Nazywa się ,,Jackson & Bubbles,, Stworzył ją Jeff Koons. Przez ,,New York Times,, została nazwana ,,największym bibelotem świata,,. Wykonana jest z porcelany. I chyba jest teraz w jakimś muzeum, albo Neverland'zie.
Wykonana z porcelany, jest wielkości normalnego człowieka. Pochodzi z 1988 roku.
Została sprzedana w 1991 r. muzeum sztuki nowoczesnej z San Francisco za 5,6 miliona dolarów.
megi1013, Susie. Dziękuje bardzo za odpowiedź ;))
Troszeczke poszperałam po galerii i już wiem gdzie dane mi było widzieć tę figurę.
Jezeli to nie był duplikat to najprawdopodobniej muzeum w S.F. wypożycza ten eksponat innym.
megi1013 pisze:Nazywa się ,,Jackson & Bubbles,, Stworzył ją Jeff Koons. Przez ,,New York Times,, została nazwana ,,największym bibelotem świata,,. Wykonana jest z porcelany. I chyba jest teraz w jakimś muzeum, albo Neverland'zie.
Czytalam kiedyś wywiad z Wadem Robsonem. Opowiadał, ze występowal w dziecięcej wersji You Can Dance, czy coś takiego, i podczas jego występu wszedl na scenę MJ i z nim zatańczyl. Czy to prawda? znalazłam tylko taki filmik jest może gdzieś to o czym opowiadał? : http://www.youtube.com/watch?v=1d33-HgdZbI
Justine1304 pisze:Czytalam kiedyś wywiad z Wadem Robsonem. Opowiadał, ze występowal w dziecięcej wersji You Can Dance, czy coś takiego, i podczas jego występu wszedl na scenę MJ i z nim zatańczyl. Czy to prawda? znalazłam tylko taki filmik jest może gdzieś to o czym opowiadał? :
Nie wiem, gdzie MJ jeszcze zatanczyl z WR, ale warto pamietac, ze WR, jako nastolatek, mial szczescie zatanczyc przy MJ w teledysku Jam.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Wade brał udział również w Black or white i Heal the world.
Michael wspominał o nim w tych nagraniach Shumleya. Powiedział "Ściągnąłem go z Australii. [...] To, co widzisz u N'Sync i Britney Spears, to ja go wszystkiego nauczyłem."