Michael Jackson - Visionary (2006)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
4
7%
2
3
5%
3
1
2%
4
2
3%
5
12
20%
6
37
63%

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

tancerz pisze: A własnie taki off topic czy ktos wie kiedy zaczyna sie ten szalony okres w media bez VAT-u ? :knuje: Myslałem ze dzis ale zadna cena sie nie zmieniła :/
Ja się za bardzo nie orientuje, ale czy to przypadkiem te ceny bez VAT'u to nie jest tylko na określone przedmioty?
Jest już Leave Me Alone? To jutro jade do MM :-)

Dziś kupiłem kolejne dwa single :-)
Leave Me Alone oraz Black Or White.
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Do Remember The Time wszystkie single są już w sprzedaży, natomiast daty premiery następnych singli na rynku polskim zaplanowane są następująco:

18.05. - In The Closet
25.05. - Jam
01.06. - Heal The World
08.06. - You Are Not Alone
22.06. - They Don't Care About Us
06.07. - Blood On The Dance Floor

Informacje za Sony BMG Music Poland.
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

W poniedziałek 22 maja zamówiłam:

1.Black Or White
2.In The Closet
3.Jam
4.Leave Me Alone
5.Remember The Time

Ze wględu na opóźnienie premiery singla "Jam", która nastąpi 31 maja odbieram je dopiero 2 czerwca.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Czajka

Post autor: Czajka »

Czy moze mi ktos powiedziec co sie sklada na te single ?
czy to tylko jedna plytka z teledyskiem czy moze cos wiecej ?
czy dolaczaja tez jakies "boxy" czy inne bajerki ?

pytania sa pewnie banalne ale niestety mam w domu tylko kilka plytek MJa a w sprawach kolekcjonerskich jestem zupelnie zielony (stad moje pytania)
z góry dziekuje za odpowiedz :)
" You close your eyes and hope that this is just imagination.."
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Wiesz widziałam jajk na razie"Thrillera" i z jednej strony na Cd-masz orginlną wersję utworu plus mix a z drugiej strony na DVD jest teledysk.:)Myślę że na pozostałych jest to samo.Jak na razie mam wszystkie zafoliowane nenene
Obrazek

Post autor: wojtek_p-ce »

Ja tak szczerze mowiąc nie lubię singlów, wolę już pełne albumy.
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Jeanny100 pisze:Wiesz widziałam jajk na razie"Thrillera" i z jednej strony na Cd-masz orginlną wersję utworu plus mix a z drugiej strony na DVD jest teledysk.:)Myślę że na pozostałych jest to samo.Jak na razie mam wszystkie zafoliowane nenene

Z reguły folia jest przejrzysta więc chyba nie przeszkadza to za bardzo w sprawdzeniu co znajduję się na pozostałych singlach? :P

Tak Czajka na każdym z singli znajduje się Video, oryginalny utwór + bardziej lub mniej beznadziejny bonus w postaci mixa albo instrumentala. Zawartość muzyczna jest beznadziejna tych singli, więc jeżeli chcesz kupować je pod tym kątem daj se na luz i lepiej idź do baru i upij się za te pieniądze :]

P.S.
A zapomniał bym dodać. Z pierwszym singlem dostajesz karton żebyś miał z czego kurz ścierać ale płacisz za niego dodatkowe 20 zł więc się nie czuj zbytnio wyróżniony.
Awatar użytkownika
Czajka

Post autor: Czajka »

No wlasnie czyli tak jak sie spodziewalem be rewelacji.
To dobrze ze nawet nie prosilem rodzicow zeby mi dali kase na te single bo bym sie tylko zawiodl.
Do jakiegos fajnego baru z dobra muzyka to bym poszedl ale z racji ze nie pije to chetnie dalbym napiwek milej kelnerce albo muzykowi ale tylko jesli spiewalby lub gral na zwywo bo plejbeku nie lubie bardzo.

Mimo wszystko troche zaluje bo mam tylko milka plyt MJ a bardzo go lubie i zaluje ze nie mam nic wiecej..a nie przepraszam mam majkelowe okulary jeszcze ;-)

pozdro
" You close your eyes and hope that this is just imagination.."
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Ej kurde... Wymiatasz... nie no.....
Ale wiesz.. możesz wzbogacic swoją kolekcję, kupując jakakolwiek gazete dla nastolatków(Popcorn, Bravogirl...) gdzyz w codrugim numerze znajduja sie jakaś wścibska wzmianka o MJ'u.... eh..
własnie Apropos takich badziewiastycj gazetek...
Ostatniu byłam u mojej kolezanki(miłośniczki Tokio Hotel... )
i przejżałam sobie taki POPCORN jeden... i patrę..
A tam na prawde przepiękny portret MJ'a..
I podpisane że to jakis Maciek z Jarocina czy z Jarosławia... no cos takiego na J...
A więc pytam

Czy znajduje się tutaj gdzieś na forum wyżej wymieniona osoba? Jeżeli tak.... to bardzo proszę o kontakt gdyż uwazam, że ten oto Maciej którego idolem jest MJ ma wspaniały talent, i jak sie domyslam nie zawacha się go użyć.....Co niezmiernie mnie cieszy...

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odzew japrosic
Anitka
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Przy wydaniu Visonary znów nasuwa mi się pytanie- po co? Po co komu zestaw singli, na których właściwie nic nie ma? Ani to dla ludzi mało znających muzyke Michaela (są tacy?), bo to drogie, ani dla fanów, bo wydawnictwo nad wyraz ubogie. A przecież można było zabrać się do tego rzetelnie i sporządzić ciekawsze dodatki. Więcej remixów, teledyski w pełnej formie.
Dla mnie to już czerwona kartka dla Sony. Pierwszy raz podpadli przy okazji specjalnych edycji OTW, Thrillera i Bad. W czasach, gdzie pliki avi czy mpg przy takich wydawnictwach są standardem, my fani dostaliśmy nudne wywiady w formie audio (!), które jeszcze musimy słuchać za każdym razem, bo są pomiędzy piosenkami- dodatkami. Porażka. I żeby nie było, że nie może być gorzej, to jeszcze piosenki nie są w całości (Carousel).
Druga wykładka to dvd z teledyskami, gdzie na każdej jest Thriller, Beat It czy Carmina Burana. Głodne kawałki, za to część klipów do dziś na DVD ni chu chu. Nie do pomyślenia przy artyście pokroju Michaela Jacksona. Jakby nie można było wydać przyzwoitej antologii klipów. Jakiś cud się zdarzył, że te co są, są w całości (bo to, co było na VHS, wołało o zgłoszenie do rzecznika praw konsumentów).

I oczywiście możnaby na wzór Michaela pomstować na Sony i tworzyć teorie spiskowe , gdyby... Gdyby nie nazwisko Michaela jako producenta tych wydawnictw.
Nie wiem, co kryje się pod jego deklaracją miłości do fanów. Te "dowody miłości" wskazują na zupełnie inne uczucie.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Mnie się Visionary podoba i wcale nie żałuję wtopionej w to kasy-single MJa w sklepach są bardzo rzadko uchwytne o ile wogle się tam pojawiają.Dla mnie jest to doskonała okazja do nabycia "nowych"/nieużywanych,nieobsmarkanych i nieporysowanych/singli:)
Ale to już moje zdanie-właśnie idę odebrac moje singielki ;-)
Obrazek

Post autor: kaem »

Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Z singla You Are Not Alone wynika, ze pochodzi on z albumu Dangerous. Ale kto by tam przykładał wagę do szczegółów...
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

Post autor: wojtek_p-ce »

kaem pisze:Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Z singla You Are Not Alone wynika, ze pochodzi on z albumu Dangerous. Ale kto by tam przykładał wagę do szczegółów...
Może Jackson tworzył ten singel w tym samym czasie , kiedy nagrywał płytę DANGEROUS.
Stranger In Moscow

Post autor: Stranger In Moscow »

Ktoś już skompletował wszystkie single z Visionary???
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Mi brakuje tylko BOTDF :-)
ODPOWIEDZ