Spekulacje na temat utworu "Breaking News"
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
No, nie... no nie!
Specjalnie budzę się o za 5 7 - dma rano żeby włączyć komputer i poświęcić te kilka minut Michaelowi z nadzieją, że może usłyszę dobry albo i świetny numer, a słyszę jakąś beznadziejną podróbę nie w jego wykonaniu! Już po kilku sekundach wyłączyłam. Okazało się, że jego dzieci miały rację.
Co jeszcze znajdziemy na tej płycie? Balladę a'la MJ, rock a'la MJ czy taneczny "killer" a'la MJ?!
No, to się Sony podłożyło. Żeby tak zakpić z fanów... fanów którzy wyczekiwali od dawna nowego materiału i mieli nadzieję na coś godnego poziomu Michaela Jacksona, a tu taki klops.
Brak słów po prostu!
Specjalnie budzę się o za 5 7 - dma rano żeby włączyć komputer i poświęcić te kilka minut Michaelowi z nadzieją, że może usłyszę dobry albo i świetny numer, a słyszę jakąś beznadziejną podróbę nie w jego wykonaniu! Już po kilku sekundach wyłączyłam. Okazało się, że jego dzieci miały rację.
Co jeszcze znajdziemy na tej płycie? Balladę a'la MJ, rock a'la MJ czy taneczny "killer" a'la MJ?!
No, to się Sony podłożyło. Żeby tak zakpić z fanów... fanów którzy wyczekiwali od dawna nowego materiału i mieli nadzieję na coś godnego poziomu Michaela Jacksona, a tu taki klops.
Brak słów po prostu!
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 7:36 przez Margareta, łącznie zmieniany 2 razy.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
- Damianos60
Beznadzieja.
Kiczowaty podkład i marny wokal (czy Michael'a, trudno mi stwierdzić, bo jest on jakiś mało 'przejrzysty', dosyć przygaszony).
Ktoś wyżej napisał, że Michael umarł fizycznie, teraz chcą go uśmiercić artystycznie.
Dla kasy wyciągną z szuflady wszystko, przekombinują na tandete, będą sprzedawać i zarabiać.
Zwątpiłam w choćby ułamki IQ ludzi z Sony. Rzucają wygłodniałym fanom niepewny utwór i myślą, że my temu przyklaśniemy.
Kiczowaty podkład i marny wokal (czy Michael'a, trudno mi stwierdzić, bo jest on jakiś mało 'przejrzysty', dosyć przygaszony).
Ktoś wyżej napisał, że Michael umarł fizycznie, teraz chcą go uśmiercić artystycznie.
Dla kasy wyciągną z szuflady wszystko, przekombinują na tandete, będą sprzedawać i zarabiać.
Zwątpiłam w choćby ułamki IQ ludzi z Sony. Rzucają wygłodniałym fanom niepewny utwór i myślą, że my temu przyklaśniemy.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
- speechless26
Dokładnie.thewiz pisze:Przesłuchałam raz. To nie jest Michael Jackson, nawet przefiltrowany z 200 Watts. W 2000 Watts zawsze słyszałam MJa, tutaj nie. Nie wierzę, że to zrobili.
Nie wiem tylko, dlaczego oni myśleli, że my w to uwierzymy?
Czy oni naprawdę się niczego nie boją...
I'm so proud to say- I love You.
http://www.youtube.com/watch?v=BBu9vFSzRcg ta piosenka mi sei z BN kojarzy!
-
Przecież BN Jackson nie śpiewa,co za totalna porażka
Może to będzie płyta na której "znani artyści" śpiewają nieznane piosenki Michaela Jacksona
Może to będzie płyta na której "znani artyści" śpiewają nieznane piosenki Michaela Jacksona
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 8:07 przez Smooth jazz, łącznie zmieniany 1 raz.
Testują nas. Jak kupimy ten kawałek, to do usranej śmierci będą nam serwować muzykę ala Michael Jackson. Liczę na to, że gdy zobaczą jak im poszły testy, to okaże się że ta piosenka jest tylko zwiastunem płyty, a nie będzie na niej zamieszczona. W życiu nie spodziewałam się, że akurat w tu będzie w donosach....Rano obudziłam się z nadzieją na Jacksona, a dostałam to. Jeśli choć jedna piosenka nie Michaela będzie na płycie, to na pewno jej nie kupię i jeszcze Sony za oszustwo pozwę . Kto przyłączy się do pozwu zbiorowego?
- speechless26
Możesz na mnie liczyć. Dowalimy im taki proces, że padną.thewiz pisze:Testują nas. Jak kupimy ten kawałek, to do usranej śmierci będą nam serwować muzykę ala Michael Jackson. Liczę na to, że gdy zobaczą jak im poszły testy, to okaże się że ta piosenka jest tylko zwiastunem płyty, a nie będzie na niej zamieszczona. W życiu nie spodziewałam się, że akurat w tu będzie w donosach....Rano obudziłam się z nadzieją na Jacksona, a dostałam to. Jeśli choć jedna piosenka nie Michaela będzie na płycie, to na pewno jej nie kupię i jeszcze Sony za oszustwo pozwę . Kto przyłączy się do pozwu zbiorowego?
Nie wiem, co oni sobie myśleli...
Może liczyli na "nowych fanów", którzy nie znają dyskografii?
Mieli nadzieję, ze coś opatrzone tytułem "Michael" będzie od razu milionowym zyskiem...
I'm so proud to say- I love You.
FAKE/ oszustwo zniszczylo by Estate i Sony. Na cos takiego nigdy nie mogli by sobie pozwolic. Do tego by nie dopuscili, nigdy!
Ja osobicie uwazam ze 80% do 90% w BREAKING NEWS to sa prawdziwe wokale Michaela Jacksona. Nowy styl, glos Lady Gagi tez jest w takim stylu, eksperymentuja z glosem, do niepoznania. Mysle ze to bedzie jedyna taka piosenka na tym albumie, ktory sie w grudniu ukaze.
Ja osobicie uwazam ze 80% do 90% w BREAKING NEWS to sa prawdziwe wokale Michaela Jacksona. Nowy styl, glos Lady Gagi tez jest w takim stylu, eksperymentuja z glosem, do niepoznania. Mysle ze to bedzie jedyna taka piosenka na tym albumie, ktory sie w grudniu ukaze.
Podobna. Wystarczy luknąć np. tutaj :Damianos60 pisze:Czy ktoś wie jaka jest reakcja fanów z innych krajów?
http://www.facebook.com/home.php?sk=lf# ... 7850283927
Rzuciłam okiem na komentarze i większość pisze, że to nie Michael.
mam dokładnie tak samo...MJulia pisze:Probowałam się zdrzemnąc, ale nie mogę.
No szlag mnie trafia z każda minutą.
Pamiętacie jak było z utworem "This is it"? Mówili, że to utwór nagrany w 2009 z myślą o trasie koncertowej.
Pierwsze przesłuchanie i już wielu wiedziało, że to piosenka sprzed 25 lat, nagrana już przez Safire. A Sony kłamało jak z nut, mimo że dobrze wiedzieli, że piosenka nie jest nowa.
Teraz piszą, że Breaking News było nagrane w 2007 w New Jersey. Taaa... może przez Jasona Malachi, bo na pewno nie przez Michaela.
Cały ten utwór, szczególnie od 1:00 do 2:30 zalatuje tandetą. Michael miewał czasem dema, w których jego głos był słaby, nijaki, a nawet - przepraszam - pedziowaty, ale zdarzało się to tylko w balladach nagrywanych próbnie, bez wysiłku i dobrego rozgrzania głosu.
Wokal w Breaking News jest dynamiczny, piosenka jest mocna, a mimo tego wykonanie jest po prostu słabe, płytkie, jakby jakiegoś chłopaka z boysbandu, wręcz na 99% białego. Pamiętajmy, że Michael był czarny, a to słychać i tego się nie podrobi. Poza tym Michael był - co tu mówić - genialny, i to nawet słychać w dupiatej (jak na niego) Hold My Hand.