Płyta upamiętniająca od MJPT- reaktywacja

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

M.Dż.*
V.I.P.

Płyta upamiętniająca od MJPT- reaktywacja

Post by M.Dż.* »

Moi Mili,

Jak już większość z Was wie, projekt tablicy upamiętniającej Michael’a nie tylko nie upadł, ale wręcz ma się ku szczęśliwemu zakończeniu.

Otóż, dzięki pomocy i wsparciu kilku osób udało się:
- uzyskać odpowiednią zgodę na umieszczenie tablicy na terenie amfiteatru im. Michael’a Jackson’a na Bemowie (przy ul. Raginisa)
- wykonać rękoma Magdy, nowy projekt płyty (cena rynkowa projektu ok. 700-900 PLN)
- uzyskać dzięki uprzejmości Izy (tak tak- tej samej, która według rozpowszechnianym przez Ewę plotkom, wycofała się z projektu) dofinansowanie do projektu w postaci materiału o wartości ok. 1.000 PLN
- znaleźć fundusze, aby ten projekt do końca sfinansować (ok. 3.000 PLN)

Jak wspomniała Kinia, odsłonięcie płyty planujemy 26 września, w trakcie imprezy upamiętniającej koncert Michael’a na warszawskim Bemowie.
Odsłonięcie płyty zostało wpisane już w program imprezy i również zaakceptowane przez Władze Bemowa.

Jak wcześniej wspominałyśmy, projekt zostanie na tę chwili sfinansowany z prywatnych pieniędzy, chociaż chcemy, aby płyta była darem od wszystkich Fanów.
Ponieważ wiemy, że Ewa po mału zaczęła zwracać wpłacane wcześniej na jej konto pieniądze, jeśli ktoś nadal jest chętny, aby te fundusze na ten cel przekazać, bylibyśmy wdzięczni za wsparcie.
Po więcej szczegółów w kwestii jak pomóc zapraszam na PW.

Kilka szczegółów stricte technicznych:
- płyta mieć będzie wymiary 100 x 130 cm
- wykonana będzie z czarnego granitu polerowanego
- osadzona zostanie na postumencie przygotowanym przez Władze Bemowa, na trawiastym odcinku, na terenie amfiteatru, zaraz przy wejściu głównym
- litery i sylwetka będą grawerowane
- projekt płyty może ulec nieznacznym zmianom wynikającym z potrzeby zaakceptowania ostatecznej wersji przez Władze Bemowa, jednak wiemy już, że zmiany o ile będą, będą niewielkie (projekt spotkał się z przychylnością, choć brakuje ostatecznego „przyklepania”, że to będzie ten i tylko ten projekt).

Ponieważ sprawa jest gorąca i wydarzenia toczą się na bieżąco, na tę chwilę nie posiadam pliku z tablicą, która została wczoraj podesłana Władzom Bemowa do akceptacji.
Wiele MJówek widziało projekt wstępny w sobotę, na wielkim ekranie.
Obiecuję jednak, że wkleimy nową wersję, jak tylko Magda ją dopasuje do nowych oczekiwań ;-)

Jeśli o czymś zapomniałam wspomnieć lub jeśli macie jakieś pytania, to dajcie proszę znać- chętnie odpowiem :-)
Last edited by M.Dż.* on Wed, 06 Oct 2010, 22:05, edited 2 times in total.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Kama

Post by Kama »

z niecierpliwością czekamy na nr konta :dance:
Image
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
megi1013

Post by megi1013 »

A było coś mówione na MJowisku o koncercie do którego można się zgłaszać aby wziąć udział. Czy jest już na ten temat więcej informacji?
Image
anialim

Post by anialim »

Niestety nie należę (mam nadzieję: jeszcze) do szczęśliwców, którym Ewa oddała pieniądze.
Bardzo podoba mi się projekt Magdy, zwłaszcza tekst... Choć przyznam, że data 25.06.2009 na absolutnie wszystkim jest dla mnie jak kubeł zimnej wody i jest mi smutno, kiedy ją widzę. Słowa dobrane są doskonale.

Mam tylko jedno pytanie, wynikające z troski o powodzenie projektu, nie z czepialstwa;)
Czy na wykorzystanie zarysu postaci Michaela wykorzystanej w projekcie nie trzeba jakiejś zgody? Wiem, że wykorzystuje ją m.in. Bravado w seriach swoich produktów, jest też na oficjalnej stronie, na TUC. Nie znam się i nie wiem do końca, które ze znaków firmowych obwarowane są ograniczeniami. Na pewno o tym pomyśleliście, więc może przy okazji się dowiem, czy jest to znak zastrzeżony?:)
Gusia_19

Post by Gusia_19 »

megi1013 wrote:A było coś mówione na MJowisku o koncercie do którego można się zgłaszać aby wziąć udział. Czy jest już na ten temat więcej informacji?
Też jestem tego ciekawa. Fajnie że wszystko zaczyna się układać i płyta powstanie, bo Mike na to zasługuje.
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

Ja również się cieszę że udało się doprowadzić projekt do końca i macie te drakońskie męczarnie za sobą.Należą się Wam podziękowania za to że stanęliście w obronie ludzi którzy zostali oszukani przez tą brzydką panią.
DZIĘKUJEMY :hug:

Mam nadzieję że wkrótce pojawi się tu numer konta na który możemy dołożyć swoją część na płytę.
Image
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Moi Mili,

Z przyczyn oczywistych, wolałabym numeru konta nie publikować tutaj ;-)
Jeśli ktoś zechce wesprzeć projekt finansowo, bardzo prosiłabym o PW- dane podam mniej "publiczną" drogą.
anialim wrote:Mam tylko jedno pytanie, wynikające z troski o powodzenie projektu, nie z czepialstwa;)
:-)
Bardzo słusznie, że o to pytasz- dobrze przewidywać tego typu rzeczy.
Oczywiście braliśmy to pod uwagę. Nie jestem w tej chwili w stanie przytoczyć dokładnego brzmienia przepisów, bo zajmowała się tym Magda, jednakże z wyszukanych przez nią paragrafów wynikało, że przypadku tego typu projektu pamiątkowego- symbolicznego problemów nie będzie.
Inaczej byłoby gdyby użycie loga miało związek z pozyskaniem korzyści majątkowych, ale to nam raczej nie grozi :-)
Jeanny100 wrote:Ja również się cieszę że udało się doprowadzić projekt do końca
Prosimy nie zapeszać ;-)
Jesteśmy bardzo bliziutko finału, ale jeszcze czeka nas mały sprint do celu :-)
Trzymajcie mocno kciuki za NASZ projekt!
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
megi1013

Post by megi1013 »

megi1013 wrote:A było coś mówione na MJowisku o koncercie do którego można się zgłaszać aby wziąć udział. Czy jest już na ten temat więcej informacji?
??? Prosiła bym o jakąś odpowiedź bo 3 września wyjeżdżam na parę dni i chciała bym wiedzieć coś na ten temat aby potem się nie denerwować, że już wszystko będzie ustalone w czasie mojego wyjazdu :)

Cieszę się, że wszystko już prowadzi do tego czego miało: uczczenie pamięci Króla Popu i jednoczenie się dzięki Michael'owi :dance:
Image
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

OK. Gwoli wyjaśnienia....
Projekt płyty jest "zaledwie" jednym z elementów imprezy na Bemowie.
Nie ukrywam jednak, że dla mnie osobiście najważniejszym :-)
Więcej szczegółów odnośnie samej imprezy pojawi się wkrótce w osobnym temacie, więc prosimy o cierpliwość.

W międzyczasie wklejam obiecany projekt autorstwa Madzi (Estrella).
Tak, jak wspomniałam wcześniej, oczekuje on na ostateczną akcpetację Władz Bemowa, więc może ulec nieznacznym zmianom.
Chcemy jednak, abyście mieli ogólny pogląd na projekt :-)

Image

...i ogromne podziękowania dla tych, którzy odezwali się już na PW i zadeklarowali wpłatę.
Zainteresowanie przerosło moje oczekiwania- informacje o stanie wpłat będą postowane na bieżąco ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Marta5

Post by Marta5 »

to jest extra!!!!!!!!!!!!!! ;-)
MJmarta
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Na koncie pojawiły się pierwsze wpłaty na łączną a kwotę 210 PLN.
Dziękujemy! :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
ona

Post by ona »

Płyta jest cudowna, cytat jest idealny, a ja jestem pod wielkiem wrażeniem :) Naprawdę, to co robicie jest niesamowite. Jeżeli tylko będe mogła- dołożę się do skarbonki :)
Dobrze, że Michael ma takich fanów ;)
MJ-fanka

Post by MJ-fanka »

M.Dż.*, do kiedy można wpłacać pieniądze?
Michael FOREVER.
Image

www.MJteam.pl
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

MJ-fanka, do dnia, w którym uzbieramy niezbędną kwotę :-)
Tak, jak już wspominałyśmy, projekt zostanie zrealizowany nawet, jeśli nie uda się uzbierać 3.000 PLN- są na to pieniążki odłożone.
Będę informować Was na bieżąco o stanie wpłat, kiedy osiągniemy pełną kwotę, wtedy powiem głośne "stop" ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Wszelkie kwestie imprezy na Bemowie, jako takiej, tutaj :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Post Reply