Jak tworzone są 'extended dance mix'

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply
Abe

Jak tworzone są 'extended dance mix'

Post by Abe »

Mam pytanie, może wydać się głupie, ale chciałem dowiedzieć się w jaki sposób powstają wersje Extended Dance Mix utworów, tzn. czy są to poprostu przez kogos zmixowane wersje piosenki, czy taka wersja Extended nagrywana jest normalnie w czasie sesji nagraniowej w studio?? :surrender: :-/
Maro

Re: Extended Dance Mix

Post by Maro »

Nie jestem pewiem ale to są chyba nagrywane w studio

Mam pare z Dangerous i są tam wstawki których nie ma na orginalnym utworze z płyty.

Ale nie chce Cię w błąd wprowadzić poczekaj na specjaliste ;)

Ty pytasz o Extended Dance Mix Czy o Extended Version??
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Abe

Post by Abe »

....w sumie to miałem na myśli Extended Dance Mix, taj jak w tytule posta...a jak jest z normalnymi wersjami Extended, też pojęcia nie mam :surrender: . Poza tym, to np. słuchając Bad(Extended Dance Mix) czy Smooth Criminal(Extended Dance Mix) nie słychać za bardzo, żeby to był taki typowy mix....jaki się nam kojaży gdy słyszymy słowo "mix" ..... :wariat:
Post Reply