MJ wraca z nową piosenką "Trial of the Century"

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

MJPTNewsTeam

MJ wraca z nową piosenką "Trial of the Century"

Post autor: MJPTNewsTeam »

Według informacji podanych na stronie Billboard, w najbliższych tygodniach zostanie wydana płyta (Mixtape?) DJ Whoo Kid’a "MJ Unit -- The Takeover," na której również będzie się znajdował nowy utwór Michael’a „ Trial of the Century”, pięć jego wcześniej nie publikowanych kawałków oraz starsze hity. W nowym nagraniu znajdą się też 50 Cent, Lucy Diamonds oraz DJ Whoo Kid.
Na płycie będą również piosenki różnych wykonawców, min. 50 Cent, Lloyd Banks, Mase, Young Buck, Mobb Deep, M.O.P. oraz Lucy Diamonds. Ten nowy projekt ma być wydany poprzez G-Unit/Interscope oraz Two Seas Records.

W artykule jest tez mowa o innej piosence MJ'a "Now That I Found Love", która ma się ukazać 21 listopada, utwór wyprodukowany przez Michaela i Bruce Swedien. Prawdopodobnie chodzi o solowy projekt Michaela ???

----------------------------------------------------------------------------------
Michael Jackson Roars Back With G-Unit

Embattled pop star Michael Jackson will hit the streets in the coming weeks with the new song "Trial of the Century," which features 50 Cent, Lucy Diamonds and DJ Whoo Kid. The track will be found on Whoo Kid's mixtape "MJ Unit -- The Takeover," which will also feature five unreleased Jackson songs and mashups of his prior hits with songs from the G-Unit camp, Billboard.com has learned.

Sources say "MJ Unit -- The Takeover" will also boast exclusive tracks from 50 Cent, Lloyd Banks, Mase, Young Buck, Mobb Deep, M.O.P. and Lucy Diamonds. Jay-Z has also been contacted to contribute to the project, which will be released via G-Unit/Interscope and Jackson's new Two Seas label.

"Trial of the Century" will be the first taste of new music from Jackson since his June 2005 acquittal on multiple child molestation charges. He has since moved his base of operations from California to Bahrain, where he has begun preproduction on his first new studio album since 2001's "Invincible."

Sources say the first single from the as-yet-untitled project, "Now That I Found Love," will be released Nov. 21 and will also feature Lucy Diamonds. The track is being produced by Jackson and longtime collaborator Bruce Swedien, who engineered the classic "Thriller" and co-produced the album "Dangerous."

As previously reported, Two Seas Records is a joint venture between Jackson and Abdulla Hamad Al-Khalifa. U.K. record executive Guy Holmes has been tapped as CEO of the label and will also be tasked with managing Jackson's other business interests.

Uwaga: jest to jeszcze nie potwierdzona informacja więc proszę się za bardzo nie ekscytować. Billboard co prawda należy do raczej zaufanego źródła informacji. We'll see...

Źródło: Billboard

http://www.billboard.com/bbcom/news/art ... 1002385180

/dzina/
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Pożyjemy, zobaczymy. Miejmy nadzieję aby to była prawda... :surrender:
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

MJNI potwierdza plany nowego projektu DJ Whoo Kid’a, MJ’a i innych wykonawców. Co prawda rzecznik 50 Centa oświadczył, że artysta jeszcze do tej pory nie nagrał niczego z Michael’em natomiast mówi się, że Lucy Diamonds, która wcześniej współpracowała z Bruce Swedien jest na nowej niepublikowanej piosence MJ’a.
Za dwa tygodnie, DJ Whoo Kid wybiera się do Bahrajnu, aby odebrać od Michaela piosenki, nad którymi on (MJ) teraz w studiu pracuje.
MJNI potwierdza również info na temat piosenki „Now That I Found Love”, kawałek ten ma się znaleźć na solowym albumie artysty.

Obrazek

Źródło: MJNI

http://www.mjni.com/news/details.aspx?ArticleNo=1780
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Niiiieeeeeee nnoooooooooooo................ nie będę się cieszyć za wcześnie.... chociaż straaaaasznie mnie korci, żeby wstawić tu przynajmniej jednego takiego ---> " :happy: " emotka....
fajnie by było, gdyby...........
Może razem z Trial of the Century wyjdzie też IHTD :podejrzliwy: ?
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

...
Ostatnio zmieniony ndz, 24 maja 2009, 23:52 przez SILENTIUM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

No to ci mamy newsa na Majówke sie zbliżającą . tylko ciekawe co mają na mysli piszać " w najblizszych tygodniach' ;) ajj nom ale ciekawe ciekawe dobrze ze nie jakas składanka znów ;> Bilbordowi chyba mozemy zaufać ale racje lepiej dmuchać na zimne :)
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

JABA DABA DU!!!!!!!!!!!! :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
Obrazek
MJKasia

Post autor: MJKasia »

tak! :happy:

"Trial Of The Century" sam tytuł mówi za siebie! :D woooohoooo MJ powraca!
a "Now That I Found Love" ma byc singlem promującym nowy album - prince mial racje mowiac ze to maly deszczyk przed wielką burzą :D

:happy: :happy: :happy: :happy:
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Ja wiedziałem ze tak będzie, ja wiedziałem ze tak będzie aha aha ja wiedziałem :happy: :happy: :happy: :smiech: :knuje: Michael is Back :mj:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

A ja się ucieszę, jak coś usłyszę. ;]
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

...czekamy.... :mj: :mj: .....oby wszystko przebiegało bez problemowo, ciekawe kiedy w Polsce będzie można dorwać ten krążek.. :dance:
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

Jeśli nie to wydawnictwo to inne powinno się w końcu ukazać.
Awatar użytkownika
3T

Post autor: 3T »

No chyba to sa prawdziwe informacje poniewaz 3T tez wchodza do studia i w przyszlym roku ma sie ukazac in nowy album, chyba to bedzie powiazane z Albumem Michaela. Cos nam sie wydaje ze Klan Jacksonow planuja powrot w wielkim stylu

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
żaba

Post autor: żaba »

Troszkę się boje, żeby nie wpaść w przedwczesną euforie bo rozczarowanie będzie duże. :nerwy:
mam nadzieje, że to będzie prawda.

Pożyjemy zobaczymy...jak zwykle :wariat:

Ale wciąż wierze w MJ.

Yyyy...chyba mam mętlik w głowie glupija
Niech Wasze serca pozostaną otwarte!!!
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

3T pisze:No chyba to sa prawdziwe informacje poniewaz 3T tez wchodza do studia i w przyszlym roku ma sie ukazac ich nowy album, chyba to bedzie powiazane z Albumem Michaela. Cos nam sie wydaje ze Klan Jacksonow planuja powrot w wielkim stylu
(Co do terminu wydania albumu i piosenek) - Oby to byla prawda :-)
:dance:
Dlaczego w sercu jest tak radosnie, gdy czyta sie takie wiadomosci?
Czasem mysle - nie traktuj ich powaznie, dopoki nie zobaczysz wynik :mlotek:
Ale serce robi swoje glupija
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
ODPOWIEDZ