Spekulacje na temat utworu "Breaking News"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Jakie jest Twoje zdanie na temat wokalu w utworze "Breaking News"?

Czysty Michael bez dwóch zdań!
49
17%
Słyszę tam Michaela ale też i inny głos.
165
58%
Bez jaj, przecież to nie Michael!
70
25%

Liczba głosów: 284

Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

polishblacksoul pisze:Margareta, wlasnie ta jedna rzecz mnie dreczy. bo glos glosem, on sie zmienia, mj w swojej karierze tez wiele razy bawil sie barwa. no ale wymowa, sposob akcentowania, charakterystyczne seplenienie... to sie chyba nie zmienia?

czuje sie zagubiona :((

TEDDY RILEY twitter: @Mjfansv PLS UNDERSTAND THIS...NO ONE KNOWS WHAT THEY BELIEVE. WE ALL BELIEVE WHAT WE BELIEVE ABOUT MICHAEL. I KNOW HE'S THE GREATEST...CONT
Oczywiście, że bawił się swoją barwą, zmieniał wysokość głosu, itp. ale zawsze zachowywał swoje najbardziej charakterystyczne cechy. Po co miałby to zmieniać?
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
pushu

Post autor: pushu »

Gdy MJ nagrywał BN( choćby demo) napewno nie zastanawiał się nad tym żeby śpiewać standardowo zachowując swoją typową manierę w celu rozpoznania przez fanów, bo przecież nie mógł przypuszczać że ktoś będzie wątpił w jego głos.Tym bardziej jeśli sam napisał słowa i miał prawa do tego utworu. Może właśnie dlatego bawił się głosem w sposób wcześniej nam nie znany( przypominam że to 2007 rok).
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Katherine Jackson: Fake Songs Given To Sony

Michael Jackson's forthcoming album includes several 'fake' songs, his mother has reportedly claimed. Due on 14 December, Michael is the first posthumous collection of unreleased Jackson songs; but Katherine Jackson is reportedly disappointed with the compilation, claiming some of the singer's former associates gave his label 'false tracks'.

Sony has released Breaking News, the first single from the album, and Oprah will air her exclusive interview with Michael Jackson’s children and mother. According to a report by Canada's CTV News, Katherine will say in the interview that 'some of the tracks on the album are fake'. The songs in question were apparently recorded in 2007, while Michael was living in New Jersey with his friends the Cascio family. '[Katherine] says the Cascios have added some things and given the Sony corporation false tracks'.

Michael Jackson's father, Joseph, and his children, Paris and Prince, John Branca, Latoya Jackson and Michael's nephews also claim it is not always Michael's singing voice.

Source: Guardian
Źródło: http://mjstar.co.uk/?p=3717

Kurde, coś może być na rzeczy...
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

I'm so proud to say- I love You.
pushu

Post autor: pushu »

Talitha pisze:
pushu pisze:Gdy MJ nagrywał BN( choćby demo) napewno nie zastanawiał się nad tym żeby śpiewać standardowo zachowując swoją typową manierę w celu rozpoznania przez fanów, bo przecież nie mógł przypuszczać że ktoś będzie wątpił w jego głos.
Tak? To zmień swoje DNA i odciski palców, zobaczymy czy Ci się uda.
A co to ma wspólnego z próbą zaśpiewania innym głosem? Jak porównam Heal the World z If You don't love me to też nie przypuszczałbym że drugi utwór to może być MJ. a jednak może!
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Uwiwerzyłbym, że to MJ gdbym go słuchał zaledwie od kilku miesiecy. Nie, nie uwierze, że to Michael bo to talnie ani wokal nie pasuje ani styl muzyczny. To jest jakiś gniot z brzmieniem albo Backstreet Boys albo Justa Timberlakea. Żadne tłumaczenie w stylu "2000 Watts" mnie nie przekona. Michael umiał zminić swój głos, ale wybaczcie, 47 latek śpiewający jak 20? Sorry MJ był zdolny zaśpiewać innym głosem ale grubym, jak słychać w "2000 Watts", a tu to nie jest on. Jeśli Epic Records ma zamair wydać album z kilkoma nie MJowymi utworami, to klne się na honor fana MJa i ściągm z netu piosenki tylko te, gdzie jest MJ. Myślałem, że rodzina MJa i jego dzieci specjalnie mówiły, że to nie MJa głos... teraz im wierzę i jestem w stanie uwierzyć, w to, że i album wg. Katherine twierdzenia będzie z kilkoma piosenkami nie MJowymi. Nie przekonujcie siebie samych, że to MJ tylko dla tego, że czekaliście na ten kawałek i czekamy wszyscy na nowe wydawnictwo, bo to oszukiwanie samego siebie.
Tej piosenki nie spiewa MJ.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
MJulia

Post autor: MJulia »

pushu pisze:
Talitha pisze:
pushu pisze:Gdy MJ nagrywał BN( choćby demo) napewno nie zastanawiał się nad tym żeby śpiewać standardowo zachowując swoją typową manierę w celu rozpoznania przez fanów, bo przecież nie mógł przypuszczać że ktoś będzie wątpił w jego głos.
Tak? To zmień swoje DNA i odciski palców, zobaczymy czy Ci się uda.
A co to ma wspólnego z próbą zaśpiewania innym głosem? Jak porównam Heal the World z If You don't love me to też nie przypuszczałbym że drugi utwór to może być MJ. a jednak może!
Boże, ale to nie jest kwestia głosu. Tylko nawyków wymowy. Możesz wymawiać róznym głosem, ale zadko z różnym stylem ;/.
Seplenić tez mozna róznym "głosem", ale to wciąż będzie seplenienie.
A w tym tracku tego nie ma - pomimo ze był to nieodłączny element WYMOWY a nie GŁOSU Michaela.
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

pushu pisze:A co to ma wspólnego z próbą zaśpiewania innym głosem? Jak porównam Heal the World z If You don't love me to też nie przypuszczałbym że drugi utwór to może być MJ. a jednak może!
Tylko że nigdy takich diametralnych zmian głosu w przypadku MJ nie było.
Nie wierzę, że ta charakterystyczna barwa tak po prostu na przestrzeni kilku lat wyparowała.
A co do wskazanego przez Ciebie utworu, nigdy nie miałam wątpliwości, że to Michael.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 14:49 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Pushu, jakby Michael się "nie zastanawiał" przy nagrywaniu, to tym bardziej byłby rozpoznawalny na pierwsze przesłuchanie :] Myslę, że tam mogą być 4 słowa Michaela, a wynikałoby to z tego, że on nigdy nie napisał ani nie nagrał takiej piosenki, a jedynie zachowały się te nieznane dotąd słowa "....... breaking news" np. w jakims demie - powiedzmy - Privacy czy Tabloid Junkie. Postanowili je cudownie rozmnożyć i dograli zwrotki z np. Malachim. Do tego kilka sampli oddechu i krzyku MJ... i mamy "nową" piosenkę. Na tej odfiltrowanej wersji prawie wszystko jest wyraźne, jedynie wspomniane słowa "... breaking news" brzmią gorzej jakościowo - już nie będę się powtarzał, jak ja to interpretuję...

PS. postaram się opanowac z pisaniem, póki się coś nowego nie okaże :]

PS2. ioreta - podajesz rzeczy, które już były w tym wątku
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

No nie wiem. Coś jest nie tak. Ja chce wierzyć że to Michael śpiewa ale mi nie wychodzi. Może głos mu się trochę zmienił :( wiem że to głupie wymówki ale... no nie wiem. Bardzo się cieszyłem na tą piosenkę a teraz nie za bardzo. Kurcze, no nie wiem może będą w przyszłości jakieś wycieki(przed premierą) to porównamy. A wie ktoś kiedy było nagrywane Another Day(MJ& Lenny Kravitz)?? może tak porównamy głos z tej piosenki. Nie no nie przekonuje mnie to że to MJ śpiewa.
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Mandey pisze:
speechless26 pisze:.. czyli, że jednak to głos Michaela?
Yep! Myślę, że do wieczora zacznę się biczować by odpokutować to co wcześniej pisałem.
To najwyżej będziemy sie biczowac razem. ;-) Pierwsza moja reakcja była ze to nie Michael. A teraz tego slucham w pętli któryś tam dziesiaty(setny?) raz i nie dosć ze coraz bardziej mi sie podoba, to jeszcze na dodatek coraz bardziej słysze w tym Michaela.
Obrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

a moze wrazenie "innosci" glosu wywolane jest dziwnymi i slabymi chorkami, w ktorych mj nie spiewal?

wszyscy pamietamy chorki ze wszystkich krazkow michaela - one byly niesamowite, drgajace, posiadaly charakterystyczna wibracje mike'a, w wiekszosci przypadkow spiewal tam sam michael i na odleglosc bylo czuc ze to jego piosenka. tym razem chorki w pierwotnej wersji demo nie zostaly nagrane i dodali wokalistow, ktorzy nie przystaja do barwy michaela.

pamietajmy, ze mj nagral tylko glowna linie melodyczna. wszystkie glosy w "tle" (ktore rzekomo sa 'jego') nie naleza do michaela z oczywistych wzgledow. mysle, ze jednak wieksza czesc piosenki to jackson - nieco z poczatku, nieco ze srodka, nieco z konca. naprawde wierzyc mi sie nie chce ze sony robiloby taki przekret, tak nadstawiajac kark.
Xicor

Post autor: Xicor »

Ja jestem zmieszany powiem że w utworze 2,000 Watts Mj też dość nietypowo brzmi... więc może jednak jest to on...
Krampu

Post autor: Krampu »

Niektórzy już ochłonęli widze :)
Bardzo prawdopodobne, że wzięli tego całego Malachiego albo kogoś o podobnym brzmieniu, aby pomógł DOKOŃCZYĆ nagrania. Zrozumiałbym waszą krytykę, gdyby Sony napisało gdzieś, że na nowej płycie znajdą się utwory od początku do końca zrobione przez Michaela.
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

W trakcie pierwszego przesłuchania (po kilkunastu / kilkudziesięciu sekundach) powiedziałem sobie w myślach Przecież to nie Michael ale ta myśl szybko wyparowała.
Po dwóch, trzech przesłuchaniach stwierdziłem, że piosenka jest całkiem dobra (może nie hit ale fajnie wpada w ucho).

Powiem szczerze, że mimo wielkrotnego przesłuchania nie mam pewności czy to MJ czy nie MJ (chociaż im dłużej słucham tym bardziej wydaje mi się, że to jednak MJ). Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni wkrótce albo w jedną albo w drugą stronę...

Ps. Pomimo wszystkich wątpliwości to chyba warto wkleić w tym wątku słowa piosenki "Breaking News".

Everybody wanting a piece of Michael Jackson.
Reporters stalking the moves of Michael Jackson.
Just when you thought he was done,
he comes to give it again.

no matter what, you just wanna read it again
no matter what, you just wanna feel it again

now is that strange that i fall in love
who is the boogie man you thinkin’ of
all went crazy coz im just in love
this is breaking news X2

everybody watching the news of Michael Jackson
They want to see that I fall,
cause I’m Michael Jackson

You write the words to destroy
like it’s a weapon

you turn your back on the love and you think you can get it again

no matter what, you just wanna read it again
no matter what, you just wanna feel it again

this is breaking news X2

now is that strange that i fall inlove
this is breaking news X2

all the news today they say CRAZY time
who is stranger today we want this day baby

this is breaking news X2

this is breaking news
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 15:19 przez MJJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ