Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Detox pisze:Nie przepadam za rzeczami w których piękno nie równoważy się z energią. A wideo do SIM to najlepszy przykład takiej rzeczy. Mega powolne , mega nudne - ciągle to samo.
Przyhamuj Detox, bo od tej energii spocisz się albo dostaniesz ADHD ;-)
Smutek i samotność to też nieodłączne aspekty życia. Ono nie składa się tylko z tańca i radości.
Od kilku rund bronię SIM, więc teraz pozostała formalność. Trzeba tylko oddać głos.

Głosuję na Stranger In Moscow :beksa:
…..bo kocham brazylianę, a z uczuciami się nie dyskutuje. Miłość bywa ślepa i głucha na argumenty, ale daje szczęście.
Ten teledysk zawsze, ale to zawsze robił na mnie piorunujące wrażenie, chyba właśnie tym, że Michael tam po prostu jest. To już wystarczy, już nie musi odgrywać żadnej roli.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

anja pisze:
Detox pisze:Nie przepadam za rzeczami w których piękno nie równoważy się z energią. A wideo do SIM to najlepszy przykład takiej rzeczy. Mega powolne , mega nudne - ciągle to samo.
:smiech:
Detox, jak piszesz takie bzdety, to żałuję, że Ci bana cofnęli :-P

No i nadeyszla wiekopomna chwila :nerwy:

SiM i tak już nie uratuję, ale przyznajcie, że dzielnie walczyłam przez cztery (chyba) rundy :p
No niech już sobie wygra TDCAU, Michael wie i tak, że go najbardziej lowciam, kiedy jest zmoczony :diabel:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Broniących TDCAU odbieram jak dzieci będące po raz pierwszy w wesołym miasteczku i reagujące jak krecik z czeskiej bajki - głośnym zachwytem. Oczywiście, że się bębniące, tęczowe, radosne TDCAU podoba, mnie również. Nie na tyle jednak, by mu przyznać 1 miejsce.
Głos na TDCAU
Bo ja wolę opowieść o samotności długodystansowca.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Może i reaguję jak dziecko po raz pierwszy w wesołym miasteczku, ale cóż w tym niewłaściwego? Znaczy, że zachowałam sobie Wewnętrzne Dziecko - tak ja Michael nauczał :-).
Wolę rzecz o walce niż o topieniu się w swoim smutku.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Margareta pisze:Może i reaguję jak dziecko po raz pierwszy w wesołym miasteczku, ale cóż w tym niewłaściwego?
Ależ nic. Czy ja napisałam, że to nie przystoi się zachwycać?
Margareta pisze:Znaczy, że zachowałam sobie Wewnętrzne Dziecko - tak ja Michael nauczał
To brzmi dla mnie niebezpiecznie, mam awersję do słowa "nauczać".
Margareta pisze:rzecz o walce
Tu się nie zgodzę. TDCAU jest o budzeniu świadomości i zmianie postawy z pasywnej na aktywną, a nie o ślepym podążaniu za uniesioną, zaciśniętą pięścią.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

No dobra, ujmę tak: Michael radził.
Poza tym walka nie musi wynikać ze ślepego podążaniu za uniesioną, zaciśniętą pięścią. Nigdy nie odbierałam tego utworu i teledysku w ten sposób.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Speed Demon pisze:odpada "Earth song"
Aleeeee urwaaaaaaał! :zly:
Nie zmieniam głosu bo nie ma sensu. Trza przyznać, że podium mamy ładne.
Najważniejsze, że przereklamowany Scream jest daleko.

Obcy W Moskwie
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Stranger In Moscow tak sobie szedł w tym deszczu i szedł powoli, aż zawędrował na 2 miejsce zabawy - za daleko zdecydowanie.
Scream został zgwałcony i otrzymał miano niespodzianki tej edycji.
They Don't Care About Us w Brazylii to Michael Jackson jakiego lubię, agresywny, pewny siebie i prawdziwy. Utwór muzyczny idealnie przeniesiony na ekran. Zasłużone pierwsze miejsce.
ObrazekObrazek
dk997

Post autor: dk997 »

O ja pierdziu.... Poszaleliście? Jak mozna było wykreslić ES...

Ponownie głos na SIM. Do trzech razy sztuka.

Uzasadnienie w poprzednich postach.

You are not alone... Już nie...
Przepraszam że tak późno...
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

"Stranger in Moscow" - ten teledysk ma świetne ujęcia: przelatujący gołąb, przelatujący owad (ale jak to się ma do tematyki utworu?), szyba, rozbijana przez piłkę bejsbolową, wszystko świetnie obrazuje utwór - powolny i czarno-biały. Michael wygląda bardzo dobrze, na pewno lepiej niż we wszystkich poprzednich teledyskach. Ktoś już to napisał - nudzi mnie to jedno ujęcie w połączeniu ze zwolnionym tempem.

"They don't care about us" - tu na pewno trzeba powiedzieć, że MJ wygląda świetnie - uśmiech, dołeczki, których mu zazdroszczę;), stallonki, włos w chaosie, dłuuugie dżinsy... nie jestem gejem, ale nie wyrzuciłbym go z łóżka. Do tego cały teledysk jest bardzo spontaniczny, bardzo naturalny, nieplanowany. No i doskonały utwór... nie sądzę, żeby ten teledysk czy "Stranger in Moscow" zasługiwały na pierwsze miejsce, ale skoro któryś musi to głosuję na "SIM".
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

dk997 pisze:O ja pierdziu.... Poszaleliście? Jak mozna było wykreslić ES...

Ponownie głos na SIM. Do trzech razy sztuka.

Uzasadnienie w poprzednich postach.
Za Mandey'em ale urwał......! Głos na"Stranger in Moscow" .
Nie może wygrac już wole nudną Brazyliane
Earth Song na trzecim to pomyłka nenene Gdzie SIM do niego!

A się zdenerwowałem :zly:
Talitha

Post autor: Talitha »

Szósty raz Stranger In Moscow.
Trzeba być konsekwentnym ;)
Ostatnio zmieniony pn, 17 gru 2012, 23:26 przez Talitha, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

kaem pisze:
Maverick pisze:Earth Song. Uzasadnienie kiedyś.
Litości nie masz. To sadyzm jakiś.

Obrazek
Speed Demon pisze:MJ wygląda świetnie - uśmiech, dołeczki, których mu zazdroszczę;), stallonki, włos w chaosie, dłuuugie dżinsy... nie jestem gejem, ale nie wyrzuciłbym go z łóżka.
loveMJPT

Stranger in Moscow.

Ja dalej w żałobie po Scream, wybaczcie. Nigdy nie myślałem o They Don't Care About Us w kategoriach najlepszy teledysk z okresu HIStory; z pozostałej dwójki - wybór jest jednak oczywisty. Zawsze byłem pod wrażeniem naturalności Michaela Jacksona w tym teledysku, chociażby. Bębnów. Niektórych ujęć. Czy chociażby tego, że muzyk tak świetnie wzbogacił samą piosenkę - dla mnie wersja z bębnami, dodatkowymi chórkami, ale bez okrzyków spokojnie mogłaby pojawić się na albumie HIStory.
thewiz

Post autor: thewiz »

Stranger in Moscow, przyszedł czas.

Dla mnie podium nie odzwierciedla najlepszych krótkich filmów z HIStory. Zdecydowanie brakuje mi na nim Scream, które dla mnie zasługuje na pierwsze miejsca wraz żywiołowym, surowym i również z tego powodu zaskakującym i fanstastycznym brazylijskim TDCAU. Tej wersji TDCAU nie brakuje niczego. Nie jest tak oczywista, jak Earth Song, a powaliła większość. Pamiętam olbrzymią popularność tego kllipu i piosenki do niego.... większość było wtedy przez Olodum wbitych w ziemię.
Detox

Post autor: Detox »

agusiaa_w pisze:
anja pisze:
:smiech:
Detox, jak piszesz takie bzdety, to żałuję, że Ci bana cofnęli :-P
nenene Jak dla mnie to wy piszecie bzdety broniąc SiM.

Szkoda ,że Michael nie zdecydował się na teledysk z całą masą różnych symboli rosyjskich , militariów , podupadłych budynków i z tym całym rosyjskim badziewiem. Ruscy by się wkurzyli ale dopiero wtedy byłoby to arcydzieło ;-) A nie takie nudy jak są teraz.

Zgadzam się całkowicie z thewiz - w tej czołówce brakuje Scream. Jakbyście głosowali zaraz po wydaniu wszystkich teledysków to mogę się założyć ,że to własnie to wideo by wygrało nenene
Zablokowany