Haha nie no dobrefirefenix18 pisze:hmm chodzi mi o dryg do muzyki, masz go ale musisz szlifować umiejętności, po pierwsze chodzi o wyczucie rytmu, na początku też mi się wydawało że go mam ale... nie

Haha nie no dobrefirefenix18 pisze:hmm chodzi mi o dryg do muzyki, masz go ale musisz szlifować umiejętności, po pierwsze chodzi o wyczucie rytmu, na początku też mi się wydawało że go mam ale... nie
do tej piosenki to szczególnego tego nie trzeba, wierz mi.. wyczucie rytmu nie polega tylko na ruchach pod beat ale czuciu muzyki, chodzi o to żeby nie zatrzymywać się (nie robić jakiegoś tricku potem stanąć-pomyśleć co zrobić jako następny tylko przejść bez przerwy do następnego ruchu). To się nazywa poczucie muzyki.. i nawet taki (jeszcze nie tancerz) który ma duży zakres ruchów (czyli izolacja, waving, liquid itp) jeśli zrobi je "nie pod muzykę" to nie może siebie nazywać tancerzem. Wiem to na swoim przykładzie ponieważ takowe "tricki" pokazałem na WST (wschodnia strefa tańca), a że nie zrobiłem tego pod muzykę bo nie miałem wyczucia rytmu albo po prostu trema, nie przeszedłem nawet eliminacji.tony308 pisze:Haha nie no dobrefirefenix18 pisze:hmm chodzi mi o dryg do muzyki, masz go ale musisz szlifować umiejętności, po pierwsze chodzi o wyczucie rytmu, na początku też mi się wydawało że go mam ale... nieJak nie ma wyczucia rytmu?
Wszystko robi rytmicznie, ruchy i zatrzymania są w odpowiednim czasie; nie ma żadnych spóźnień ani przyspieszeń. firefenix18 jeżeli uważasz że to jest nie rytmicznie to musisz być niesamowitym tancerzem:) chętnie obejrzę Twoje wykonanie Stranger in Moscow, na które z niecierpliwością czekamy
Kapelusz mam z H&M. Pamiętam jak mnie starzy jechali bo nie za bardzo wiedzieli że umiem tańczyć, a kupiłem sobie ten kapelusz żeby Jacksona udawać :Ptony308 pisze:firefenix18 heh mam taki sam kapelusz;) Kupiłeś pewnie z firmy szaleo nie?:) Może masz racje z tym, że nie należy się zatrzymywać...ruch powinien być cały czas.
Spokojnie, ja kupiłam mokasyny w sklepie obuwinczym, z tym że w dziale z damskimi butamiMichuP15 pisze:Pomóżcie bo jeśli nie będę mieć odpowiednich mokasynów-to chyba zginę
ja nastawiałem się pod elegancję+sport, bo głupio wyglądał bym w mokasynach które nie pasują do jeansów, dla tego polecam Adidas VespaMichuP15 pisze: Pomóżcie bo jeśli nie będę mieć odpowiednich mokasynów-to chyba zginę
![]()
![]()