1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
3. Po wyrazie "wydarzenie" również wymagany jest przecinek.
Pozdrawiam

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
mi też ta data śmierci się nie podoba i to nie ma znaczenia ,że believers czy nie ..po prostu data śmierci kojarzy mi się z nagrobkiem a to nie jest przecież miejsce pochówku MJ:( Wiadomo ,że smutno się robi jak się na to patrzy..BasiaM wrote:może warto aby zamiast daty śmierci był napis forever:
To ja też przyczepię się do kropek ;)component wrote:Kilka uwag stylistyczno-gramatycznych:
1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
Pozdrawiam
Potwierdzam:)ioreta wrote:W liczbie 100 000 nie powinno być kropki. Tak zalecają poloniści ;)
Zgadza się.component wrote:1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
Component ma rację, aczkolwiek... można zasady pisowni zinterpretować dwojako. W zapisie linearnym (zwyczajnie zapisanym zdaniu) wszelkie znaki interpunkcyjne są konieczne. Inaczej jest w przypadku zapisu nielinearnego, czyli wtedy, gdy zdanie (jego części) zapisane jest w kilku linijkach, lub poszczególne wyrazy rozrzucone są po całej stronie. Wtedy interpunkcję można pominąć. Dałoby się to zastosować w przypadku płyty, bo jak sami możecie zobaczyć - mamy tam taki właśnie nielinearny zapis.component wrote:2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
wtedy byłoby (w moim mniemaniu) składniejNa zawsze żywy w naszej pamięci
i naszych sercach..."