Europride 2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

Saszka własnie...czy to jest ''normalne'' codzinne (nie zrozumcie mnie źle) ? http://img413.imageshack.us/i/p1000389o.jpg/
moim zdaniem tacy ludzie powinni po prostu normalnie się ubierać...a nie prawie na goło iść na taką paradę, zwracając na siebie uwagę.
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Z tym jest troche jak z tym, jakiego koloru ktos ma skore. Sa ludzie, ktorzy do konca zycia beda mowic, ze Murzyni powinni isc na asfalt. Sa tez tacy, ktorzy do konca zycia beda sie wysmiewali z gejow.
Ja nie naleze ani do jednych, ani do drugich. Murzyni sa tacy sami jak Latynosi czy Indianie czy Biali? Nie sa. Maja inny kolor skory i nic poza tym. Moaga byc wspanailymi filozofami, ale moga byc tez brudnymi pedofilami. Tak samo gej czy lesbijka czy trans. Moga byc zwyklymi ludzmi, moga byc wspanialymi myslicielami ale moga tez byc zlodziejami czy zboczencami.
Kazdy ma prawo wyboru kim byc, jak wygladac, co robic i z kim robic.
Nigdy nie ocenie czlowieka na podstawi tego, do jakiego kragu mozna go przypisac.
Gej, czy Biały, czy Argentyńczyk lub Ukrainiec- nie ważne. Wazne jest to, co robi, by byc dorym czlowiekiem. Czy interesuje sie losem innych i rozumie znaczenie slowa milosc.

Jesli chodzi o parade... To rodzaj zabawy. Powinno byc takiego rodzaju imprez wiecej. Kazdy moze sie pobawic, powyglupiac.
Nie ma to dla mnie wymiary religijnego ani tym bardziej ograniczajacego czyjes prawa. Dla mnie to wyglada tak, ze ludzie chca pokazac, ze tu nie chodzi tylko o to, kto z kim co robi. To po prostu pokazuje mi, ze tacy ludzie umia sie bawic. I ze nie skoczylo sie na poziemnych salonach Disco, bez ktorych nie byloby Saturday Night Fever, ale nadal maja jakis swoj styl, ktorego nikt im nie zabierze. I nikt od tego nie ucieknie, nie przemilczy.
Co w tym zlego? To tylko zabawa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

invincible_girl ;) skutecznie mnie obrzydziłaś.
Czasem się nie dziwię nietolerancji, szczególnie jak widze takie zdjęcia.
Obrazek
soulsation

Post autor: soulsation »

Eva pisze:invincible_girl ;) skutecznie mnie obrzydziłaś.
Czasem się nie dziwię nietolerancji, szczególnie jak widze takie zdjęcia.
Śmieszna jesteś.Ajak ludzie przebierają się na karnawale w RIO? Albo są jakieś przyjęcia tematyczne ,gdzie każdy ,się za co przebiera ,to sie nie brzydzisz?
Albo jak fanki przebierają się za Michaela ,to nie jet obrzydliwe? A jak Gej założy jakiś smieszny strój to budzi w tobie odraze.Wyjdż poza swój dom ,poza swój mały światek ,i zobacz jaki świat jest róznorodny,każdy jest inny ,to to jest wspaniale, gdyby kazd byl taKI SAM ,ŚWIAT BYŁBY SZARY....
Ajak Michael przebierał się w damskie tuniki ,albo nosił doklejne rzęsy ,to nie budzi to w tobie pogardy odrazy?
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

soulsation pisze:Śmieszna jesteś

Nazywasz ludzi nietolerujących homoseksualistów homofobami i ciemnogrodem, a możesz być tolerancyjny dla kogoś kto nie chce oglądać Panów przebranych za Panie czy z pośladkami na wierzchu?? Tolerancja tylko w jedną stronę? Kochajmy homoseksualistów a jak ktoś ma coś przeciw to jest zacofanym moherem?
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
soulsation

Eve_861 pisze:
soulsation pisze:Śmieszna jesteś

Nazywasz ludzi nietolerujących homoseksualistów homofobami i ciemnogrodem, a możesz być tolerancyjny dla kogoś kto nie chce oglądać Panów przebranych za Panie czy z pośladkami na wierzchu?? Tolerancja tylko w jedną stronę? Kochajmy homoseksualistów a jak ktoś ma coś przeciw to jest zacofanym moherem?
Michael tezsie przebieraŁ W damskie stroje ,malował,nosił doklejane rzęsy,tak samo Prince...Więc coś z twoją wypowiedzią się gryzie
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

soulsation ale w tej PARADZIE CHODZI O TO ŻEBY ZJEDNOCZYĆ WSZYSTKICH LUDZI prawda?
Czemu ty nie dasz szansy wypowiedzi osobom , które mają inne zdanie od Ciebie?
Gdzie tolerancja?
Wolność słowa hmm?
Po to jest forum by wyrazić swoje zdanie na dany temat czyż nie?

A wracając do tematu co Ty porównujesz paradę do Michaela.

Homoseksualiści oczekują w ten sposób akceptacji przez paradę tak?
To więc wyobraź sobie w jaki sposób np.70-letnia staruszka ma zaakceptować homoseksualistów jeśli widzi w telewizji poprzebieranych ludzi.
Pytam się jeszcze raz czy oni tak chodzą na co dzień?
Nie potrafią pokazać siebie?
Jakimi ludźmi są?
Więc pytam się po raz enty co ma wspólnego manifestacja z przebierankami?
Ostatnio zmieniony śr, 21 lip 2010, 14:55 przez Saszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

M.J.[*] pisze:moim zdaniem tacy ludzie powinni po prostu normalnie się ubierać...a nie prawie na goło iść na taką paradę, zwracając na siebie uwagę.
Nie tylko parady homoseksualistów świecą golizną. Przykładem może być parada karnawałowa w Rio de Janeiro. Co z tego, że inny motyw, ale jednak golizny tam nie brak. A poza tym każdy może mieć oczywiście swoje zdanie i jeżli kogoś manifestowanie nagim ciałem nie przekonuje,a wręcz odwrtotnie bulwersuje, to jego opinia. Mnie również nie przekonuje, ale może innym się podoba.
Są wyraźne róznice kulturowe między danymi grupami, ale gdyby ich nie było, to poco mielibyśmy cokolwiek rozróżniać.
I tak jak zostało powiedziane to nie jest marsz czy defilada, lecz parada.
I tam b. często ludzie "paradują" półnago ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyLily

Post autor: DirtyLily »

To ja tez coś dodam od siebie :P

Otóż jak dla mnie nie ma w tej paradzie nic złego... do gejów czy lesbijek również nic nie mam dopóki oni nie mają nic do mnie... nie obchodzi mnie kto z kim sypia... dopóki nikt nie będzie mnie do niczego zmuszal...

natomiast patrząc na to z innej strony.. popieram jeden z postów powyżej... to, że ktoś ma odmienne preferencje seksualne nie znaczy, że musi chodzić roznegliżowany po ulicy...
Mój Tata mieszka od kilku lat w Berlinie... i w pierwszym roku kiedy się przeprowadził poszedł zobaczyć jak wygląda parada równości... z jego opowieści wynikało, że jest to naprawdę pokojowe spotkanie, gdzie zacierają się pewne bariery... ale również miał zastrzeżenia do panów w stringach, którzy nawzajem łapali się za pośladki, bądź innych podobnych przypadków. trzeba mieć troszkę wstydu przed sobą...
Obrazek
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

No proszę, jest i Jej Perfekcyjność (zdjęcie nr 2). Ale już żaden z reporterów nie zwrócił uwagi na hasło ‘Whatever’, które przyniosła (czy też na samą JP, raczej niegłupią osobę, pustaki wszak z reguły się nie doktoryzują), bo po co :/, albo na ten transparent:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Nie widzę też powodów do oburzenia i zniesmaczenia osobami na zdjęciach (, ale przyznam - to moje zdanie i staram się akceptować fakt, że ktoś ma inne odczucia estetyczne). Parada to karnawał, wyjście poza pewne normy. Ludzie na całym świecie się przebierają, niezależnie od orientacji i pochodzenia, przyjmują pewien wizerunek, jeden mniej inny bardziej krzykliwy, ale człowiek już tak ma, że tak to uproszczę. Idąc na mecz przywdziewam barwy mojego klubu, na oficjalne spotkanie wbijam się w elegancki ciuch, na Zombie Walk (nawiasem mówiąc to wydarzenie też bulwersuje wielu ludzi) wylewam na siebie sztuczną krew, w karnawale bądź na paradzie mogę popuścić wodze fantazji i zrzucić „gorset” kulturowy- dla zabawy albo żeby wyrazić siebie.
Także czasem, aby kogoś nie zranić (np. takiego fana MJ’a, którego widziałam na paradzie a którego wygląd dla kogoś może odbiegać od tzw. „norm”) warto wziąć na wstrzymanie (Nie kieruję tych słów do konkretnej osoby, ale do nas wszystkich a także do siebie samej) i pomyśleć, jakie sam mam odczucia, gdy znajduję się w mniejszości, gdy ktoś wyśmiewa mnie, bo np. jestem fanem Michaela albo gdy sytuacja staje się dla mnie niebezpieczna, bo mam szalik innego klubu niż ten Jedyny-Słuszny itd., czy czasem nie mam po prostu ochoty krzyknąć (dosłownie czy też w przenośni - strojem): „jestem tu i dobrze mi z tym, kim jestem, nie zmieniaj mnie na siłę”. Parada to też rodzaj odskoczni.
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Asiacityo6

Post autor: Asiacityo6 »

Ludzie o co tyle zachodu? Parada to zwykła zabawa, ludzie idą tam potańczyć, pośmiać się pobawić i to wszystko w słusznej sprawie, takie imprezy nie mają granic ani moralnych ani społecznych które zresztą wymyślają ludzie. Bo czemu np. pani w wieku 70 lat nie może wyjść na ulice z odsłoniętym pępkiem jeśli jej brzuch wygląda apetyczniej od brzucha 16-latki? Bo nie wypada? Bo ma siwe włosy? Bo jest babcią? Pamiętajmy że to my ustalamy sobie granice, a takie zabawy kompletnie je zacierają, tam każdy jest równy.
Ponadto nie wiem czemu wszyscy utożsamiają tą paradę z paradą homo? Rzeczywiście są oni tam większością, ale można przecież na takiej zabawie spotkać osoby niepełnosprawne, mniejszości (w naszym kraju) rasowe czy religijne, w Poznaniu na paradzie jechali nawet rowerzyści głosząc hasła stop cyklofobi i wszyscy walczą o swoje prawa. Fakt, że może to nie zmieni jakiejś ustawy, ale gdyby nie to, rząd już dawno by zapomniał, że istnieją w tym kraju jakieś mniejszości, a ich uwagę trzeba jakoś zwrócić choćby tańcząc w stringach =). W końcu w grupie siła.

A co do Europride2010:
Byłam
Zobaczyłam
I świetnie się bawiłam =)
soulsation

Najwiekszą porażką był brak Kylie Minogue która chciała dać ZA DARMO koncert. Organizatorzy jednak nie potrafili zorganizować dla niej sceny, nagłośnienia i ochrony :-/ tlumacząc sie brakiem pieniedzy. Mnie takie tłumaczenia nie przekonują. Kylie Minogue przyciagnełaby rzesze turystów z zagranicy jak i tłumy warszawiaków.

Oh, for God's sake!!!
Asiacityo6

Post autor: Asiacityo6 »

co?! Kurcze, ale szkoda :-/ nawet o tym nie wiedziałam... Ale co się dziwić, organizacją rzeczywiście się nie popisali, najgorsze były te postoje, najpierw duże opóźnienie z wyruszeniem, a później w krzyżówce staliśmy z pół godziny i to w największym skwarze :-/ Jedna dziewczyna obok mnie zasłabła, a w pobliżu nie było, żadnej opieki medycznej :-/
ODPOWIEDZ