Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Noemi.best
Mysle, ze jakby wierzyl w koniec swiata w 2012 to by nie nawolywal do dbania o planate, bo jaki sens by tego byl skoro i tak wszystko i wszyscy by zgineli?
Poza tym te materialy sa z 2009 roku, wiec plus 4 lata to wychodzi 2013.
Poza tym te materialy sa z 2009 roku, wiec plus 4 lata to wychodzi 2013.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
-
-
MJ97, w związku z Twoim pytaniem o Halloween.
MJ: (...) Jak Halloween, przez lata tęskniłem za Halloween – dziś sobie tego nie odmawiam. To urocze, chodzić od domu do domu, kiedy ludzie dają ci słodycze. Takich rzeczy powinno być więcej na świecie. To naprawdę zbliża nas wszystkich do siebie.
SB: Zabierasz Prince i Paris ze sobą? [w Halloween]
MJ: Oczywiście, wyruszamy z zaprzyjaźnioną rodziną, dajemy innym łakocie. Chcę, żeby widziały, że inni ludzie potrafią być naprawdę uprzejmi. Pakujemy więc torbę słodyczy, a później [szepcze] podmieniam ich słodycze na candy eyeballs [cukierki, które wyglądają, jak oczy]
SB: Wczoraj rozmawiałem z Andrew Sullivan, wydawcą The New Republic. Mieliśmy na uniwersytecie debatę o homoseksualizmie, a później rozmawialiśmy o tobie, był zaskoczony słysząc miłe rzeczy na twój temat i odpowiedział: „Dlaczego nie mam o nich pojęcia?”, ja na to: „Nie wiem”. Takie spostrzeżenia, Michael „istota Halloween”. Powinieneś publikować rzeczy takie, jak ta. „Istotą Halloween jest dla dzieci przekonanie się o tym, że inni potrafią być mili i uprzejmi”. Podoba mi się to. To bardzo słuszne przemyślenie. To zamienia „słodycze albo psikus” w coś o naprawdę głębszym znaczeniu niż tylko dawanie słodyczy.
MJ: Płaczę, kiedy nikt nie widzi. Naprawdę, kiedy idę z nimi, a ludzie mówią „Otwórzcie torby”, a ja myślę o tym wszystkim, co ominęło mnie jako dziecko. Nie miałem pojęcia, że to... Patrzę w ich twarze, a oni dają mi prezenty. To słodkie. Dzieciaki podchodzą, otwierają torby i „Zobacz, spójrz na tego małego!”, sam sposób, w jaki odpowiadają jest uroczy. Uważam, że już to jest bardzo miłe. Z tej części Ameryki jestem dumny.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Mogę sobie gdybać, ale obstawiam, że chodzi nie o koniec świata, a o ekologię. Prognozy ekologów nie zapowiadają się różowo na 2013 rok.Ginny352 pisze:Nie wiem czy ktoś już o to pytał, ale ciekawi mnie czy Michael wierzył w koniec świata w 2012. Bo podczas This is it mówi o tym żeby dbać o planetę bo za cztery lata będzie za późno... Czy ktoś też to zauważył?
Tak na szybko znalazłam artykuł w wyborczej, w którym jest mowa między innymi o tym, że kryzys energetyczny osiągnie szczyt w 2013 roku właśnie (przy okazji - poszukiwane są nowe źródła prądu, w tym elektrownie jądrowe, mające plusy i minusy, nie znam się). A w innym miejscu trafiłam o wzmianke o jakimś wybuchu na Słońcu mającym nastąpić tez w 2013, który ma skutkować mega przerwą w dostawie prądu. Nie wiem na ile można ten artykuł poważnie traktować, gazeta współczesna...tam widzę artykuły oscylują wokół Nostradamusa i horoskopów.
Tak czy siak, dla mnie "zostały nam tylko 4 lata" jest apelem o zabranie się do roboty w kwestii środowiska naturalnego, bo odkładanie na później źle się skończy.
-