Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
thewiz

Post autor: thewiz »

GaGa daje naprawde swietny show. Dziwnym zbiegiem okolicznosci udalo mi sie juz zobaczyc jej koncert, zatem do Trojmiasta pojade na powtorke. Prawda jest, ze dziewczyna jest niesamowicie rozgadana. Co nowa piosenka to ona uderza w gatke jakim to byla dziwolagiem w liceum i jak wszystkie dziwolagi tego swiata maja prawo byc soba i byc wolni.

Muzycznie koncerty sa swietne jezeli chodzi o elektornike i spiew GaGi. Moj chlopak mocno skrytykowal gitarzyste, jako fan rocka. Mimo to nawet on dobrze sie bawil na koncercie, choc nie rozpierala go energia jak mnie.

Generalnie dziewczyna na scenie robi wszystko. Sa zmiany dekoracji, bardzo rozbudowanej. Wlacznie z mechanicznym potworem i wybuchajacym stanikiem i kroczem. GaGa nawet gra na fortepianie w pozycji jezdzca, znajdujac jeszcze droge do uderzania w klawisze szpilka od kozakow. Dziewczyna jednak przede wszystkim naprawde dobrze spiewa na zywca (choc uzywa tez troche playbacku) i ma swietny kontakt z publicznoscia.

No i ma dystans do siebie ;-):

Nie moge sie doczekac powtorki w listopadzie!
yarek

Post autor: yarek »

Lady Gaga i Cher, tej nocy na rozdaniu nagród VMA:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn, 13 wrz 2010, 9:47 przez yarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

yarek zmniejsz zdjęcie!
p.s obie wyglądają okropnie

edit:
dla mnie wyglądają okropnie, esencja kiczu i mam prawo tak uważać.
Cher jest tak ponaciągana, że mam wrażenie, że zaraz pęknie.
Ostatnio zmieniony pn, 13 wrz 2010, 9:58 przez endka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
yarek

A tam okropnie. Gaga się wzruszyła a Cher wygląda rewelacyjnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

a propo Cher - przypomniał mi się ostatni odc "Mam talent" :D

Lady GaGa robi show i w sumie nawet dobrze jej to wychodzi ;) Każdy chce jakoś zabłysnąć i ona wybrała tą drogę :)
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Obie wyglądają pięknie :)

A mięso na Gadze :)? Nie może obrzydzać i budzić zdegustowanie nasz...praktycznie codzienny chleb powszedni :)
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Xscape pisze: A mięso na Gadze :)? Nie może obrzydzać i budzić zdegustowanie nasz...praktycznie codzienny chleb powszedni :)
Ty nie mówisz ( a raczej nie piszesz) poważnie?
jeśli to coś co ma przypominać kreację wieczorową jest dla Ciebie
chlebem powszednim to gratuluję. bo ja np. czegoś tak odrażającego nie widziałam na żadnej 'gwieździe'

i pomyśleć, że organizacja PETA chciała,
żeby Gaga została twarzą kampanii.

to też dla Ciebie chleb powszedni?
lady-gaga-kolejna-udana-prowokacja

"Niezależnie od tego, jak pięknie jest zaprezentowane,
mięso torturowanych zwierząt pozostaje mięsem torturowanych zwierząt" - komentuje Ingrid Newkirk, prezes PETA.
"Mięso reprezentuje krwawe okrucieństwo i cierpienie,
jeśli na takim image'u jej zależy, to osiągnęła swój cel" - dodaje Newkirk.

wiecie co tak sobie myślę, że Gaga robi na tyle
komercyjną muzykę, która się podoba ludziom,
że spokojnie mogłaby zrezygnować z tych dziwactw.
Muzyka sprzedałaby się sama.
pzdr:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
yarek

endka pisze:"Niezależnie od tego, jak pięknie jest zaprezentowane,
mięso torturowanych zwierząt pozostaje mięsem torturowanych zwierząt" - komentuje Ingrid Newkirk, prezes PETA.
"Mięso reprezentuje krwawe okrucieństwo i cierpienie,
jeśli na takim image'u jej zależy, to osiągnęła swój cel" - dodaje Newkirk.
Przesadne bzdury przewrażliwionych ludzików. Skoro tak, to jednocześnie należałoby potępić tysiące restauracji na świecie, które w ekskluzywnych broszurach menu prezentują wspaniale zaprezentowane dania z mięsa. Może należałoby potępić wszystkich spożywających mięso oraz ogłosić, że jawnie promują oni krwawe okrucieństwo i cierpienie? Błagam... Doszukiwanie się tutaj faworyzowania tortur na zwierzętach przez Gagę jest idiotyczną nadinterpretacją. Strój sam w sobie jest oryginalny, może być szokujący, ktoś może nawet powiedzieć, że jest durny, ale to tyle. Posądzanie go o jakieś niesmaczne ukryte treści tego typu jest co najmniej śmieszne.
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

yarek pisze: Przesadne bzdury przewrażliwionych ludzików.
Ty raczysz żartować.. Jeść mięso a nosić je jako wdzianko to niebo a ziemia! Taka chyba jest kolej łańcucha pokarmowego nie? Dla mnie to jest obrzydliwe, a juz napewno nie oryginalne. Obrzydliwe.
Obrazek
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Jak dla mnie Gaga nawet obwinięta w mięso wygląda fajnie,jest po prostu urocza i koniec kropka :3 Jak już kiedyś pisałam jej stylistyka to totalnie mój świat i cieszę się,że jest ktoś taki w szołbiznesie.
PETA przesadza jak zwykle.

yarek 100% racji napisałeś.

Cher niedługo skóry do naciągania zabraknie i tyłek na twarz sobie przeszczepi.

doriseq mięska to ja nawet nie jem tak więc niekoniecznie ;) wszystko inne z przyjemnością.
Ostatnio zmieniony pn, 13 wrz 2010, 17:15 przez Streetwalker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
doriseq

Streetwalker pisze: Jak już kiedyś pisałam jej stylistyka to totalnie mój świat
Też lubisz się mięskiem okładać? :wariat:

musiałam
Obrazek
yarek

doriseq pisze:Jeść mięso a nosić je jako wdzianko to niebo a ziemia!
To tylko Twoje osobiste zdanie, do którego podparcia nie doczekałem się jeszcze konkretnych argumentów. Od zarania dziejów noszono na sobie zwierzęce elementy, naszyjniki z kości, amulety z rybich łusek, oczu, nawet całe poroża. Od razu mówię, że argumenty, iż nastąpiły ogromne zmiany ewolucyjne bądź społeczne do mnie nie przemówią, gdyż współcześnie spotykamy się na codzień z N razy większym barbarzyństwem międzyludzkim (!) aniżeli tysiące lat temu, już nie wspominając o okrucieństwach wobec zwierząt. A do dziś korzystamy z różnorakich dobrodziejstw fauny, nie tylko w postaci mięsa, ale także skór, kości itd. itp. Okrucieństwo wobec zwierząt to zupełnie inna para kaloszy. A PETA zajmowaniem się takimi pierdółkami prezentuje tylko swój brak profesjonalnego podejścia do tematu.
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Tak, moje osobiste zdanie. Do mnie akurat przemawia argument, że mamy wysoko rozwiniętą technikę i nie musimy biegać z dzidami po krzakach z przapaską na biodrach a'la tarzan.
Kiedyś nie było wyboru.. do chwili wynalezienia bawełny, lnu i innych materiałów.
Jakoś nigdy mi nie przeszkadzały stroje Gagi.. wiadomo, że szokowały. Ale to co wyczyniła na VMA to już nie ma dobrego smaku. Juz nawet rozumię tych panów w szpilkach w "Alejandro".. ale mięso? Na Gali wieczorowej? No nic mnie do tego nie przekona. Granice zostały przekroczone.

Swoją drogą to ciekawe co przyodzieje niebawem.. i czy w ogóle przyodzieje.. :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Zgadzam się z doriseq. Jak dla mnie samo zabijanie zwierząt jest znośne, ponieważ natura nas tak stworzyła. Ale to co robi gaga to jest brak szacunku dla życia, które zginęło abyśmy my mogli żyć. Nie popieram takiego zachowania i dla mnie taka osoba nie zasługuje na szacunek. No, chyba, że uważa, że to byłoby ok gdyby jakaś gwiazda po jej śmieci przykładała sobie jej organy do piersi.

Gaga, kobieto, marnujesz się.
Obrazek
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

yarek co pomyślałbyś o pannie spotkanej na ulicy, która byłaby ubrana jak GaGa?
yarek pisze:Przesadne bzdury przewrażliwionych ludzików.
To osoba publiczna. Ma wpływ na wielu ludzi więc co się dziwisz. Ma fanów, którzy patrzą i się nią inspirują. Szczególnie młodzi ludzie.
ODPOWIEDZ