Spotkania fanów w Poznaniu

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

eeee

no jak dla mnie to ten TlK to duży wydatek. nie mam zniżek i płaciłabym 46zeta. ten wyjazd będzie dla mnie bardzo kosztowny...

następny osobowy jest o 8:33. ktoś byłby chętny?
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

weronika_poznan pisze:następny osobowy jest o 8:33. ktoś byłby chętny?
Ja bym postawił na właśnie ten osobowy ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
MichaelsAngel

Post autor: MichaelsAngel »

ok, dla mnie bomba :P
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Okejos czyli pociąg powrotny mamy oblukany:-)
Łódź Kaliska-Poznań Główny 08:33

Może teraz zastanówmy się jak dotrzeć do samej Łodzi.
Są dwie opcje:
-bezpośrednio,godzina 08.50-13.17 w Łodzi
- z jedną przesiadką w Kutnie,godzina 07.51-11.54 w Łodzi

Zastanówcie się: to jest godzina i kilka minut różnicy.Jeżeli chcecie poznać miasto co szczerze polecam każda godzina jest na wagę złota.Łódź kryje w sobie wiele obiektów historycznych,są ciekawe muzea gdzie wjazd w weekend jest za free...ogólnie miasto warte by się zatrzymać i wczuć w klimat.Okej.No ale jeżeli do Łodzi sprowadza was jedynie MJowisko i nie chcecie upiec dwóch pieczeni na jednym ogniu tak jak ja opcja numer jeden jest okej, którą zresztą wybraliśmy w zeszłym roku ale przyznacie że czas się kurczył niemiłosiernie.

Wpisujcie się kto które połączenie wybiera żebyśmy wiedzieli kto na kogo towarzystwo może liczyć. ;-)
Ostatnio zmieniony pn, 23 sie 2010, 11:40 przez Jeanny100, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Post autor: onlyKATE »

Jeanny100 pisze:-bezpośrednio,godzina 08.59-13.17 w Łodzi
Jeanny mieszasz, o 8.59 rusza ze Starołęki, a myślę, że wszystkim chodziło o Poznań Główny, bo właśnie godziny z tej stacji wcześniej podawali.

Obrazek
W zeszłym roku jechaliśmy tym pociągiem i do podróży, jej długości, kosztów ani godziny przyjazdu nie miał nikt żadnych zastrzeżeń.
Optowałabym właśnie za tym, co niektórzy wcześniej już zrobili, więc dla jasności... lista?

1. onlykate

Moglibyśmy spotkać się trochę wcześniej, kupić bilety i odnaleźć wszystkich na peronie.
Jeśli chodzi o drogę powrotną to w zeszłym roku wyszło spontanicznie.
Przyszliśmy na dworzec, Jeanny zjadła zapiekankę i kupiliśmy bilety na najbliższy pociąg. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

onlyKATE pisze:
Przyszliśmy na dworzec, Jeanny zjadła zapiekankę i kupiliśmy bilety na najbliższy pociąg. ;-)
A potem umierała w drodze powrotnej.W tym roku żadnych zapiekanek zwłaszcza na dworcu :smiech:

Myślałam że chcecie pozwiedzać ale okej.Mnie jednak kusi jedno miejsce które tam sobie obiecuję od lat ale zważywszy na fakt że obiecałam znajomym dostarczenie sprzętu pojadę tym połączeniem któe wybierze większość ;-)
P.S.już poprawiłam to połączenie-a tak na marginesie to MichaelsAngel napisała że o tej godzienie ono jest-ja tylko spapugowałam po niej nenene
Obrazek

poznań-łódź 7:51-11:54

1. Weronika
ja myślę, że warto wstać godzinkę wcześniej.

Łódź-Poznań 8:33-13:10

1. Weronika
dla mnie wywalenie 46zeta to nie jest spontan. cokolwiek zrobicie, jadę 8:33.amen. nenene
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

1. onlykate
2. MJ_Angel ;]

uwazam że tamto połączenie było jak najbardziej spoko. godzina też myślę odpowiednia, pochodziliśmy po manufakturze zwiedziliśmy troszku okolice. Poza tym nie wiadomo jaka będzie pogoda, bo przyjedziemy wczesniej i na koncu bedziemy siedzieć pod jakimś dachem i kwitnąć ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
onlyKATE

weronika_poznan pisze:ja myślę, że warto wstać godzinkę wcześniej.
a ja myślę, że mając w perspektywie całonocną imprezę i powrót w południe dnia następnego
warto pospać godzinkę więcej i nie latać za bardzo po tej Łodzi,
w której i tak pewnie skończy się na okolicznych centrach handlowych.

Godzina, o której dotarliśmy w zeszłym roku pozwoliła nam zresztą i tak na zwiedzenie całej manufaktury,
wypicie piwa na dziedzińcu, zjedzenie czegoś, spokojne dojście na zbiórkę a i nawet ponudzenie się.

Nie wiem po co zmieniać coś, co w zeszłym roku się sprawdziło, dodatkowo wcześniej wstawać i się przesiadać.
No ale co kto lubi, najwyżej jak te proponowane opcje podzielą nas na dwie mniej więcej połowy, możemy jechać na raty. :]

a co z resztą? kochani, 5 dni!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichaelsAngel

Post autor: MichaelsAngel »

1. onlykate
2. MJ_Angel ;]
3.MichaelsAngel

Jestem za 8.50
:)
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

HEJ

A ja propnuję altenatywny dojazd:

Poznań Główny: 14.28
przesiadka w Kutnie
przyjaz do Łódź Kaliska 18.12

bilet kosztuje 46 zł

Jest to więcej niż za poranną osobówkę ale przynajmniej jedzemy od razu na imprezę i nie będziemy wydawać kasy na jedzenie, picie, itp rozrywki czekając kilka godzin na zlot :-)

Przyjeżdżając o ok 14.00 to do 19.00 wydamy więcej niż wynosi różnica w bilecie.

Kto jest chętny?

pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
onlyKATE

BasiaM pisze:przyjaz do Łódź Kaliska 18.12
a opóźnienie pociągu, a dostanie się do jakiegoś autobusu, czekanie, dojechanie, dojście do punktu...
siadeh_ pisze:19.00 - poczęstunek w hallu kina na sam początek, by głód nie doskwierał [proponuję, by osoby bez biletów, a z rezerwacja pojawiły się wcześniej, by na spokojnie odebrać bilety
a odebranie wcześniej biletów z rezerwacji? no i cena.

no ale podsumowując nasze listy...

07:51 - 11:54
1. Weronika

08:50 - 13:17
1. onlykate
2. MJ_Angel ;]
3.MichaelsAngel

14:28 - 18:12
1. BasiaM

może ktoś ma jeszcze inną propozycję? ;-)

zastanawiam się tylko dlaczego w zeszłym roku nie było takich problemów.
Obrazek
weronika_poznan

[quote="

zastanawiam się tylko dlaczego w zeszłym roku nie było takich problemów. [/quote]

z tego co mi opowiadano to tez były. ludzie dojeżdżali różnymi środkami lokomocji i o różnych porach...

co do postu basi - tancerze przed imprezą chcą zrobić próbę. trzeba być wcześniej :)
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
onlyKATE

weronika_poznan pisze:z tego co mi opowiadano to tez były. ludzie dojeżdżali różnymi środkami lokomocji i o różnych porach.
jak dobrze pamiętam to takim przypadkiem była tylko natpoznan,
która zaspała na pociąg i goniła go autem aż do samej łodzi. ;]

weronika_poznan pisze:co do postu basi - tancerze przed imprezą chcą zrobić próbę. trzeba być wcześniej
w takim razie jedna opcja odpada, zobaczymy, sytuacja pewnie rozwiąże się sama.
o ile reszta weźmie jeszcze udział w dyskusji.

mam pytanie... dysponuje ktoś jakimiś takimi małymi głośniczkami na baterie (co by zabawę rozpocząć już w pociągu)? :diabel:
Obrazek
Awatar użytkownika
janet.em

Post autor: janet.em »

08:50 - 13:17
1. onlykate
2. MJ_Angel ;]
3.MichaelsAngel
4.Janet.em
Ja jestem za tą opcją! Godzina odjezdu tego pociagu jest dla mnie optymalna;)
Co do głośników, niestety, nie posiadam.. A przydałyby sie ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ