MJ i inni artyści - praca nad nową płytą [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

I wbrew niektórym źródłom, ma nie być odrzutów z Bad. Zapowiadana na listopad płyta ma zawierać utwory powstałe od roku 2000, od odrzutów z Invincible, po te, które Michael nagrał w ostatnich latach.
Co do zapowiadanego koncertowego dvd z trasy Bad, najprawdopodobniej będzie to Wembley.
wszystkie info z mjjc
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

...no i niestety przy albumie pomaga Jackie Jackson. Oby tylko on. Nie jestem pocieszona, że w chórkach go usłyszymy, ale mam ogromną nadzieję, że żaden z pozostałych braci nie użyczy swego głosu...
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

Jeanne pisze:...no i niestety przy albumie pomaga Jackie Jackson.
Skąd ta niechęć? Udział kogoś z rodziny był nieunikniony, wiec cieszę się, że tym kimś jest Jackie. Podejrzewam, że jego udział to w istocie czuwanie nad przebiegiem spraw i relacjonowanie wszystkiego mamie Katherine. Poza tym facet trochę w tym biznesie siedział i zdarzało mu się udowadniać, że jakiś tam talent muzyczny w sobie skrywa. Jeśli mam być szczera to cenię go chyba nawet bardziej niż Randy'ego.

Facet, który dał nam Torture zasługuje na jakiś szacunek! :P
Jestem jak najbardziej na tak dla jego muzyczno-organizacyjnej opieki nad tym projektem.
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

anialim pisze:A źródło $ony na mjjc dodaje, że singiel ukaże się we wrześniu lub na początku października. Zrezygnowano z wydania go w urodziny Michaela ze względów marketingowych (10 tygodni między singlem a albumem mogłoby ostudzić emocje, negatywnie wpłynąć na wyniki sprzedaży)
Jednak w okolicach urodzin spodziewać się można bliższych szczegółów dot. samej płyty (dokładna data, tracklista, tytuł pierwszego singla itp.)
Zastanawia mnie jedno, ile różnych wersji tego samego albumu uraczymy zobaczyć. Mam nadzieję, że wyjdzie tylko jedna edycja + wydanie na LP. Nie chciałbym, aby znowu rozgorzała gonitwa na zbieranie 10-ciu wersji tego samego krążka różniącego się okładka lub innym drobnym szczegółem (np. plakat dostępny tylko w edycji TII z U.S.A.) czy niedajboże jednym utworem (jak było w przypadku Japońskiej edycji TH25). Ja na pewno zapoluje na Japońskie tłocznie i LP ...
Poczekamy zobaczymy ...
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

http://uk.news.yahoo.com/21/20100803/te ... 8abb3.html

Pan Will.i.am kilka słów o planowanej płycie Michaela.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

To przedziwne, że ten temat jest w ogole nie poruszany. Ludzie, w listopadzie będziemy mieć nową płytę Michaela Jacksona. Na MJJ Comunity, kwitną rozmowy na temat tego, co np. John Mcclain (główno dowodzący) umieści na albumie, czy będą to 3 dokończone utwory Will.I.am'a? Czy Will.I.am w koncu przejrzy na oczy i przestanie opowiadać brednie na temat tego, że jest przyjacielem Michaela i nie chce na nim zarabiać, że nie ma żadnych dokończonych piosenek, że Michael nie chciałby ich... Czy Red.One wie o tym, że nagrał coś z Michaelem - wielu artystów przesyłało swoje propozycje do Michaela i choć on nie był zadowolony z tego co mu nadsyłają to często nagrywał jednak wokale do ich muzyki - tak powstało Hold my Hand - Akon nie wiedział o tym, że Michael nagrał swoją wersję - i ona istnieje - 100% Michaela w HMH - czy będzie na albumie?
Czy nic sie nie opóźni? Czy dobrze, jeśli znajdą się na nim tracki z sesji do Bad?

Temat woda...
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

właśnie nie rozumiem, dlaczego u nas temat nie wywołuje żadnych emocji. Na mjjc to jest najpopularniejszy wątek, a tutaj nie ma z kim oczekiwać na tę płytę i pogrzewać atmosfery?
Nonic...
Martwi mnie, że Will.I.Am taki nieskory jest do podzielenia się efektami współpracy z Michaelem. Piosenki z RedOne podobno są w niemal finalnych wersjach.
Sądząc po wszystkich unreleased, które do tej pory poznaliśmy, jestem pewna, że materiał będzie bardzo dobry. Mam tylko nadzieję, że przy produkcji ktoś nie przedobrzy... I że oszczędzą sobie takich kwiatków, jak chórki braci... bo jak ich lubie, tak to ich dub-dubanie w "This is it" działa mi na nerwy :)

I mam nadzieję, że temat coś ruszy...

Edit:
Wieczorem wymieniłam jeszcze kilka zdań nt. nowej płyty z jedną Osobą stąd. A dokładniej o tej ciszy tutaj w tym temacie.
Faktycznie, trudno jest się na nią tak naprawdę cieszyć. W tym momencie wszystko co się ukaże będzie inne... słodko - gorzkie i zapewne pełne smutnych emocji. Sama się ich jakoś boję... Ale z drugiej strony, może lepiej, że pojawią się utwory z czystą kartą, tzn. takich, z którymi osobiście nie wiążę jakichś wspomnień i które w tych okolicznościach sprawiają przykrość.
Nie będę rozwijać tego tematu, ale chyba każdy wie, o co mi chodzi, o jakich uczuciach piszę. Tak tylko... spać nie mogę ;)
Ostatnio zmieniony czw, 05 sie 2010, 2:51 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xander

Podobnież i Jackie i Marlon oddaja swoje grosze do piosenek. Nie wiem czy do wszystkich... Co wiecej podobnież również piosenki nie są zbyt zmieniane, są takie jak Michael je zostawił, jedynie korekty i paru miejsach coś jest dodane, by brzmiało to tak jak skończona piosenka.

Mam nadzieje, że tak jest. Szkoda, że bedzie ich tylko 10.
Obrazek
Awatar użytkownika
Abe

Xander pisze:Mam nadzieje, że tak jest. Szkoda, że będzie ich tylko 10.
10 na tym albumie, na kolejnych znowu 10 ...i tak Sony zrealizuje cały projekt wydawnictw MJ-owych ...
Wole żeby to było 10 naprawdę dobrych kawałków, niż 20 słabych... chodź i te słabe kążdy z nas chętnie by usłyszał ....
Talitha

Post autor: Talitha »

Mnie na mjjc zbanowali, nawet nie wiem za co, w ogóle coś dziwnego się na tym forum dzieje. :wariat: Zatem ten temat pozostał moim jedynym źródłem informacji.
Myślę, że to co wydarzyło się ponad rok temu wygasiło nieco zapały fanów na nowe wydawnictwa, tak to tłumaczę, bo ja także mam mieszane uczucia.
To już nie będzie jego album, mam lichą nadzieję, że ludzie pracujący nad jego powstaniem znali tak dobrze wymagania Michaela by zrobić to tak jakby On sobie tego życzył. Jednak widząc co Sony za soundrack z TII wydało, wolę się nie nastawiać, bo krew mnie zaleje.
Ostatnio zmieniony czw, 05 sie 2010, 10:09 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

anialim pisze:Wieczorem wymieniłam jeszcze kilka zdań nt. nowej płyty z jedną Osobą stąd. A dokładniej o tej ciszy tutaj w tym temacie.
Ciekawe kto to taki... ;))

Mną targają różne emocje. Z jednej strony łaknę Michaela i chcę Go jak najwięcej , a z drugiej strasznie się boję usłyszeć coś nowego w Jego wykonaniu kiedy Go już z Nami nie ma. Boję się swojej reakcji. To jakby głos z zaświatów. Nie potrafię się cieszyć z tej płyty jak np z Invincible. Nie będę oglądała filmików z podpisywania płyty i zastanawiała się czy nasza reakcja Go cieszy, czy właśnie tego się spodziewał :( Na pewno przy 1 odsłuchaniu poleje się dużo łez. Mam nadzieje ,że ludzie zajmujący się tym niczego nie schrzanią.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
Abe

Ciekawe kiedy w końcu Sony wyda jakieś oficjalne oświadczenie na temat nowego albumu MJ ...

A nawiązując do rzekomej wypowiedzi Will.I.Am , to kto może wiedzieć co by chciał a czego by nie chciał Michael, to takie czcze gadanie. Jedni tak, inni siak ... Ja uważam, że mimo wszystko, powinniśmy się cieszyć, że usłyszymy coś nowego, chyba, że ktoś woli kolejnego KOP'a czy Essentiala ...
Awatar użytkownika
Xander

Oficjalne oswiadczenie na 100% 29 sierpnia. Jakze inaczej. Juz wtedy zreszta mialbyc 1 singiel, ale uznano to, za zbyt odlegly czas od premiery albumu.

Jesli chodzi o piosenki to chcialbym zeby to wygladalo mniej wiecej tak:

1. Piosenka mocna - jak przystalo jak na pierwsza z albumu, takie Jam, Unbreakable czy Scream.
2. Tutaj jeszcze jakas dobra i mocna piosenka cos na styl WBSS czy 2 Bad.
3. Tutaj np. A place with no name.
4. Mocna ballada, taka jak I just can't stop lovin you.
5. Kolejna piosenka na miare hitu, moze cos ze stajni Will.I.am czy RedOne
6. Tak jak poprzednio
7. Another day? Taka rockowa jak Give in to me czy Beat it
8. Nastepna ballada na miare You are not alone.
9. Tutaj piosenka z przeslaniem jak We've had enough czy Earth Song albo Man in the mirror
10. Mocna piosenka konczaca album jak Threatened vincka albo Burn this disco out, Off the wall.

Przede wszystkim chcialbym tu uslyszec radosc z Off the wall, kopa z Dangerous jak i Invincible oraz nowatorskie rozwiazanie z muzyki lat dzisiejszych. Ale ile mozna zmiescic w 10 piosenkach? Gdyby dodali jeszcze tylko 2 piosenki - to chcialbym by nosily one w sobie ducha Bad. Jak powiedzial F. Dileo - jest kilka odrzutow z Bad, ktore sa wprost niezwykle.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Strasznie wkurza mnie stanowisko will.i.am'a. Nie chcesz nam koleś dać piosenek, to się przymknij i nie mów, co Michael by wolał. Dajcie spokój, teraz każdy może tak mówić.

Mam ogromną nadzieję, że te piosenki będą naprawdę przedstawione nam z niewielkimi poprawkami. Michael i auto-tune w parze nie idą, przykład: hold my hand. Btw, szkoda, że ta piosenka znajdzie się na albumie. I szkoda, że znajdzie się love never felt so good. Cieszę się na another day i a place without no name. Zobaczymy, co tam jeszcze będzie. Oby ten album nie okazał się przereklamowany.
Awatar użytkownika
Xander

Mysle, ze jest wiele duzo lepszych piosenek wsrod niewydanych perelek, dlatego Love never felt so good nie znajdzie sie na albumie. Mimo wszystko. No moze chociaz jako bonus. Ale to bylby debilny ruch. Stara i nie tak jara piosenka. Mamy XXI wiek potrzebujemy Michaela z jajami do kolan.
Obrazek
ODPOWIEDZ