Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Zacytuję siebie. W temacie Interpretuj Tekst
anja pisze:KFM oglądam z niedowierzaniem i pewnym zawstydzeniem. Nie, nie z powodu nagości, bo to bardzo fajny pomysł, ale kompletnie zepsuty.
Lisa jest tu bardziej naturalna, a Michael udaje. Nawet jedno jego spojrzenie, ani jeden gest nie pozwalają mi uwierzyć w jakiekolwiek uczucie do tej kobiety z obrazka. Tak rozmijają się ich spojrzenia, uśmiechy i gesty pełne są skrępowania, że ja czuję się oszukiwana. Poza Michaela podczas rozmowy (...) jest sztuczna, widać wielki wysiłek i zero zainteresowania partnerką.
Piękna jest tylko początkowa scena: Michael na tle tłumu dziennikarzy. Sam. Samotny.
W to wierzę.
I tak jak Pan Prowadzący uważam, że Michael tutaj jest brzydki. I... sztuczny. Gdy widzę ujęcia z bliska, to zamykam oczy. Jak on mógł coś takiego wydać??? :crazy:
Ten teledysk to jedna lipa.

You Are Not Alone
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

majkelzawszespoko pisze: Grono dziewczyn się pewnie nie zgodzi i utnie Ci jajca za to.
No bez przesaaaaaaady ;-)
Speed Demon pisze: uważam, że Michael w tym okresie był brzydki
ale to sobie wypraszam, okres HIStory jest ciachowaty i proszę mi tu nie bluźnić :knuje:

You Are Not Alone -> :ban:
za kicz, za fryz ala grzyb i gołą LMP wypinającą swój tyłek :chlosta:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Oj, okrutny świat... Nie będę oryginalny.

You Are Not Alone - klip psuje piosenkę. Nagość, fryzura, sztuczność przez baaardzo duże SZ, Lisa, skrzydełka i green-screen.

I taka cipka z tego Michaela.
Ostatnio zmieniony śr, 13 paź 2010, 21:36 przez SuperFlyB., łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

agusiaa_w pisze:gołą LMP wypinającą swój tyłek
Tyłek Lisy akurat tutaj wygląda fajnie, czego nie można powiedzieć o twarzy Michaela nenene
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Have you seen his childhood?

Obrazek

You Are Not Alone. On tam jest wydepilowany, fuuu!
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Widzę niesamowitą zgodność;)

Szczerze mówiąc to powinienem więcej napisać w uzasadnieniu, ale zbyt pochłonął mnie post powitalny;)

W każdym razie w świetle tego, co zinterpretowaliśmy w "Interpretuj tekst" wyszło chyba na to, że "You are not alone" śpiewane jest do kobiety, która już nie jest z podmiotem. Nie rozumiem zatem, jak wiąże się z utworem przedstawienie małżeństwa, wtedy wciąż szczęśliwego i nie rozumiem, co do tego wszystkiego ma wątpliwy erotyzm i chuda jak szkapa klata MJa. Bo z reguły jego teledyski mają jakiś sens, jakoś się wiążą z utworem. Ten jest po prostu kiepski i nie ogląda się go z przyjemnością.
Ostatnio zmieniony śr, 13 paź 2010, 22:12 przez Speed Demon, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

You are not alone
W zasadzie wszystko już zostało powiedziane, dlatego nie będę się powtarzać.
Mam żal do Michaela że stworzył takie dno i poszedł sobie na taką łatwiznę.
Goła klata, grzyb na głowie, zero koncepcji to nie jest w stylu króla popu a bardziej taki styl a la...Enrique...

Jeszcze pewnie mój głos wynika z samego faktu że za samym utworem nie przepadam jakoś szczególnie... ;-)
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Jeśli chodzi o teledysk - przyznaję, nie lubię go oglądać. Powód tego jest taki, iż mam wrażenie, że Michael i Lisa są bardzo skrępowani na planie i to niestety mi się udziela. Czuję się zażenowana patrząc na te ich minki do kamery lub nagłe odwracanie do niej głowy i spojrzenia prosto w obiektyw. Czuję, że oboje są zawstydzeni więc nie wiem po co do diaska zdecydowali się na te ujęcia. Wolałabym, żeby ich nie było, to już Michaela samego w rozchełstanej koronkowej koszulinie jakoś bym zdzierżyła
Ja również zacytowałam siebie z tematu IT bo nic innego nie wymyślę.
Chodzi oczywiście o You Are Not Alone.
Szkoda, że LMP wzięła udział w teledysku. Myślę, że z jakąś modelką, obcą kobietą wyszłoby mu lepiej. Tu niby miał być pokazany ich intymny świat ale to oczywiste, że tak naprawdę nie chcieli go pokazać.
anja pisze:
Tyłek Lisy akurat tutaj wygląda fajnie
Właśnie, właśnie - to niesprawiedliwe bo faceci mają na co popatrzeć a niewiasty nie bardzo.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Awatar użytkownika
Renata

Post autor: Renata »

You Are Not Alone, z tych samych powodów co Wy wszyscy...
Bo sztucznie, bo brzydko, bo zbyt gładko.

Twórcy teledysku myśleli, że wszyscy się będą do Michaela ślinić i przedobrzyli sprawę, choć myślę że się nie pomylili aż tak bardzo.
Ja sama kiedyś tam w zamierzchłych czasach lubiłam patrzeć na MJ'a w tych zbliżanych scenach.
Nie zmienia to jednak faktu, że Michael wygląda tu, jakby na siłę ktoś Go na babę chciał przerobić a efekt marny wyszedł niestety.

Żeby choć tych włosów nie miał tak ulizanych. :-/
Obrazek
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

A ja przełamie ten atak na You Are Not Alone i zagłosuje na Childhood. nenene Teledysk widziałem tylko raz, jakoś nie porwał mnie, jedyne co z niego pamiętam to to że Michael był w nim totalnie biały... :-/
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

A ja się wyróżnię. W YANA zawsze mnie ciekawił ten śmieszny pępek Michaela :-)

Głos na Childhood, bo chyba tylko raz oglądałam ten teledysk.. a dlaczego? Bo mnie się nie podoba, nie moje klimaty.
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Ale jedziecie! Chyba takiej zgodności NO jeszcze nie widziało :)
Nie będę się wychylał z szeregu. Powiem Wam jednak, że w 1995 po premierze tego klipu o Michaelu zaczęto w moim środowisku trochę lepiej mówić. Nie na temat wyglądu ale właśnie na temat tego, że pokazał się z żoną po wszystkich tych aferach, że fajnie, że taki delikatny itd. Więc jaki wniosek? Wniosek taki, że klip chwycił a taki był zapewne zamiar. Nie wszystkich ale jednak zdarzały się osoby, które zaczęły Jacksona postrzegać w lepszym świetle. Sam obraz dla mnie fana to tragedia. Wycackany chłopczyk, aniołek i jego nimfa. Nie takiego Michaela lubię. Zero drapieżności. Jedyne sceny, które lubię to te w pustej sali...

You Are Not Alone
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Co Wy chcecie od Jego fryzury? Dobrze wygląda. I to że chudy... Figura tancerza, dająca mi gibkość. Astaire też chudy był.
A erotyzm.. Pamiętam jak w 1995 roku kuzynka, wiedząc że mam bzika na punkcie Michaela chciała go pochwalić i powiedziała, że nagrał delikatnie erotyczny klip i że jej się podoba. Myślałem, że chodzi jej o In The Closet, iż teraz dopiero go odkryła, tymczasem ona mówiła wtedy o aktualnym, You Are Not Alone.
Ciekawe, że dziś taki MJ się nie podoba. Może zmienił się nam kanon i cherlawi faceci, jeszcze tak modni w ub. dekadzie, teraz są passé. Może się przejedli ;-)

Obejrzałem sobie dla porównania filmik Prince'a, z jego żoną. Z podobnego okresu, bo zaledwie rok starszy. Owszem, tam chodzi o narodziny ich syna, ale i tak wygląda bardziej przekonująco. You Are Not Alone można uznać za dobrze skonstruowany kfm, ale Lisa pełni tam rolę statystki i nie różni się nadto od Tatiany z TWYMMF. Niby dla niej Michael się nie rozebrał, dla Lisy tak. Ale dla Naomi potrafił robić seksualne figle..
Nie ma nic w YANA, co mogłoby nam się przekonać do Michaela- żonkosia, a wręcz przeciwnie.

No i na koniec, co by dobić naszego eliminowanego faworyta. Usta i wokal. Efekt zwolnienia kiepski. Może jeszcze nie było techniki. Przyszła z Strangerem.
Anioła przemilczę. Anioły są aseksualne. Skoro spali ze sobą, Michael tym strzelił sobie samobója.
Głos na You Are Not Alone.

To nie wyżywamy się na Why?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
raisa

Post autor: raisa »

Mój głos też na YANA, nigdy nie podobał mi się ten teledysk. Za mało tam Michaela w Michaelu a zamiast tego jakaś dziwna koncepcja czegoś w czym nie wiadomo do końca o co chodzi.
Jeszcze jeden minus- Michael tam nie tańczy.
A anioła nie będę komentować, bo za bardzo lubię Michaela :p
anja pisze:agusiaa_w napisał:
gołą LMP wypinającą swój tyłek

Tyłek Lisy akurat tutaj wygląda fajnie
a to akurat jeszcze gorzej nenene
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

kaem pisze: To nie wyżywamy się na Why?
Uznałem, że jednak nie;)
Zablokowany