale jakby nie patrzec jest to oczywiste, ze michael to fenomen na skale calego swiata. no ale bez przesady, to byl hold. jak to steczkowska powiedziala na samym poczatku, 'ze nikt nigdy nie zaspiewa tak jak michael jackson'.
Aryune

Post autor: Aryune »

pffff..... o tej kobiecie słyszę tylko same ploty... kolejna gwiazdka żyjąca tylko dla mediów...

A co do Szansy na sukces... Najbardziej podobało mi się "I Just Can't Stop Loving You" Justyny i Andrzeja. W ogóle to jest jedna z moich ulubionych piosenek Michaela. Nie rozumiem co tej gwiazdce się nie podobało. Wg mnie Steczkowska zaśpiewała naprawdę bardzo ładnie. A najbardziej nie podobało mi się "Black or White" w wykonaniu Ewy. Gdy zaczęła śpiewać, to złapałam się za głowę ;-). Niby ma dziewczyna głos i wykonała tą piosenkę na swój sposób, to jednak ten sposób niespecjalnie przypadł mi do gustu.
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

A ja ogólnie dość często zgadzam się z Sarą,mimo iż jej własna muzyka to dla mnie kicha,ona najlepiej opisała te same odczucia jakie miałam po obejrzeniu programu ;p

To jest tak jak z Michaelowym tańcem - każdy może włączyć sobie jakikolwiek teledysk i zacząć powielać kroki.
Machanie biodrami i tupanie nogą nie są czymś trudnym. Ale nikt nie potrafi zrobić tego jak Michael,który jak nikt czuł i słyszał muzykę.
Poza tym,aby dobrze poruszać się nawet w prostych krokach trzeba wielu ogólnych ćwiczeń jak np. izolacja.

ale to już nie ten temat xD
I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

po raz chyba tysięczny dzięki Willy, jesteś nie zastąpiony japrosic

endka a kto to w ogóle ta Sara May???? :smiech: w życiu o niej nie słyszałam

żeby nie robić offa już chyba pisałam że jestem pozytywnie tym zaskoczona, jak usłyszałam że ma być wypuszczony taki odcinek SNS pomyślałam sobie "kolejni,którzy mają ochotę zarobić na Michaelu a przy okazji wpajać naiwnym ludziom różne głupoty (molestowanie itp)" jednak po obejrzeniu tego....nastała u mnie taka chwila na zastanowienie się nad tym wszystkim, nad całym sensem naszej egzystencji BEZ NIEGO (kto choć troche mnie zna wie, ze u mnie nie często się zdarza takie "myślenie" :wariat: po pierwszej piosence,którą zaśpiewała Steczkowska popłakałam się i po raz kolejny pomyślałam, ze chyba nie dam rady tego obejrzeć do końca, ale jednak, jedyne co mi się nie podobało w wykonaniu Steczkowskiej to te jej "wyginaj śmiało ciało" nie mogłam na nią patrzeć-tylko słuchałam z zamkniętymi oczami, bo ten jej "taniec" nie bardzo pasował do tej piosenki, dalej też byłam pozytywnie zaskoczona, ale wykonanie Steczkowskiej najbardziej mnie poruszyło, jedyne co mnie "cięło" po uszach to HTW to było spiePrZone, podobały mi się również komentarze wszystkich trzech panów, wydaje mi się, że gdybym nie znała Michaela a obejrzałabym ten program, to chyba bym się zastanowiła nad tym czy faktycznie to wszystko prawda co o nim mówią, i chyba chciałabym poznać Jego inne utwory, choLeRa dlaczego to nadal tak boli? :smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
Romy

Post autor: Romy »

moon_song pisze:Pewnie bede niepopularna, ale jesli od wykonania Steczkowskiej mialoby zalezec czy wyjde dzis w te noc, w to miasto... z pewnoscia zostalabym na kanapie ;-) Lubie kiedy artysta daje cos jeszcze z siebie oprocz techniki. HN wykonane bylo dobrze pod wzgledem wokalnym, ale upelnie bez... jaja.
Podpisuje sie pod tym...sam fakt że śpiewała piosenkę Michaela nie świadczy o tym że muszę zachwalać jej śpiew....śpiewała zanisko...a na koniec dała swój firmowy popis czyli wydzieranie się jak najwyżej.....
Ulina

Post autor: Ulina »

Ja oglądałam ... :mj: Tyko nie wiem co tam robiła Ewa Farna ???
Została piękna muzyka, która tyle wniosła w nasze życie i pamięć. Michael żyje w naszych szafach !!!
Inka

Post autor: Inka »

Wg mnie najlepsi:
1. A. Lampert - Billie Jean
2. J. Steczkowska - Human Nature

"Szansę" oglądałam 20 min po rozpoczęciu programu. Niestety wcześniej nie wiedziałam, że będzie program poświęcony MJ. Dopiero jak włączyłam tv to trafiłam na Billie Jean. Mógłby mi ktoś napisać co było na początku programu??
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Inka pisze:"Szansę" oglądałam 20 min po rozpoczęciu programu. Niestety wcześniej nie wiedziałam, że będzie program poświęcony MJ. Dopiero jak włączyłam tv to trafiłam na Billie Jean. Mógłby mi ktoś napisać co było na początku programu??
Możesz ją jeszcze obejrzeć:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 819#183819
Inka

Post autor: Inka »

Willy wielkie dzięki !!! Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to był najlepszy program poświęcony MJ obok Sylwestra z Polsatem i Wstawaj! Gramy! (po sylwestrze).

Do tej pory jednej rzeczy nie rozumiem, o co chodziło Mannowi z tym "opakowaniem" i ze zdaniem "czasem ukryła się ta jego sztuka"?.
ODPOWIEDZ