Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
SuperFlyB. skąd zamawiałeś, z oficjalnej strony Janelle? Jak patrzyłem to tanio było. CD i Vinyle Metropolis i The ArchAndroid.
Gdyby ktoś chciał się złożyć na płyty (tańsza wysyłka) to może się dołączę
Od kilku tygodni zbierałam się na przesłuchanie jej płytki. I dopiero dzisiaj zebrałam się na poważnie. Przyznam, że trochę się obawiałam takiej drugiej Badu, ale nie! Ma własny styl, to widać.
Już pierwsze kawałki na płycie The ArchAndroid mnie zachwyciły. No, ale muszę przesłuchać jeszcze z 10 razy żeby wyrazić bardziej rzeczową opinię hehe.
Jakie ma ekstra możliwości wokalne! Na takie płyty czekam każdego roku.
I doszło w końcu Metropolis - jest niesamowite, zaledwie 7 utworów, ale sprawiających wrażenie jakbyś oglądał film. A coś takiego mi się naprawdę bardzo rzadko (nawet MJ ma z tym spory problem). No polecam wszystkim po prostu.
Co do koncertu - raczej mnie nie będzie. Musiałem czekać z zakupem biletów i w rezultacie w internecie już ich nie ma. Jadę zaraz do empiku sprawdzić czy może oni jeszcze posiadają jakieś (choć baaardzo w to wątpię).
SuperFlyB. na stronie Stodoły pisze, że bilety są w sprzedaży więc na pewno gdzieś znajdziesz. A skoro jesteś z Wawy to zaglądnij właśnie do Stodoły. Dla mnie brat kupował osobiście w klubie.
Niedobrze.
Sam odruchowo wypowiedziałem brzydkie słowo pod nosem na wieść o tym. Ale choroba to choroba; nic z tym nie zrobimy.
Liczę, że niebawem pojawi się nowy termin koncertu - ufam, że ewentualne przełożenie terminu skłoni Janelle do wykorzystania całej swojej energii w drugim terminie.
Liczę, że niebawem pojawi się nowy termin koncertu - ufam, że ewentualne przełożenie terminu skłoni Janelle do wykorzystania całej swojej energii w drugim terminie.
Dokładnie o tym samym pomyślałem, kiedy przestałem rzucać %$&@&!
A szykował się taki piękny czwartek, po tak obrzydliwej środzie :(
No nic to, w takim razie wyjeżdżam do Metropolis
EDIT:
Dwa niusy ze świata Monae: Janelle Monae is featured on the 'For Colored Girls' soundtrack, which hits stores November 2nd! Look for the movie (directed by Tyler Perry) three days after, when it hits theaters November 5th! Get an early look at the album artwork and more on the soundtrack at jmonae.com now! - http://atlr.ec/c2Dk2d
Congrats to Miss Monae as she's been nominated for TWO 2010 Soul Train Awards! Jane's been nominated for the "Centric Award" and the "Best Dance Performance Award" for "Tightrope". Make sure to tune in to The Soul Train Awards to see if she wins, which air November 28th on Centric!