Gra video z Michaelem [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Commoner

Post by Commoner »

Najlepiej wii, bo tam tańczysz ;)
anialim

Post by anialim »

SuperFlyB.

Post by SuperFlyB. »

Pytanie do młodzieży. Wiem, że gra będzie dostępna dla kilku platform, ja póki co nie mam żadnej, więc jaką polecacie, żeby sobie kupić do tej gry, Playstation może, XBoxa czy coś innego?
Osobiście bym polecał PlayStation 3. Najdroższa z możliwych, ale zarazem 'najpotężniejsza' (trzeba by tylko było do niej dokupić PlayStation Move).
W dodatku PS odtwarza format Blu-Ray.
Dobre jest również Wii - chyba najbardziej rodzinna konsola.
Image
bj

Post by bj »

Commoner wrote:Najlepiej wii, bo tam tańczysz ;)
To na PS3 albo XBoxie nie zatańczę?! w prezentacji mówią, że gra jest na te wszystkie platformy, to jaki sens mają, jeśli nie można zatańczyć? Tylko opcja karaoke? Chyba cos nie tak, bo do samego karaoke to wystarczy mi DVD, a skoro może być na PS3 albo XBox, to tam też chyba tańczyc można. Czy się mylę?
Oczywiście wiem, że do PS3 trzeba opcję Move.
Cena nie jest tu najistotniejsza (cała rodzina się zrzuca). Chodzi mi raczej o jakość i efekty, bo w zasadzie póki co to będzie jedyna gra video, więc nie chciałabym kupować autobusu, żeby przewieźć kurczaka, no chyba że będzie to na prawdę luksusowy autobus :-)))
Jaka będzie różnica jesli kupię PS czy Wii? To się będzie jakoś różniło jakością grafiki, obrazu itp?
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
pushu

Post by pushu »

Jestem posiadaczem zarówno Wii jak i Xbox360 i zdecydowanie polecam tą drugą. Grafiki dostępnej na Wii nie da się porównać do konsoli Microsoftu-to jak porównywanie kopii filmu na kasecie VHS i na Blueray. Oczywiście plus Wii jest taki że można zagrać w grę z Michaelem bez dokupowania dodatków natomiast aby grać na Xbox 360 zapewne trzeba będzie dokupić kontroler Kinect(ok 650zł!)a przede wszystkim trzeba posiadać telewizor z wyjściem HDMI bo tylko wówczas zauważysz co to znaczy gra w jakości HD! Zatem jeśli ma być taniej i masz stary TV to lepiej kupić Wii.Ale jeśli ma być oszałamiająca grafika to zdecydowanie polecam X360.
bj

Post by bj »

Zdecydownie, jesli chodzi o Michaela, musi być super, najlepiej jak można. Mam 50 calowy LCD z wyjsciem HDMI, zatem rozumiem, że XBox360 będzie the best. A co z PS3 z dostawką Move? Będzie lepsza od Xboxa?
pushu

Post by pushu »

Póki co przystawka do X360 czyli Kinect nie miało swojej premiery(przewidziana na listopad) ale we wstępnych testach wypadła jednak gorzej od PS Move.Ja myślę że chyba jednak lepiej wziąć PS3, niewiele drożej masz super konsolę(nie różni się niczym wobec X360 jeśli chodzi o możliwości graficzne) ,która jest jednocześnie świetnym odtwarzaczem BluRay i DVD oczywiście.
Julia94

Post by Julia94 »

Jeśli chodzi o wybór konsoli, bo widziałam, że wcześniej takie pytanie się pojawiło, to jak najbardziej polecam PlayStation 3. Jestem jej szczęśliwą posiadaczką i jak na razie nic mogę powiedzieć na jej temat złego. Wiadome cena wysoka, ale myślę, że warto troszkę zaoszczędzić i zdecydować się właśnie na nią. Ja miałam podobną sytuacje. Nie wiedziałam co wybrać, wahałam się między Xboxem a PS3. Postanowiłam chwilę poczekać, zaoszczędzić i wybrać tę drugą. O poziomie konsoli świadczy chyba też fakt, że cena nie spada.

Dodam jeszcze, że pad od Sony jest bardzo wygodny. ;-)
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Odradzam kupna Xboxa 360 gdyż jest bardzo wadliwy :-/,ponieważ posiada wadę produkcyjna o nazwie 3 Ring Of Death a jaśniej mówiąc podczas grania nagle zapalają się trzy czerwone diody i konsola "umiera" oczywiście można ją naprawić(koszt 200zł) ale gwarantowane jest że prędzej czy później błąd ponownie się ukaże.Sam posiadam xboxa 360 i niestety należę do osób u których pojawił się 3ROD :surrender:

Także jeśli już ktoś zastanawia się nad kupnem konsoli to polecam playstation 3 ;-)
pushu

Post by pushu »

Błąd 3Rod który opisujesz ,w nowych konsolach(od 2009) niemal nie występuje,zresztą jeśli kupisz nową to masz 3 lata gwarancji na taką usterkę.Gdyby się pojawiła dzwonisz tylko do polskiej siedziby Microsoftu i oni od razu przysyłają kuriera który odbiera od Ciebie konsolę i za ok 2tyg otrzymujesz nową.Oczywiście wszystko na ich koszt i z kolejną nową gwarancją na 3 lata.Oczywiście konsola nie może być przerobiona na piraty.Dlatego akurat taką wadą nie sugerowałbym się w najmniejszym stopniu(pod warunkiem że kupisz nową konsolę w sklepie)
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Kupiłem nowa konsole i mam tzw Jaspera w których wada miała być już wyeliminowana a konsoli nie mam przerobionej i co ? Po upływie gwarancji 3ROD :podejrzliwy: czytając różne fora stwierdziłem że w Jasperze masowo ukazuje się owy błąd i wiem że w tych najnowszych modelach 3ROD również się pojawia bo oddając konsolę do serwisu pan który który go prowadzi powiedział że ma klientów z nowymi modelami w których stwierdzono "Trzy kręgi śmierci",ale ponoć to już pojedyncze przypadki nenene jednak ja się przejechałem i nie ufam konsoli microsoftu :surrender:

--------------------------------
m.
Detox

Post by Detox »

Pojawił się pierwszy gameplay prosto z gry - konkretnie utworu Smooth Criminal:

http://www.youtube.com/watch?v=de9BygVe3Sg

Powiem krótko. Perfekcyjne! 25 listopada lecę do sklepu to kupić. ;-)
Eta

Post by Eta »

Jest też gameplay do utworu Ghosts: http://www.youtube.com/watch?v=gmlMNGWx ... re=channel
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
pushu

Post by pushu »

Tak jak przypuszczałem gra pod względem graficznym prezentuje się przeciętnie ale jest to tylko trailer z Wii i podejrzewam że w wersji na X360 i PS3 będzie o niebo lepiej!
bj

Post by bj »

Detox wrote:25 listopada lecę do sklepu to kupić
Niestety na PS3 będzie dopiero w 2011...?
Post Reply