Spekulacje na temat utworu "Breaking News"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Jakie jest Twoje zdanie na temat wokalu w utworze "Breaking News"?

Czysty Michael bez dwóch zdań!
49
17%
Słyszę tam Michaela ale też i inny głos.
165
58%
Bez jaj, przecież to nie Michael!
70
25%

Liczba głosów: 284

tombek

Post autor: tombek »

ja tez czekalem na ten nowy album ale to po prostu nie jest michael i zeby nie bylo ze mialem wygorowane wymagania i sie zawiodlem, ten nowy udostepniony fragment innej piosenki to wg mnie 100% michael:

http://www.youtube.com/watch?v=aoUZvBhX ... r_embedded
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Post autor: KarolinaMandolina »

Mam swoją teorię na ten temat właśnie..W Breaking news są fragmenty Michaela, ale to było i jest demo i na pewno nie mieli wszystkich wokali żeby skleić cały numer więc Jason Malachi dośpiewał brakujące partie...Mój chłopak, który jest producentem powiedział ,że słychać jak pocięli tracki.

Poza tym, podstawowa rzecz, jak się słucha jakichkolwiek demówek Michaela z czasów thrillera, invincible etc. - NIE MA SIĘ WĄTPLIOWŚCI ŻE TO MICHAEL!
A tutaj tak, ja nie czuję w tym ducha Michaela, nie wcisną mi kitu, nam jego głos i styl doskonale, słuchem tego głosu codziennie od 20 lat!!!!

Chce mi się płakać...
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

tombek pisze:ja tez czekalem na ten nowy album ale to po prostu nie jest michael i zeby nie bylo ze mialem wygorowane wymagania i sie zawiodlem, ten nowy udostepniony fragment innej piosenki to wg mnie 100% michael:

http://www.youtube.com/watch?v=aoUZvBhX ... r_embedded
Dokladnie. Czy nie lepiej było wydać nawet gorsze utwory, ale żeby była pewnosć, że to Michael? Nie wiem na co Sony liczyło.
Obrazek
tombek

Post autor: tombek »

wiec jak to jest ze tutaj mamy 100% pewnosci ze to jest michael a tam jednak cos jest nie tak. Naprawde powinnismy cos z tym zrobic.
Mandey

Post autor: Mandey »

Pojawiają się informacje, że niebawem Frank Cascio ma udostępnić oryginalne dema "Breaking News". Będziemy mieli porównanie.
Info z MJJC
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
pushu

Post autor: pushu »

Dobra po odsłuchaniu kilku piosenek Malachiego a po każdej z nich Breaking News napewno uważam że to nie Malachi śpiewa ten utwór.Dlaczego? Bo wsłuchując się w głos Malachiego można stwierdzić że, o zgrozo, zaśpiewał by to bardziej podobnie do znanego nam sposobu śpiewana Michaela. Dlatego Breaking News to nie on. Czekamy na informacje z Sony i na wersję demo. Chociaż jak widzę nawet wersja demo co niektórych już nie przekona bo uważają ze ją też nagra Malachi- no cóż każdy może myśleć w sposób jaki uważa za słuszny.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 12:24 przez Sephiroth820, łącznie zmieniany 1 raz.
yarek

Post autor: yarek »

Nie wiem co myśleć... Chwilami to brzmi jak Michael, ale to przecież nie problem zmontować... Tak czy siak mi się nie podoba, a początek przypomina mi świetne Tabloid Junkie więc też mało ambitnie...
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Ja nadal mogę oglądać co mi się rzewnie podoba Malachiego.
Więc jak podajecie jakieś info dajcie źródło a nie wklejacie co popadnie!
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Talitha

Post autor: Talitha »

Żadne studio, jakiś Chińczyk przegrał ze strony.
Wina słabego sprzętu, albo celowych zakłóceń.
spoil

Post autor: spoil »

Dzięki tym zakłóceniom mamy wyraźniejszy wokal
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

A mnie się wydaje że ta wersja różnie się od tej ze strony MJ tekstem,ale to może tylko mi się zdaje
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

ale bez przesady - po takim odfiltrowaniu instrumentów, nawet w piosenkach Michaela zrobiłoby się kaszankę z jego głosu. Można się ewentualnie doszukać cięć wokalu, ale to nie jest dowód na nic
thewiz

Post autor: thewiz »

Nie wiem, czy to Malachi czy też nie, ale udowodnienie że to nie MJ jest bardzo proste. Jeśli my słyszymy, że to nie on, to tym bardziej mogą potwierdzić to specjaliści. Sony to oszuści. MJ nawet na najsłabszym demo brzmi jak MJ, a tutaj nie brzmi i tyle. Kiedyś ludzie nabierali się na inne podobne utwory, trzeba było im tłumaczyć że to nie MJ i tyle. Potem wychodziło na nasze. Na moje ucho fana z 22 letnim stażem to nie jest głos Michaela, to nie jest jego barwa i głębia. W istocie tylko oryginalne tracki by mnie przekonały, że jest inaczej. Poza tym to coś jest bardzo słabo zaarażnowane, wyprodukowane.... jeśli w istocie Riley maczał w tym palce, to ja już niczego nie ogarniam. Mając sprzęt w studio i talent Teddye'go nawet demo można byłoby podkręcić tak, że brzmiałoby fajnie. To nie brzmi.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Sephiroth820 pisze:Jakaś inna wersja BN

http://www.youtube.com/watch?v=VtfKx654Yfk
No pewnie, że to nie on! To nie jest głos.
Obrazek
ODPOWIEDZ