Moonwalk MJ'a z Motown 25 nie był pierwszym zaprezentowanym w telewizji. Rok wcześniej księżycowy krok wykonał w w programie "Top of the pops" Jeffrey Daniel, członek grupy Shalamar.
Na oficjalnej stronie Jeffreya można znaleźć krótki filmik na którym m.in MJ i JD wykonują układ do Smooth Criminal:
http://www.jeffreydaniel.com/JeffreyDaniel.wmv
The Legendary Moonwalk on Top of The Pops 1982 'A Night to Remember':
http://www.jeffreydaniel.com/JDTOTP_Show.wmv
Jeffrey Daniel (pierwszy moonwalk w tv)
To taki przykład dla niedowiarków- jak ogromny wpływ na karierę artysty i jego twórczość ma menedżer i firma wydawnicza.
Tak samo bardzo, jak może pomóc (Quincy i nasz Michael w latach 80's), tak samo może i zaszkodzić (Sony i nasz Michael w latach 2001-2002).
Kto wie, czy gdyby taki Jeffrey Daniel miał odpowiednią promocję, nie byłby teraz takim naszym Michael'em?
Tak samo bardzo, jak może pomóc (Quincy i nasz Michael w latach 80's), tak samo może i zaszkodzić (Sony i nasz Michael w latach 2001-2002).
Kto wie, czy gdyby taki Jeffrey Daniel miał odpowiednią promocję, nie byłby teraz takim naszym Michael'em?

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
A Ja protestuje
Filmiki mi się nie ładują.Ma ktoś może na Kompie to
i Zapodał by na serwer
---
Poradziłem Sobie.Niechciało otworzyć przez Firefoxa ale posżło pzrez IE
---------
Ok Pan bardzo ładnie tańczy ale zero energii w to wkłada.Michael Jackson robi to lepiej jakoś tak z życiem.Ale nie powiem chyle czoła przed Jefreyem

Filmiki mi się nie ładują.Ma ktoś może na Kompie to
i Zapodał by na serwer

---
Poradziłem Sobie.Niechciało otworzyć przez Firefoxa ale posżło pzrez IE

---------
Ok Pan bardzo ładnie tańczy ale zero energii w to wkłada.Michael Jackson robi to lepiej jakoś tak z życiem.Ale nie powiem chyle czoła przed Jefreyem
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster