Największe osiągnięcie Michaela

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

David_Cichy pisze: On po prostu nikogo nie naśladuje nie wykorzystuje czyjegoś stylu nie kopiuje trików i sposobów tańca!!!! on po prostu jest sam w sobie! po prostu król pop!!! to jest właśnie największe jego osiągnięcie!!!! CHYBA KAŻDY SIĘ ZA MNĄ ZGODZI!
Nie za bardzo sie zgodzę, ponieważ Michael jak kazdy inny troszke stylu wziął z innych, ludzi, choc było ich mało tych artystów i ruchów, ale jednak. No i to pomogło mu stworzyć swój styl, i tak sie zgodzę:)
David_Cichy pisze:
Michael Jackson na zawsze pozostanie w naszych umysłach i sercach jako król taki jakiego znaliśmy i kochaliśmy!!!! (bez względu na to co zaszło w ostatnich latach!!!!!!!)!!!!
Hmm... troszkę za dużo tego czasu przeszłego... więc, dziś Michael ma 48 lat, nadchodzi jego druga połowa życia, i nadal jest więc miejmy nadzieję, że i teraz Michael będzie nie wiele gorszy, od siebie poprzedniego. Na świecie się tylko styl zmienia, ale piosenkarze pozostają i miłość do nich pozostaje też, a Oni nadal tworzą.... Oni wciąż być naj mogą:)

P.S. Mówię, o tych co żyją!!
P.S.2- a dla tych co nie żyją['].
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Grincz

Post autor: Grincz »

Michael jest genialnym tancerzem. Jednym z najlepszych. Jest widowiskowy. Jednak z tym wokalem to bym nie przesadzała. Jak był dzieckiem to miał świetny głos. Póżniej mu się zmienił. No i teraz myślę, że jest naprawdę wielu artystów, którzy lepszy głos od naszego Mike'a mają (ale ja i tak najbardziej lubię głosik Mikusia :-P ).
Obrazek
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

setki teledysków które do dzisiaj są na antenach tak wielu przecież stacji!!!
byłu jednymi z najdroższych teledysków na świecie w latach świetności Michaela!!!

-setki tras koncertowych!
setki teledysków to moze lekka przesada:) Michael nagrał ich mniej ale za to wspaniałe :) Podobnie mówienie o setkach tras koncertowych nie jest do końca zgodne z prawdą. ;-)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Jesli chodzi o glos MJ'a, to uwazam ze ma nadzwyczajny. :-) Udowodnil ze potrafi go dostosowac do kazdego typu piosenki, potrafi zaspiewac wszytsko. Gdy slucham np You are no alone lub lady in my life, a potem 2000 Watts i Whatever happens(!), jestem pod ogromnym wrazeniem :-)Taka jest moja opinia ;-)
Ostatnio zmieniony czw, 06 kwie 2006, 22:57 przez Fanka MJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Fanka MJ pisze:Jesli chodzi o glos MJ'a, to uwazam ze ma nadzwyczajny. :-) Udowodnil ze potrafi go dostosowac do kazdego typu piosenki, potrafi zaspiewac wszytsko. Gdy slucham np You are no alone lub lady in my life, a potem 2000 Watts i Whatever happens(!), jestem pod ogromnym wrazeniem :-Taka jest moja opinia opinia ;-)
Bo to prawda. Michael ma genialny wokal! Jasne, że do śpiewu operowego porównać go nie można :wariat: Słuchając np. Elvisa, czy Mercury'ego również odniesiemy wrażenie, że głos Michaela nie jest aż tak silny, a jednak...
Są wokaliści, którzy czarują mocą swego głosu, są i tacy których domeną jest subtelność i delikatność właśnie. Michael jak nikt inny na świecie potrafi łaczyć obie te cechy. Dlatego właśnie określam brzmienie jego głosu "aksamitną żyletką" Przeszywa i pieści jednocześnie. Kiedy trzeba potrafi "przycisnąć", innym razem wręcz poraża wrażliwością... Technicznie też jest nie do przebicia! Te jego wszystkie ozdobniki, ochy, achy, westchnienia, czkania, piski, łatwość z jaką lawiruje głosem gdzieś pomiędzy - to właśnie dzięki temu jest tak rozpoznawalny. Śmieszy mnie, gdy ktoś robi z Jacksona przeciętnego wokalistę (co zdarza się na szczęście niezwykle rzadko - pomimo różnych opinii o jego prywatnym życiu... )
Nie takie autorytety jak moja skromna osoba :wariat: podkreślają wyraźnie, że Jackson to
genialny wokalista, wystarczy wskazać chociażby panią Elżbietę Zapendowską (spod której skrzydeł wyszło wiele znakomitości polskiej sceny muzycznej), czy wokalistkę Ewę Bem :-) Opinia takich ludzi przekonuje mnie w zupełności, jeśli chodzi o fenomenalne zdolności wokalne naszego Michaela :muzyka:
Ostatnio zmieniony czw, 06 kwie 2006, 20:46 przez Lika, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Grincz

Post autor: Grincz »

Jeśli chodzi o "Lady in my life" to muszę się z tobą zgodzić.
Ja po prostu kocham tą piosenkę. :happy:

A tak na marginesie, Michael ślicznie śpiewał "She's out of my life" na Bad Tour!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Błogosławieni wątpiący albowiem oni MIchaela będą na koncercie oglądac nenene
Obrazek

Post autor: kuba »

Trudno powiedzieć czy ktoś ma lepszy głos bo tego raczej sie nie porównuje.
Ciężko jest porównać Ramstein'a do MJ'a ;-)

Pozrdo
Obrazek
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

kuba pisze:Trudno powiedzieć czy ktoś ma lepszy głos bo tego raczej sie nie porównuje.
Ciężko jest porównać Ramstein'a do MJ'a ;-)
Piszesz tak jakby Rammstein (nie Ramstein) to był jakiś wokalista, a to przecież zespół.
Awatar użytkownika
zinata

Post autor: zinata »

osiagniecia no cuz napewno billie jean czytalam ze podobno nad samym basem mj pracowal 3 tygodnie i napewno thiller bomba :happy: no cuz jak dla mnie to najlepsze sa teledyski[/list]
SMILE :-)
ODPOWIEDZ