Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

dk997

Post autor: dk997 »

No to po raz kolejny : YANA.
Piosenkę uwielbiam, uważam że ma jakąś magię w sobie, ale teledysk jest masakryczny! Wogóle kto wpadł na taki pomysł? Te całe aniołki, wodospadziki, delikatny chłopczyk przykryty kocykiem...No i ta fryzura...Jak dla mnie to Michael ma być z tymi swoimi słodkimi loczkami i tyle... A ten grzybek upodabniał go do mojej okropnej babki z historii, ktora w dodatku rzadko używała mydła...

Całość strasznie kiczowata, i ogólnie w tym wypadku nie jestem zazdrosna, że nie jestem na miejscu LMP nenene

You are not alone... Już nie...
Przepraszam że tak późno...
Awatar użytkownika
_*Aga*_222

Post autor: _*Aga*_222 »

dk997 pisze:Jak dla mnie to Michael ma być z tymi swoimi słodkimi loczkami i tyle...
Otóż to! Nie podoba mi się Michael w tej YANAowej fryzurce. I ta anielska stylizacja... Zastanawiałam się jeszcze nad Childhood ale zostawię to sobie na następną rundę. A zatem, mimo sceny na początku klipu, która rozbudza wyobraźnię wielu fanek i mimo tego co tam widać (albo i nie ;-)) głosuję na You Are Not Alone.
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

give_in_to_me pisze:Prawdziwemu facetowi musi czasem jechać spod owłosionej pachy
homesick pisze:bo facetom musi jechać spod owłosionej pachy !
endka pisze:O nie! nie! nie! Niehigienicznym włosom pod pachą mówię stanowczo NIE!
No to mamy starcie światopoglądowe przywodzące na myśl lata 70-te. Wyzwolona młodzież, wyznająca zasadę Terencjusza "jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce", trywializując to powiedzenie "nawet w kwestii braku depilacji", w kontrze do wyczulonych na nieestetyczny i niehigieniczny aspekt owłosienia ludzkiego ciała.
I cała wymowa YANA, wobec wagi powyższych argumentów, nie ma już znaczenia.
A dodajmy jeszcze do tego krągłe pośladki Lisy Marie ukryte pod ręcznikiem, koronkowe wdzianko Miśka i jego wysadzony supełkowaty pępuszek oraz koafiurę w postaci grzybka...
Cytując polityków, siła Waszych opinii, jest "PORAŻAJĄCA".
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Oddaję głos na:YANA
Myślę że wszystko zostało już opisane i ameryki nie odkryję.Teledysk wieje na kilometr sztucznością a do tego komiczne skrzydełka....a la KFC
:smiech:
Obrazek

Post autor: Man in the mirror »

doriseq pisze:A ja się wyróżnię. W YANA zawsze mnie ciekawił ten śmieszny pępek Michaela :-)

Głos na Childhood, bo chyba tylko raz oglądałam ten teledysk.. a dlaczego? Bo mnie się nie podoba, nie moje klimaty.
Ja także na Childchood, jak można się z Doriseq nie zgadzać :smiech:

Głosik mało ważny, ale chce się ujawnić, bo lubię teledysk Yana ;-)

psss:mam nadzieje, że es wygra nenene
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Man in the mirror pisze:psss:mam nadzieje, że es wygra Nenenene
Po moim trupie!!! nenene
Madzia

Post autor: Madzia »

nie będę oryginalna i zagłosuję na You Are Not Alone.

Nie dość że piosenka trochę przesłodzona, to teledysk nudny i ciągnący się jak flaki z olejem z toną lukru. Po takiej mieszance się czuję jakbym wypiła za dużo gorzkiej żołądkowej. ble nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Na tę chwilę wyniki przedstawiają się następująco:

You are not alone - 28 głosów

Childhood - 6 głosów

HIStory (teaser) - 1 głos

Głosowanie trwa do jutra, do godziny około 17;)
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Mój głos i tak już nic nie zmieni :P. Wahałam się między You are not alone , a Childhood. Wybieram klip, który rzadziej oglądam. Za piosenką też jakoś specjalnie nie przepadam. Smutna, ponura. Taka miała być stylistyka, bo MJ chciał nawiązać do swoich wspomnień z dzieciństwa. Ale mnie się nie podoba MJ siedzący pod drzewkiem, koło paprotki :D. Nudnawy klip, powolnie pływające łódki po niebie...
Głos zatem na Childhood.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Widzę, że sprawa przesądzona i słusznie! Zamiatamy pod dywan You Are Not Alone

Piosenkę bardzo lubię. Wbrew powszechnie panującej (wśród licznego grona użytkowników 4um MJPT ) opinii uważam, że muzycznie świetnie się broni i gdyby... inaczej ją zwizualizowano, to nie byłoby teraz tutaj tej dyskusji.

Krótko mówiąc mam głębokie przeświadczenie, że nic innego - a właśnie naga-Lisa z Michałem-aniołem skąpani w słońcu... :zgon: podkręcają negatywny odbiór samego nagrania.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Mój głos na HIStory (teaser) Nie szczególnie przypadł mi do gustu. Za mało Michaela. Nie podoba mi się ten szał na widok "figurki" Michaela.

You Are Not Alone to wspaniały utwór, naprawdę. Wideoklip może nie najlepszy ale najgorszy też nie jest ;-) Aż mi się żal go zrobiło po tym masowym ataku...
Detox

Post autor: Detox »

Nie ma co. Głos na You Are Not Alone. Nic odkrywczego nie powiem jeżeli stwierdze ,że Michael wygląda w tym teledysku bezndziejnie. Jeszcze te skrzydła anioła.. :zgon: Nie lubię kiedy MJ jest przedstawiany w jakiejś boskiej bądź anielskiej postaci.. Kto wpadł na taki idiotyczny pomysł? :knuje: Już piosenka jest tysiąc razy lepsza niż ten klip. Oczywiście następne do odstrzału jest Childhood i to jak dla mnie nie podlega dyskusji.. nenene
KinGa *

Post autor: KinGa * »

Wręcz zaskakując oryginalnością mego postu oddam głos na You Are Not Alone
Madzia pisze:teledysk nudny i ciągnący się jak flaki z olejem z toną lukru
Kropka
Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Głosuję na Childhood. wybierałam pomiedzy Childhood a YANA, ale jednak wole YANA. Childhood jest monotonne, nic specjalnie ciekawego sie nie dzieje, w YANA przynajmniej jest pare fajnych scen, Michael lepiej wyglada, no i w mojej ocenie to wielki+ za wydepilowane pachy;) ogolnie lubie czasem ten infantylizm u Michael'a, no ale w Childhood to juz jest go za duzo jak dla mnie...
"Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić ”- Ronald Reagan
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

NAJSŁABSZE OGNIWO RUNDA DRUGA

Wyniki pierwszej rundy NO (uwzględniam wszystkie głosy, ponieważ miałem problem z dostępem do Internetu).

You are not alone - 31 głosów

Childhood - 8 głosów

HIStory (teaser) - 2 głosy

A zatem najsłabszym ogniwem zostaje metroseksualny teledysk do "You are not alone".

Oto pozostali kandydaci:

"Scream"
http://www.youtube.com/watch?v=0P4A1K4lXDo&ob=av2e

"Childhood"
http://www.muzykalnie.pl/film/4681/mich ... -teledysk/

"They don't care about us" (Brazylia)
http://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q&ob=av2e

"They don't care about us" (Więzienie)
http://www.youtube.com/watch?v=97nAvTVeR6o

"Earth song"
http://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU

"Stranger in moscow"
http://www.youtube.com/watch?v=pEEMi2j6lYE

"HIStory" (teaser)
http://www.youtube.com/watch?v=c93o05SrWzE

Głosujemy na Najsłabszy Krótki Film Muzyczny:)

Głosowanie trwa do poniedziałku do godziny 22.

Ach i oczywiście mój głos to:

HIStory teaser - zgadzam się całkowicie z give_in_to_me
Ostatnio zmieniony ndz, 17 paź 2010, 20:39 przez Speed Demon, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany