Gra video z Michaelem [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Detox

Post autor: Detox »

Chyba tak. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem konsoli Wii ,więc ją kupie w tym roku. Na PS3 będzie za pewne lepsza grafika ale po pierwsze musicie wydać 2 razy więcej kasy bo oprócz konsoli trzeba dokupić Move lub Kineckta a po 2 musicie dłużej czekać ;-)

W tego typu grach grafika nie jest najważniejsza i jak dla mnie ta aktualna może być ;-)
pushu

Post autor: pushu »

W zasadzie masz dużo racji z tą ceną.Również jestem szczęśliwym posiadaczem Wii także nie omieszkam od razu kupić tej gry.Ale jako że posiadam też X360 dlatego mam nadzieję że jednak gra, gdy się już ukaże, będzie dużo lepsza od wersji Wii i zmobilizuje mnie do wydania kasy na Kinecta.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Dla rozruszania sprzedaży ubisoft zapowiedział, że do początkowej partii sprzedawanych gier dołączana będzie rękawiczka, jako limitowany gadżet. Nie ujawniono, ilu sztuk dotyczyć ma taki gratis.
mjnewsalerts
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

anialim pisze: dołączana będzie rękawiczka
No, jak będzie takiej jakości jak ta do Opusa, to śmiech na sali. Tę z Opusa najchętniej użyłabym do ścierania kurzu, bo to po prostu zwykła, bawełniana rękawiczka koloru białego. Oczywiście nie zrobiłam tego ze względu na szacunek do naszego Pana J.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Martinesino

Post autor: Martinesino »

Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Michael Jackson The Experience - Wii - Dirty Diana Gameplay Reveal
http://www.youtube.com/watch?v=hIbS4sOr ... re=channel

I

Michael Jackson The Experience - Wii - Another Part Of Me Gameplay Reveal
http://www.youtube.com/watch?v=iXDN4RVmAM8

I

Michael Jackson The Experience - Wii - Black or White FULL Gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=UxduGKGkFQI
Obrazek
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Justine1304 pisze:Michael Jackson The Experience - Wii - Another Part Of Me Gameplay Reveal
http://www.youtube.com/watch?v=iXDN4RVmAM8
Każdy wchłonął się w emocje związane z nową płytą a tutaj tymaczasem "Another Part Of Me" nam "skopali", nie ta fryzura, nie ten strój - nie podoba mi się to.:rocky:
Troszkę szkoda bo dotychczas do żadnego gameplaya się nie mogłem przyczepić w dodatku ta pani z "Dirty Diana" też do mnie nie przemawia.
No i troszkę wyblakłą koszulę zrobili Michaelowi. glupija
Awatar użytkownika
gosienka1976

Post autor: gosienka1976 »

pushu

Post autor: pushu »

Całkiem nieźle to wygląda.Na Nintendo Ds niektóre gry potrafią kiepsko wyglądać a gra się super.Myślę że jeśli będzie dobrze pomyślane sterowanie to w połączeniu z taką nie najgorszą grafiką wyjdzie fajna gra.Ja w każdym razie na pewno kupuję! bardziej obawiam się wersji na PSP bo tam sterowanie może być już spaprane.Ale to tylko przypuszczenia.
Awatar użytkownika
anialim

Do utworów w grze dołączyły Dirty Diana, Speed Demon oraz Streetwalker..
Tym samym tracklista wygląda teraz tak:
• Bad
• Beat It
• Billie Jean
• Black or White
Dirty Diana
• Earth Song
Ghosts
• Rock with You
Smooth Criminal
Speed Demon
• Streetwalker
• The Girl Is Mine
• They Don’t Care About Us
• Thriller
• Who Is It
• Workin’ Day And Night
źródło
plus Another Part Of Me

-------------------
m.
Awatar użytkownika
Maciek89

Post autor: Maciek89 »

Dla wszystkich nie wiedzących za bardzo o co chodzi w temacie, wklejam wiadomośc w której objasniałem jednej z użytkowniczek ŁOPATOLOGICZNIE jak cała sprawa z grą wygląda. Może komuś zielonemu w temacie pomoże:) W razie czego piszcie, chętnie pomogę.
A więc gra nazywa się Michael Jackson The Experience.

Możesz zagrać w nią na konsolach przenośnych (coś a'la nowoczesne Gameboyie) - na PSP oraz Nintendo DS. PSP to przenośna wersja konsoli stacjonarnej czyli PS3 (PlayStation 3) A także ukaze się na konsolach stacjonarnych - czyli Xbox 360, Nintendo Wii oraz PlayStation 3 właśnie. Ale najpierw wróćmy do zamysłu gry.

W grze chodzi o to, aby naśladować ruchy MJ w rytm muzyki, oficjalnego oryginalnego soundtracku. Na ekranie mamy więc postać Michaelaw wygenerowaną komputerowo, ale przypominającą bardzo Michaela zarówno pod względem ruchów jak i wyglądu.

I teraz tak: na konsolach przenośnych które mają mniejszą moc i przez co gra wygląda troche bardziej brzydko mamy dwie możliwości grania: możemy zagrać na konsoli PSP przy użyciu przycisków normalnie i stukając je w rytm (brzmi może prosto ale uwierz mi że nie do konca takie jest i daje to maaaase frajdy) ale prawdziwa zabawa rozpoczyna się na Nintendo DS, ktore to ma dotykowy ekran obslugiwany stylusem, czyli zamiast wciskania przycisków po prostu machamy po ekranie w wyznaczonych kierunkach.

PSP to fajny sprzęt ktory moze oprocz gier odtwarzać także wszelkiego rodzaju multmedia, jednak w kwestii gier jest już martwy - zapowiedziany został jego następca, więc z czasem gry przestaną sie na niego ukazywać. Jednak to co już wyszło, a wyszło już dużo, bo konsola jest na rynku od 5 lat, to naprawde duuużo fajnych gier. Cena konsoli używanej to ok 350zł.

Nintendo DS ma dużo mniejszą moc, ale za to umożliwia zabawe z dotykowym ekranem, co pomysłowo zostało wykorzystane w wielu grach i wpływa bardzo pozytywnie na wrażenia z gry. Konsolka odtwarza jedynie jednak gry i również zapowiedziano już jej następce. Cena to ok 400zł w zależnosci od wersji ktorą zakupisz (jest wersja większa, mniejsza, z aparatem itd) ja polecam Nintendo DS Lite za ok 400zł.

A teraz konsole stacjonarne:
na PS3 zagrasz w gre o Michaelu za pomocą zarówno standardowego joypada, który będzie umożliwiał to samo co PSP tylko w lepszej oprawie (ladniejsze postaci, jakies animowane tła z teledyskow MJ) to samo czyli wciskanie przycisków w rytm muzyki. Ale możesz tez zagrac przy uzyciu specjalnego kontrolera, tzw. PlayStation Move, który dokupujesz do konsoli za ok 150zł. Jest to taka "pałeczka" którą wymachujesz w powietrzu, a jej ruch odczytuje konsola. Dzieki temu zaimast nudnego wciskania przycisków - Ty jestes kontrolerem i mozna naprawde sie wczuć.

Konsola PS3 to multimedialne centrum rozrywki, kosztuje ok 1000zł, ale odpala wlasciwie wszystkie formaty, umozliwia połączenie z Internetem, dosłownie wszystko.

Mamy też Michaela na konsolę Microsoft Xbox 360. Ta konsola ma moc niemal taką samą jak PS3, jednak nie posiada kontrolera, który umozliwi sterowanie ruchem i pozostaje wciskanie przycisków:)

Cena konsoli to ok 600zł. Nieco biedniejsza w możliwosci niż PS3, ale nadal umożliwia oglądanie filmów, korzystanie z Facebooka, Last.FM, gry itp.

No i na koniec ostatnia wersja - na konsolę Nintendo Wii. Pewnie zauważyłeś podobienstwo - i Nintendo DS i Nintendo Wii. Mamy wiec dwie konsole od Nintendo, jedną przenosną (DS) oraz jedną duża, stacjonarną (Wii). Na Wii obsługa jest taka sama jak na PS3 - czyli za pomocą kontrolera ruchu, ktory jest jednak dostepny w standardzie i nie trzeba nic dokupować.

Konsola Wii jest jednak najsłabsza technicznie ze wszystkich trzech konsol stacjonarnych. Jej cena to ok 600zł i nie umożliwia nic więcej, poza graniem w nowatorskie gry za pomocą kotrolera ruchu (na PS3 kontroler pojawił się dopiero niedawno i mało gier z niego korzysta)

Uff i to by było na tyle. Jedna sprawa - nie myśl, że gra bez kontrolera ruchu, opierajaca sie tylko na przyciskach jest nudna - jest duzo poziomow trudnosci, a zabawa jest naprawde przednia! Zabawa z kontrolerami ruchu daje jednak wiecej satysfakcji i mozna bardziej zaangazowac sie gre:) Ja jako posiadacz obecnie PS3 gorąco polecam ten sprzęt jako swietny multimedialny kombajn, na którym najfajniej pograsz nie tylko w Michaela, ale tez w inne gry, ktore sa naprawde siwetne i wciagające.

To juz naprawde wszystko. W razie pytan - pisz:)
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Michael Jackson The Experience - Wii - In The Closet Gameplay Reveal
http://www.youtube.com/watch?v=4FnZdgM7XaY
Detox

Post autor: Detox »

Michael Jackson the Experience - wii - They Don't Care About Us game play
http://www.youtube.com/watch?v=QQbi187Y ... r_embedded
ODPOWIEDZ