Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- majkelzawszespoko
Miało być inaczej, ale w obronie Oakenfolda, jestem zmuszony zagłosować na I'll be there co było moim celem tuż tuż, a jednak zmusiliście mnie.
Czyli jak dobrze liczę (sprawdźcie to), mamy kolejną dogrywkę, co by znaczyło, że wszystko w rękach a_gador ; )
1 głos na The love you save (DJ Cassidy remix)...
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) - 4 kaem'y
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) - 4 Mandey'e
TIE BREAK, FIGHT!
Będziecie tu czy potańczycie w maszynowni?
I'll Be There vs Dancing Machine
Głosujemy do środy do godziny 12:00!
Czyli jak dobrze liczę (sprawdźcie to), mamy kolejną dogrywkę, co by znaczyło, że wszystko w rękach a_gador ; )
1 głos na The love you save (DJ Cassidy remix)...
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) - 4 kaem'y
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) - 4 Mandey'e
TIE BREAK, FIGHT!
Będziecie tu czy potańczycie w maszynowni?
I'll Be There vs Dancing Machine
Głosujemy do środy do godziny 12:00!
- lazygoldfish
W remiksie Oakenfolda od 3 minuty zaczyna się prawdziwy trance'owy eden i jeśli mam być szczera to żałuje że trwa on tak krótko.
Nie jestem w stanie pojąc...nie jestem w stanie dostrzec w remisie Wilkinsa jakichkolwiek cech, które przekonałby mnie do tego iż góruje on w jakikolwiek sposób nad tym co zrobił Oakenfold.
Głos na I'll Be There (Wayne Wilkins Remix).
Nie jestem w stanie pojąc...nie jestem w stanie dostrzec w remisie Wilkinsa jakichkolwiek cech, które przekonałby mnie do tego iż góruje on w jakikolwiek sposób nad tym co zrobił Oakenfold.
Też zostaję przy Dancing Machine
IMO, Oakenfold chciał dobrze, ale przedobrzył. A trzeba było spokojnie, jak do "One More Chance" (tej wersji najmniej udziwnionej).
IMO, Oakenfold chciał dobrze, ale przedobrzył. A trzeba było spokojnie, jak do "One More Chance" (tej wersji najmniej udziwnionej).
Ostatnio zmieniony wt, 07 wrz 2010, 15:35 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
- Man in the mirror
Może i chodzi, ale są udziwnienia, których poczucie smaku nie akceptuje. A zważywszy na fakt...kaem pisze: a_gador napisał:
A muszą być konieczne jakieś udziwnienia?
Eeee. A o to w miksowaniu czasem nie chodzi?
... zamiłowanie do łagodnego bujania w rytm muskanego zaledwie dźwiękami fortepianu i smyczków bierze u mnie natenczas górę nad rytmicznym pląsaniem po parkiecie, dlatego też głosuję na Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix).majkelzawszespoko pisze:że wszystko w rękach a_gador ; )
I nic to, że Michael troszkę fałszuje na początku I'll be there. Potem idzie mu świetnie.
Edit.
Przejrzałeś mnie kaem jak nic! Może nie to, że nie lubię, ale jakoś trudno mi oderwać się muzycznie od pierwowzoru i otworzyć uszy i duszę na nowe szaty dla starych i utrwalonych w pamięci dźwięków. No chyba, że znam tylko remiks, a tenże zachęci mnie, by sięgnąć po oryginał.kaem pisze:I'll Be There na moje ucho kompletnie nic takiego nie wnosi. Chyba że zakładamy, że nie lubimy remiksów i szukamy czegoś, co remiksy udaje, żeby udawać że nie są one takie złe.

Ostatnio zmieniony wt, 07 wrz 2010, 18:44 przez a_gador, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

Jak myślę o dobrym remiksie to mam na myśli takie dzieło, które zmieni mój odbiór utworu; wyciągnie z niego coś, czego wcześniej nie zauważałem albo zrobi ze mną coś takiego, że piosenka którą już zasłuchałem na śmierć, zaczyna być znowu interesująca.
Dzieło Paula Oakenfolda zostało zedytowane na potrzeby płyty, a spokojnie mógłby trwać dwa razy tyle. Jak słyszę ten remiks, jestem w stanie wyobrazić się w klubie tanecznym i czuć dreszcze na dźwięk klawiszy, które pojawiają się w 3 minucie. Jest coś, co czyni ten miks potężnym, gdyby go puścić odpowiednio głośno w stosownym do takiej muzyki miejscu.
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) na moje ucho kompletnie nic takiego nie wnosi. Chyba że zakładamy, że nie lubimy remiksów i szukamy czegoś, co remiksy udaje, żeby udawać że nie są one takie złe.
Dzieło Paula Oakenfolda zostało zedytowane na potrzeby płyty, a spokojnie mógłby trwać dwa razy tyle. Jak słyszę ten remiks, jestem w stanie wyobrazić się w klubie tanecznym i czuć dreszcze na dźwięk klawiszy, które pojawiają się w 3 minucie. Jest coś, co czyni ten miks potężnym, gdyby go puścić odpowiednio głośno w stosownym do takiej muzyki miejscu.
I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) na moje ucho kompletnie nic takiego nie wnosi. Chyba że zakładamy, że nie lubimy remiksów i szukamy czegoś, co remiksy udaje, żeby udawać że nie są one takie złe.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Kaem, ja mam to dzieło w wersji niezedytowanej (chyba), trwające 5:24 (które Mandey tutaj zapodawał w paczce). I jak dla mnie, w tej wersji dłuższej jest jeszcze bardziej niestrawne niż w krótszej. Krótsza została co prawda odarta z tego, co w tym remiksie najgorsze (i chwała edytorom za to!), ale nie zmienia to faktu, że mnie nie porywa, bo podobnie jakkaem pisze:Dzieło Paula Oakenfolda zostało zedytowane na potrzeby płyty, a spokojnie mógłby trwać dwa razy tyle.
o!Mandey pisze:nie lubię młócki!
Niezmiennie, nieustająco i do znudzenia - Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
- majkelzawszespoko
ROUND 9. FIGHT!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Forever Came Today (Frankie Knuckles „Directors Cut Late Night Antics" Remix)
05. Dancing Machine (Steve Aoki Remix)
06. Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix)
07. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)
08. Ben (Akon Remix)
09. I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix)
10. Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)
11. The Love You Save (DJ Cassidy Remix)
Głosujemy do piątkudo godziny 12:00!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Forever Came Today (Frankie Knuckles „Directors Cut Late Night Antics" Remix)
05. Dancing Machine (Steve Aoki Remix)
06. Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix)
07. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)
08. Ben (Akon Remix)
09. I Want You Back (Kenny Hayes Sunshine Funk Remix)
10. Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix)
11. The Love You Save (DJ Cassidy Remix)
Głosujemy do piątkudo godziny 12:00!
Ostatnio zmieniony sob, 11 wrz 2010, 10:51 przez majkelzawszespoko, łącznie zmieniany 2 razy.
- Man in the mirror
Proszę zlitujcie się
Głos na (Stargate Remix)
Nie licze po raz który....
To słabe jest
!!!
jedyna pozytywna rzecz w tej piosence to : ,,Skaaaaaaaajrajter"
a reszta ciągnie sie jak flaki z olejem ;(
Marny ten remiks.
doskonały pomysł użycia tej pisoenki, to granie jej w windzie:P
Gdy się zatnie ludzie będą chcieli zrobić harakiri by nie słyszeć tego remiksu... .

Głos na (Stargate Remix)

Nie licze po raz który....
To słabe jest

jedyna pozytywna rzecz w tej piosence to : ,,Skaaaaaaaajrajter"
a reszta ciągnie sie jak flaki z olejem ;(
Marny ten remiks.
doskonały pomysł użycia tej pisoenki, to granie jej w windzie:P
Gdy się zatnie ludzie będą chcieli zrobić harakiri by nie słyszeć tego remiksu... .
Maverick resurection- i to z językiem...

I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix). Jak napisała leniwazłotarybka, to zaledwie wersja extended wersji podstawowej. Chrzanić takie remiksy. I pomyśleć że Dimitri kiedyś otrafił wyczarować takie perełki retro- dla mnie jedno z najbardziej zajefajnych muzycznych wspomnień lat 90-tych. A tu co? Aż się prosiło zrobić J5 retro, tymczasem mamy J5 zepętlone, wydłużone, zanudzone na śmierć. I to przy najbardziej zasłuchanym na śmierć numerem zespołu. Shamone!
Wolę posłuchać Dimitriego stąd:

I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix). Jak napisała leniwazłotarybka, to zaledwie wersja extended wersji podstawowej. Chrzanić takie remiksy. I pomyśleć że Dimitri kiedyś otrafił wyczarować takie perełki retro- dla mnie jedno z najbardziej zajefajnych muzycznych wspomnień lat 90-tych. A tu co? Aż się prosiło zrobić J5 retro, tymczasem mamy J5 zepętlone, wydłużone, zanudzone na śmierć. I to przy najbardziej zasłuchanym na śmierć numerem zespołu. Shamone!
Wolę posłuchać Dimitriego stąd:

Bitter you'll be if you don't change your ways
a właśnie, że nie! A na pewno nie w tej rundzie! Przy okazji, jeśli dobrze pamiętam, kilka stron wcześniej pytałeś ZELIĘ o The Best Remixes. Tak się składa, że też posiadam i jeśli mogę - odpowiem: to są właśnie extended versions. Bez wyjątku. Original mixes - takie, jakie powinny być na płycie, a się nie zmieściły. Więc takich mixów anialim nie chrzani.kaem pisze:Chrzanić takie remiksy
Wracam do mojej Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix). Z sympatii dla jednej z miłośniczek tego miksu staram się - słucham i słucham... i jeszcze nic. Jeszcze...