Spekulacje na temat utworu "Breaking News"
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- KarolinaMandolina
Mam swoją teorię na ten temat właśnie..W Breaking news są fragmenty Michaela, ale to było i jest demo i na pewno nie mieli wszystkich wokali żeby skleić cały numer więc Jason Malachi dośpiewał brakujące partie...Mój chłopak, który jest producentem powiedział ,że słychać jak pocięli tracki.
Poza tym, podstawowa rzecz, jak się słucha jakichkolwiek demówek Michaela z czasów thrillera, invincible etc. - NIE MA SIĘ WĄTPLIOWŚCI ŻE TO MICHAEL!
A tutaj tak, ja nie czuję w tym ducha Michaela, nie wcisną mi kitu, nam jego głos i styl doskonale, słuchem tego głosu codziennie od 20 lat!!!!
Chce mi się płakać...
Poza tym, podstawowa rzecz, jak się słucha jakichkolwiek demówek Michaela z czasów thrillera, invincible etc. - NIE MA SIĘ WĄTPLIOWŚCI ŻE TO MICHAEL!
A tutaj tak, ja nie czuję w tym ducha Michaela, nie wcisną mi kitu, nam jego głos i styl doskonale, słuchem tego głosu codziennie od 20 lat!!!!
Chce mi się płakać...
Dokladnie. Czy nie lepiej było wydać nawet gorsze utwory, ale żeby była pewnosć, że to Michael? Nie wiem na co Sony liczyło.tombek pisze:ja tez czekalem na ten nowy album ale to po prostu nie jest michael i zeby nie bylo ze mialem wygorowane wymagania i sie zawiodlem, ten nowy udostepniony fragment innej piosenki to wg mnie 100% michael:
http://www.youtube.com/watch?v=aoUZvBhX ... r_embedded
Dobra po odsłuchaniu kilku piosenek Malachiego a po każdej z nich Breaking News napewno uważam że to nie Malachi śpiewa ten utwór.Dlaczego? Bo wsłuchując się w głos Malachiego można stwierdzić że, o zgrozo, zaśpiewał by to bardziej podobnie do znanego nam sposobu śpiewana Michaela. Dlatego Breaking News to nie on. Czekamy na informacje z Sony i na wersję demo. Chociaż jak widzę nawet wersja demo co niektórych już nie przekona bo uważają ze ją też nagra Malachi- no cóż każdy może myśleć w sposób jaki uważa za słuszny.
- Sephiroth820
- Site Admin
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 12:24 przez Sephiroth820, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sephiroth820
- Site Admin
Nie wiem, czy to Malachi czy też nie, ale udowodnienie że to nie MJ jest bardzo proste. Jeśli my słyszymy, że to nie on, to tym bardziej mogą potwierdzić to specjaliści. Sony to oszuści. MJ nawet na najsłabszym demo brzmi jak MJ, a tutaj nie brzmi i tyle. Kiedyś ludzie nabierali się na inne podobne utwory, trzeba było im tłumaczyć że to nie MJ i tyle. Potem wychodziło na nasze. Na moje ucho fana z 22 letnim stażem to nie jest głos Michaela, to nie jest jego barwa i głębia. W istocie tylko oryginalne tracki by mnie przekonały, że jest inaczej. Poza tym to coś jest bardzo słabo zaarażnowane, wyprodukowane.... jeśli w istocie Riley maczał w tym palce, to ja już niczego nie ogarniam. Mając sprzęt w studio i talent Teddye'go nawet demo można byłoby podkręcić tak, że brzmiałoby fajnie. To nie brzmi.
-