Dance team'owanie w Łodzi :)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Temat stracił zainteresowanie albo mi się wydaje :knuje:
Nieważne.W Łodzi będzie tyle tancerzy z różnych denstimów że jakoś się skumamy i na pewno projekt wypali.Tak jak pisaliśmy na początku-nie chcemy za to oskara tylko liczy się zabawa.Ja ćwiczę w domu/tzn.staram się zebrać do powtórek,w pojedynkę to nie to samo co w grupie :smiech: /więc na pewno się skumamy i będzie niezła zabawa.Wcześniej zostały podawane linki a nawet jeśli będą małe rozbieżności kto zwróci na to uwagę?Zawsze możemy zadylać o drugiej w nocy-wszysxy będą pod wpływem promili i nikt nie zwróci uwagi na niedociągnięcia :smiech: A w czasie zlotu zbierzemy chętnych ;-)
Obrazek

Post autor: megi1013 »

No własnie, bo kiedy to się w ogóle odbędzie? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Ja nadal jestem duszą i ciałem, nie wyłamałam się ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Jeanny100 pisze:więc na pewno się skumamy i będzie niezła zabawa.
Fajna zabawa będzie na pewno tylko z doświadczenia wiem że jaki każdy umie z innej wersji to raczej to bedzie kiczowato wygladać, albo ktoś na próbie będzie się wykłócał że to nie tak się robi :wariat: , a tak z teledysku najlepiej bez żadnych zgrzytów. Co do Thrillera mamy tylko dwie wersja do wyboru TTW i teledysk. Tylko pytanie kto jest za czym żeby zakończyć to i się uczyć :mj:
Jeanny100 pisze:Temat stracił zainteresowanie albo mi się wydaje
Też się zastanawiam...
Awatar użytkownika
megi1013

Ustalmy z czego się uczymy:

The Drill (jeśli wgl. tańczymy go ) - http://www.youtube.com/watch?v=IPkKbepFvjQ

Beat It - teledysk

Thriller - ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

Ja wyraziłam swoje zdanie na temat tego, co się uczymy- podałam linki do filmików prezentujących takie układy i w taki sposób, że nie powinno być problemu z nauką. Tancerz zaproponował, żeby zatańczyć wszystkie 3 układy i większość się z nim zgodziła. To jedyne, co udało nam się ustalić.
Myślę, że The Drill większość uczyła się od Travisa Payna (link powyżej w poście megi1013), Thrillera- z wersji "Thrill the World" (link gdzieś kilka stron wcześniej w moim poście). Największy problem jest z Beat It- ja podałam link do prostej wersji układu, która prezentowana jest na wielu takich filmikach, jednak komuś nie spodobało się, że nie ma drugiego wymachu nogą, komuś, że nie ma wykonywanej fali, itp. No cóż, nigdy nie zadowoli się wszystkich. Do zlotu w Łodzi zostało już nie wiele czasu, a my wciąż zastanawiamy się co i jak tańczyć, więc po prostu zróbmy tak: stańmy wszyscy razem i po prostu tańczmy taką wersję jaką potrafimy. Będą mniejsze bądź większe różnice, ale przecież tańczymy to dla Michaela i dla siebie nawzajem- wielbicieli jego twórczości. Czyż to nie jest najważniejsze- aby dobrze się bawić przy jego muzyce oddając mu hołd w ten sposób?

Moje pytanie brzmi: gdzie i o której tańczymy i jak wygląda sprawa z muzyką?

Pozdrawiam wszystkich.
WiolEta[/b]
Ostatnio zmieniony pt, 20 sie 2010, 9:57 przez Eta, łącznie zmieniany 1 raz.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
poisonivy

Post autor: poisonivy »

Eta pisze: Do zlotu w Łodzi zostało już nie wiele czasu, a my wciąż zastanawiamy się co i jak tańczyć, więc po prostu zróbmy tak: stańmy wszyscy razem i po prostu tańczmy taką wersję jaką potrafimy. Będą mniejsze bądź większe różnice, ale przecież tańczymy to dla Michaela i dla siebie nawzajem- wielbicieli jego twórczości. Czyż to nie jest najważniejsze- aby dobrze się bawić przy jego muzyce oddając mu hołd w ten sposób?
Śledzę ten wątek od początku a teraz przemówię : Eta święte słowa!!!

Słuchajcie, z doświadczenia wiem, że im więcej ustaleń tym gorsza organizacja!
Najlepsze są spontany ;-) (co nie oznacza, że są mniej profesjonalne) – ekipa Szczecin ma to opanowane i wierzcie mi – to wychodzi!

Oczywiście popieram propozycję 3 układów.
I jeszcze taka moja refleksja – jeżeli komuś (szczególnie temu, kto dopiero zaczyna ćwiczyć i uczyć się układów) wydaje się, że po ustaleniu odpowiedniej wersji i dograniu „wymachów” i „fal” już wszystko będzie super równo – to moja osobista rada jest taka – niech przestanie się oszukiwać. Trzeba naprawdę duuużo razem ćwiczyć i pracować żeby było równo, ale na MJowisku chyba tak naprawdę nie o to tylko chodzi….

Moja MJ’owa Rodzinka coś o tym wie a zawsze jak tańczymy bawimy się ze sobą doskonale prawda? ;-)

Pozdrawiam dyskutujących
ev
The world got even darker it was possible [*]
Awatar użytkownika
megi1013

No dobra, wszystko fajnie, ale nadal nie wiemy jak? gdzie? kiedy?
Ustalmy coś, i już, nie znam Łodzi więc nie wiem które miejsce by było najlepsze. Co z muzyką? I o której tańczymy?
Obrazek
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Co do muzyki- nasz dance team wrocławski (który na zlot jedzie prawie w całości, więc do tańczenia troch·ę się tych ludków zbierze :P) ma podkłady do tanecznej końcówki Beat it, całego Drilla i Thrillera (zaczyna się od głosu Vincenta a potem już normalnie leci sekwencja taneczna). Do tego wszystkiego tańczyliśmy na występach i próbach, więc to wychodzi. Jak mąż wróci z pracy, to wrzuci to na forum, każdy sobie ściągnie, by ułatwić trening. Ja to mogę wziąć do Łodzi i wezmę to, na pendrajvie i na płycie CD, whatever, tylko mam prośbę do łodzian o jakieś wzmacniacze. Jakiegoś boomboxa, cokolwiek. My się przecież z Wrocławia nie będziemy taszczyć ze sprzętem w PKP. No bo jak rozumiem cały czas jest propozycja by tańczyć na dworze przed kinem, więc musi być boombox czy coś takiego.
Awatar użytkownika
Gusia_19

poisonivy pisze:I jeszcze taka moja refleksja – jeżeli komuś (szczególnie temu, kto dopiero zaczyna ćwiczyć i uczyć się układów) wydaje się, że po ustaleniu odpowiedniej wersji i dograniu „wymachów” i „fal” już wszystko będzie super równo – to moja osobista rada jest taka – niech przestanie się oszukiwać. Trzeba naprawdę duuużo razem ćwiczyć i pracować żeby było równo, ale na MJowisku chyba tak naprawdę nie o to tylko chodzi….
Jeśli to pijesz do mnie to ja nie raz wyraziłam swoje zdanie. To jest oczywiste że trzeba każdy układ długo ćwiczyć.Ale nie twórzym 10000 wersji jednego układu, skoro jest jeden w teledysku, a tak jest bądź ile wersji i tym sposobem kazdy sobie umie co innego inaczej i zamast zweryfikować to czy umiemy jedną wersję na tyle na ile mamy możliwości to tak jeden coś będzie robił tak... drugi inaczej... trzeci jeszcze inaczej i się bedą zastanawiać co np. osoba obok mnie robi, skoro to nie tak szło, albo co gorsza stwierdzi że ktoś się wpycha a nic nie umie. I nie narzekaj na czyjś rzekomy brak doświadczenia, bo osobiście też jestem w dance teamie i wiem jak wygląda praca nad układami.
Awatar użytkownika
megi1013

Proponuje wersje z teledysku, bo większość ludzi jednak zna tą, a po co stwarzać niepotrzebne zamierzanie tak jak napisała Gusia_19.
A więc tańczymy przed kinem, ale kiedy, może jakoś przed MJowiskiem? Dużo osób się zbierze i w ogóle.
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

najlepiej isc jednak na tą ulice Piotrkowska i tam na deptaku bo przed kinem nas nikt nie zobaczy :D Przed kinem sobie powtorke mozemy sobie zrobic ;)

i z tego co widze po sobie ;)) to raczej jedna proba bedzie nam potrzebna chociarz, bo kazdy zacznie robic w swoja strone i bandzaj bedzie( próba moze by przed tym kinem później łodzianie doprowadzą do Pietryny ;) ) :D

Dobra laski mowcie co z tym thrillerem ja jestem za wersja z teledysku. Zostało 8 dni więc wiecie..mało czasu, a roboty dużo. Hmmm Uczę się The Drilla. Beat It opanowany;)

Powiedzcie mi ile osob bedzie tak orientacyjnie ?? Dance Teamy ilu liczą przyjezdnych ??;)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
megi1013

Kurcze, przepraszam za ciągle zmiany w filmikach do uczenia ale chyba pozostańmy jednak przy tym co Eta podała do Beat it http://www.youtube.com/watch?v=TWyG9zOl ... re=related. :nerwy: Wszystkie flash moby maja tą wersje, i jest bezpieczniejsze bez tych wykopow :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gusia_19

Eee dla twojej wiadomości to nie wszystkie flash moby mają to samo :wariat:
Awatar użytkownika
megi1013

To rób ta co chce ta, ale przypominam że zostało jeszcze 8 dni... :surrender:
Obrazek
ODPOWIEDZ