Nie ma to jak płyta Prince'a

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

W połowie listopada ale dokładna data jeszcze nie znana.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

kaem pisze:Prince być może w Krakowie, na otwarcie stadionu.
Sądząc po komentarzach pod tym artykułem to nie wszyscy okazują hmmm.... entuzjazm. "Ciotkowaty Prince" w "podeszłym wieku", "marna popowa gwiazdka"... :smiech: To się ubawiłam! Pomijając okoliczności, że prace przy budowie stadionu się ślimaczą, że miłośników footballu ma się raczej w głębokim poważaniu i ten jak widzę nowy trend, aby uroczystemu otwarciu obiektu sportowego towarzyszył nie byle jaki koncert nie byle jakiego artysty, pomijając to wszystko to ja bardzo bym sobie życzyła, aby ten koncert Prince'a tylko 55 km od mojego domu okazał się prawdą. Właśnie dziś zamówiłam jego 3 płyty - to niewiele wobec tak bogatej dyskografii, ale fajnie będzie choć tak skromny wycinek posiadać na własność. I jeszcze być na jego koncercie, po tych wszystkich relacjach z jego występów, które tu przeczytałam... Rozmarzyłam się. Choć pewnie będzie to koncert typu greatest hits, bo nie sądzę, że zostanie przez artystę potraktowany jako element trasy promującej nową płytę. Nic to. Łyknę duszkiem, bardzo potrzebuję takich wrażeń.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
amj

Rzeczywiście wielu ludziom może się to nie spodobać bo Eminemy, Rihanny, 50 Centy są bardziej znani tutaj. Np. jacyś kibole nie będą pałać entuzjazmem do tego koncertu (może jeden będzie, reszta nie), a gorzej by było jakby Prince przez nich przerwał występ i nigdy już do Polski nie przyjechał :-/
Obrazek Obrazek
Hell[a]

Post autor: Hell[a] »

O, widzę, że niepewny news ode mnie, z forum Prince'a dotarł już tutaj ;-) Ja będę krążyć wśród krakowskich plotkarzy i informatorów, żeby dowiedzieć się czegoś więcej!

A nuż widelec się uda i usłyszymy Księcia w Mieście Królów? :cool:
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

Kraków? Nie ma mowy. Protestuję. Za daleko!

Swoją drogą, aż się boję pomyśleć, kto miałby wystąpi na otwarcie Stadionu Narodowego w Warszawie...
Awatar użytkownika
amj

lazygoldfish pisze:Kraków? Nie ma mowy. Protestuję. Za daleko!
Mówisz poważnie czy żartujesz? Prędzej za blisko niż za daleko.
lazygoldfish pisze:Swoją drogą, aż się boję pomyśleć, kto miałby wystąpi na otwarcie Stadionu Narodowego w Warszawie...
Kto powiedział, że wszędzie muszą być koncerty na otwarcie stadionów.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Kraków??
Chyba śnię. To taki piękny sen. Nie pozwalam się budzić!!!
podczas otwarcia stadionu zaśpiewa artysta z pierwszych stron gazet - ucina rzecznik.
Miejmy nadzieje, że Pan rzecznik naprawdę dawno czytał magazyny.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
amj

Książe znowu wyrusza w trasę:
15th october: Helsinki/Finland - http://www.hartwall-areena.com/en/ Hartwall Areena
Pojemność: 12.000

18th october: Bergen/Norway - http://www.vestlandshallen.no]Vestlandshallen
sprzedaż biletów: Wednesday (Sep 29) at 9:00 tutaj: http://www.billettservice.no/PRINCE-bil ... nt/BVH1810
Prices[/b]: 898 NOK – € 112,90 – $ 152.34
Pojemność: 14.000

20th October: Copenhagen/Denmark - www.forumcopenhagen.dk/
Pojemność: 10.000 maximum standing

22nd October: Herning/Denmark - http://www.mch.dk/ Herning Messecenter
Sprzedaż biletów: Wednesday (Sep 29) at 10:00 Tutaj: http://www.billetlugen.dk/forside/
Pojemność: 12-15.000
Źródło: Prince-online

Coraz większe nadzieje są ;-)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

HERNING? Moja rodzina tam mieszka! ;(

Wiadomo coś o ewentualnym koncercie w PL, który rzekomo podejrzewano na otwarcie stadionu w Krakowie?
Awatar użytkownika
Amelia

Nadal nic nie wiadomo, choć informacje amj, napawają optymizmem.
Mamy koncerty tylko do 22.10.
Koncert Księcia w Polsce (jeśli już) byłby w połowie listopada, więc... Jeszcze trochę cierpliwości i wszystko będzie jasne...
Dopiero zaczynam, ale...

Amelia Poulain
Awatar użytkownika
amj

Wątpię by był na otwarcie stadionu. Jak już to po prostu koncert. To On ma być na pierwszym planie. Nie mówię, że tak nie będzie. Ale wielu przyjdzie na "otwarcie stadionu", nie "koncert Prince'a".
Po za tym. Co on będzie robił w Europie przez prawie miesiąc? ;-) W połowie listopada miało być otwarcie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

amj, wiemy, że Książe lubi błyszczeć i być na pierwszym planie i bycie tłem dla czegokolwiek i kogokolwiek mu poprostu nie przystoi.
Jednak publiczność przychodzi głównie na koncert, bo nie powiesz mi, że ktoś dał dwie stówy (jeśli był tym szczęśliwcem) i spał pod empikiem by zdobyć bilet na Otwarcie Stadionu, NIE na Stinga.

Ostatnio zastanawiam się...Jak myślisz amj, jak sprzedałyby się bilety na Prince'a? Jak przyjełaby go Polska publiczność?
Nie ma tu zbyt wielu fanów.
Dopiero zaczynam, ale...

Amelia Poulain
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Choc pytanie kierowane do amj, pozwolę sobie odpowiedzieć...

Myślę, że sprzedałyby się jak świeże bułeczki, raz dwa. Może nie ma zbyt wielu fanów, ale jest za to kuuuuuuuupa melomanów. W dodatku byłaby to prawdopodobnie jedyna okazja zobaczyć KSIĘCIA.

Sam bym poszedł, choć mam w kolekcji tylko 3 albumy Prince'a i nawet nie śmiem nazywać się fanem.

PS ale nie obeszło by się pewnie bez protestów
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Tak jak któregoś razu powiedział kaem, Prince to artysta, którego wszyscy znają, ale nie doceniają. Pierwsze skojarzenie purple rain! , w każdym razie tak jest w moim środowisku.

Rzeczywiście mało osób, pozostających jakoś 'z boku' środowiska muzycznego wie, że Prince wciąż nagrywa muzykę. Wierzę jednak, że na jego koncert w PL wybrałoby się sporo osób, nie tylko melomanów, ale również takich ludzi o nastawieniu 'zobaczenia gwiazdy lat 80'.

Podobnie jest z Michaelem. Każdy dobrze wie, że jego muzyka po 80 latach, w opinii krytyków, nie jest już taka kól i fajna do słuchania. Toteż pierwsze skojarzenie osobnika nie-melomana jest: Jackson - Billie Jean, Bad, w porywach jakieś Black or White.
drewno23

Post autor: drewno23 »

Na otwarcie stadionu na pewno nie zagra, bo jego otwarcie znów się opóźnia. Szkoda, bo ostatnio polubiłem Princa, mam dwie płyty - "Purple Rain" i "Sign o' the Times". Dodatkowo stadion drużyny, której kibicuje
ODPOWIEDZ