Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Talitha

Post autor: Talitha »

homesick pisze:a tam... ;)
dobre i to nawet bardzo jest Ain't No Sunshine
lazygoldfish pisze:rzecz epicka
Ani to dobre ani epickie, a jeśli już schodzimy na rodzaje literackie to bardziej liryczne, niczym poezja śpiewana, której nie znoszę.
Mandey pisze:dobić będę musiał
Dobijaj, dobijaj! :diabel:

Skywriter czy Ain't No Sunshine - obojętne.
Detox

Post autor: Detox »

Głos na Ain't No Sunshine - Michael Jackson (Benny Blanco Remix)
Nic w tym remixie nie czuje poza bóle uszu.. Ogólnie to jak dla mnie to wszystkie oficjalne remixy można wyrzucić na śmietnik i zająć się pracą amatorskich ale za to 1000 lepszych dj-ów ;-) Czekam z niecierpliwością aż przebrniemy przez te nieszczęsne remixy i zajmiemy się czymś ciekawszym i lepszym ;-)
Canario

Post autor: Canario »

Po pierwsze jestem wk....... na to że Ben wypadł.
Nie czujecie że MJ w tym remiksie dialoguje z Benem??
Nie czujecie tego??

Po drugie wku.... mnie to że Talitha albo kasuje swoje posty ,albo kropkuje.
Nie rób tego, ludzie chcą Cię czytać.

Po trzecie ciesze się że Detox wrócił.

i po ostatnie

Dancing Machine jest zajebiste, nie boje sie użyć tego słowa więc powtórze -jest zajebiste! Polow rządzi!
Pitrzel pisze:Mój głos na Dancing Machine (Polow Remix) nie trawie tak świetnej piosenki z tym współczesnym " timbalandowym " bitem.
Timbo bit + MJ głos = z a j e b i a s z c z a ----- m u z a

Głos na: I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
nudne to i niewarte ponownego odsłuchu
M - chora z 'Miłości'.
J - Jebus z pseudo mafii.
P - zakompleksiony Psychol/og o tysiącu nickach.
T - użyteczne Tłuki.

-------------------> MJPT <-------------------
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

lazygoldfish pisze:podobają się, zwłaszcza Ken Kobayashi - I Want You Back (Kei's Routine Jazz Party Mix). Z jakiego to wydawnictwa?
Soul Source J5 remixes, jakbyś chciała więcej, daj znać.
Źle sie dzieje w państwie MJPT... Nie upieram się, że Benny Bianco albo śmierć, ale żeby przegrało teraz? I co zostanie? Wszystko, co charakterystyczne, inne, wyróżniające się odpada (Skywriter, DM, ANS, ABC), pozostają rzeczy zachowawcze. Wielki Nieobecny, swego czasu pionier promujący nowe, w grobie się obraca.
Zwróćcie uwagę na filmik towarzyszący. Świetnie wytłuszcza to, co w tym dj-owskim dziełku najlepsze. Dla mnie magia.
Były dni, że słuchałem tego kilkanaście razy pod rząd.
Idę się upić. :zgon:
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Do jasnej ciasnej!
Nie bawię się tak, nie bawię się i już.
Wywalać Ain't No Sunshine teraz??? :wtf:

Zdecydowany głos na I Wanna Be Where You Are
bo Ain't... to zdecydowana czołówka tej płyty, a I Wanna... nie. I nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Mandey

Post autor: Mandey »

Ja w zastępstwie brata prowadzącego, który się egzaminuje i prosił bym się pofatygował i co najważniejsze nie pozwolił na out już teraz mixu do I Wanna Be Where You Are, co niniejszym czynię bo tenże mix to dla mnie czołówka wydawnictwa, podobnie jak Ain't No Słońce, które jednak ciuteczkę niżej... Ogólnie to myślałem, że będzie zmasowany atak na Skywritera no ale po raz kolejny MJPT zaskoczyło.
A najbardziej to zaskoczyło frekwencją w tej rundzie! Normalnie aż szok, że co niektórzy się interesują... :diabel: W życiu bym nie pomyślał.

Łoooo! Widzę, że przyszła Mariurzka i jeszcze chwila i poszłoby się wszystko...
Dobrze, że Ci zegarek prawidłowo chodzi.

A więc tak..

Dancing Machine (Polow Remix) - 1 głos
Skywriter (Stargate Remix) - 4 głosy
I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix) - 7 głosów

Ain't No Sunshine (Benny Blanco Remix) - 8 głosów
Tym samym żegnamy i jedziemy dalej...

ROUND 17. FIGHT!
01. Skywriter (Stargate Remix)
02. Dancing Machine (Polow Remix)
03. I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
04. Maybe Tomorrow (Sturken & Rogers Remix)

Głosujemy do poniedziałku do godziny 12:00!... Kopeć se uzupełnił! ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Mandey pisze:Ogólnie to myślałem, że będzie zmasowany atak na Skywritera no ale po raz kolejny MJPT zaskoczyło.
A najbardziej to zaskoczyło frekwencją w tej rundzie! Normalnie aż szok, że co niektórzy się interesują... :diabel: W życiu bym nie pomyślał.
Ja też myślałam, że Skywriter poleci, ale jak widać, przewidywać to tu można... Jak do tej pory to połowa głosujących w tej rundzie omijała to NO wielkim łukiem, nagle się teraz obudziła. A wcześniej to gdzie była, ja się pytam?
Mandey pisze:Łoooo! Widzę, że przyszła Mariurzka i jeszcze chwila i poszłoby się wszystko...
Dobrze, że Ci zegarek prawidłowo chodzi.
Mariurzka przyszła dosłownie, bo wczoraj była na baaardzo długim rajdzie i przemierzała bory i lasy Roztocza, korzystając z pięknej pogody. Tyle że jak wróciła i tu zajrzała, to ją trafiło z miejsca :zly: :komp:

Szczerze mówiąc, w tym momencie jest mi już zupełnie obojętne, co wypadnie, bo moje "naj" właśnie poleciało w niebyt i już mnie to NO nie bawi. No może z jeden utwór jeszcze tu się ostał, na którym mi zależy i to wsio. Wywalenie Bena jakoś zniosłam, ale tego, coście teraz zrobili zdzierżyć nie mogę.
kaem pisze: Idę się upić.
Ja też. Kaem, gdzie ten bar?

A co do głosowania:
Ponowny głos na Skywriter (Stargate Remix) - bo tak.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Mariurzka pisze:
Mandey pisze:Ogólnie to myślałem, że będzie zmasowany atak na Skywritera no ale po raz kolejny MJPT zaskoczyło.
Ja też myślałam, że Skywriter poleci, ale jak widać, przewidywać to tu można... Jak do tej pory to połowa głosujących w tej rundzie omijała to NO wielkim łukiem, nagle się teraz obudziła. A wcześniej to gdzie była, ja się pytam?

A co do głosowania:
Ponowny głos na Skywriter (Stargate Remix) - bo tak.
No ileż można :nerwy: Głos na Skywriter (Stargate Remix)

Jak można głosować na I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix), nie dośc, że to świetny kawałek sam w sobie to remiks dodaje mu jeszcze większego uroku... . Mam nadzieje, że znajdzie się trochę ,,pomocników" i wywalimy Skywriter'a :knuje:

Szam(p)on Ludzie!
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Ponownie na Skywriter (Stargate Remix). Farta ma ten kawałek. Raz wszyscy chcieli go wysiupać, ale nikt nie głosował, teraz wyjątkowo wysoka frekwencja i głosy na inne utwory. No nic, może teraz... nenene
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Mandey

Post autor: Mandey »

No to co? Widzę, że jest okazja pozbycia się czegoś, co tak naprawdę wylecieć już powinno parę rund wcześniej. Żeby nie było... To nie jest zły mix. Bije tępy i suchy oryginał na głowę i ma to coś co powoduję, że wyskakuje się na parkiet w oka mgnieniu. Takich nutek, troszkę mi na zlocie brakowało. Zamiast kilkakrotnie puszczanych smutów i billidżinów śmiało mogło to zabrzmieć. To i kilka innych mixów z tego wydawnictwa.

Skywriter (Stargate Remix)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix). Dlaczego? Bo o tym remiksie nie można tego napisać:
Mandey pisze:ma to coś co powoduję, że wyskakuje się na parkiet w oka mgnieniu
a o eliminowanym teraz napisać można. A nudzić że mało toto od oryginału się oddaliło pisać nie będę, bo ileż można.
Idę pić dalej. Mariurzka, pociąg relacji Gdynia- Warszawa zapraszał wczoraj na martini z olbrzymią ilością cytryny. Dziś Warszawa coś pewnie zaoferuje.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Zapewne i tak Man in the mirror w końcu się doczeka i w tej rundzie odpadnie Skywriter. A szkoda, bo to taki magnes, który przy pierwszym odtwarzaniu płyty zachęca do przesłuchania całości.
Mój głos na: I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
Talitha

Post autor: Talitha »

Nie odmawiam mu elektryzujących właściwości, jednak po kilkunastu przesłuchaniach metalicznie przetworzony głos przestał mi się podobać.
Głos na Skywriter (Stargate Remix).

Canario, nie denerwuj się tak proszę, bo to działa niekorzystanie na zdrowie. Nic nie poradzę, to takie zboczenie...
Jedni mają skłonności do wielokrotnej edycji swoich postów, ja natomiast do usuwania ich zawartości, ale obiecuję poprawę, w ostateczności pójdę na forumowy odwyk.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Mandey pisze: Widzę, że jest okazja pozbycia się czegoś, co tak naprawdę wylecieć już powinno parę rund wcześniej
Otóż to.
Głos na Skywriter i zostaje moja trójka.
Man in the mirror się doczekał w końcu, bo jak dobrze pamiętam głosował na to od samego początku.
Canario pisze:Dancing Machine jest zajebiste, nie boje sie użyć tego słowa więc powtórze -jest zajebiste! Polow rządzi!
No, to mam kompana, z którym będę próbował koronować DM.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

I Wanna Be Where You Are (Dallas Austin Remix)
Kiedy to wreszcie wyleci? Nie powinno jej być w pierwszej trójce , a już na pewno nie wtedy, kiedy nie ma tam świetnego, lekko depresyjnego Ain't No Sunshine.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Zablokowany