Wybory Prezydenckie 2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

W drugiej turze Wyborów Prezydenckich 2010 oddam głos na:

Czas głosowania minął ndz, 04 lip 2010, 8:20

Bronisława Komorowskiego
15
50%
Jarosława Kaczyńskiego
11
37%
Oddam głos nieważny.
4
13%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Nie ma to jak takie powitanie, gdy otwieram skrzynke mailowa.
Hmmmm... Smutno mi z tego powodu. Jednak wg moich wlasnych przekonan, bede naszego nowego prezydenta respektowala i oddawala mu nalzyty szacunek. W koncu reprezentuje moj kraj.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

A u mnie w lokalu wyborczym frekwencja byłą 54%

Kaczynski 65,5 % ( 44% w i turze)
Komorowski 34.5% (28% w I turze)

.......

Więc u mnie ludzie byli jednomyślni...

.......

Napieralski pierwsza tura (16%)...

Tak sobie mysle, że częśc wyborców Napieralskiego zagłosowała w wiekszości na Kaczynskiego :knuje:

..............

Jak zliczono w woj.Mazowieckim 80% głosów wygrywał J.Kaczyński.

Po dodaniu głosów z Miast się na prowadzenie wysunął Komorowski

Więc jednak jakaś różnica miedzy Wsią, a Miastem jednak jest. :knuje:

....

Szef PKW Stefan Jaworski poinformował na konferencji prasowej, że liczba uprawnionych do głosowania wyniosła 29 017 416; kart do głosowania wydano 16 044 051, a ważnych głosów oddano 15 854 503.

Co to jest, że połowa uprawnionych Polaków nie głosuje, ...?
Canario

Post autor: Canario »

Mandey pisze:Na początku kampanii Jaro stratował z 26% teraz ma kolejne 20%. To jest godne podziwu.
Nie zgodze się.

Porażka Kaczyńskiego jest ogromna.
Czwarte wybory po rząd przegrane.
Nie wygrać w takich warunkach które miał teraz, to znaczy że on nie wygra nigdy.
I ja się z tego ciesze.
Po katastrofie smoleńskiej gdzie nie wypadało(ba.było się kamieniowanym) żle mówić o tym jak słaba,nieudaczna i żenująca była prezydentura Lecha Kaczyńskiego.
Robienie z niego bohatera, wielkiego męża stanu. Po prostu kłamliwe zniekształcanie historii.
Śmiałem sie jak niektórzy myśleli, że Jarosław po takiej tragedii rodzinnej na pewno w wyborach nie wystartuje.Śmiałem się bo wiedziałem że dla niego brat jest ważny,mama ważna, kot też, ale najważniejsza jest władza! I wykorzysta tą tragedie żeby dorwać sie do koryta. Mając TVP w rękach,wspólczucie narodu,2 powodzie i nie wygrać, to jest PORAŻKA!!

JAROSŁAW KACZYŃSKI poniósł klęske!
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Canario pisze:Mając TVP w rękach,wspólczucie narodu,2 powodzie i nie wygrać, to jest PORAŻKA!!

Lepiej bym tego nie ujęła.
Jeszcze tylko dopisać poparcie elektoratu RM z Rydzykiem na czele no i klęska jak się patrzy...
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Pank pisze:A najbardziej ciekawi mnie ilość głosów nieważnych. To będzie pewien miernik rozczarowania zaistniałą sytuacją; rozczarowania, które i mnie dopadło nad urną.

PONAD 1 PROC. GŁOSÓW NIEWAŻNYCH
W I turze (20 czerwca) wyborcy oddali w sumie 16923832 głosów, z czego 117662 głosy nieważne. Według danych PKW z 95 proc. obwodów w II turze zagłosowało nieco ponad 55 procent wyborców - oddano 16039997 głosów. Ponad 180 tys. z nich to głosy nieważne. To nieco powyżej procenta wszystkich głosów.W II turze startowało tylko dwóch kandydatów, ale głosy dostało więcej osób. Oddano je między innymi na słynnego polskiego skoczka i nie mniej słynnego prawie polskiego piłkarza oraz zupełnie nie-polską dziedziczkę fortuny Hiltonów.
tvn24.pl

ehhh i przy okazji fragment wypowiedzi Pana Palikota z nowoczesnej partii PO :)
Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie - stwierdził poseł PO.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Mandey

Post autor: Mandey »

Canario pisze:Nie zgodzę się. JAROSŁAW KACZYŃSKI poniósł klęske!
Rozwalasz mnie na drobne. Startować z 26% i prawie wygrać jest klęską?
Komorowski przegrał obie debaty... Doszłoby do trzeciej przegrałby wybory. Na bank!
Poczekaj kolego do wyborów parlamentarnych i samorządowych. Jak się PO nie weźmie w garść to poniosą sromotną klęskę. Ja osobiście będę im się bacznie przyglądał bo dobrze gadać i rączkę na zgodę wyciągać to każdy potrafi. Trzeba jeszcze działać i pokazać wyborcom jakieś efekty. Na razie mają moje poparcie bo nie wyobrażałem sobie oddania głosu na Jaro, który zapewne prowadził by politykę "przeszkadzania" rządowi w realizacji planów podobnie jak jego brat.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

To dziwne jak u mnie czas zmienił podejście do wyborów.
Miesiąc temu byłam pewna że oddam głos na Komorowskiego ,a wczoraj... głosowałam na Kaczyńskiego, mimo że niby PO popiera młodych i daje im większe szanse.
Nie znam się na polityce- mówię szczerze.
Co mnie skłoniło, aby głosować na Kaczyńskiego?
Pewnie też wpływ rodziny, to jasne, cała moja rodzina oddała głos na Kaczyńskiego, lecz oglądając dwie debaty wg MNIE bardziej rozsądne wypowiedzi miał Kaczyński.
To było widać w szczególności w drugiej debacie.
Boje się co teraz będzie.
Boje sie prywatyzacji, w szczególności prywatyzacji szpitali.
Jestem pełna obaw, że dużo osób straci pracę.
Po drugie mam wrażenie- być może mylne, że Kaczyński nie dał by sobie w portki dmuchać i na pewno nie robiłby tego co mu każą, a z Komorowskim to nie wiem jak będzie.
Poza tym bardzo denerwowała mnie ta pewność Komorowskiego i jego żony i jak dla mnie całkiem sztuczny, szyderczy uśmiech.

To tyle ode mnie, jestem laikiem w polityce.
Napisałam tylko swoje odczucia.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Beti_90 pisze:Jeszcze tylko dopisać poparcie elektoratu RM z Rydzykiem na czele no i klęska jak się patrzy...
Prawy dolny róg :smiech: :smiech:

Obrazek

i to nie fotomontaż http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2 ... 483,24,903

I co Ty na To Beti ?
Ostatnio zmieniony pn, 05 lip 2010, 13:11 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Canario

Eve_861 pisze:ehhh i przy okazji fragment wypowiedzi Pana Palikota z nowoczesnej partii PO :)
Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie - stwierdził poseł PO.
Tak ,ylko że Palikot to mówił w kontekscie zarzutów o krwi na rekach Tuska. Które się pojawiały i które teraz dopiero nabiorą rozpędu.
I mówił,że z powodu miękkiej presji na pilotach o czym świadczy obecność generała Błasika i ministra prezydenckiego w kokpicie.
Prezydent Lech Kaczyński ma krew na rękach tych osób które wtedy leciały tym samolotem.
Można sie z tym nie zgadzać ale to ma więcej sensu niż krew na rekach Tuska.
Mandey pisze:Komorowski przegrał obie debaty...
Mandey Ty chyba oglądałeś inne debaty.
Pierwszą sromotnie przegrał Kaczyński. A w drugiej według mnie był remis ze wskazaniem na Komorowskiego.

Powtórze to jeszcze raz.

JAROSŁAW KACZYŃSKI PONIÓSŁ KLĘSKE!!!
Ostatnio zmieniony pn, 05 lip 2010, 13:18 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

tancerz pisze:I co Ty na To Beti ?
tancerz Ty chyba nie wiesz jak Rydzyk wygląda...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Ojjj tam zażartować nie można :smiech: Kopeć :P Ktoś pod zdjęciem na Interii tak podpisał i myślałem że będzie to śmieszne :P trza przyznać, że jest niezłe podobieństwo lol

Po takich wyborach i kandydatach pozostaje jedynie Kabaret i śmiech :smiech:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Pawelx

Post autor: Pawelx »

Beti_90 pisze:Ciemny lud to kupi (Jacek Kurski)
Daj mi jedno źródło do takiej wypowiedzi Jacka Kurskiego. Nie powtarzaj czegoś, co jest zwyczajną plotką stworzoną przez stronniczego Tomasza Lisa.
Canario pisze:
Mandey pisze:Na początku kampanii Jaro stratował z 26% teraz ma kolejne 20%. To jest godne podziwu.
Nie zgodze się.

Porażka Kaczyńskiego jest ogromna.
Czwarte wybory po rząd przegrane.
Nie wygrać w takich warunkach które miał teraz, to znaczy że on nie wygra nigdy.
I ja się z tego ciesze.
Po katastrofie smoleńskiej gdzie nie wypadało(ba.było się kamieniowanym) żle mówić o tym jak słaba,nieudaczna i żenująca była prezydentura Lecha Kaczyńskiego.
Robienie z niego bohatera, wielkiego męża stanu. Po prostu kłamliwe zniekształcanie historii.
Śmiałem sie jak niektórzy myśleli, że Jarosław po takiej tragedii rodzinnej na pewno w wyborach nie wystartuje.Śmiałem się bo wiedziałem że dla niego brat jest ważny,mama ważna, kot też, ale najważniejsza jest władza! I wykorzysta tą tragedie żeby dorwać sie do koryta. Mając TVP w rękach,wspólczucie narodu,2 powodzie i nie wygrać, to jest PORAŻKA!!

Kaczyński przegrał z TVNowską propagandą. Przegrał z ludźmi, którzy dokonują wyboru na podstawie tego, czy ktoś ma kota czy nie. Przegrał z wyborcami, którzy w większości tak naprawdę nie mają pojęcia o programach partii. Lech Kaczyński był bardzo dobrym prezydentem. Był przeszkodą dla durnych ustaw PO oraz pewnej grupie typu Sobiesiak i spóła którzy stworzyli ogólny negatywny obraz, który był dzielnie powtarzany przez podatnych na manipulację osób.
Beti_90 pisze:
Canario pisze:Mając TVP w rękach,wspólczucie narodu,2 powodzie i nie wygrać, to jest PORAŻKA!!

Lepiej bym tego nie ujęła.
Jeszcze tylko dopisać poparcie elektoratu RM z Rydzykiem na czele no i klęska jak się patrzy...
Komorowski za to króluje we więzieniach. Ciekawe czemu?
"I love you. I really do so much. From the bottom of my heart. This is it!"
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

kaem pisze:Beti_90 napisał:
a ty sprzątasz kuwetę pierwszej damy... ;)
give_in_to_me napisał:
Obym się nie obudziła w kraju, gdzie First Lady jest kot...

To jest uwaga poniżej Twojego poziomu, Droga koleżanko. Facynuje mnie to, jak zarzuca się PISowi agresywność i arogancję, stosując samemu te same metody..
Drogi kolego, mylisz dwie zasadnicze sprawy. To sa wypowiedzi na forum niezwiązanym z polityką, wypowiedzi prywatnych osób. Nie podobała mi się bardzo hucpa komitetu honorowego Komorowskiego (słynne żenujące wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego). I mimo że ich cenię, to zgadzałam się z parafrazą "zabierz dziadkowi mikrofon". To było żenujące. Te wypowiedzi, tak samo jak pieprzenie Palikota czy dziadek z Wehrmachtu w wykonaniu Kurskiego 5 lat temu nie powiny mieć miejsca w polityce. Ale nie możesz zabronić ludziom żartowac na temat kotów, kuwet czy rzekomo brzydkiej pani Komorowskiej. Nie cenzuruj. Nie te czasy. Chodzi o to, by takie argumenty nie przedostawały się do debaty publicznej, by nie mówiły tak osoby związane z kampanią. By kampania się nie tabloidyzowała. To nie zwykli ludzie robiący sobie jaja z polityków wulgaryzują kampanijny dyskurs, tylko spin doktorzy. Do nich z uwagami prosze, nie do mnie czy do Beti. Moge wymienić szereg powodów dla których nie głosowałam na Jarosława Kaczynskiego, m.in:

- kłamliwe gierki polityczne- 5 lat temu PoPiS obiecywał a potem podpisywał pakty z Lepperem i Giertychem
- wpływ Kościoła na rządy, mimo, że on jets w jakiś sposób zawsze, to nigdy nie był tak otwarty i bezczelny
- podżeganie konfliktów społecznych, nietolerancji i polaryzowanie Polski
- poronione pomysły w dziedzinie polityki społecznej, m,in becikowe

i jak widać nie są to powody rodem z tabloidów.

Zgadzam się z homesick, PiS nie miał wyboru jak tylko włożyć pokojową maskę. Radiomaryjnych babć coraz mniej z powodów czysto biologicznych (przykro mi, ale taka jest brutalna prawda), więc puszczają oko do młodych a ci łykają "wielkie zmiany". Kato-szaleńcy w stylu Terlikowskiego czy Ziemkiewicza są jednak pisowskim twardym elektoratem i Kaczyński jeszcze długo będzie go dokarmiał. Tak jak SLD zawsze musi dokarmiać starych po-pezetpeerowskich komunistów.

A co PO to ja też byłam i jestem sceptyczna i widze wiele wad, szczególnie mnie złości ten nieustanny PR zamiast realnych działań, ale na dzisiaj po prostu nie ma w Polsce żadnej alternatywy i już.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

To ja się z Tobą kolego pobawię w ping-ponga.
Pawelx pisze:Kaczyński przegrał z TVNowską propagandą.
Komorowski wygrał z propagandą Radia Maryja, TV Trwam i kościoła Ojca Rydzyka i kresów wschodnich.
Pawelx pisze:Przegrał z ludźmi, którzy dokonują wyboru na podstawie tego, czy ktoś ma kota czy nie.
Wygrał z ludźmi, którzy dokonują wyboru na podstawie tego, co o patriotyzmie powiedział im Kaczyński. Tymi samymi ludźmi, którzy narzekają na biedę i ucisk, a tak naprawdę popierają zacofanie i zabraniają ludziom (w tym również sobie) podstawowych praw.
Pawelx pisze:Przegrał z wyborcami, którzy w większości tak naprawdę nie mają pojęcia o programach partii.
Wygrał z wyborcami, którzy w większości również nie mają pojęcia o programach partii (to jest swoją drogą najgłupszy argument jaki słyszę od ludzi). Prezydent ma być ponad podziałami i dlatego:
Pawelx pisze:Lech Kaczyński był bardzo dobrym prezydentem.
Lech Kaczyński był bardzo słabym prezydentem. Wstyd mi było za każdym razem, kiedy gdzieś wyjeżdżał do ludzi.
Pawelx pisze:Był przeszkodą dla durnych ustaw PO oraz pewnej grupie typu Sobiesiak i spóła którzy stworzyli ogólny negatywny obraz, który był dzielnie powtarzany przez podatnych na manipulację osób.
Pawelx pisze:Był przeszkodą dla durnych ustaw PO oraz pewnej grupie typu Sobiesiak i spóła którzy stworzyli ogólny negatywny obraz, który był dzielnie powtarzany przez podatnych na manipulację osób.
Był wielką przeszkadzającą i partyjną kłodą, która uniemożliwiła zreformowanie Polski w JAKIMKOLWIEK kierunku. W ten sposób znowu stoimy w miejscu, zamiast gonić Europę.
Waszym ulubionym słowem jest manipulacja, moim niech będzie zacofanie.
Pawelx pisze:Komorowski za to króluje we więzieniach. Ciekawe czemu?
nazwa partii PRAWO i Sprawiedliwość chyba jest wystarczającym powodem?
ObrazekObrazek
Canario

Pawelx pisze:
Beti_90 pisze:Ciemny lud to kupi (Jacek Kurski)
Daj mi jedno źródło do takiej wypowiedzi Jacka Kurskiego. Nie powtarzaj czegoś, co jest zwyczajną plotką stworzoną przez stronniczego Tomasza Lisa.
Tej plotki nie stworzył Lis.
Kurski to zdanie wypowiedział w Radiu TokFm w obecności kilku dziennikarzy ,{ale Lisa tam nie było] ale nie w trakcie programu , tylko w przerwie. Więc tego nie ma na taśmie.
Ale komu wierzyć ?
dziennikarzom ?
Czy Jackowi Kurskiemu?

----------------------- http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 -------------------

nie mam wątpliwości :-)
Zablokowany