Agnieszka Chylińska i nowy singiel

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Jaką wolisz Agnieszkę Chylińską?

Czas głosowania minął czw, 08 paź 2009, 21:41

nową TECHNO
6
10%
Rockową
53
90%

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

Ale najczęsciej takie, że sie sprzedała. Tylko dlaczego tak wszyscy uważaja? to, że jest jurorką w Mam talent to wedlug mnie nic złego, przynajmniej się zna i wie jak oceniac. po drugie to, że na grała płytę w takim stylu nie oznacza zaraz, że zrobiła to dla kasy i rozgłosu, miała taką ochotę to nagrała, przecież nie musi wiecznie być tą rockową Chylińską. Ja tam bede jej bronić, bo uważam, że Modern Rocking to dobra płyta a sama Agnieszka wie czego chce.
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

fanka_michaela99 pisze:mam nazwisko chylińska
Masz na nazwisko P*dg**sk* ;) A Chylińska to nie jest twoja ciotka ;]

Chylińska-nie lubię jej, ani starej, ani "nowej". Chociaż tej drugiej w szczególności.
fanka_michaela99

Post autor: fanka_michaela99 »

sorry zmienilam już, wiesz już mówiłam ci o mojej koleżance. :nerwy:
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Mary_Jackson pisze:Ale najczęsciej takie, że sie sprzedała. Tylko dlaczego tak wszyscy uważaja? to, że jest jurorką w Mam talent to wedlug mnie nic złego, przynajmniej się zna i wie jak oceniac. po drugie to, że na grała płytę w takim stylu nie oznacza zaraz, że zrobiła to dla kasy i rozgłosu, miała taką ochotę to nagrała, przecież nie musi wiecznie być tą rockową Chylińską. Ja tam bede jej bronić, bo uważam, że Modern Rocking to dobra płyta a sama Agnieszka wie czego chce.
Podbijam.
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Słyszeliście Agnieszka Chylińska w Playboyu co o tym sądzicie?Pewnie to plotka ale zobaczyliście by ją nago nenene Pytanie głownie do męskiej części forum.Mnie osobiście nie kręci.Ale czy mogę zobaczyć Playboya? nie mam 18 stki
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Damianos60 pisze:.Ale czy mogę zobaczyć Playboya? nie mam 18 stki
Ty się do nauki weź, a nie ci sie Chylińska nago marzy ;D

Ona ma strasznie agresywny wygląd. Jej to się bać można.
Jeszcze to body z teledysku... :-/
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

Viola. pisze:Pomimo złych opinii na temat tej nowej płyty postanowiłam kupić :)
zaczyna na tej płycie smęcić, co mi się nie podoba.
Damianos60 pisze:Słyszeliście Agnieszka Chylińska w Playboyu co o tym sądzicie?
Marzyła żeby pokazać w końcu swoją kobiecość, więc jeśli ma to ją uszczęśliwić i spełnić zachcianki, to czemu nie?
W gruncie rzeczy doceniam ją i nie mam zamiaru po niej jeździć, bo powinna robić to dla siebie.
Dama Kameliowa pisze:Ona ma strasznie agresywny wygląd. Jej to się bać można.
Jeszcze to body z teledysku...
A tutaj, to lekka przesada, moja droga.
Moim zdaniem Agnieszka bardzo wyładniała i zawsze w jakimś stopniu mi się podobała. A to body, uważam że jej bardzo w nim dobrze ;-)
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
Margareta

Powracam po roku do tego wątku. Przez ostatnie 12 miesięcy starzy fani zdążyli już chyba przyzwyczaić się do jej nowego wcielenia. Niektórzy przekonali się, inni obrazili na dobre. Myślę, że posłuchanie wersji na żywo z Orange Warsaw Festival być może pomoże niektórym z nich przekonać się do tych nowych utworów, np.:

Ostatnia Łza
http://www.youtube.com/watch?v=V98dSgRF ... re=related

Foch
http://www.youtube.com/watch?v=7FIgien_ ... re=related

Moim zdaniem ta wersja jest jeszcze lepsza na żywo, podobnie jak "Ostatnia Łza" - rozwinięto część instrumentalną co robi na mnie duże wrażenie wrażenie. Jest rockowa energia, Agnieszka momentami wydziera się jak za "kultowo - rockowych" czasów ;-). Miałam ciarki. Rzeczywiście, tak jak sama powiedziała, te wersje są bardziej "Rocking" niż "Modern".

Niebo
http://www.youtube.com/watch?v=lwxAC4tA ... re=related

Do tej piosenki niedawno powstał teledysk w którym pokazuje swój talent komediowy. Przyznam, że zaskoczył mnie ponieważ spodziewałam się czegoś innego, ale było to zaskoczenie na plus. W jednej ze scen Agnieszka zdaje się puszczać oko do swojego dawnego wizerunku.

http://www.youtube.com/watch?v=J-eN8Tv_G_k

Naszła mnie refleksja co będzie jeśli okaże się, że większość utworów na nowej płycie Michaela jest wywrotowa w stosunku do tego do czego nas przyzwyczaił? Czy nie będzie zbyt dużym szokiem jeżeli np. zaśpiewał swing albo blues oparty na trzech akordach, pokazał nieznaną barwę głosu lub kompletnie zmienił sposob śpiewania?
Co do mnie, to będę szczęśliwa jeśli te nowe utwory pokażą to co w Michaelu pokochali ludzie do tej pory, ale myślę, że jakiś element zaskoczenia by się przydał - nawet gdyby miał wywołać tak skrajne emocje wśrod fanów jak "Modern Rocking" Agnieszki Chylińskiej.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Agnieszka Chylińska od zawsze była moją ulubioną polską wokalistką ;-)
Uwielbiałam kawałki: Winna, Nie mogę Cię Zapomnieć i Wybaczam Ci.
No tego dołączyły Foch, Ostatnia Łza i Niebo :love:
Wolałam rockową Agnieszkę, ale ta teraz również jest spoko :).
Margareta pisze:Miałam ciarki.
Ja także :nerwy:
Jej płytę już maam chyba od maja, no bo to w końcu w maju usłyszało się Wybaczam Ci :) w radiu.
Awatar użytkownika
Margareta

Najnowszy teledysk, Kiedy Przyjdziesz Do Mnie:
http://youtu.be/DnWCkoRcOyA
Moja reakcja? Słucham już kolejny raz ;-).
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Liczyłem na coś nieco lepszego nenene muzyka bardzo dobra trochę w klimatach dawnej Agnieszki, głos boski jak zwykle, ale teledysk + tekst niezbyt
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Piosenka średnia,ale momenty kiedy warczy są bardzo przyjemne.Pozostało tylko czekać na album.
ODPOWIEDZ