Zagadka

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Captain_Eo1958

Zagadka

Post autor: Captain_Eo1958 »

Cześć!
Ostatnio oglądałem fajny materiał w Faktach na temat filmowych wpadek. Chodzi o błędy jakie pojawiaja się w filmach typu niezgodności ze sobą kolejnych scen lub uzycia w filmie rzeczy rekwizytów spoza epoki flimu, itp.
W jednym z wideoklipów MJ jest też coś takiego. Akcja utworu dzieje się w takim czasie i miejscu, że niemozliwe jest by pewien wers utworu wokalnego był prawdziwy. Po prostu ten wynalazek wtedy jeszcze nie istniał. Kto wie o czym mowa?
Nie mogę napisać czegoś więcej, bo od razu bedzie wiadomo o co chodzi.

Captain_Eo1958

P.S. A Wy dopatrzyliście sie jakichś wpadek w teledyskach luib filmach MJ?
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Nie mam pojęcia o jaką piosenkę i teledysk chodzi :wariat:
;-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

...a ja myslę, ze chodzi o rozmowę przez telefon w starożytnym Egipcie ;-)
Mnie zawsze razi na SPEED DEMON końcówka, kiedy MJ tańczy ze Spike'iem: rozbiera się z tego króliczego uniformu, zdejmuje rekawiczki, po czym znów ma rekawiczki, znów nie ma i znów ma - taka drobnostka, ale drażni (mnie rzecz jasna...).

Pozdrawiam i prosze o więcej zagadek :happy:
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

ja tez nie wiem o co chodzi :wariat:
Ale powiem szczerze, że w bardzo wielu filmach można się dopatrzyć takich wpadek... bardzo często......bardzo bardzo często :wariat:

Pozdrawiam i mam nadzieję, że znajdzie się jakiś orzeł i mnie oświeci :)
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Captain_Eo1958

Post autor: Captain_Eo1958 »

Tak, Siadeh ma rację! Właœnie o to mi chodziło!
Captain_Eo1958
Awatar użytkownika
Trinity

Thriller

Post autor: Trinity »

Ja się dopatrzyłam w Thrillerze wpadki. Jak MJ z dziewczyną przechadzają się obok grobów to dokładnie widać leflektory ze studia :P przypatrzcie się uważnie.
Awatar użytkownika
tancerz

Re: Thriller

Post autor: tancerz »

Trinity pisze:Ja się dopatrzyłam w Thrillerze wpadki. Jak MJ z dziewczyną przechadzają się obok grobów to dokładnie widać leflektory ze studia :P przypatrzcie się uważnie.
Reflektory widac zawsze mnie to raziło :/ ale w sumie nie widac tego na pierwszy rzut oka normalnie oglądając tego nie widac trzeba faktycznie sie temu mocno przypatrzec heh , a zobaczcie tez na tego potwora co sie dobija z podłogi do pokoju gdzie jest dziewczyna MJ w jednej scenie przebija podłoge i zaczyna wychodzic potem jest zblizenie na dziewczyne która jest przerażona a potem znowu jeszcze raz sie przebija w podłodze to jest bardziej widoczne :/.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Ja też mam takie jedno...
Na początku "You Rock My World" jak MJ wchodzi z kumplem do klubu, i przyczaił ta panienke w zielonej kiecce, to ona najpierw stoi prosto, później jeden z tych kolesi całuje jej rączkę i jest taka średniozgięta, póżniej jest ujecie z innego miejsca, i panienka ma bardzoej wyprostowaną raczkę, później znowu ma zgiętą.... no i jak odchodzi, to ramiączko jej spada i nagle tak bez niczego ma je z powrotem na miejscu..... nenene

Pozdrawiam serdecznie
Anitka :dance:
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Skoro wpominamy o wpadkach montażowych, to przyjżyjcie się uważnie choreografii w "Ghosts"- "2BAD".
I spróbujcie się jej nauczyć ;-)
Niewykonalne, bo choreografia jest montowana z różnych ujęć i róznych kroków :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

...a skoro juz mowa o You Rock My World. Znajdźcie w klubie miejsce gdzie jest telefon, a później sie mu przyjrzyjcie. Ktos rozmawia, ktoś znika i znów się pojawia...MATRIX :smiech:
;-)

...pzdr
siadeh_na_tropie_clipowych_przekłamań_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
ODPOWIEDZ