Smooth Criminal Party - Wrocław 20.11.2010

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Smooth Criminal Party - Wrocław 20.11.2010

Post autor: give_in_to_me »

Obrazek

Mamy zaszczyt zaprosić Was na kolejną Michaelową imprezę- tym razem jest to Smooth Criminal Party. Razem z Michaelem przenosimy się do gangsterskiego Chicago przełomu lat 20. i 30., gdzie nocami miastem rządzi mafia, oficjalnie nie wolno pić alkoholu, a każdy facet (ale też niejedna kobieta) nosi przy sobie spluwę.

Jest to impreza przebierana, więc nie zapomnijcie, że przed wojną kobiety były kobietami, a mężczyźni mężczyznami :-) Żadnemu panu nie wypada więc wyjść z domu bez kapelusza, a żadnej pani bez rękawiczek i woalki...

Potańczyć będzie można nie tylko przy muzyce Michaela, ale też przy dźwiękach z epoki - bo kto nie rwie się na parkiet słysząc jazz, swing, ścieżkę dźwiękową z filmu Chicago czy big band Duke'a Ellingtona? A czy wiecie, jak brzmią covery piosenek Michaela Jacksona zagrane przez jazzowych muzyków? Nie? To się przekonacie!

Podczas imprezy będziecie też mogli wziąć udział w kostiumowej grze fabularnej typu LARP (Live Action Role Play) pt. "Kto zabił Annie". Na drużynę, która dojdzie do prawdy, czeka nagroda-niespodzianka.

Z nowymi tanecznymi układami wystąpi też oczywiście nasz zespół MJ Wrocław Dance Team. Przygotujcie się na interaktywny taniec z publicznością - chcielibyśmy razem z Wami na żywo odtworzyć klip Smooth Criminal w wersji z filmu Moonwalker :)

By łatwiej było nam się przenieść owego wieczora w tamte stare czasy, przygotowujemy specjalny wystrój klubu a na telebimach będą wyświetlane stare filmy i niektóre z teledysków Michaela w wersji czarno-białej.

Podczas imprezy będziecie też mogli wspomóc finansowo Pogotowie Opiekuńcze "Przystanek Dobrej Nadziei" znajdujące się przy ul. Borowskiej we Wrocławiu.

Smooth Criminal Party odbędzie się w sobotę 20 listopada. Startujemy o 20.00. Klub "Salonik" znajduje się w dość ukrytym miejscu (no ale przecież kluby z muzyką i alkoholem są nielegalne, pamiętacie?), ale Wy- wtajemniczeni z pewnością będziecie wiedzieli, jak go znaleźć idąc prostą drogą od pl. Jana Pawła II lub placu Orląt Lwowskich.

Zapraszamy!

IMPREZA JEST DLA OSÓB W WIEKU 18+.

UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mapki, które ułatwią znalezienie klubu (klub jest nieoznaczony, wisi tylko mały baner jakiegoś browaru, chyba Warki, generalnie nie ma nazwy ani nic, prawdziwy klub z Moonwalkera :P Klub jest w podziemiach Polskiego Związku Głuchych (to nie żart, naprawdę!!! nenene)

Mapka dla wrocławian: http://dl.dropbox.com/u/7070097/mapa%20 ... %20jp2.jpg

Mapka dla osób przyjezdnych (z uwzględnieniem dworca PKP): http://dl.dropbox.com/u/7070097/mapa_pkp.jpg

Mapki przygotowała jedna z dziewczyn z naszego zespołu (Justyna-rozi), która kształci się na geodetę, więc to prawdziwa profeska:) Macie też na nich napisane, jakimi tramwajami i nocnymi autobusami można dojechać na miejsce.

Ok, to ja teraz napiszę coś od siebie jako give_in_to_me a nie w imieniu zespołu:

Na poprzednią fanowską imprezę (MJ Memory Night 25 czerwca) we Wrocławiu przyszło 130 osób. Podjaraliśmy się tym i też tym, że było tak fajnie i od razu praktycznie padł pomysł, że trza zrobić coś na jesień. Wtedy był nasz dziewiczy występ i generalnie ogromny stres. Teraz już nam się wydaje, że jesteśmy bardziej wyluzowani, ale coś mi się zdaje, że znowu będzie serce w gardle :wariat: Poprzednia impreza miała kontrowersyjną datę, była dokładnie w rocznicę śmierci. Była tam wtedy taka chwila zadumy, były łzy w oczach, jak dziewczyny śpiewały. To było potrzebne. Niektórzy czuli się nieswojo z tym, że ta impreza była w TEN dzień, niektórzy z tego powodu nie przyszli.

Ta impreza ma być inna. Zabawa, energia, śmiech i czysta radość. To nie jest impreza, na której będziemy myśleć, że Michael odszedł. Ja chcę się na niej cieszyć, że wciąż coś dzięki niemu robimy i że nam się chce. Nie będę też oszukiwać, że to będzie impreza stricte Michaelowa. Bo nie będzie. Muzyki będzie pół na pół- pół Michaela, a drugie pół to muzyka z epoki i jazzowe wariacje na temat MJ'a. Plus występy dance teamu i fabularna gra. I będzie super, jeśli jak najwięcej osób się przebierze. Już nawet nie pamiętam, kto pierwszy rzucił pomysł, że to powinno być Smooth Party i impreza w klimacie. To w sumie nieważne. Tak się stało, bo Michael nas, swoich fanów, inspiruje. Bo pomaga nam odkrywać nowe rzeczy, nową muzykę, jakieś dziwne filmy i prądy filozoficzne. Nie ogranicza nas, nie jest tak, że patrzymy tylko na niego, wręcz przeciwnie, rozwija nas. Żyje w nas, swoich fanach.

I mam nadzieję, że to Smooth Criminal Party będzie okazją, by się tym wszystkim tak po prostu pocieszyć. Zapraszamy oczywiście nie tylko Wrocław :) Impreza jest w sobotę, nie trzeba zwalniać się z pracy, można spędzić weekend w Mieście Spotkań :happy:

Zostało jeszcze półtora miesiąca, jeśli macie jakieś pomysły, coś chcielibyście dodać lub o coś zapytać, to piszcie tu w tym wątku albo na PW do mnie lub MJowitka.

It's all for L. O. V. E. !!!
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 22:35 przez give_in_to_me, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

oj dlaczego Wrocław tak daleko..... :( moje serce krwawi....
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

No jak dla mnie to bomba :happy:
Już pakuję klamoty do mojego ulubionego miasta ;-)

Myślę że reszta poznańskich fanów zaraz tu dołączy glupija

Grunt to pozytywne podejście:jeszcze tylko 6 tygodni :mj:

Chyba dostaję głupawki na samą myśl co tam się będzie działo... :knuje:
Ostatnio zmieniony wt, 05 paź 2010, 10:27 przez Jeanny100, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Post autor: MJowitek »

Od siebie jeszcze dodam słów kilka.

Wasze komentarze po poprzedniej imprezie dodawały skrzydeł, prosiłam też o info czego brakowało. Pisaliście głównie o integracji. Również integracji z nami. Ja przyznaję, skoncentrowana byłam głównie na "czy wszystko jest na miejscu czy działa która godzina ratunku gdzie jest kto i w ogóle za kwadrans wystep" i bardzo mi brakowało tego wewnętrznego spokoju, żeby Was poznać.

Mam tez zresztą podobne odczucia na zlotach organizowanych przez Kingę - tyle jest wszystkich i tyle się dzieje, że nie da się pogdać ze wszystkimi, trudno się też czasem zmotywować żeby podejść do jakiegos człowieka i po prostu zagadać, a organizatorom tez należy się chwila wytchnienia, więc sama do nich tez nie za bardzo podchodzę.

Stąd pomysł na taka imprezę: podczas gry fabularnej trzeba będzie podchodzić, poznawać, rozmawiać, współpracować. Także z nami :diabel:. Aby wyciągnąć od nas wskazówki czego i gdzie najlepiej szukać. Oczywiście, w ciągu godziny tej gry nie da się zawrzec głębokich znajomości (zreszta...będziecie ze sobą rywalizować...) ale myślę, że to będzie dobra okazja na pierwszy krok;-) A ja ze swojej strony też postaram się wyluzować, zresztą...plan gry nawet tego ode mnie będzie wymagał ;-)
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

ooo Smoothocriminalowa potańcówka :mj:
Jeanny100 pisze:Myślę że reszta poznańskich fanów zaraz tu dołączy
no ja też tak myślę. Fajnie by było. Zapowiada się świetnie i ciekawie. Może uda się zebrać poznańską ekipę i wyruszyć z taką większą delegacją? :-)

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Może Kraków też by wpadł...? ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Dzwoneczek MJJ pisze:Może Kraków też by wpadł...? ;-)
Zdecydowanie TAK!!
Obrazek
Obrazek
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

BĘDĘ!!!!

Stefa pastuje laczki i wbijamy!!!
Maria!!! Koniecznie się z nami zabierasz, nie Dzozefka?
reszta poznaniaków duma...
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
Chriek

Post autor: Chriek »

Dżozefo,pakuj sprzęt. Będzie co uwieczniać
www.mjwdt.pl - Michael Jackson Wrocław Dance Team
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

weronika_poznan pisze:Maria!!! Koniecznie się z nami zabierasz, nie Dzozefka?
koniecznie, koniecznie! Z Waszą wariacką ekyypą to muszę. Teraz nie zamierzam odpuszczać. Podensujemy sobie w kabaretkach, a co nie? :dance:

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

Halo Kraków nie spać ! Jedziemy co ?? :rocky: :rocky: Gosiaczek jedyna konkretna :D A reszta Narodu Wybranego to co ? :knuje:
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

no wlasnie nie wiem, ale kiedy bylby powrot ? bo ja mam w nd do pracy :] poza tym hcce zalatwic Łudu Dubu w sobote jak juz mowilam na aszym forum,zostało bardzo mało czasu. szkoda w sumie,ze tak pozno sie dowiedzielismy o tej imprezie :/
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka1978

Post autor: agnieszka1978 »

Poznań tez będzie....:) Jeanny100, Weronika no i ja bedziemy na bank bedziemy....myślę, że reszta Poznańskiego Dance Teamu ( i nie tylko) też się skusi:)...Kocham takie klimaty.....Także do zobaczenia:)....
Awatar użytkownika
DaX
Site Admin

Post autor: DaX »

Hmmm może przyjade ;p oczywiscie z opiekunami :D
Obrazek
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

madzia06 pisze:no wlasnie nie wiem, ale kiedy bylby powrot ? bo ja mam w nd do pracy :] poza tym hcce zalatwic Łudu Dubu w sobote jak juz mowilam na aszym forum,zostało bardzo mało czasu. szkoda w sumie,ze tak pozno sie dowiedzielismy o tej imprezie :/
Madzia, a popatrzyłaś dobrze na datę imprezy? ;-)
To dopiero za 1,5 miesiąca.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ